KotkaJazz ei lomaile!

1064
lukukertaa
Kaikki sivun kuvat: Ari Haimi.
Kotka Jazzin puuhamiehet Wiljami Salminen ja Mika Huusari ovat innoissaan siitä, että Kotka Jazz pystyy jatkamaan East Coast Jazz Club toimintaa läpi kesän. Palski eli Kotkan palotorninvuoren yrittäjät on antanut mahdollisuuden soittaa joka maanantai ilta klo 19-21.Maanantai-illoista on muodostunut kotkalainen tapa, jolla on jo pitkät kansainväliset perinteet. Ammattimuusikoiden vapaapäivästä on muodostunut todellinen jammailuilta.Ulkoilmakonserteissa on aina omat riskinsä, mutta Kotkan jazzkesä käynnistyi hienossa säässä ja kesäravintola oli viimeistä sijaa myöten täynnä. Maanantai-iltana! Lämpöisessä kesäillassa soitti 6.6 Chez Django, joka koostuu paikallisista ammattimuusikoista, tosin moni asuu jo muualla töiden vuoksi.Mika kertoi että 25.7. soittopaikaksi vaihtuu Merisydän Cafe Kotkansaaren vastakkaisella rannalla. Kesän ohjelma on luettavissa KotkaJazz.fi sivustolta.Tämän kattauksen lisäksi myös Meripäivien aikana on oma Meripäiväjazz-kokonaisuutensa.Eikä siinä vielä kaikki, Hamina Tattoo sotilasmusiikkitapahtuman yhteydessä Haminassa on myös jazzkonsertteja. Monen univormun alla sykkii jazzsydän, joten koronan jälkeiset padot murtuvat tänä kesänä rytinällä.Kitaristi Wiljami ”Wiltsu” Salminen vinkkaakin koko valtakuntaan, että jazzturistin kannattaa seurata Kaakonkulman jazztarjontaa nyt valppaasti. Ennakkoluulottomalla otteella voi löytyä todellisia kultajyviä ja yllättäviä soittajia yllättävistä yhtyeistä.https://www.kotkajazz.fi/https://www.facebook.com/KotkanMeripaivat/posts/7844370828914105
Wiljami Salminen.
Mika Huusari.