Eclipse-klubi tarjoilee kuuden huippuartistin konsertit kevään neljänä konserttipäivänä

872
lukukertaa
Phonemes -levyn Tampereen julkaisukonsertti tuo Signen Kulttuuriravintolaan 26. huhtikuuta.

Eclipse Jazz Clubin kevätkausi pääsee vihdoin käyntiin pandemiarajoitusten jälkeen. Klubi oli alunperin tarkoitus järjestää kuutena iltana, mutta vallitsevien olosuhteiden vuoksi ohjelmisto esitetään tiivistettynä neljään iltaan Tampereen Teatterin tunnelmallisessa Kulttuuriravintola Kivessä. Sekä huhti- että toukokuun konserttipäivinä saadaan nauttia kahden artistin esityksistä.Ohjelmisto:8.3.2022, klo 19.30 – Lassi Valtonen feat. Tapio Ylinen29.3.2022, klo 19.30 – Joonas Tuuri Quartet: Dimensions -levyn julkaisu26.4.2022, klo 19.30 – Silva Kallionpää Quartet: levyn julkaisu26.4.2022, klo 20.15 – Signe: Phonemes -levyn Tampereen julkaisukonsertti24.5.2022, klo 19.30 – Atte Aho24.5.2022, klo 20.30 – Ossi Maristo: Arc -levyn Tampereen julkaisukonserttiTiistaina 8.3. klo 19.30 klubin kevätkauden avaa menestyksekkään kolmannen studioalbuminsa keväällä 2021 julkaissut laulaja-lauluntekijä Lassi Valtonen. Valtonen äänittää parhaillaan seuraavaa studioalbumiaan ja keikalla kuullaan ennakkoon muutamia tulevan levyn kappaleita. Valtosen aisaparina keikalle saapuu kitaran varteen klubin isäntä Tapio Ylinen.Kokoonpano:Lassi Valtonen – laulu, kitaraTapio Ylinen – kitaraEnnakkoliput tästä!29.3. klo 19.30 on vuorossa ainutlaatuinen levyn julkaisukonsertti. Kontrabasisti-säveltäjä Joonas Tuuri saapuu oman kvartettinsa kanssa juhlimaan uuden Dimensions -albumin julkaisua. Albumilta ennakkoon julkaistut kaksi singlekappaletta ovat olleet kansainvälisiä menestyksiä Spotifyn ja YouTuben suurilla jazz-soittolistoilla.Kokoonpano:Joonas Tuuri – kontrabassoIlmari Rönkä – saksofoniToomas Keski-Säntti – pianoAnssi Tirkkonen – rummutEnnakkoliput tästä!26.4. kuullaan kaksi konserttia. Viulisti Silva Kallionpään nimeä kantava kvartetti esittää uunituoreen albumin materiaalia alkaen klo 19.30. Heti perään klo 20.15 alkaen näyttämölle saapuu vuoden parhaan jazzalbumin Emma-ehdokkuuden esikoisalbumillaan saavuttanut lauluyhtye Signe. Myös Signellä on allaan uusi Phonemes -levy, jonka musiikista päästään nauttimaan Tampereella ensimmäistä kertaa.Kokoonpano:SILVA KALLIONPÄÄ QUARTET:Silva Kallionpää – viuluNikita Rafaelov – koskettimetJuuso Rinta – kontrabassoOkko Saastamoinen – rummut+SIGNE:Josefiina Vannesluoma – lauluRiikka Keränen – lauluSelma Savolainen – lauluEnnakkoliput tästä!24.5. klo 19.30 pidettävä kauden päätöskonsertti on kitaransoiton ja fuusiojazzin juhlaa.

Monipuolinen kitaristilahjakkuus Ossi Maristo julkaisi pitkään odotetun debyyttialbuminsa syksyllä 2021. Instrumentaalisen progen ja fuusiojazzin tyyliaallokossa seilaava yhtye on tehnyt väkevää esiinmarssia genrensä eliittiin, ja esimerkiksi Eric Johnson sekä Guthrie Govan -diggareiden kanttaa painaa tämä korvakarkki mieleen.

Lukuisten studio- ja livesessioiden mies Maristo on jo musiikkialan sisäpiirissä armoitettu tekijä, mutta nyt Arc -albumin myötä suuri yleisökin pääsee nauttimaan Ossin kekseliäästä ja teknisesti suvereenista soitosta sekä upeista sävellyksistä, joita syventävät yhtyeen vahvat soittajapersoonat ja heidän ainutlaatuinen vuorovaikutuksensa. Ossin ohella albumilla ovat mukana Kasperi Kallio koskettimissa, Tapio Backlund bassossa sekä Jonne Taavitsainen rummuissa.

Huikean fuusioiltaman toisesta herkkupalasta vastaa 27-vuotias helsinkiläiskitaristi Atte Aho, joka nuoresta iästään huolimatta jo kokenut kitaransoiton todellinen moniosaaja. Bändinsä kera Aho esittää säveltämäänsä kitaravetoista instrumentaalimusiikkia, jossa on kuultavissa kaikuja menneiden vuosikymmenten fuusiokitaristien kaanonista – herran omaa vivahteikasta soundia unohtamatta. Tulevat keikat tarjoavat yleisölle maukkaan ensipuraisun myöhemmin julkaistavan debyyttialbumin äänimaisemaan.Kokoonpano:Ossi Maristo – kitaraJonne Taavitsainen – rummutTapio Backlund – bassoKasperi Kallio – koskettimet+Atte Aho – kitaramuu kokoonpano TBAEnnakkoliput tästä!

LISÄTIEDOT:eclipsejazzclub.com

Edellinen artikkeliAlder Ego: III
Seuraava artikkeliPeela: Layers
Jaa