Koutukselta liven perään studioalbumi

546
lukukertaa

Teosto-palkintoehdokkuuden 2020 saavuttanut haitaristi-säveltäjä Harri Kuusijärvi ja Koutus-yhtye julkaisevat kolmannen studioalbuminsa ”Mirage” 25.9.2020. Edellisen studioalbumin jälkeen uudistunut kokoonpano yhdistelee ennakkoluulottomasti fuusiojazzia, maailmanmusiikkia ja proge-vaikutteita.

Ennen albumin julkaisua kuullaan kaksi singleä. ”Lumi”-kappale on jo julkaistu sekä musiikkivideona että streamauspalveluissa. Kappale onkin jo saavuttanut soittolistapaikkoja sekä Spotifyssa että Apple Musicissa. Toinen single ”Safari” julkaistiin 4.9.2020 ja se koreilee parhaillaan Spotifyssa Jazzia Suomesta -listan kärkipaikoilla. Kappaleesta julkaistaan musiikkivideo myöhemmin syksyllä.

Kokoonpano:
Harri Kuusijärvi – harmonikka, elektroniikka, sävellykset
Veikki Virkajärvi – kitara
Mikael Myrskog – koskettimet
Jesse Ojajärvi – rummut

LUMI – Musiikkivideo

SAFARI (live)

SHELTER (live)

Koutus on harmonikansoittaja-säveltäjä Harri Kuusijärven fuusioprojekti, jonka monista nykymusiikin muodoista ammentavaa musiikkia on kuvailtu muun muassa avantfuusiohaitarijazziksi. Vaihtelevin kokoonpanoin toimivan yhtyeen albumit Koutus (2014) ja Music For A Family Picnic (2017) ovat keränneet ylistäviä arvioita kansainvälisesti niin rock-, jazz- kuin maailmanmusiikin kriitikoilta.

Kuluva vuosi 2020 on ollut (globaaleista olosuhteista huolimatta) yhtyeelle aktiivista aikaa. Kesäkuussa julkaistun Live In Helsinki -livealbumin lisäksi yhtyeen kolmatta studioalbumia on työstetty ahkerasti. Koutuksen tuoreessa kokoopanolla soittavat Veikki Virkajärvi (Njet Njet 9), Mikael Myrskog (Saimaa, Teemu Viinikainen III, Kaisa’s Machine, Max Zenger Globus) ja Jesse Ojajärvi (Selma Juudit Alessandra, Laura Annika Quartet, Hyväluoma Group).

Harri Kuusijärvi on uuden harmonikkamusiikin omaleimaisimpia tekijöitä. Hän on kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt populaarimusiikin saralla lukemattomien etu- ja takarivin artistien kanssa ja kerännyt huomiota kansainvälisesti albumeillaan eri yhtyeiden kanssa. Säveltäjänä Kuusijärvi on noteerattu muun muassa Teosto-palkintoehdokkuudella vuonna 2020.