G Livelab suunnittelee laajentumista Tampereelle

1882
lukukertaa

glivelab

Livelaboratorio Oy:n G Livelab Tampere -suunnitelma on voittanut tarjouskilpailun Frenckellin vanhan pannuhuoneen toiminnallisesta konseptista Tampereella. Tampereen kaupunki on etsinyt avoimella tarjouskilpailulla uutta toimintaa Vanhan kirjastotalon puistossa Tammerkosken rannalla sijaitsevaan arvorakennukseen.

Saatujen tarjousten ja tehtyjen haastattelujen perusteella Tampereen kaupungin tilakeskus esittää, että vuokrasopimus tehdään Livelaboratorio Oy:n kanssa. Vuokrasopimus alkaisi viimeistään 1.9.2017 tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Muut vuokrasopimuksen ehdot täydentyvät suunnittelun edetessä. Vuokra-ajaksi kaupunki esittää vähintään kymmentä vuotta, koska vuokralaiselta edellytetään huomattavia investointeja.

Livelaboratorio Oy:n omistaa Suomen Muusikkojen Liitto ry. Yritys käynnisti G Livelab -klubin Helsingin keskustassa syksyllä 2016. Radio Helsinki on niin ikään Livelaboratorio Oy:n omistuksessa. Konseptisuunnitelman mukaan Livelab Tampere on akustispainotteisen musiikin klubi, tapahtumatila ja pop up -myymälä, joka täydentää ja koordinoi Vanhan kirjastotalon puiston olemassa olevaa ja tulevaa kulttuuritarjontaa. G Livelab Tampereen tilasuunnittelusta ja sisustuksesta vastaa arkkitehti Marco Casagrande. Akustoinnin suunnittelee maan johtava yritys Akukon Oy ja kaiutinjärjestelmän toimittaa Genelec Oy. Suunnitteluvaiheen projektipäällikkönä toimii tamperelainen musiikkialan ammattilainen Annamaija Saarela, joka on myös Pirfest ry:n toiminnanjohtaja.

G Livelab toimii tiiviissä yhteistyössä tamperelaisten tapahtumien, festivaalien ja muiden kulttuuritoimijoiden sekä ravintoloiden kanssa. G Livelabin pohjakerros on korkealaatuinen harjoitustila ammattitaiteilijoille. Pääkerrokseen sijoittuu myös kahvilaravintola ja baari. Tilaan ei tule valmistuskeittiötä, vaan asiakkaat voivat tilata ruokaa lähiravintoloista matkapuhelinapplikaation avulla.

”Olemme tyytyväisiä että Tampereen kaupungin valinta osui Livelaboratorioon”, kertoo Suomen muusikkojen liiton ja Livelaboratorion hallituksen puheenjohtaja Ahti Vänttinen. ”Vielä on kuitenkin pitkä matka kuljettavana ennen kuin hankkeen toteutuminen on varmaa, sillä rakennus on vanha ja vahvasti suojeltu. Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista selvitämme tilan peruskorjaustarpeet sekä neuvottelemme museoviraston ja kaupungin kanssa muutostöiden toteuttamisesta. Jos valmistelut etenevät odotetusti ja tarvittavat päätökset saadaan tehdyksi, vuokrasopimus voidaan allekirjoittaa syksyyn mennessä. Tällöin toiminta voisi mahdollisesti käynnistyä keväällä 2018 samoihin aikoihin Vanhan kirjastotalon kanssa.

Livelaboratorio Oy:n omistaa Suomen Muusikkojen Liitto ry, toimitusjohtaja on Tanja Douglass. Hallituksen puheenjohtaja on Ahti Vänttinen, ja muut hallituksen jäsenet ovat Jukka Perko, Maija Vilkkumaa, Minna Pensola, Matti Lappalainen, Mari Kärkkäinen ja Matti Nives.

 

http://facebook.com/glivelab
http://instagram.com/glivelab
http://twitter.com/glivelab