Nina Mya julkaisee kolmannen albuminsa

1156
lukukertaa
Photo: Petra Tiihonen ; Layout: Pekka Tuppurainen.

closure

Heinäkuussa julkaistava Closure on rohkean henkilökohtainen albumi jatkuvasti ilmaisuaan kehittävältä laulajalta. Levyllä Myan taustalla kuullaan väkevää uutta yhtyettä, jossa mukana ovat mm. Jukka Eskola, Jori Huhtala ja Petri Puolitaival. Albumin julkaisua edeltää video kappaleesta The Weight.

Suomen nuoren polven johtaviin laulajiin kuuluva Nina Mya julkaisee kolmannen levynsä 1.7. Fredriksson Music -levymerkin kautta. Closure on musiikillisesti kypsä albumi, jolla Myan vahva ilmaisu syvenee entisestään. Albumin johtavana teemana on asioiden käsittelyn merkitys ja pyrkimys mielenrauhaan. Tummasävyinen kokonaisuus poikkeaa piristävästi suomalaisen laulujazzin perinteestä ottaen vaikutteita gospelista ja soulista. Levyllä kuultavassa Myan uudessa yhtyeessä mukana ovat trumpetisti Jukka Eskola, saksofonisti Petri Puolitaival, pianisti Henri Mäntylä, basisti Jori Huhtala ja rumpali Tuomas Timonen. Albumin julkaisukonsertti nähdään Pori Jazzissa 15.7. Lisäksi Mya esiintyy kesällä Helsingissä Jazzjatkot-tapahtumassa 7.8. ja Turku Jazzissa 20.8.

”Closure on kolmas albumini, mutta selvästi tärkein ja merkityksellisin”, Nina Mya kertoo. ”Ensimmäistä kertaa olen täysin sinut levyni kanssa enkä tekisi mitään toisin ja koen, että olen levyllä täysin oma itseni. Samalla levy on paitsi kumarrus Aretha Franklinille ja John Coltranelle, myös yleisemmin amerikkalaiselle jazzlaulajille, joiden laulamisessa on kuulunut gospel. Näihin vaikuttajiini lukeutuvat esimerkiksi Dinah Washington, Nancy Wilson ja Gregory Porter.”

Levyn originaalikappaleiden lyriikat ovat Nina Myan käsialaa ja hänen kanssaan valtaosan biisinkirjoitusvastuusta albumilla jakaa Petri Puolitaival. Mukaan mahtuu myös muutama uudelleen sovitettu lainakappale, esimerkiksi Mongo Santamarian Afro Blue ja gospel-klassikko The Wayfaring Stranger. Punaisena lankana musiikissa on Myan vahva läsnäolo ja uuden bändin mukanaan tuoma syvästi svengaava yleissoundi.

Kappaleen The Weight musiikkivideo

Nina Mya (s.1989) on suomalainen jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja. Mya on palkittu lukuisia kertoja, muun muassa Young Nordic Jazz Comets –yhtyekilpailun solistipalkinnolla sekä Pori Jazzin Vuoden taiteilijana 2012. Myan tuoretta Closure-albumia edeltää kaksi julkaisua, Flying Solo (2012) ja Our Time (2014). Nina Myaa on kuvailtu traditionaalisen ja modernin jazzlaulun väliseksi sillanrakentajaksi, jolla on paitsi jazzin teknistä taituruutta, myös gospelin vahvaa ja vivahteikasta tulkintaa.

Nina Mya: Closure
Fredriksson Music 2016, FRMCD018 (julkaisupäivä 1.7.2016)
Jakelija: Playground Music

1. The Wayfaring Stranger / Shades Of Blue 06:56 (trad. / Music & lyrics Nina Mya, Arr. Petri Puolitaival) / 2. The Weight 04:08 (Music & lyrics Nina Mya, Arr. Petri Puolitaival) / 3. Mine Alone 05:44 (Music Nina Mya & Petri Puolitaival, Lyrics Nina Mya, Arr. Petri Puolitaival) / 4. Afro Blue 04:30 (Music Mongo Santamaria, Lyrics Oscar Brown, Arr. Nina Mya & Petri Puolitaival) / 5. After One Night 03:47 (Music & Arr. Petri Puolitaival, Lyrics Nina Mya) / 6. Too Painful To Talk About 05:42 (Music & Lyrics Nina Mya, Arr. Petri Puolitaival) / 7. Tenderly 05:13 (Music Walter Gross, Lyrics Jack Lawrence, Arr. Nina Mya) / 8. Hear Me Plead (Introduction) 02:20 (Music & Arr. Petri Puolitaival) / 9. Hear Me Plead 05:20 (Music & Arr. Petri Puolitaival, Lyrics Nina Mya) / 10. Gotta Be Free 05:02 (Music & Lyrics Nina Mya, Arr. Petri Puolitaival) / 11. Closure 05:07 (Music & Lyrics Nina Mya) / 12. Bonus Track: Dr. Feelgood (Love Is A Serious Business) 04:46 (Music & Lyrics Ted White & Aretha Franklin, Arr. Petri Puolitaival)

Nina Mya, laulu
Jukka Eskola, trumpetti ja flyygelitorvi / Petri Puolitaival, saksofoni ja alttohuilu / Henri Mäntylä, piano / Jori Huhtala, basso / Tuomas Timonen, rummut

Nina Mya / live

Pe 15.7. Pori Jazz / Lokkilava
Su 7.8. Jazzjatkot / Allas Helsinki
La 20.8. Turku Jazz Festival
21.9.-1.10. Jazzliiton kiertue
La 24.9. Flame Jazz Cruise 9
La 29.10. Savoy–teatteri, Helsinki

http://www.ninamya.com
http://facebook.com/ninamyamusic