Katu Kaiku Young Nordic Jazz Comets -kilpailun voittoon

1325
lukukertaa
Kuva: Maarit Kytöharju.
Kuva: Maarit Kytöharju.
Lauantai-iltana kisattiin jo kuudennentoista kerran Suomen Jazzliiton Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailussa. Ammattilaisraati valitsi tänä vuonna voittajaksi Katu Kaiku -yhtyeen, joka lähtee edustamaan Suomea pohjoismaiseen YNJC-showcaseen syksyllä.
Suomen edustaja syksyllä järjestettävään Young Nordic Jazz Comets -showcaseen valittiin neljän tuoreen bändin joukosta Kansallisteatterin Lavaklubilla lauantaina 9. toukokuuta. Raatiin kuuluivat saksofonisti Jukka Perko, rumpali Olavi Louhivuori ja Helsingin Juhlaviikkojen promoottori Minna Huuskonen.
Voittajaksi valittiin Katu Kaiku (Adele Sauros, saksofoni, Mikael Saastamoinen, basso ja Erik Heikkinen, rummut). Tuomaristo luonnehti voittajaa ilmaisullisesti kypsäksi ja kehui bändin kykyä välittää tarinoita. Yhtyeessä on paljon samaa vuoden 2012 voittajan Mopon kanssa, joka nousi YNJC:stä kaikkien musiikkipiirien lemmikiksi. Mopon punk-henkisyyden sijaan Katu Kaikussa on tunteikkuutta laajalla skaalalla.
Voittaja saa showcasepaikan lisäksi rahapalkinnon sekä konsertin Jazz-Espalla lauantaina 1.8.2015, ja myös esiintymisen seuraavan vuoden Suomen YNJC-karsinnassa. Voittajayhtyeelle järjestetään myös valmennusta kv-toimintaan. Toiseksi tullut yhtye, Miodula Jam ja yleisön suosikki, Filunki & Big Samuli King palkittiin niin ikään rahapalkinnoilla.
Vuodesta 2000 järjestetty pohjoismainen, nuorten jazzyhtyeiden YNJC-showcase esittelee Pohjolan jazzosaamista kansainvälisille jazzammattilaisille sekä uusista tuulista kiinnostuneelle yleisölle. Young Nordic Jazz Cometsista ovat tiensä aloittaneet edellisvuosina mm. Mopo ja Ilmiliekki Quartet.
Kuudestoista pohjoismainen Young Nordic Jazz Comets -showcase järjestetään Tampere Jazz Happening -festivaalin yhteydessä Tampereen Klubilla 29.10.2015. Showcasessa esiintyy yhtyeitä kaikista Pohjoismaista. YNJC-showcasea järjestävät Pohjoismaiden kansalliset jazzin katto-organisaatiot.