Aaltonen ja Innanen kisaavat Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnosta

1711
lukukertaa
Juhani Aaltonen
Kuva: Maarit Kytöharju.
Juhani Aaltonen

Saksofonistit Juhani Aaltonen ja Mikko Innanen ovat Suomen ehdokkaita Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajiksi. Arvostetusta musiikkipalkinnosta kilpailee tänä vuonna kaksitoista muusikkoa.

Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon 2011 teema on: ”Muusikko (instrumentalisti tai vokalisti), jonka improvisointi on uudistanut tärkeällä tavalla musiikkia sekä musiikillisen ilmaisun muotoa, sointia ja kokonaisuutta. Ehdokkaaksi voidaan nimetä muusikko, joka on herättänyt viime vuonna (2010) huomiota pohjoismaisessa tai kansainvälisessä musiikkimaailmassa.”

Tämän vuoden palkintoa varten on avattu sivusto, jossa on palkintoehdokkaiden esittelyt ja musiikkinäytteitä. Lisäksi sivustosta pääsee suoraan ehdokkaiden omille verkkosivuille, joilla muusikoihin voi tutustua lähemmin.

Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saaja 2011 julkistetaan 1. kesäkuuta 2011 ja palkinto ojennetaan voittajalle Kööpenhaminassa marraskuussa pidettävän Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä.

Jazziin liittyviä ehdokkaita on muillakin mailla. Näistä kansainvälisesti nimekkäimpiä ovat Sidsel Endresen, Mats Gustafsson, Lotte Anker ja Skúli Sverisson.