Yrjö-palkinto Teemu Viinikaiselle

1020
lukukertaa

Kitaristi Teemu Viinikainen on uusin lenkki Yrjöllä palkittujen jazzmuusikoiden ketjussa. Viinikainen pokkasi palkinnon Suomen Jazzliiton Valtakunnallisilla Jazzpäivillä Mikkelissä 7.11. Valintaansa raati perusteli mm. Viinikaisen hienostuneella rytminkäsittelyllä sekä vahvalla dynamiikan ja äänenvärien hallinnalla.

Viinikainen on urallaan vaikuttanut lukemattomissa yhtyeissä. Esimerkeiksi voidaan listalta poimia vaikkapa nimet The Bronson, U-Street All Stars, Perko-Pyysalo-Viinikainen, Mirja Mäkelä & Trio, Jussi Lehtonen Band , Eero Koivistoisen yhtye, Ite Ensemble,  ja Jussi Fredriksson Busy Turtles. Viinikaisen oma trio esiintyi tammikuussa 2009 Suomen edustajana yhteispohjoismaisella Vinterjazz-kiertueella. Viinikainen on mukana myös Juurihoito-yhtyeessä, joka aloittaa Jazzliiton tukemana Suomen-kiertueensa marraskuun lopussa.

Jazzpäivien yhteydessä jaettiin myös Varjo-Yrjö. YLEn Jazzradion myöntämän palkinnon sai tänä vuonna jazzkonsertteja ja -klubeja järjestävä tuottaja Aleksi Myllykoski. Perustelujen mukaan Myllykoski on vaikuttanut hienosti suomalaisten jazzmuusikoiden keikkatilanteeseen ja näkyvyyteen. Myllykoski aloitti Teeri Jazz -festivaalin, on tuottanut kesäisin Söndag Jazz -konserttisarjaa ja järjestänyt monia yksittäisiä jazzkonsertteja.