Saarela Rantajatsien johtoon

1043
lukukertaa

Rajatsi ry on kutsunut FM Annamaija Saarelan Raahen Rantajatsien uudeksi festivaalijohtajaksi. Festivaalijohtajan tehtävä on sivutoiminen, päätoimenaan Tampereella asuva Saarela työskentelee Helsingissä valtakunnallisen klubi- ja aluekiertuehankkeen VAKAn projektisuunnittelijana sekä musiikkialan manageri- ja konsulttipalveluita tarjoavana yrittäjänä.

41-vuotias Saarela on työskennellyt 15 vuoden ajan musiikkialan tehtävissä, viimeksi UMO Jazz Orchestran toiminnanjohtajana Helsingissä. Ennen UMOa Saarela toimi Tampere Jazz Happeningin toiminnanjohtajana. Saarelalla on ollut myös lukuisia musiikkialan luottamus- tehtäviä. Hän on toiminut muun muassa Suomen Jazzliiton hallituksessa, Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n hallituksessa, ESEKin johtokunnassa, Europe Jazz Networkin hallituksessa, Teosto-palkinnon esiraadissa, Jazz-Emma -raadissa ja European Jazz Prizen tuomaristossa. Vuonna 2005 YLE:n Jazzradio myönsi Saarelalle Varjo-Yrjö -tunnustuksen peräänantamattomasta työstä suomalaisen jazzin hyväksi.

Annamaija Saarela seuraa Rantajatsien festivaalijohtajana Pertti Kinnusta, joka on toiminut tehtävässä koko festivaalin 20-vuotisen historian ajan. Kinnunen on tiimeineen luonut Rantajatseista yhden Suomen merkittävimmistä uuden jazzin tapahtumista, joka tunnetaan tuoreesta ja tinkimättömästä ohjelmistostaan sekä kodikkaasta tunnelmastaan.