Erik Lindströmin apuraha Joonas Haavistolle

1059
lukukertaa

Suomen Jazz & Pop Arkisto on luovuttanut vuoden 2008 Erik Lindströmin rahaston apurahan muusikko Joonas Haavistolle. Pianisti ja säveltäjä Joonas Haavisto on valmistunut Sibelius-Akatemiasta 2007. Omia sävellyksiään hän on pääasiassa esittänyt yhtyeissä Joonas Haavisto Trio ja FourTH Quartet. Lisäksi Haavisto on tehnyt yhteistyötä kitaristi Jukka Tolosen, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin sekä useiden ulkomaisten muusikoiden kanssa.

Jazz-stipendiä on myönnetty vuodesta 2003 nuorten suomalaismuusikoiden opintoihin ensisijaisesti ulkomailla. Rahaston alkupääoman on lahjoittanut muusikko ja säveltäjä Erik Lindström. Palkintosumma on 2000 euroa. Palkinto myönnettiin Helsingissä ravintola Storyvillessä, jossa Joonas Haavisto esiintyi yhdessä Erik Lindströmin yhtyeen kanssa.