Joona Toivanen Trio menestyi

981
lukukertaa

Joona Toivanen Trio Jyväskylästä sekä Fuchsia-trio Tanskasta jakoivat pohjoismaisen Nordisk Talentlansering -yhtyekilpailun voiton Reykjavikissa 9. syyskuuta. Molemmat yhtyeet saivat 5 000 Tanskan kruunun (n. 4 000 mk) palkinnon voitostaan.

Nuorille jazzmuusikoille tarkoitettu kilpailu pidettiin nyt ensimmäistä kertaa ja siihen osallistui viisi yhtyettä kaikista pohjoismaista paitsi Ruotsista. Vuonna 2001 tämä pohjoismainen kilpailu pidetään Kööpenhaminan jazzfestivaalin yhteydessä.

Pianisti Joona Toivanen (19), basisti Tapani Toivanen (17) ja rumpali Olavi Louhivuori (19) ovat ehtineet soittaa yhdessä Joona Toivanen Triona jo vuodesta 1997 lähtien. Kaikki kolme muusikkoa ovat jyväskyläläisen Suomalaisen Konservatorion kasvatteja.

Trio on esiintynyt useilla kotimaisilla jazzfestivaaleilla ja Tallinn Jazzkaarissa sekä osallistui heinäkuussa Ranskan Avignonissa pidettyyn Euroopan kulttuurikaupunkien väliseen yhtyekilpailuun. Lokakuussa Joona Toivanen Trio esiintyy Uumajan jazzfestivaaleilla. Trion esikois-cd Numurkah julkaistiin Jyväskylä Summer Jazz -festivaalilla viime kesäkuussa.