Selma Juudit Alessandran debyyttilevy julkaistaan 22.11.2019

1126
lukukertaa
Spineless-single julkaistiin syyskuussa.

Selma Juudit Alessandra yhdistää suvereenisti röyhkeyttä, rouheutta ja hienostuneisuutta Rubicon Songs-esikoisalbumillaan. Laulun, vintage-kosketinsoittimien sekä villiintyneen rytmisektion soundissa on paljon tuttua, mutta enimmäkseen jotain täysin uutta.

Selma Juudit Alessandra on Selma Savolaisen sävellysten ja tekstien ympärille perustettu yhtye, joka kuvailee soundiaan nostalgiseksi ja kokeilevaksi indie-hybridiksi. Yhtyeen jäsenet ovat tuttuja uuden kotimaisen jazzin eksentrisestä päädystä, mutta Selma Juudit Alessandran musiikkifantasiassa kuuluvat nuoruusvuosien glam rock- ja fuusiodiggailut.

”Yhtyeen soundi muuttui radikaalisti vuonna 2017, kun palasin vaihto-opintojen parista Pariisista. Käytin reissussa paljon aikaa kuvitellen tiettyä muhjua, jota halusin yhdistää bändin silloiseen akustiseen soundiin ja Helsinkiin palattuani aloin tutkia isältäni perinnöksi saamia analogisyntetisaattoreita. Levyn tunnelmaa määrittääkin aika paljon legendaarinen Super Jupiter-syntikka vuodelta 1984”, kertoo Savolainen. Lisäksi albumilla kuullaan Rhodes-pianossa ja syntetisaattoreissa Artturi Rönkää, kontrabassossa Joonas Tuuria, sekä rummuissa Jesse Ojajärveä. Levyn tuotannosta vastaa Markus Kärki yhdessä Savolaisen kanssa.

Rubicon Songs on paitsi instrumentaatioltaan myös laulujen teemoiltaan paluuta menneisyyteen. Englanninkieliset laulut tarkastelevat fiiliksiä surusta, jumissaolosta ja kotiinpaluusta. ”Tästä albumista tuli vähän tällainen isänmurha. Isäni, jazzmuusikko Jarmo Savolaisen poismeno on määrittänyt mun nuoruutta ja aikuiseksi kasvamista tosi rajusti, mutta viime vuosina olen alkanut kokea tervettä itseyden tunnetta ja etäisyyttä suruun. Tämän albumin tekeminen on ollut iso osa prosessia ja tuntuu että joku raja on lopullisesti ylitetty”, kuvailee Savolainen. Rajaan albumin nimi myös viittaa – levy saa nimensä englannin sanonnasta ”to cross the Rubicon”. Piste, josta ei ole paluuta.

Rubicon Songs-albumin julkaisua juhlitaan 7. joulukuuta Helsingissä Korjaamolla tuplajulkkarikeikalla Bowman Trion kanssa.

Spring Song-single (julkaistu 26.4.2019)
Spotify
Video: Youtube

Spineless-single (julkaistu 6.9.2019)
Spotify
Video: Youtube

6.10. Superwood Festival, Helsinki
7.12. Korjaamo, Helsinki
30.1. Sibafest, Helsinki

”Selma Juudit Alessandra on virkistävän persoonallinen artistitulokas, jonka musiikkia ei ole kovinkaan helppoa lokeroida. Ainakin se liittyy taidepopin kenttään, ja ajallisesti siinä kuuluu 1970- lukulaisia tunnelmia. Joka tapauksessa se ei ole kerrasta päähän jäävää, kertakäyttöistä poppia.”
Mikko Meriläinen Soundi, 10.5.2019 

”Musiikkia kuvataan usein rajattomaksi ja sääntövapaaksi ihmemaaksi, mutta harvoin vastaan tulee niin rajatonta ja kiehtovaa yhtyettä kuin Selma Juudit Alessandra.”
Mika Roth desibeli.net, 6.6.2019

”Laulaja Selma Savolainen on eräänlainen Billie Holiday 2.0 tai milleniaali Saima Harmaja. Hänen lyriikoissaan ja tavassaan esiintyä on sellaista hätkähdyttävän rohkeaa, uudenlaista naisnäkökulmaa, joka tuo mieleen yhdysvaltalaisen Chris Krausin.”
Katri Kallionpää HS, 25.1.2019 

https://www.selmasavolainen.com/
https://www.facebook.com/selmajuuditalessandra/