Jyväskylän jazzkesän avajaisissa tarjoillaan harvinaista herkkua

1665
lukukertaa
Kasper Halttunen.

Summer Jazz Club​in kesä käynnistyy torstaina 23.5. klo 20 Ravintola Popparissa. Avajaisiltana päästään todistamaan historiallinen hetki, kun jyväskyläläinen lahjakkuus 17-vuotias rumpali Kasper Halttunen esittää ensimmäistä kertaa säveltämäänsä musiikkia. Hänen kanssaan lavalle nousee nuorista 17–18-vuotiaista Sibelius Akatemian jazzaineryhmän nuorisokoulutuksen opiskelijoista koostuva KaTu MiAu, joka kuvailee musiikkiaan energiseksi jazztradition ja tämän päivän modernin jazz-musiikin yhdistelmäksi.

“On hienoa päästä soittamaan omaa musiikkia ensimmäistä kertaa yleisölle. Tämän bändin kanssa on ollut tosi luontevaa soittaa yhdessä ja pidämme kaikki saman aikakauden tyylistä. Lavalla ei tulla näkemään mitenkään ratkaisevan erilaista Kasperia, mutta nyt saan tuoda lavalle sellaista tyyliä ja soittoa, josta pidän kaikkein eniten. Samalla se on myös todella jännittävää, kun musiikille ei ole mitään valmista vertailukohtaa.” – Kasper Halttunen

Halttusen lisäksi yhtyeessä soittaa kitaristi Milo Mäkelä, joka tunnetaan parhaiten jo kaksi albumia julkaisseesta​ ​Milo & Moses​ -jazztriosta. Kokonaisen KaTu MiAu -yhtyeestä tekevät saksofonisti Aukusti Annala ja basisti Tuomo Purhonen.
Illan toisena yhtyeenä kuulemme helsinkiläistä​ ​Kallio Calibro​a. Tämän sähkökitaravetoista instrumentaalimusiikkia esittävän koplan omaperäinen saundi muodostuu kitaran, vibrafonin ja hammond-urun koostamasta seoksesta sekä monenkirjavasta tyylistä. Yhtyeen kappaleissa voi kuulla western swingiä, Kuubaa, rautalankaa, twistiä sekä entisaikojen kotimaista iskelmää.

Yhtyeen tammikuussa julkaistu esikoislevy on sarjakuvateemainen sekä kertomuksellinen albumikokonaisuus. Se kuvaa kymmenellä tuokiopalalla trooppisen lauantaipäivän Helsingissä. Kappaleissa seikkailevat mm. virkatehtävissä toimiva Havaijipaitainen poliisi Pasilan mies, italialainen trikoopukuun sonnustautunut supersankari L’Uomo Mascherato, Korkeasaaresta karannut Jaguaari sekä säädytön nainen Tamara. Tolkuttomalla tunteella möykkäävä Kallio Calibro lumoaa kuulijansa mukaan svengaavaan seikkailuun.

KaTu MiAu
Milo Mäkelä – kitara Aukusti Annala – saksofoni Tuomo Purhonen – basso Kasper Halttunen – rummut

Kallio Calibro
Henri Jokinen – kitara, sävellykset Juha-Pekka Jääskeläinen – vibrafoni Ville Tolvanen – urku Eemeli Männistö – basso Erik Fräki – rummut

Kallio Calibro Spotifyssa

Summer Jazz Club Popparissa torstaina 23.5. klo 20 Liput 10/6 €
Poppari Puistokatu 2 – 4 (Aren aukio, käynti Ilmarisenkadun puolelta) 40100 Jyväskylä

www.summerjazzclub.com