Mikko Toivaselta bigband-, viihde- ja jazzsovittamisen perusteos

1137
lukukertaa

Osaatko sovittaa minkä tahansa melodian perinteiseen jazztyyliin jollekin jazz- tai viihdeorkesteri-kokoonpanolle, esimerkiksi big bandille – huomiseksi?

Käsillä oleva kirja saattaa olla vastaus tähän kysymykseen. Opas (359 sivua, 121 nuottiesimerkkiä, jotka ovat kuunneltavissa netistä) antaa big bandille kirjoittamisen ohella vahvan perustan monenlaisen jazz- ja viihdemusiikin kirjoittamiseen vaihteleville kokoonpanoille. Samalla se on puheenvuoro perinteisen jazzmusiikin ja sen tekemisen puolesta.

Opas soveltuu sekä aloittelijoille että edistyneille kertaamiseen. Liikkeelle lähdetään sovittamisen aivan peruskysymyksistä tavoitteena vain se, että sovitus valmistuisi hyvin ja ajallaan. Jos olet bändijohtaja, big band –kapellimestari – vaikka et olisikaan aktiivinen sovittaja – niin pitäähän kapellimestarin tietää vähän perusteita musiikistaan, miten kaikki on tehty.

Tiedustelut ja tilaukset:
Mikko.toivanen/at/frontera.fi
www.mikkotoivanen.fi
kirjan hinta (sis.alv): 40 € + postikulut

—–

Kirjoittaja, FT Mikko Toivanen opiskeli 1970-luvulla Jyväskylän konservatoriossa tähtäimessään klassisen saksofoniopettajan tutkinto ja valmistui musiikkitiede pääaineena Jyväskylän yliopistosta 1981. Hän toimi yli 35 vuoden ajan monenlaisissa musiikkialan opetustehtävissä  kansalais- ja musiikkiopistoissa, konservatorioissa, Savonia-ammattikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa sekä yli 25 vuoden ajan musiikin koulutuksen eri asteilla hallinto- ja organisointitehtävissä. Viimeiset 15 vuotta hän oli Savonia-ammattikorkeakoulun palveluksessa. Mikko Toivanen oli aktiivisesti mukana jazzin paikallisessa ja valtakunnallisessa yhdistystoiminnassa sekä useissa musiikkialan valtionhallinnon luottamustehtävissä. 1970-luvun alusta lähtien hän oli monin tavoin mukana – muusikkona, sovittajana ja orkesterinjohtajana – edistämässä elävän jazzmusiikin esitystoimintaa aluksi Jyväskylässä, sittemmin Joensuussa ja myöhemmin Kuopiossa. 1980-luvulta lähtien hän kehitti jazzmusiikin koulutusta Itä-Suomessa: Toivanen mm. perusti nämä koulutukset 1980-luvulla Joensuuhun ja 1990-luvulla Kuopioon. Hän on jazzin tutkimuksen pioneeri Suomessa fenomenologian ja semiotiikan hengessä; väitöskirja valmistui vuonna 2000. Mikko Toivanen oli mukana kirjoittajaryhmässä, joka vuonna 2010 julkaisi teoksen Savon Jatsi.