Turku Jazz Orchestran festivaalikesä

1280
lukukertaa
Kuva: Pia Jalkanen.

Heinäkuussa Turku Jazz Orchestra keikkailee kahdella jazzfestivaalilla, Taalintehtaan Baltic Jazzissa ja Laitilan Jazzkukko Festivaalilla. Kummankin festivaalin keikkaohjelmisto on kunnianosoitus legendaariselle jazzmuusikolle ja orkesterin kanssa lavalla nähdään kotimaisia jazzkonkareita.

Turku Jazz Orchestra feat. Antti Sarpila & Annimaria Rinne:
Tribute to Benny Goodman

La 7.7.2018
Baltic Jazz, Taalintehdas

Baltic Jazzin lauantaissa Turku Jazz Orchestra esittää kunnianosoituksen jazzlegenda Benny Goodmanille yhdessä kapellimestari Antti Sarpilan ja laulaja Annimaria Rinteenkanssa. Säveltäjä-kapellimestari-klarinetisti-saksofonisti Antti Sarpila on ollut maamme tärkeimpiä traditionaalisen jazzin taitureita jo neljännesvuosisadan ajan. Sarpila kertoo Benny Goodmanin olleen hänen suosikkiklarinetistinsa aina nuoruusvuosista lähtien. “Goodmanin tapa rytmittää ja tulkita melodia tekee hänestä suurenmoisen taiteilijan ja syystäkin hän on ansainnut kunnianimensä ”The King Of Swing”.

Vielä klarinettiakin paremmin Benny Goodman tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä big band -johtajista. ”The Swing Era” -aikakaudella vaikuttanut Benny Goodman Orchestra edusti oman aikakautensa populaarimusiikkia, joka hyväksyttiin myöhemmin myös konserttisaleihin. “Koko urani ajan olen tehnyt lukemattomia kertoja kunnianosoituksia swingin kuninkaalle enkä koskaan ole kyllästynyt palaamaan tämän musiikin ainutlaatuiseen tunnelmaan. On aina suuri haaste kyetä uudelleen luomaan nuo maagiset hetket ja koettaa saavuttaa Goodmanin ylittämätön melodiataju ja vastustamaton svengi”, Sarpila toteaa.

Konsertissa kuullaan Goodmanin suurimpien hittien ohella myös harvinaisempia teoksia sekä joitakin Sarpilan uusia sävellyksiä ja sovituksia epätavallisistakin kappaleista. Sokerina pohjalla on laulusolisti Annimaria Rinteen tuoma tuulahdus Great American Song Bookin repertuaarista. Luvassa on unohtumaton konsertti ja aikamatka jazzin kulta-aikaan.

Liput ja lisätiedot: www.balticjazz.com

Turku Jazz Orchestra feat. Sami Pitkämö:
In the Spirit of Frank Sinatra

La 28.7.2018
Jazzkukko, Laitila

Laitilan kirkkopuistossa kuullaan Turku Jazz Orchestran ja laulaja Sami Pitkämön tribuutti Frank Sinatralle, yhdelle maailman suosituimmista laulajista kautta historian. Swingin kultakaudella maineeseen noussut Sinatra loi uskomattoman tuotteliaan uran sekä laulajana että näyttelijänä ja radiopersoonana. Kuusikymmentä vuotta kestäneellä urallaan Sinatra ehti levyttää jopa 1 400 laulua, joihin lukeutuu liuta kuolemattomia klassikoita kuten My Way, New York, New York ja Strangers In the Night.

Konsertin tähti Sami Pitkämö on nimennyt Sinatran yhdeksi tärkeimmistä esikuvistaan ja vaikuttajistaan. Pitkämö tunnetaankin yhtenä Suomen taitavimmista jazzlaulajista ja on lunastanut samettisen äänensä johdosta itselleen lisänimen “Suomen Sinatra”. Sami Pitkämö on ehtinyt vaikuttaa urallaan lukuisissa yhtyeissä ja orkestereissa niin muusikkona, lauluntekijänä, kapellimestarina kuin tuottajanakin. Pitkämö johtaa mm. Tanssii tähtien kanssa -ohjelman orkesterinakin toimivaa Sami Pitkämö Orchestraa ja on saanut useita tunnustuksia työstään, kuten Pori Jazzin Vuoden taiteilija -tunnustuksen vuonna 2008. Jazzkukko -festivaalin konsertissa luvassa on taattua swing-tyylittelyä – suuria kappaleita ja vielä suurempia tunteita!

Liput ja lisätiedot: www.jazzkukko.fi