Beibi P & Muovibabylon yhdistää voimansa kuvataiteilija Emma Ainalan kanssa

1193
lukukertaa

Muovibabylon eli säveltäjä-kitaristi Mikko Sarvanteen johtaman Mikko Sarvanne Hip Companyn nuorista jazztähdistä koostuva kuusihenkinen yhtye ja runoilija Beibi P esiintyvät yhdessä kuvataiteilija Emma Ainalan kanssa Helsingin Kuudennella linjalla torstaina 17.5. Vuodesta 2015 toiminut spoken wordia, jazzia ja kokeellista musiikkia yhdistävä Muovibabylon-projekti saavuttaa kunnianhimoisen poikkitaiteellisen tarinankerronnan huippunsa Ainalan liittyessä mukaan kollektiiviin. Nyt ensiesityksen saava live-teos jatkaa Muovibabylon-albumin aloittamaa uusien avausten sarjaa, jonka myötä kollektiivi toteutti rohkean kokonaistaideteoksen We Jazz -festivaalilla joulukuussa 2016.

Spoken word -taiteilija Beibi P yhdessä sekstettinä esiintyvän jazzyhtyeen kanssa luotaa suoraan aikamme ja tuntemustemme ytimeen. Kuudennella linjalla kuvataiteilija Emma Ainala pukee Muovibabylonin tekstit visuaaliseksi maailmaksi. Visuaalisuus, musiikki ja puhe keskustelevat keskenään ja palvelevat kaikki samaa tarinankerronnan tarkoitusta.

Mikko Sarvanne (s. 1992) on helsinkiläinen jazzsäveltäjä, kapellimestari ja kitaristi. Hänet tunnetaan kaksi albumia julkaiseen Hip Company -yhtyeen kapellimestarina. Yhtye on esiintynyt mm. We Jazz -festivaalilla, Helsinki Design Weekillä, Viapori Jazzissa ja Turku Jazz -festivaalilla. Hiljattain Sarvanne oli esillä yhtenä Sibafestin menestyksekkään Future Of Jazz -konsertin säveltäjistä. Sarvanne opiskelee jazzsävellystä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

Emma Ainala (s. 1989) on Savonlinnassa asuva kuvataiteilija, joka kuuluu arvostetun Helsinki Contemporaryn edustamiin keskeisiin suomalaisiin nykytaiteilijoihin. Hänen töitään kuuluu mm. Mikkelin ja Oulun taidemuseoiden kokoelmiin, ja Ainalan näyttelyitä on tähän mennessä nähty mm. Helsinki Contemporaryssä, Galleria Huudossa ja Mikkelin taidemuseossa.

Beibi P, oikealta nimeltään Jussi Pelkonen (s.1992) on suomalaisen spoken wordin iso vauva. Myös Ursus Factory -garagerockduon solistina tunnettu laulunkirjoittaja hyppäsi suoraan runomusiikin pyörteisiin big band -yhteistyölevyllään Muovibabylon. Nyt Muovibabylon on muodostunut omaksi yhtyeekseen ja oikeastaan omaksi tyylikseen, joka pakenee määrittelyjä (jazz, spoken word, rock, stand up), mutta ei jää epäselväksi. Runot yrittävät tavoittaa jotain arkista, jotain tuttua, jotain pelottavaa ja jotain ikuista.

Mikko Sarvanne Hip Company & Beibi P. -musiikkivideo Ristille (albumilta Muovibabylon)

”Mikko Sarvanne Hip Companyssa sana kohtaa musiikin, viattomuus kohtaa ironian ja punkin räjähdysvoima jazzin viileyden universaalilla tavalla.”
– Katri Kallionpää / HS/Nyt

”Muovibabylon on moniulotteisuudessaan tuhti ja hyvällä tavalla ylpeä paketti. Povaan tästä tulevaa klassikkoa”.
– Jussi Niemi / Soundi

”Debyyttiä voi hehkuttaa kotimaisen jazzpakan jokeriksi – tuskin koskaan nuoren sukupolven big band säväyttää samalla tavalla.”
– Matti Komulainen, Turun Sanomat

”Emma Ainalan maalaukset ovat pastellisia sävyjä pulppuavia runsaudensarvia, jotka ihmetyttävät ja ihastuttavat.”
– EDIT

Muovibabylon feat. Emma Ainala
to 17.5. klo 20.30 Kuudes linja (Kaikukatu 4, Helsinki)
Liput 11 €, ennakot Tiketti / ovelta 13 €
Tapahtuma Facebookissa

MUOVIBABYLON & BEIBI P FEAT. EMMA AINALA
Tomi Nikku, trumpetti / Jasmin Afaneh, trumpetti / Jarno Tikka, tenorisaksofoni / Mikko Sarvanne, kitara & koskettimet / Mikael Saastamoinen, basso / Sami Nummela, rummut / Beibi P., lausunta / Emma Ainala, visualisointi

https://www.facebook.com/beibipmuovibabylon

http://emmaainala.com