Helsingin herkkuja: jaZZanti-konserttisarjan loppusyksy

1212
lukukertaa
Natalia Castrillón. Kuva: Paula Walker.

Helsinki Jazz ry:n jaZZanti-konsertti sarja huipentuu uuden eurooppalaisen huippuorkesterin konserttiin sekä Jazz’n Jam konserttisarjan yhdessä suunniteltuun konserttiin.

15.11.17. Silva-Zetterberg-Innanen-Leppänen
klo 19.00, WHS Teatteri Union, Unioninkatu 45 LH 1-2 / Siltavuorenranta 18, 00170 Helsinki

Susana Santos Silva (PT/SE): trumpetti, Mikko Innanen: saksofonit, Torbjörn Zetterberg (SE): kontrabasso ja Joonas Leppänen: rummut

Uuden kansainvälisen huippuyhtyeen ensikonsertti huipentaa Helsinki Jazzin syksyn 2017 jaZZanti-konserttisarjan. Lähtölaukaus yhtyeelle syntyi Joonas Leppäsen kiinnostuksesta soittaa aikaisemmin kanssamuusikon Susana Santos Silvan sekä Torbjörn Zetterbergin kanssa. Yhtyeen täydentää monipuolinen ja uniikki Mikko Innanen.

Susana Santos Silva on portugilainen trumpetin taituri, joka on viime aikoina asunut Ruotsissa. Hänet muistetaan ehkä parhaiten 2015 Tampereen Jazz Happeningissä esiintyneestä yhtyeestään ”Life and Other Transient Storms”, konsertista julkaisi Clean Feed Records myös äänitteen. Susana on soittanut useiden keskieurooppalaisten muusikoiden kanssa tai yhtyeissä, kuten Kaja Draksler, Mette Rasmussen, Jorge Queijo, Mats Gustafssonin useat yhtyeet ja tietenkin Torbjörnin yhtye ”Och Den Stora Frågan” ja duo Torbjörnin kanssa.

https://susanasantossilva.com

Torbjörn Zetterberg on kansainvälisesti tunnustettu säveltäjä ja kontrabasisti. Hän soittanut useissa ruotsalaisissa ja kansainvälisissä huippuyhtyeissä (Jonas Kullhammar, Alberto Pinton, Ivo Perelman, Daniel Levin) ja hänen yhtyeensä Torbjörn Zetterberg Hot Five oli persoonallinen yhtye. Hän myös julkaissut useita soololevyjä. Hänen nykyinen pääyhtyeensä ” Och Den Stora Frågan” on julkaissut kaksi erinomaista levyä ja yhtyeeltä on tulossa uusi konserttilevy vuoden vaihteessa. Tulossa on eriomainen levy, koska olin konsertissa, jossa levyn äänitys tapahtui.

https://torbjornzetterberg.tumblr.com

Mikko Innanen on Suomen monipuolisimpia ja kansainvälisimpiä muusikoita ja myös merkittävä jazzsäveltäjä. Hänen yhtyeitään ovat Mikko Innanen & Innkvisitio, Mikko Innane 10+ sekä Mikko Innanen & Simo Laihonen duo, Gourmet, PLOP.

http://www.mikkoinnanen.com/

Joonas Leppänen on alunperin jyväskyläläinen rumpali, joka soittaa monessa eri yhtyeissä, kuten Big Blue, Maxxxtet, Plastic Island, Hela Havet Stormar. Hänen oma yhtyeensä Alder Ego julkaisi alkuvuodesta kiitetyn levyn.

Joonas Leppänen Facebookissahttps://www.facebook.com/Joonas-Lepp%C3%A4nen-507913845925773/

Susana ja Torbjörn esiintyvät duona kotikonsertissa 16.11 ja kvartetti esiintyy Joensuun konservatorion konserttisalissa perjantaina 17.11 klo 19.00 Jazzkerho-76 järjestämässä konsertissa (https://jazzkerho-76.fi).
Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö (Jazz Finland Live).

26.11.17. Suomi 100 -juhlakonsertti
klo 17.00, Malmitalo Malmisali, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

Vapaan improvisaation Suomi 100-juhlakonsertissa on laaja-alainen ja mielenkiintoinen kattaus vapaan ilmaisun yllätyksistä ja musiikillisen ilmaisun monipuolisuudesta mainioiden muusikoiden seurassa.

Esiintyjinä nuoremman muusikkopolven taitajia vahvistettuna alan pioneerilla Teppo Hauta-aholla, joka on myös aktiivinen kansainvälinen kontrabassomusiikin säveltäjä. Saamme vieraaksi myös Berliinissä vaikuttavan kansainvälisesti tunnetun Kalle Kaliman sekä kaukaisemman tervehdyksen Kolumbiasta Sergio ja Natalia Castrillónin tarjoamina. Pauli Lyytinen on julkaissut arvostetun soololevyn ja hänen Magnetia-orkesterinsa on suomalaisen nykyjazzin huippuyhtyeitä.

Konsertissa julkaistaan Teppo Hauta-aho trion (Hauta-aho – Kalima – Kääriäinen) levy ”Meeting”.

Ohjelma
Pauli Lyytinen: saksofonisoolo
Kalle Kalima: akustinen kitara, Jukka Kääriäinen: akustinen kitara ja Teppo Hauta-aho: kontrabasso
Väliaika
Sergio Castrillón: sello ja Natalia Castrillón: harppu
Pauli Lyytinen: saksofonit, Jukka Kääriäinen: akustinen kitara ja Teppo Hauta-aho: kontrabasso
Kesto noin 2h, lyhyt väliaika