Jaska Lukkarinen Trio Bar Ö:ssä

1844
lukukertaa

Flame Jazz vierailee perjantaina ensimmäistä kertaa Linnankadun tunnelmallisessa Bar Ö:ssä. Kotimaisen jazzin huipuista koostuva Jaska Lukkarinen Trio esittää intiimissä ympäristössä Valtteri Pöyhösen sävellyksiä ja juhlistaa samalla kymmenvuotista taivaltaan.

10-vuotias Jaska Lukkarinen Trio juhlii tasavuosia kahden EP:n julkaisulla ja kiertueella. Huippusoittajista koostuva trio on ottanut ohjelmistoonsa Ricky-Tick Big Bandin ja Dalindèon keulamiehen Valtteri Laurell Pöyhösen sävellyksiä. Rumpali Jaska Lukkarisen (s. 1982) ja säveltäjä-kitaristi Pöyhösen (s. 1978) pitkäaikainen ystävyys ja yhteistyö ovat uuden ilmaisun inspiraationa.

Jaska Lukkarinen Trio tunnetaan muun muassa energisistä livekeikoistaan sekä vaikuttavasta ensemble-työskentelystään. Lukkarisen lisäksi yhtyeeseen kuuluvat saksofonisti Jussi Kannaste ja basisti Antti Lötjönen. Tärkeintä triossa on ajatuksellinen lähtökohta kolmen yksilön muodostamasta yhdestä instrumentista eikä kolmesta erillisestä muusikosta. ”Keikoilla näkyy varmasti meidän kolmen välinen kemia. Olemme ystäviä ja saman tyyppisiä ihmisiä sekä lavalla että lavan ulkopuolella. Uskon, että tämä palvelee sitä, mitä yritämme yleisölle välittää ”, Lukkarinen sanoo.

Äskettäin tuoreen We Jazz -levymerkin alla julkaistu ja arvosteluissa täysiä pisteitä napannut Jaska Lukkarinen Trion Origami-albumi koostuu vuoden 2015 We Jazz -festivaalilla taltioiduista nauhoituksista, joilla yhtye versioi Valtteri Pöyhösen musiikkia. Albumin nimikkokappale Origami on uusi, varta vasten triolle sävelletty teos, joka kuullaan levyllä kantaesityksenä.

Jaska Lukkarinen on urallaan valittu mm. Sony Jazz -palkinnon saajaksi 2008 ja Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi 2009.

Jussi Kannaste – saksofoni
Antti Lötjönen – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Flame Jazz: Jaska Lukkarinen Trio plays Valtteri Pöyhönen
Pe 31.3.2017 klo 19.00
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Ennakkoliput: Tiketti
Normaali 16,50 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 13,50 €
S-etu 15 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen.

Intiimissä Bar Ö:ssä on vain 50 asiakaspaikkaa, joten suosittelemme lipun ostoa ennakkoon!