Un Poco Loco Vapaat äänet -kiertueella

1615
lukukertaa

Un Poco Loco on kolmen nykypäivän ranskalaisimprovisoijan uusioversio 40- ja 50-lukujen eksoottissävyisten standardien bebop-repertuaarista. Trio on tarttunut kunnioituksella ja mielikuvituksella huonosti tunnettuihin tai arvaamattomiin teemoihin luoden hienovireistä äänityötä ja dramaturgiaa, jossa perinteinen sanasto sekoittuu heidän omaan, nykykulttuurissa kylpevään kieleensä. Kiitetty ranskalaiskolmikko on valittu vuoden 2016 arvostettuun Jazz Migration -kiertueohjelmaan.

« Feelin’ Pretty » -nimisessä konsertissa trio on tarttunut amerikkalaisen kulttuurin suurmonumenttiin: West Side Story’iin. Léonard Bernsteinin unohtumattomat teemat on ensin riisuttu ja sitten puettu uusiin vaatteisiin. Siinä Tonya, Mariaa, Jetsejä ja Sharkeja ravistellaan lempeästi, kauniit nuotit tarjoavat tekosyyn trion mitä huikeimpiin improvisointeihin.

Un Poco Loco
Fidel Fourneyron – pasuuna
Geoffroy Gesser – tenorisaksofoni, klarinetti
Sébastien Beliah – kontrabasso

Un Poco Locon albumi Umlaut Recordsilla (2014)

Un Poco Loco Suomessa 7.-13.11.2016
ma 07.11. klo 19 Orivesi, Oriveden opisto
ti 08.11. klo 19 Helsinki, Bar Favela / Un Poco Loco & Mikko Innanen
ke 09.11. klo 21 Helsinki, Juttutupa / rytmihäiriöklubi / Un Poco Loco Feelin’ Pretty
to 10.11. klo 19 Turku, Turun seudun musiikkiopisto / Un Poco Loco Feelin’ Pretty
pe 11.11. klo 19  Loviisa, Keskus Centralen / myös Mika Kallio soolo / järj. Free Okapi
la 12.11. klo 19 Seinäjoki, Jazzoikoon! / kotikonsertti: Perälänraitti 3 A 1
su 13.11. klo 16 Jämsä, Joccari / järj. Pokura

Kiertueen tukijat: AJC, Spedidam
Kiertueen tuotanto: association Uqbar
Kiertueen tuotantokoordinointi: Vapaat äänet

http://vapaataanet.fi
http://facebook.com/vapaataanet

Helsingin ja Turun Feelin’ Pretty -konsertit ovat osa Jazz Migration 2016 -kiertue-ohjelmaa.

Lehdistöstä poimittua:

“On uskomatonta, miten kauniilta kuulostavat tämän pienen kamaraorkesterin yksittäiset ja kollektiiviset äänet, miten laadukkaalta sen liikkeet ja miten tarkasti sen musiikki on kirjoitettu. (…) Erityisesti minua ihastuttaa heidän sovituksensa Un Poco Locosta, joka on myös heidän ryhmänsä nimi, sillä se valottaa Bud Powellin neroutta.”
Franck Bergerot, Jazz Magazine

“Trio tarjoilee uudelleen löytämisen riemua taikoessaan esiin aikoinaan jazzin huuman synnyttäneitä, menneen ajan melodioita. Ja jos ne eivät aina tunnu kesyiltä, ne onnistuvat kuitenkin sytyttämään jazzia rakastavan yleisön. On nautinto kuunnella näitä uudelleen viritettyjä versioita, joista kuitenkin uskollisen sovituksen ansiosta erottaa alkuperäisen melodian. (…) Kuunnelkaa uudestaan vaikka Gerry Mulliganin “Back for Berksdale”, jossa kuiskitaan “moane and groane” ja joka leikkii sitaateilla, alkusoinnuilla, kontrapunkteilla: älykkäästi toteutettuja ideoita pursuaa joka puolelta. Albumi on alusta loppuun nautinnollista kuunneltavaa, heitä tekee mieli kuunnella livenä.”
Sophie Chambon, Les Dernières nouvelles du Jazz

“Perinteestä voi aina luoda uutta, kun sen on ensin ymmärtänyt.”
Vincent Cotro, Jazz Magazine