Tuomas Paukku Description Suomen-kiertueella

911
lukukertaa

tpaukku

Suomalais-ruotsalainen jazzyhtye Tuomas Paukku Description kiertää Suomessa 26.9. – 2.10. Yhtye esittää modernia skandinaavissävytteistä jazzmusiikkia. Bändin johtajana toimiva suomalaiskitaristi Tuomas Paukku on aktiivinen säveltäjä, jonka musiikissa moderni jazz etsii uusia tunnelmia, rajoja ja ulottuvuuksia. Nuorella kitaristilla on voimakas palo tehdä sävymaailmaltaan vaihtelevaa ja voimakasta, mutta helposti lähestyttävää musiikkia tinkimättä taiteellisesta laadusta.

Yhtye perustettiin syksyllä 2009 keskisuomalaisen Tuomas Paukun muutettua jazzopintojensa perässä Tukholmaan. Paukku on koonnut kokoonpanoonsa tarkkaan valikoituja nuoria ruotsalaisia soittajapersoonallisuuksia. Saksofonisti Johan Christoffersson on Ruotsin seuratuimpia uuden sukupolven puhaltajia, joka on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta kerännyt jo läjän arvostettuja palkintoja ja tunnustuksia. Kvintetin pianistina toimii hiljattain oman oktettinsa kanssa italialaiselle CAMJazz-levy-yhtiölle debytoinut Peter Knudsen. Kontrabassossa kuullaan Emil Erikssonia, ja rumpali Konrad Agnas on palkittu mm. vuoden 2013 Faschings Vänner -stipendillä.

Kiertueen aikataulu:
26.9. Tampere, Paapan Kapakka, klo 21
27.9. Joensuu, konservatorion konserttisali, klo 19
28.9. Vaasa, Doo-Bop Club, klo 22
29.9. Jämsä, Pokura, klo 16
30.9. Turku, Monk, klo 20.30
1.10. Jyväskylä, Poppari, klo 21.30
2.10. Helsinki, Juttutupa klo 21

Tuomas Paukku, kitara
Johan Christoffersson, saksofonit
Peter Knudsen, piano
Emil Eriksson, basso
Konrad Agnas, rummut

http://www.youtube.com/watch?v=luLllyt2t2A

Tuomas Paukku Descriptionin toimintaa tukee Musiikin edistämissäätiö ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.