Syksyn HERD-klubin esiintyjät selvillä

909
lukukertaa
Kuva: Jori Grönroos.
Kuva: Jori Grönroos.
Kuva: Jori Grönroos.

Kansallisteatterin Lavaklubilla syksyllä 2012 alkaneet HERD-klubit laajentuvat kolmen kaupungin pienoiskiertueiksi syksyllä 2013. Joka kuukauden toisena perjantaina Lavaklubilla tapahtuvat konsertit saavat seurakseen kaksi Helsingin ulkopuolista konserttia, kun Helsingin konserttia edeltävänä torstaina sama ohjelmisto soitetaan Hämeenlinnassa (poikkeuksena syyskuun torstai Forssassa) ja Helsingin konsertin jälkeisenä lauantaina Lahdessa.

Syyskauden komeassa ohjelmassa on esillä niin Suomijazzin ykkösnimiä kuin kansanmusiikkiakin. Konserttisarja alkaa lupaavasti syyskuussa, jolloin vieraaksi saapuu yksi Suomen kautta aikain menestyneimmistä jazzmuusikoista, saksofonisti Jukka Perko. Lokakuussa klubilla juhlistetaan HERDin ja Aili Ikosen kiitellyn, suomalaisista jazziskelmistä koostuvan Jazzbasilli -projektin levyn julkaisua, kun taas marraskuussa solistin paikan valtaa musiikin monilahjakkuus Zarkus Poussa. HERD-klubien vuosi päättyy joulukuussa modernin kansanmusiikin merkeissä, kun pianistiksi ja samalla säveltäjävieraaksi tulee lukuisista yhteyksistä suomalaiselle musiikkiyleisölle tuttu Timo Alakotila.

HERD-yhtyeen isännöimä klubi-ilta aloitti toimintansa Lavaklubilla syyskuussa 2012. Klubilla kansainvälisesti noteerattu HERD esiintyy kullakin kerralla vaihtuvan vierailijansa kera. Ohjelmassa on aina HERDin ilmavasta triosvengistä yllättäviin suuntiin kasvavia musiikillisia seikkailuja, joista jokainen on taatusti omanlaisensa kokonaisuus. Klubilla ovat vierailleet mm. Verneri Pohjola, Eero Koivistoinen, Kirmo Lintinen sekä Timo Kämäräinen. Yleisradio on radioinut HERD-klubeja säännöllisesti.

Vibrafonisti Panu Savolaisen, basisti Mikko Pellisen ja rumpali Tuomas Timosen muodostama HERD on julkaissut tähän mennessä yhden albumin, HERD Live!!, esiintynyt mm. Pori Jazzin talon bändinä 2010, Suomen Jazzliiton kiertueella 2011, Flow Festivalilla 2012 ja voittanut arvostetun pääpalkinnon European Jazz Competition -yhtyekilpailussa North Sea Jazz -festivaaleilla Hollannissa 2011. Marraskuussa 2012 HERD kohautti jazzmaailmaa osallistumalla Movember-hyväntekeväisyystempaukseen ainoana suomalaisena jazz-yhtyeenä.

Konsertit tuottaa HERD Music Productions Oy. Hämeenlinnan konsertit järjestetään yhdessä Sibelius Celebrations -yhdistyksen kanssa ja Lahden konsertit yhteistyössä Lahden kaupungin kulttuuritoimen kanssa. Konsertteja tukevat Musiikin edistämissäätiö sekä Taiteen edistämiskeskus.

SYYSKUU, vieraana Jukka Perko, saksofoni
to 12.9.2013 klo 19.30 Forssan Musiikkisali, Forssa
pe 13.9.2013 klo 21.00 Kansallisteatterin Lavaklubi, Helsinki
la 14.9.2013 klo 19.00 Pikkuteatteri, Lahti

LOKAKUU, vieraana Aili Ikonen, laulu (Jazzbasilli-levyn julkaisukonsertti)
to 10.10.2013 klo 20.00 Suistoklubi, Hämeenlinna
pe 11.10.2013 klo 21.00 Kansallisteatterin Lavaklubi, Helsinki
la 12.10.2013 klo 19.00 Pikkuteatteri, Lahti

MARRASKUU, vieraana Zarkus Poussa, laulu & rytmisoittimet
to 7.11.2013 klo 20.00 Suistoklubi, Hämeenlinna
pe 8.11.2013 klo 21.00 Kansallisteatterin Lavaklubi, Helsinki
la 9.11.2013 klo 19.00 Pikkuteatteri, Lahti

JOULUKUU, vieraana Timo Alakotila, piano
to 12.12.2013 klo 20.00 Iittalan koulukeskus, Hämeenlinna
pe 13.12.2013 klo 21.00 Kansallisteatterin Lavaklubi, Helsinki
la 14.12.2013 klo 19.00 Pikkuteatteri, Lahti

Jokaisella klubilla isäntäyhtye HERD:
Panu Savolainen, vibrafoni
Mikko Pellinen, basso
Tuomas Timonen, rummut
www.herdtrio.com
www.facebook.com/herdtrio
www.lavaklubi.fi