April Jazz 2006

1096
lukukertaa

April Jazz Espoo -festivaalia vietetään jo 20. kerran 26.-30.4.2006. April Jazz, pääkaupunkiseudun suurin vuotuinen jazztapahtuma, avaa kevään monipuolisella ohjelmistollaan.

Espoon Kulttuurikeskuksen esiintyjinä on useita jazzin huippunimiä, kuten Lee Konitz Trio sekä laulajatar Dianne Reeves Strings Attached featuring Russell Malone, Romero Lubambo. Iiro Rantalan vieraana ovat tällä kertaa lauluyhtye Rajaton ja Felix Zenger-beatbox. Muuta kotimaista huippua edustavat Lenni-Kalle Taipale Trio, Marzi, Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet sekä tietysti festivaalin isäntä Espoo Big Band solistivieraineen.

Outokumpu-teltan ohjelmistossa on monipuolisesti artisteja afrorytmeistä swingiin. Festivaaliteltan avaa etnomusiikin legenda Mory Kante Guineasta värikkäällä showllaan. Yksi pääesiintyjistä on rhythm and bluesin pioneerit Kool & The Gang 40-vuotisjuhlakiertueellaan. Teltan lattariperinnettä edustaa kuubalainen ”trumpettikuningas” Arturo Sandoval orkestereineen. Teltassa esiintyy myös tämän päivän blues-aatelin kuuluva Mighty Sam McClain yhtyeineen sekä 8-miehinen huippubändi Red Hot Skillet Lickers solistinaan ”diva of swing scene” Lavay Smith Los Angelesista. Espoon pop/jazzopisto Ebeli esittelee matineakonsertissaan lauantaina kansainvälisen yllätysnimen. Vappuaattona Outokumpu-teltassa pidetään hauskaa koko perheen konsertissa jo iltapäivällä, jossa mukana on mm. Tijuana Taxi feat. M.A. Numminen ja Antti Sarpila Swing Band.

Tapiola Garden Night Club toimii festivaalien jazzklubina, jonka ohjelmisto rakentuu perinteisemmälle jazzille, pääosissa laulajattaret Mandy Gaines ja Lavay Smith. Gardenissa esiintyy myös trionsa kanssa brasilialainen kitaristi Yamandú Costa sekä perinteistä jazzia esittävä norjalainen Ytre Suloens Jazz-ensemble solistinaan Tricia Boutté.

Leppävaaran kauppakeskuksessa sijaitseva Sellosali on myös vakiintunut festivaalin esiintymispaikaksi. Sellosalin esiintyjänimiä April Jazzin juhlavuonna ovat ranskalainen Richard Galliano yhtyeineen sekä suomalainen harmonikkameedio Kimmo Pohjonen, joka esittää ranskalaisen lyömäsoitintaiteilija Eric Echampardin kanssa ohjelman ”Uumen”. April Jazzin konsertit jatkuvat Tapiolan kirkossa, jossa esiintyy tällä kertaa Trio Perko-Pyysalo-Viinikainen.