Kotka Jazzin maanantaikonsertit elpyivät ilman elvytystä

387
lukukertaa

Kotkalaisen jazzyleisön nälkä elävän musiikin pariin on ilmeisen ehtymätön.

Kotka Jazzin puheenjohtaja Viljami Salminen avasi 13.9.2021 maanantai-illan konsertin kertomalla, että kun kevätkesällä syksyn ohjelmistoa suunniteltiin, oli lupa ottaa ravintola Kairon 180 ihmisen saliin kymmenen kuuntelijaa. Pienen pohdiskelun jälkeen yhdistys päätti: olkoon sitten niin. Ohjelma lyötiin uhkarohkeasti lukkoon. Onneksi Korona tilanne on sen verran helpottanut että saliin saadaan ottaa syksyn aikana 120 kuulijaa.

Ikävä vain että tänä maanantaina, kun suomalainen superyhtye Reiska Laine Quintet oli lauteilla kaikkia halukkaita ei voitu ottaa sisään. Ehkä ei olisi voitu ottaa normaalioloissakaan, sillä vaikutti siltä että halukkaita kuulijoita oli tarjolla yli 180 henkilöä. Ennakkoliput olivat tehneet hyvin kauppansa, olihan kyseessä Suomen jazzkerman superkiertue.

Reiska Laineen yhtyeen ansioituneet soittajat olivat mielissään suuresta yleisömäärästä. Eero Koivistoinen myönsi, että on hieman nostalginen olo tulla soittamaan vanhaan kotikaupunkiin, mistä koko musiikkiura lähti nousuun. Toinen entinen Kymijoen varren asukas on totta kai Juhani “Junnu” Aaltonen. Eräänlainen kotiinpaluu siis.

Sali näytti pullistelevan entisistä ja nykyisistä muusikoista, paikalla oli suuri tuttu muusikkoperhe. Jamitilaisuutta ei kuitenkaan tällä kertaa ollut, vaikka kokoonpanoja ja kombinaatioita olisi varmaan riittänyt aamuun asti. Jazzmuusikoita, vanhoja tanssibändiesiintyjiä, joukossa myös rockesiintyjiä, studiomuusikoita jne.

Reiska Laine kertoi tuttuun tyyliinsä huumoripitoisia anekdootteja myös Kotkaa sivuten. Ensimmäisen kerran Reiska oli ollut Kairossa säestämässä kuusankoskelaista Taisto Tammea, jo kauan sitten.

Viljami Salminen ja Olli Andersen hyrisivät tyytyväisyyttään ojentaessaan pienen 50-vuotislahjan Mika Huusarille, jonka sitkeys, kontaktit ja innovatiivisyys ovat tuottaneet konserttisarjan joka jatkuu yhä. Juhlailta sekä Mikalle että Kotka Jazzille. Maanantain 13.9.21 jazzilta oli jo ilta nr. 700. Aivan huikea yhtäjaksoinen konserttien ja jamien sarja suomalaisessa jazzkentässä. SuomiJazz onnittee!