Ville Lähteenmäki Trio kiertueella

797
lukukertaa

Jyväskyläläinen saksofonisti-bassoklarinetisti Ville Lähteenmäki (23) on suomalaisen
nykyjazzin nuori ja lahjakas tulokas, jolle on helppo povata valoisaa tulevaisuutta
jazzmuusikoittemme eturivissä.

Lähteenmäki muutti Trondheimiin vuonna 2020 ja opiskelee siellä maineikkaassa NTNU:ssa (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) jazzlinjalla. Trondheimissa hän perusti trion nuorten norjalaismuusikoiden kanssa.

Kesän aikana trio soittaa pienimuotoisen konserttikiertueen Jyväskylässä, Seinäjoella,
Raahen Rantajazzeilla, Helsingissä ja Äänekoskella. Lisäksi Lähteenmäki esiintyy
isommassa kokoonpanossa Oulun Elojazzissa.

Tänä vuonna perustettu Ville Lähteenmäki Trio koostuu etevistä nuorista jazzmuusikoista: Ville Lähteenmäki soittaa pääinstrumenttiaan bassoklarinettia, Nicolas Leirtrø bassoa ja Trym Saugstad Karlsen rumpuja.

Yhtyeen musiikki on saanut vaikutteita mm.1960- ja 1970- luvun afroamerikkalaisen jazzmusiikin pioneereilta, kuten Pharoah Sandersilta, Albert Aylerilta, Archie Sheppiltä ja Alice Coltranelta.

Ville Lähteenmäki Triossa yhdistyvät energinen yhteissoitto, seikkailulliset melodiat sekä tuliset improvisaatiot. Yhtyeen ensimmäinen albumi julkaistaan kesällä 2022. Albumi on kunnianosoitus yhtyeen suurimmille musiikillisille esikuville, mutta tarjoaa myös pilkahduksen pohjoismaisen jazzmusiikin tulevaisuuteen.