Jyväskylä Big Band julkaisee levyn laulaja Elena Mîndrun ja pianisti Tuomas J. Turusen kanssa 15.11.2019

1646
lukukertaa
Elena Mindru. Kuva: Andrei Budescu.

Jyväskylä big bandin 50-vuotisjuhlavuoden kynnyksellä julkaistava Folkloric Moods -albumi on Jyväskylä Big Bandin (JBB) ja levyn säveltäjien ja solistien Elena Mîndrun ja Tuomas J. Turusen upean yhteistyön tulos. Levyllä Mîndrun ja Turusen sävellykset ja Jyväskylä Big Bandin intohimo uutta big band -musiikkia kohtaan yhdistyvät upeaksi kokonaisuudeksi. Jyväskylä Big Band, Mîndru ja Turunen sukeltavat sisälle soljuvaan romanialaiseen äänimaisemaan ja yhdistävät sen skandinaaviseen big band -musiikkiin.

Musiikissa on käytetty kekseliäästi erilaisia mausteita yhdistellen kauniita suomalaisia maisemia romanialaiseen kansanmusiikkiin. Yhdistelmä kahden eri maan kulttuurisia vaikutteita tarkastelee jazz-perinnettä nykyaikaisesta näkökulmasta. Levyn kappaleet kertovat tarinoita elämästä, rakkaudesta ja ihmisyydestä.

Elena Mîndru on Romaniassa syntynyt, Suomessa vakituisesti asuva jazzlaulaja, joka edustaa maamme jazzlaulajien parhaimmistoa. Hän saavutti toisen sijan ja yleisöpalkinnon arvostetussa Montreux Shure Jazz Voice -kilpailussa vuonna 2012, jolloin tuomariston puheenjohtajana toimi legendaarinen jazzmuusikko ja tuottaja Quincy Jones. Mindru tunnetaan jazzlaulajana hänen teknisestä virtuositeetistaan, taidokkaasta sanattomasta laulustaan, ja tunteita herättävistä tulkinnoistaan.

Tuomas J. Turunen toimii aktiivisena freelance-pianistina konsertoiden säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla. Hän julkaisi ensimmäisen levyn uuden yhtyeensä Tuomas J. Trio feat. Manuel Dunkel kanssa vuonna 2018. Omien kokoonpanojensa ohella hän soittaa muun muassa  Aili Ikosen ja Elena Mindrun yhtyeissä.

JBB on yksi Suomen aktiivisimmista big bandeistä ja se on tehnyt yhteistyötä monien koti- ja ulkomaisten solistien ja säveltäjien kanssa sekä toteuttanut poikkitaiteellisia produktioita. Omien konserttien lisäksi JBB on esiintynyt eri tapahtumissa ja yritystilaisuuksissa sekä useilla suomalaisilla festivaaleilla, kuten Jyväskylän Kesä, Jyväskylä Summer Jazz, Tanssin Aika, Lahden Jazztori, Oulun musiikkijuhlat ja Imatra Big Band Festival.

Jyväskylä Big Band featuring Elena Mîndru & Tuomas J. Turunen: Folkloric Moods

Julkaisupäivä pe 15.11.2019

Jakelu: Groovy Records ja Playground Music

1. BETWEEN A SMILE AND A TEAR (säv. & sov. Tuomas J. Turunen, san. Elena Mîndru)
2. FOLKLORIC MOODS (säv. & sov. Tuomas J. Turunen, san. Elena Mîndru)
3. I DO NOT (säv. & san. Elena Mîndru, sov. Jussi Kosonen)
4. ON A WINTER NIGHT (säv. & sov. Tuomas J. Turunen)
5. EVENING IN ROMANIA (säv, sov. & san. Elena Mîndru)
6. SWAN (säv. & sov. Tuomas J. Turunen, san. Elena Mîndru)
7. GENTIS  (säv. & sov. Tuomas J. Turunen)
8. SYMMETRY (säv, sov. & san. Elena Mîndru)

Symmetry-kappaleen video

Levynjulkaisukonsertit:
la 23.11.2019, Vantaa, Kulttuuritalo Martinus
su 24.11.2019, Jyväskylä, Siltasali
la 25.01.2020, Kajaani, Kaukametsä
to 30.01.2020, Äänekoski, Suolahtisali

https://www.jklbb.fi

http://www.elenamindru.com/fi/