Ravintola Popparin vuoden muusikot valittu

1470
lukukertaa
Virta: Antti Hevosmaa, Erik Heikkinen, Heikki Selamo.

Jyväskylän kulttuuriväki kokoontui juhlimaan Ravintola Popparin perinteiseen pikkujoulugaalaan jo 20. kertaa sunnuntaina 4.12.

Tilaisuuden kohokohtana on vuodesta 1993 saakka ollut Vuoden Muusikon ja vuodesta 1997 myös Vuoden Tulokkaan julistaminen. Valinnalla huomioidaan sekä jo asemansa vakiinnuttanuttaneita, mutta toisaalta myös nuoria, aivan uran alussa olevia muusikoita.

Vuoden tulokas oli tänä vuonna Antti Hevosmaa. Nuori trumpetisti on osoittanut suurta lahjakkuutta instrumenttinsa hallinnassa sekä ollut aktiivinen jammailija. Vuoden muusikoksi valittiin monipuolinen kitaristi Ilkka Kainulainen. Laajalti eri kokoonpanoissa musisoiva Kainulainen on paitsi instrumenttinsa suuri ymmärtäjä, myös esimerkillinen ja aktiivinen uusien musiikkiproduktioiden käynnistäjä.

Kiitospuheissaan valitut kiittelivät Popparin ainutlaatuista jamikulttuuria, joka antaa nuorille muusikoille oivallisen kehitysmaaperän ja paljon tärkeää esiiintymiskokemusta tulevia vuosia ajatellen.

Vuoden muusikoksi ja tulokkaiksi valinta on ollut monen lahjakkaan ja tunnetun muusikon uran varhaisia huippuhetkiä. Mm. viulusti Antti Heermann, laulaja Aili Ikonen, trumpetisti Kalevi Louhivuori, pianistit Kari Ikonen, Joona Toivanen ja Samuli Mikkonen sekä monet muut ovat ottaneet uransa ensi askeleet Jazz Barin ja Popparin lavoilla tiukoissa jamisessioissa ja omissa bändeissään.