Herdin levyjulkkari Musiikkitalossa

1410
lukukertaa
Kuva: Maarit Kytöharju.
Kuva: Maarit Kytöharju.

 

European Jazz Competition-kilpailun heinäkuussa voittanut Herd julkaisee helmikuussa äänitetyn live-levyn syyskuussa. Helsingissä levyn julkistusta juhlitaan uuden Musiikkitalon Black Box-salissa 23.9 pidettävässä konsertissa.

Herd on vuonna 2009 perustettu Sibelius-Akatemian nuorista tähdistä koostuva jazztrio. Vuoden 2010 Pori Jazzin vuoden taiteilija, vibrafonisti Panu Savolainen, kontrabasisti Mikko Pellinen sekä rumpali Tuomas Timonen puhaltavat tiukasti yhteen hiileen muodostaen poikkeuksellisen vahvan yksikön, jossa vastuu jakautuu kaikille yhtyeen jäsenille myös sävellysten osalta. Herdin musiikille on ominaista rytminen monipuolisuus, soittajien luonteva keskinäinen kommunikaatio sekä tyylirajoja rikkovat sävellykset. Viikon mittainen keikkaputki vuoden 2010 Pori Jazzeilla sekä Suomen Jazzliiton kiertue keväällä 2011 hioivat tämän timantin lopullisesti.

Herd
Panu Savolainen – vibrafoni
Mikko Pellinen – basso
Tuomas Timonen – rummut
Musiikkitalo, Black Box
23.9.2011 klo 19.00
Liput 15/10/5 €
www.lippu.fi p. 0600 900900
tai Musiikkitalon lipunmyyntipiste, auki ark. klo 09.00-16.00