Ilmiliekki voittoon

896
lukukertaa

Ilmiliekki Quartet voitti Helsingissä pidetyn pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -kilpailun. Finaalissa oli mukana kuusi yhtyettä, yksi kustakin pohjoismaasta. Kansainvälisen tuomariston mukaan loppukilpailu oli erittäin hyvätasoisen ja kiinnostava. Voittajayhtyeessä soittavat trumpetisti Verneri Pohjola, pianisti Tuomo Prättälä, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Olavi Louhivuori. Voitostaan yhtye sai 5000 euron palkinnon. Lisäksi samassa yhteydessä koolla olleet pohjoismaiset jazzorganisaatiot päättivät pyrkiä järjestämään yhtyeelle ensi vuonna useita konsertteja eri puolella Pohjolaa. Pop & Jazz Konservatorion tukisäätiön myöntämän kilpailun solistipalkinnon, 2500 euroa, sai tanskalaiskitaristi Jakob Bro. Ensi vuonna Young Nordic Jazz Comets -kilpailun finaali pidetään Oslossa.