Suomijazzin nuoret maailmanvalloittajat heinäkuun Summer Jazz Clubilla

3360
lukukertaa
Aurora Hentunen. Kuva: Nichon Glerum.

Popparin lavalle nousee tiistaina 25.7. jälleen suomalaisen jazzosaamisen kuumimpia nimiä, kun jyväskyläläisyleisölle musiikkiaan saapuvat tarjoilemaan Aurora Hentunen Quartet sekä OK:KO. Molemmat bändit koostuvat nuorista muusikoista, jotka ovat rohkeasti lähteneet suoraan kansainvälisille kentille jo uransa alkuvaiheissa, ja tuovat nyt Keski-Suomeen tuulahduksia metropoleista ympäri maailmaa.

Aurora Hentunen on Jyväskylän kautta Amsterdamiin muuttanut, Lappeenrantalaislähtöinen pianisti ja säveltäjä, joka tuo nyt oman kvartettinsa entiseen kotikaupunkiinsa. Myös Hentusen kanssasoittajat ovat toimineet muusikoina Suomen lisäksi sekä Euroopan- että Yhdysvaltojen jazzpääkaupungeissa Amsterdamissa ja New Yorkissa, joten tarjolla on kovan luokan kansainvälisten soittajien paluu kotikentälle.

Hentusen sävellyksissä kuuluu selviä vaikutteita pohjoismaisesta jazzista ja skandinaavisesta kansanmusiikista. Pianistin herkälle kosketukselle muodostavat kiinnostavan vastaparin Ville Luukkosen omintakeiset ja osittain jopa elektroniset rumpukompit. Hentusen ja Luukkosen saumatonta yhteistyötä rikastuttavat basisti Veli-Matti Silanterän monipuoliset, efektoidut bassolinjat ja Joona Kilposen koskettavat trumpettimelodiat ja rohkeat soolo-osuudet.

Kuva: Sofia Mänttäri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OK:KO on viimeisen puolentoista vuoden aikana noussut yhdeksi suomijazzin halutuimmista vientituotteista. Rumpali Okko Saastamoisen johtama yhtye voitti viime vuonna Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Suomen-karsinnan, ja tänä keväänä norjalaisen AMP Music & Recordsin kautta ilmestynyt debyyttialbumi Land E. on puolestaan ollut yksi jazzvuoden ilahduttavimmista yllätyksistä, ja sekä levy että yhtyeen keikat ovat keränneet ylistäviä arvioita eri jazzmedioissa pohjoismaista aina Yhdysvaltoihin saakka. Vuonna 2016 yhtye palkittiin We Jazzin arvostetulla Rising Star -tittelillä, ja Suomen-kiertueiden lisäksi bändi on esiintynyt jazzfestivaaleilla ympäri pohjoismaita. Summer Jazz Club -keikka on osa kesäkiertuetta, jonka osana OK:KO esiintyi mm. Pori Jazzin päälavalla.

Skandinaavisen jazzin vaikutteita suomalaiseen maalaisromantiikkaan yhdistävän OK:KOn musiikki on rakennettu sinänsä yksinkertaisista elementeistä, mutta kun vahvat melodiat yhdistyvät kykyyn rakentaa herkullisia tunnelmakuvia, on tuloksena tunnereaktion ja muistijäljen synnyttävää musiikkia.

https://open.spotify.com/album/63OnMA5B47m57A1bz62vxQ
https://www.youtube.com/watch?v=FmZLNO-_1nU

Summer Jazz Club Jyväskylän Popparissa tiistaina 25.7.2017 kello 21.00.
Liput 8/5 euroa. Lipunmyynti ovelta 20.30, ennakkoliput Popparista.

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä myös Jyväskylän Yliopistopaino sekä Ravintola Poppari.

www.facebook.com/summerjazzclub 
www.ravintolapoppari.fi