PLOP kiertää uuden levyn kunniaksi

875
lukukertaa

plop2013

Fiasko Records julkaisee PLOP-yhtyeen uuden, järjestyksessään toisen levyn ”per se” syyskuussa 2013  vinyyli-LP:nä.

PLOP on kuusivuotias helsinkiläisyhtye, jonka persoonallinen mutta juureva tyyli on hankkinut paljon ystäviä maamme avantgardejazzyleisön joukosta sekä enenevissä määrin myös ulkomailta. Yhteistyön voimaan uskova trio koostuu nuoren polven jazzveteraaneista jotka ovat kukin tahoillaan saavuttaneet mainetta monissa suomalaisissa ja kansainvälisissä kokoonpanoissa.

Yhtyeen saksofonisti Innanen palkittiin  Jazzliiton Yrjö-palkinnolla 2008 ja oli ehdolla Pohjoismaiden Neuvoston Musiikkipalkinnon saajaksi 2011. Basisti Ville Herrala ja rumpali Joonas Riippa on tällä hetkellä kenties maamme näkemyksellisin ja arvaamattomin rytmikaksikko. Tälle yhtyeelle vapaus ei ole vain retoriikkaa vaan toteutunut tahtotila. Kaikki trion jäsenet säveltävät yhtyeelle ohjelmistoa, mutta esiintymisten spontaanin luonteen takia – PLOPin konsertit saattavat olla keskenään hyvinkin erilaisia – kaikkien tai kenenkään sävellyksiä ei välttämättä esitetä.

Suomalaisen jazzkentän kovista nimistä koostuvan PLOP-yhtyeen debyyttialbumi An Sich todisti jo livenä usein todetun faktan: PLOP lukeutuu kotimaisen jazzin omaleimaisimpiin ja soundinäkemykseltään vahvimpiin tekijöihin. (Matti Nives  / We Jazz
)

ke 25.9. klo 19 Flame Jazz, Turun seudun musiikkiopisto
to 26.9. klo 20.30 Suisto Klubi Hämeenlinna
pe 27.9. klo 19 Pikkuteatteri, Lahti
la 28.9. klo 21 Koko Jazz Club, Helsinki
su 29.9. Tietotalo, Jokioinen

Ville Herrala – basso
Mikko Innanen – saksofonit
Joonas Riippa – rummut

www.mikkoinnanen.com

www.fiaskorecords.com