Kauhukakara julkaisee kakkoslevynsä

933
lukukertaa

Lasten musiikkia aikuisille ja aikuisten musiikkia lapsille. Tämä huikean konseptin takana on Kauhukakara -yhtye, jonka musiikki on todellakin kunnianhimoinen, mutta samalla leikkisä yhdistelmä jazzia, klassista kamarimusiikkia ja lastenlauluja.

Kauhukakara perustettiin vuonna 2006 Göteborgissa, ja se on sittemmin saavuttanut mainetta saumattomasta yhtyesoitosta, riemukkaasta improvisaatiosta ja loistavista lauluista. Yhtyeen jäsenistä saksofonisti Pauli Lyytinen sekä laulaja-sellisti Anni Egecioglu ovat Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Suomen osakilpailun voittajia vuodelta 2008, ja Lyytinen voitti myös Jukka Perko -kilpailun vuonna 2007. Kosketinsoittaja Tuomas Turunen saavutti vuonna 2010 tuomariston erikoispalkinnon Bösendorfer Pianokilpailussa Montreux’n jazzfestivaaleilla. Akustisen bassokitaran erikoismies ja säveltäjä Joonas Kuusisto täydentää tämän erikoislaatuisen kvartetin.

Eläinten fanfaari on yhtyeen toinen albumi, ja sen syntyä juhlistetaan julkaisukonsertilla Göteborgin maineikkaalla Nefertiti -klubilla 25. marraskuuta. Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Ruotsin radiossa.