Erik Lindstömin apuraha Outi Tarkiaiselle

947
lukukertaa

Suomen Jazz & Pop Arkiston yhteydessä toimivan Erik Lindströmin rahaston vuoden 2005 apuraha on myönnetty Outi Tarkiaiselle. 2000 euron apuraha on tarkoitettu Yhdysvaltain opintomatkaa varten. Apurahan luovutti Erik Lindström Suomen Jazz & Pop Arkiston illassa ravintola Storyvillessä Helsingissä 23.5.2005.

Outi Tarkiainen (s.1985) edustaa suomalaisen jazzin uutta sukupolvea. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemian jazzosastolla sävellystä Sonny Heinilän ja Kirmo Lintisen johdolla vuodesta 2004 lähtien. Tarkiainen on kohonnut nopeasti tunnustetuksi jazzsäveltäjäksi sekä Suomessa että ulkomailla. Hän osallistui vuonna 2004 EBU:n Euroring Arrangers Workshop -kurssille, jonka päätteeksi Norjan radio-orkesteri kantaesitti Oslossa hänen sinfoniaorkesteriteoksensa. Tänä keväänä 12 eri Euroopan maasta koottu Helsinki Erasmus Orchestra esitti hänen uuden sinfonietta/big band -teoksensa. Lisäksi European Youth Jazz Orchestra on esittänyt tänä keväänä Tarkiaisen H. C. Andersenin runoihin perustuvan 25-minuuttisen sävellyssarjan. Tarkiaisen sävellyksiä ­ kuten 10 laulajan a cappella -teos ­ on myös esitetty Jazzsiskot ry:n konserteissa.

Suomen Jazz & Pop Arkiston yhteydessä toimivan Erik Lindströmin rahaston alkupääoman on lahjoittanut Erik Lindström, ja sitä kartutetaan lahjoituksilla. Rahasto on tarkoitettu nuorten suomalaisten jazzmuusikoiden opiskelun tukemiseen ensisijaisesti ulkomailla.

Erik Lindströmillä (s. 1922) on takanaan pitkä ura muusikkona, säveltäjänä ja tuottajana. Hänen sävellystuotantonsa käsittää noin 500 iskelmää sekä lukuisia big band- ja viihdeorkesteriteoksia. Mukana on lukuisia menestys- sävelmiä, kuten Suomen ensimmäinen kultalevy ”Muistatko Monrepos’n”. Lindström on soittanut bassoa, vibrafonia ja pianoa lukuisissa eri kokoonpanoissa sekä äänitysstudioissa että konserttilavoilla. Hänellä oli lisäksi oma levy-yhtiö Finndisc yhdessä Rolf Kronqvistin kanssa vuosina 1963—71. Yhtiön löytöihin kuuluivat mm. Irwin Goodman, Juha Vainio ja Martti Innanen.

Helsingin Arabiassa toimiva Suomen Jazz & Pop Arkisto kerää suomalaisen kevyen musiikin aineistoa tutkijoita ja musiikin harrastajia varten. Arkistoon on lahjoitettu tähän mennessä jo 306 muusikon tai musiikkialan järjestön aineistoa, kuten äänitteitä, nuotteja, valokuvia, videotallenteita, kirjeenvaihtoa, esineitä ja muuta henkilökohtaista aineistoa sekä musiikkilehtiä ja -kirjoja.