Sun Trio: Reborn

2251
lukukertaa
Photos: Andrea Boccalini.

2016 Cam Jazz CAMJ 7903-2

1.Creation
2.Peace
3.Nutrition
4.Power
5.One
6.Solitude
7.Flash
8.Reborn

All music composed by Kalevi Louhivuori.

Kalevi Louhivuori (tp), Antti Lötjönen (b), Olavi Louhivuori (dr).

Artistic production: Ermanno Basso
Recorded  9/2015 at Ambience Studio, Helsinki
Mixed 10/2015 at Junkroom, HelsinkiRecording & mixing engineer: Abdissa ”Mamba” Assefa
Mastered by Danilo Rossi

Arvio: 4,5 tähteä

 

Sun Trion neljäs albumi ilmestyy tutusti italialaisella huippumerkillä Cam Jazzilla. Vaikutteiltaan se on yhtyeen ”pop-levy”, mutta ei huolta, tämä on luovaa musiikkia, ja samalla taidetta, joka vähät välittää genrelaatikoista.

Louhivuoren veljekset ovat kummatkin kunnostautuneet äärimmäisen taitavina elektroniikan käyttäjinä. Lähtökohtana on akustisen soittimen taitaminen korkeimmalla tasolla, mutta oivaltava elektroniikka antaa vielä suunnattomasti lisämahdollisuuksia sointivärittelyyn, ja sitä kautta paljon evästä tunnetason vaikuttamiseen.

Reborn onkin emotionaalisesti hyvin koskettavaa musiikkia. Sen sointirikkaus on sittenkin asetettu palvelemaan täydellistä keskittymistä, katsellaan tässä nyt ihan rauhassa ja puhutaan silti painavia.

Kalevi Lourivuoren trumpetti on ylimmäinen tarinankertoja. Sen ääni voi olla hauras ja hellä tai jyhkeänvoimakas, pelottava suorastaan. Trion voimin luodaan myös paksuja kerrostumia, askeettista jylhyyttä, ja sitä kautta ehkä jopa muinaisia maisemia, vaiko sittenkin komeata ajattomuutta?

Älä ihmettele jos lopussa vähäsen pökerryttää. Vähintään tästä kaikesta tulee syvästi vaikutettu olo.