Skalle & Sharon: Mainio matka

1654
lukukertaa

2009 Eclipse Music ECD-200904

Skalle & Sharon: Mainio matka

Cover art by Tatu Rönkkö ; layout by Tatu Rönkkö & Eero Lähdesmäki.

1.Tango jossa mennään solmuun (Lyytinen)
2.Joydanz (Turunen)
3.Tanhujaiset (Lyytinen)
4.Kielletty hedelmä (Turunen)
5.Paniikkihäiriö brasilialaisittain (Lyytinen)
6.Zombie (Lyytinen)
7.Kielo ja leppäkerttu (Turunen)
8.Nuijasotahuuto (Turunen)
9.Mainio matka (Turunen)

Pauli Lyytinen (sax, synt), Tuomas A. Turunen (p, keyb), Tatu Rönkkö (dr, perc, kazoo).

Produced by Skalle & Sharon
Recorded 3/2008 at Varistoteles Studios by Markku Veijonsuo
Mixed & mastered by Markku Veijonsuo with Skalle & Sharon

Arvio: 4 tähteä

Pauli Lyytinen on maanmainio nuori saksofonisti. Yhtyeitä miehellä on monta ja monenlaista, osa toimii pohjoismaisin, osa puhtaasti kotimaisin voimin. Lyytisen ympärille valikoituu vain ensiluokkaisia muusikoita, mutta samalla vaatimuksena on vissi luovuus ja omapäisyys, pelkkä tekninen suorittaminen ei riitä. Yksi Lyytisen pitkäkestoisista projekteista on Skalle & Sharon, jonka ykköslevylle Lyytinen ja pianisti Tuomas A. Turunen ovat säveltäneet materiaalin suunnilleen puoliksi. Pilke silmäkulmassa mennään tämän tästä, kuten kappaleiden nimistäkin saattaa päätellä, mutta ilkikurisuus on hallittua sivuvirettä, ei pääasia. Tunnelmat vaihtuvat joka tapauksessa vilkkaasti ja ideat sinkoilevat hienon kollektiivin soittajalta toiselle. Lyytinen alkaa löytää paikkansa päivän puhutuimpien saksofonistien joukossa: jos Timo Lassyn populaari musiikki on liian löysää, Mikko Innasen free jazz liian ankaraa ja vaikeata, siinä välissä on Lyytinen, joka osaa ottaa molemmista leireistä. Lähestyttävyys ja luovuus yhdistyvät vinkeällä tavalla.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa 19/2009.