SuomiJazz.com

Muscle Kings of Mexico: Fear no man!

• 19.10.2012 • Osio: Levyarviot

2012 Kissankusi Records KUSI-19

Cover art & design: Marko Latva-Nikkola.

1.Tiger rough
2.Mr. America
3.Iron master
4.Deadly shuto axe-hand
5.Don’t be mislead
6.Bulk up definition
7.Fear no man!
8.Adios Maria

Sami Sippola (sax), Ville Rauhala (b).

Composend, performed and recorded by Muscle Kings of Mexico
Mastered by Jussi Suonikka
Recorded at Jumesniemi, Finland

Arvio: 4 tähteä

Alussa oli Black Motor -kolmikko: saksofonisti Sami Sippola, basisti Ville Rauhala ja rumpali Simo Laihonen. Paljon levyjä, tuhottomasti keikkoja, upeita vieraita. Jos jostakin bändistä voi sanoa, että sillä on ura, Black Motor on juuri sellainen bändi. Ja mahdottoman hieno ura!

Sitten basisti Ville Rauhala meni tekemään soololevyn. Siis todellisen soolon, jossa on lähes koko levy pelkkää kontrabassoa. Ja nyt kolmen ja yhden jälkeen tulee kaksi: Meksikon muskelikunkut on Sippolan ja Rauhalan yhteinen projekti.

Meksikosta pörähtää väärentämätöntä free jazzia. Rouhea, rosoinen ja räkäinen saksofonisoundi ottaa luulot pois alkumetreillä. Sippola ei ole kuitenkaan vain yhden lajin mies, ärhäkkä vapaapuhaltelu vaihtuu sujuvasti bluesikkaasseen, liki herkkään levollisuuteen. Josta taas liukastellaan hypnoottisen pelkistettyyn, vähäsäveliseen ja toisteiseen hakemiseen, tähdätään näet jo seuraavaan purkaukseen. Räjähdystä osaa odottaa, mutta sen rajuus pääsee silti yllättämään.

Don’t be mislead on tornadon jälkeinen rikkumaton rauha tasangon laakeissa maisemissa, ja pienoisista jälkivireilystä huolimatta se on duolta levyn ehein ja syvin jakso. Sippola ja Rauhala löytävät toisensa maagisesti.

Ei duo ole eksyksissä muuallakaan. Pitkä yhteinen taival kuuluu rohkeutena ja rentoutena, semmoisena pelottomuutena joka syntyy täydellisestä luottamuksesta kaveriin. Duon Meksikon-soundtrackista kasvaa voimallinen teos.


Kirjastonhoitaja. Kirjoittelija.
Sähköposti | All posts by