Keikat

PvmMitäPaikkaPaikkakunta
17.8.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Minna Lasanen, laulu, Lassi Kouvo, piano.
17.8.2018 Jukkis Uotila Power TrioKoko Jazz Club Jukkis Uotila Power Trio in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 18 €. Osoite: Hämeentie 3.
Elokuu jatkuu kuumana Koko Jazz Clubilla! Vastikään Jukkis Uotila levytti Koko Recordsille huippukovalla kansainvälisellä triollaan Uotila / Jormin / Hart. Perjantaina 17.8.18 klo 20.00 homma jatkuu kotimaisin voimin, kun Uotila manipuloi rytmin rajapintaa komppiparin Hirvonen/Lehtonen kanssa! Luvassa Jukkiksen omia sävellyksiä ja trion suosikkigrooveja yhteisten vuosien varrelta. Jukkis Uotila, koskettimet, Timo Hirvonen, basso, Jussi Lehtonen, rummut.
21.8.2018 Milo & MosesJuttutupa Milo & Moses in Helsinki
Klo: 17.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Säästöpankinranta 6.
Terassietkot. Milo Mäkelä: sähkökitara, Mooses Kuloniemi: rummut, Jon Pettersson: kontrabasso.
22.8.2018 Stanley J. Zappa & Black MotorSuistoklubi Stanley J. Zappa & Black Motor in Hämeenlinna
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 10 €. Osoite: Verkatehtaankuja 7.
22.8.2018 Nieminen & Litmanen feat. Jonna TervomaaG Livelab Nieminen & Litmanen feat. Jonna Tervomaa in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 20 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Nieminen & Litmanen on kahden miehen dynaaminen yhtye, jonka muodostavat Hammond-urkuri Sami Nieminen sekä rumpali Juha Litmanen. Nieminen & Litmanen -duon ideana on alusta alkaen ollut tehdä täysin omaa musiikkia kunnioittaen vain omia musiikkimieltymyksiä, joihin kuuluu tunnelmia bluesista rockiin, reggaesta afroon, soulista funkiin, iskelmästä poppiin, rockabillystä punkiin ja jazzista bossanovaan. Laulaja Jonna Tervomaan kanssa kaksikko on tehnyt satunnaisia yhteiskeikkoja vuodesta 2003 asti ja elokuussa kombinaatio nousee G Livelabin lavalle.
22.8.2018 Jay KortehistoJuttutupa Jay Kortehisto in Helsinki
Klo: 21.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Säästöpankinranta 6.
Rytmihäiriöklubi.
23.8.2018 Stanley J. Zappa ystävineenRavintola Telakka Stanley J. Zappa ystävineen in Tampere
Klo: 21.00. Pääsymaksu: 10 €. Osoite: Tullikamarin aukio 3.
Stanley J. Zappa, Mikko Innanen, Ville Rauhala & Simo Laihonen.
23.8.2018 Josén Pimeä PuoliJuttutupa Josén Pimeä Puoli in Helsinki
Klo: 21.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Säästöpankinranta 6.
24.8.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Jazzjamit. Housebandissa soittavat Pentti Mutikainen, kontrabasso, Anssi Tirkkonen, rummut, Lassi Kouvo, piano. Keikka alkaa klo 20, jamit klo 21.
24.8.2018 Stanley J. Zappa & Simo LaihonenPutte’s Bar & Pizza Stanley J. Zappa & Simo Laihonen in Helsinki
Klo: 22.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Kalevankatu 6.
Putte’s Jazz Business.
25.8.2018 Kari Ikonen TrioSellosali Kari Ikonen Trio in Espoo
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Karismaattinen ja ikoninen jazzpianotrio, joka huolella laadituilla omintakeisilla sävellyksillään, konventioista poikkeavilla sovituksillaan ja säkenöivän energisellä soitollaan on jo kuusi vuotta hurmannut kuulijansa Moskovasta Washingtoniin, Nurmeksesta Melbourneen ja Lissabonista Tokioon. Arvostettu saksalainen Ozella Music julkaisi yhtyeen ensilevyn Bright vuonna 2013. Ylistäviä arvosteluja Antarktista lukuunottamatta kaikilta mantereilta kerännyt levy valittiin saksalaisen JAZZTHETIK:in ja amerikkalaisen Something Else Reviews’in vuoden 2013 parhaiden levyjen listoille. Pari vuotta myöhemmin julkaistu Beauteous Tales and Offbeat Stories päätyi Emma-ehdokkaaksi ja peräti kymmenelle eurooppalaiselle ”vuoden parhaat levyt”-listalle. Kolmas levy, Wind, Frost & Radiation ilmestyi huhtikuussa 2018 samaisen Ozellan toimesta. Konsertteja KIT on soittanut pitkälti toista sataa, Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Belgiassa, Luxemburgissa, Ranskassa, Espanjassa, Portugalissa, Tsekissä, Romaniassa, Turkissa, Virossa, Venäjällä, Koreassa, Japanissa, Australiassa ja Yhdysvalloissa. Kari Ikonen (piano), Olli Rantala (kontrabasso), Markku Ounaskari (rummut). Kesto 1 h 15 min, ei väliaikaa. Konsertti on ikärajaton ja on osa Espoo-päivän ohjelmaa. HUOM! Ilmaislippuja voi varata 1.8. klo 9.00 alkaen (maks. 2 lippua/asiakas) Lippupisteen verkkokaupasta. Lippuja voi myös lunastaa Sellosalista lipunmyynnin ollessa auki saman viikon edeltävien tapahtumien yhteydessä. Vapautamme lunastamattomat paikat eteenpäin tilaisuuden alkaessa.
26.8.2018 Stanley J. Zappa & Simo LaihonenSibelius-museo Stanley J. Zappa & Simo Laihonen in Turku
Klo: 14.00. Pääsymaksu: 12/10 €. Osoite: Piispankatu 17.
26.8.2018 Kadi Vija & Seppo KantonenMalmitalo Kadi Vija & Seppo Kantonen in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: 6,50 €. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
Laulaja Kadi Vija ja pianoartisti Seppo Kantonen esittävät Thelonious Monkin kiemuroita, hauskoja sekä koskettavia sävellyksiä. Melodiat, jotka laittavat jopa kokeneiden pianistien taidot koetukselle, taipuvat ketterästi Kadi Vijan sanattomassa laulussa. Pianisti Seppo Kantonen (s. 1963) on soittanut komean uransa varrella niin monissa yhteyksissä, että lyhyessä katsauksessa on mahdotonta tehdä oikeutta monipuolisen pianistin kaikille tekemisille. Hyvän esimerkin Kantosen jazzorientoituneisuudesta ja merkityksestä uran alusta alkaen suomalaiselle jazzille antaa Kantoselle myönnetty Yrjö-palkinto vuonna 1985: vain muutama vuosi sen jälkeen, kun nuori pianisti oli vasta astunut jazzin kentälle. Kadi Vija on suomalaisen nuoren sukupolven lahjakas jazzin ja improvisoidun musiikin äänitaiteilija. Hänen ainutlaatuinen lähestymistapansa laulamiseen ja tulkitsemiseen on saanut vaikutteita instrumentaalisesta jazzmusiikista, virtaavista ajatuksista sekä abstraktiudesta. Vijan musiikki on täynnä havaintoja ihmisistä, arkielämästä sekä äänimaailmoista. Vijan viimeisin julkaisu Ugly Beauty (2017. Texicalli Digital Distribution) on kerännyt runsaasti kansainvälistä huomiota. Levyllä soittava pianisti Lucas Dann ja Kadi Vija esittelivät levyään Japanissa kiertueella lokakuussa 2017. Kadi Vija – laulu, Seppo Kantonen – piano. Sarjan taiteellinen johtaja on Sakari Puhakka. Kesto n. 1h, ei väliaikaa.
28.8.2018 Milo & MosesJuttutupa Milo & Moses in Helsinki
Klo: 17.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Säästöpankinranta 6.
Terassietkot. Milo Mäkelä: sähkökitara, Mooses Kuloniemi: rummut, Jon Pettersson: kontrabasso.
28.8.2018 Summer Jazz ClubPoppari Summer Jazz Club in Jyväskylä
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 10/6 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Adele Sauros Quartet, Taiga.
30.8.2018 Riitta Paakki QuartetKoko Jazz Club Riitta Paakki Quartet in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 €. Osoite: Hämeentie 3.
Live @ KJC levynjulkaisukonsertti. Koko Records juhlii ensimmäisen oman tuotantonsa julkaisukonserttia! 18.1.2018 Koko Jazz Clubilla äänitetty konsertti tallentui loistavan Miikka Huttusen toimesta. Vinyyliä viedään toukokuussa Japaniin, ja tulevaisuudessa pilkottavat jo monet kahdenväliset yhteistyökuviot. Näistä lisää vähän myöhemmin. Vinyyliä tarjolla julkaisukonsertissa signeerauksin! Riitta Paakki, piano, Manuel Dunkel, saksofonit, Antti Lötjönen, basso, Joonas Riippa, rummut.
30.8.2018 VirtaG Livelab Virta in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
”Timanttinen keikka”. G Livelabissa nähdään tulevana kesänä kymmenen ainutlaatuista Timanttista keikkaa. Timanttiset keikat taltioidaan televisiointia varten ja keikan lomassa artistien kanssa jutustelee Sami ”Kuoppis” Kuoppamäki. Tällä kertaa lavalle nousee VIRTA, joka tunnetaan eeppisiin mittoihin kasvavista live-esityksistään. Yhtyeen musiikkia voisi luonnehtia ”post jazziksi”, jossa on kuultavissa vaikutteita niin rockista kuin elektronisen musiikin tyylilajeista.
31.8.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Pekka Toivanen Arkangeli Quartet: Pekka Toivanen, saksofoni, Lassi Kouvo, piano, Pekka Sarmanto, kontrabasso, Tommi Rautiainen, rummut.
3.9.2018 Jazz Meets TangoKoko Jazz Club Jazz Meets Tango in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18 €. Osoite: Hämeentie 3.
Koko Jazz Club toivottaa Eero Koivistoisen uuden kokoonpanon tervetulleeksi! Koivistoinen kertoo: ”Kuulin Martin Alvaradon konsertin viime keväänä Espanjassa. Tutustuimme ja syntyi ajatus yhteistyöstä. Halusimme pitää kokoonpanon intiiminä ja pyysimme pianisti Alexi Tuomarilan mukaan. Ohjelmistomme koostuu argentiinalaisen tangon ja muidenkin tyylien – uuden ja vanhan – klassikoista sekä omasta tuotannosta. Ensimmäisenä niistä Martin sanoitti sävellykseni La Perro Vida. Mukana on muutama suomalainenkin tangoklassikko laulettuna espanjaksi. Oma suhteeni tangoon alkoi jo 60-luvulla tanssikeikkojen yhteydessä. Suhde syveni matkallani Buenos Airesiin 80-luvulla. Omistin UMO:lle säveltämäni kolmiosaisen sarjan – El Viejo Almacen – legendaariselle tangoklubille. Lähestymme musiikillista materiaaliamme vapaasti, vahvat melodiat sopivat hyvin improvisoinnin lähtökohdaksi. Alexi ja minä haluamme jazzmuusikkoina tehdä jokaisesta illasta erilaisen ja ainutlaatuisen.” Vokalisti Martin Alvarado on Buenos Airesin tämän päivän vakuuttavimpia tangon tulkitsijoita. Hänen 20-vuotisen uransa aikana Martin on Etelä Amerikan lisäksi esiintynyt Aasiassa, Venäjällä ja Euroopan maissa, usein myös Suomessa eri kokoonpanojen kanssa. Eero Koivistoinen on pitkän uransa aikana esiintynyt ympäri maailmaa eri kokoonpanojen kanssa. Alexi Tuomarila on tullut tunnetuksi lukuisista eri yhteyksistä. Hänen oma trionsa on saanut kansainvälisiä ylistäviä kritiikkejä. Alexi ja Eero ovat työskennelleet yhdessä jälkimmäisen kvartetin yhteydessä jo 6 vuotta. Martin Alvarado vocal, Eero Koivistoinen sax, Aleksi Tuomarila piano.
6.9.2018 Nina Mya with FriendsKoko Jazz Club Nina Mya with Friends in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 €. Osoite: Hämeentie 3.
Laulaja Nina Mya kutsuttiin esiintymään Tel Aviviin, Israeliin syksyllä 2018. Teemaksi valikoitui merkittäviä pop- ja elokuvahittejä uransa aikana runsaasti tehtaillut pianisti ja säveltäjä Burt Bacharach. Nina Mya esittää tribuutin tänä vuonna 80 vuotta täyttävälle Bacharachille myös Suomessa erikoiskokoonpanolla. Illan aikana kuullaan helmiä Bacharachin pitkän uran varrelta jazzsovituksina. Nina Mya, vocals, Jari Perkiömäki, saksofoni, Alexi Tuomarila, piano, Timo Hirvonen, basso, Jussi Lehtonen, rummut.
7.9.2018 Panurama-klubiLavaklubi Panurama-klubi in Helsinki
Pääsymaksu: ?. Osoite: Läntinen Teatterikuja 1.
Panu Savolainen vieraanaan 3TM (Teppo Mäkynen, Jussi Kannaste, Antti Lötjönen).
7.9.2018 UMO & Aili IkonenKaapelitehdas UMO & Aili Ikonen in Helsinki
Klo: 12.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Tallberginkatu 1.
Avoimet harjoitukset! UMO avaa harjoitussalin ovensa Helsinki Design Weekin kunniaksi. Myötäillen Helsinki Design Weekin tämän vuoden teemaa ”Trust”, UMO päästää yleisönsä kosketusetäisyydelle kuuntelemaan viimeistelyvaiheessa olevaa ohjelmistoa konsertista ”Blue Notes on Silver Screen – jazzia elokuvissa”. Blue Notes on Silver Screen sisältää tunnettuja elokuvasävelmiä ja nostalgista big band -musiikkia eri vuosikymmeniltä, aina 1950-luvulta nykypäivään. UMOn solistina konsertissa nähdään jazzlaulaja Aili Ikonen ja kapellimestarina Kirmo Lintinen. Luvassa ikonisia säveliä, jotka saavat meidät kerta toisensa jälkeen itkemään, nauramaan ja tuntemaan! Konsertissa kuullaan tunnettuja kiinnostavia teoksia animaatioista kauhuun ja kovaan toimintaan. Mukana on kappaleita muun muassa elokuvista Erään murhan anatomia, Pahan kosketus, Vaaleanpunainen pantteri ja Ihmeperhe. Tuttuja elokuvasäveltäjiä edustavat Duke Ellington, Raymond Scott, Henry Mancini ja Monty Norman. Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa. Pohjoismaiden suurin designfestivaali Helsinki Design Week järjestetään 6.-16.9.2018. Tapahtumaan osallistuminen vaatii sitovan ilmoittautumisen. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä viesti osoitteeseen jazz@umo.fi ja ilmoita samalla myös osallistujamäärä (max. 2 hlö). Kuusikymmentä ensimmäistä mahtuu mukaan ja heidän nimensä lisätään kutsuvieraslistaan.
7.9.2018 Ilmavoimien Big BandJyväskylän Paviljonki Ilmavoimien Big Band in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 € (sis. palvelumaksut). Osoite: Lutakonaukio 12.
Aalto III: ”Soitellen sotaan”. Solisteina Hilkka Louhivuori, laulu ja Jorma Kalevi Louhivuori, trumpetti, kapellimestari Ralf Nyqvist.
7.9.2018 Nina Mya with FriendsRavintola Raatihuone Nina Mya with Friends in Iisalmi
Klo: 20.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kauppakatu 22.
KJC Iisalmi. Laulaja Nina Mya kutsuttiin esiintymään Tel Aviviin, Israeliin syksyllä 2018. Teemaksi valikoitui merkittäviä pop- ja elokuvahittejä uransa aikana runsaasti tehtaillut pianisti ja säveltäjä Burt Bacharach. Nina Mya esittää tribuutin tänä vuonna 80 vuotta täyttävälle Bacharachille myös Suomessa erikoiskokoonpanolla. Illan aikana kuullaan helmiä Bacharachin pitkän uran varrelta jazzsovituksina. Nina Mya, vocals, Jari Perkiömäki, saksofoni, Alexi Tuomarila, piano, Timo Hirvonen, basso, Jussi Lehtonen, rummut.
7.9.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Petri Krzywacki, kitara, Lassi Kouvo, piano.
7.9.2018 Lina Nyberg BandCafé Tiljan Lina Nyberg Band in Turku
Klo: 22.00. Pääsymaksu: 12-17,50 €. Osoite: Eerikinkatu 13.
Flame Jazz. Lina Nyberg – laulu, Cecilia Persson – piano, David Stackenäs – kitara, Josef Kallerdahl – basso, Peter Danemo – rummut. Ruotsalainen huippukokoonpano juhlii kymmenvuotista yhteistyötään syyskuussa Café Tiljanin lavalla Flame Jazzin syyskauden avauskonsertissa. Naapurimaamme jazzlaulajattarien kärkikaartiin jo pitkään kuulunut Lina Nyberg on paitsi taitava tulkitsija myös etevä säveltäjä. Viime vuonna julkaistu ja ”Gyllene skivan” -palkinnon voittanut albumi Terrestrial viimeisteli yhtyeen huikean levytrilogian, jonka aiheina on käsitelty ihmisyyttä, maailmaa ja musiikkia itsessään. Nybergin runollisessa tuotannossa kuuluu vahvasti myös naisnäkökulma. Konsertti on osa Nordisk Kulturfondin tukemaa Puls-hanketta.
8.9.2018 UMO & Aili IkonenSavoy-teatteri UMO & Aili Ikonen in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 28/25/15 € Lippupiste + mahd. toimitusmaksu. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
”Blue notes on silver screen – jazzia elokuvista”. Yhdessä UMOn syksyn mielenkiintoisimmista konserteista sukelletaan kiehtovan elokuvamusiikin maailmaan – luvassa ikonisia säveliä, jotka saavat meidät kerta toisensa jälkeen itkemään, nauramaan ja tuntemaan! ”Blue Notes on Silver Screen” sisältää tunnettuja elokuvasävelmiä ja nostalgista big band -musiikkia eri vuosikymmeniltä, aina 1950-luvulta nykypäivään. UMOn solistina konsertissa nähdään jazzlaulaja Aili Ikonen ja kapellimestarina Kirmo Lintinen. Savoy-teatterin konsertin juontaa elokuva-asiantuntija Antti Alanen. Konsertissa kuullaan tunnettuja kiinnostavia teoksia animaatioista kauhuun ja kovaan toimintaan. Mukana on kappaleita muun muassa elokuvista Erään murhan anatomia, Pahan kosketus, Vaaleanpunainen pantteri ja Ihmeperhe. Tuttuja elokuvasäveltäjiä edustavat Duke Ellington, Raymond Scott, Henry Mancini ja Monty Norman. Jazzmusiikki ja elokuva syntyivät samoihin aikoihin 1800-luvun lopulla, mutta toden teolla sinisävelistä päästiin nauttimaan valkokankaalla 1950- ja 60-luvulla. Tuolloin ison jousiston arvokas sointi korvautui big bandin armottomalla räväkkyydellä. Nyt UMO osoittaa oman räväkkyytensä tarttuessaan ennakkoluulottomasti klassikkoelokuvien musiikillisiin aarteisiin. Konsertin kesto n. 2 h, sis. väliajan.
10.9.2018 UMO & Aili IkonenG Livelab UMO & Aili Ikonen in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 28/20 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
”Blue Notes on Silver Screen” sisältää tunnettuja elokuvasävelmiä ja big band -musiikkia eri vuosikymmeniltä, aina 1950-luvulta nykypäivään. UMOn solistina konsertissa nähdään jazzlaulaja Aili Ikonen ja kapellimestarina Kirmo Lintinen. Konsertissa kuullaan tunnettuja kappaleita mm. elokuvista Erään murhan anatomia, Pahan kosketus, Vaaleanpunainen pantteri ja Ihmeperhe. Tuttuja elokuvasäveltäjiä edustavat Duke Ellington, Raymond Scott, Henry Mancini ja Monty Norman. Illan aluksi on luvassa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus.
11.9.2018 UMO & Aili IkonenMäntsälän Suurlava UMO & Aili Ikonen in Mäntsälä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 28/25/15 € Lippupiste + mahd. toimitusmaksu. Osoite: Maisalantie 7.
”Blue notes on silver screen – jazzia elokuvista”. Yhdessä UMOn syksyn mielenkiintoisimmista konserteista sukelletaan kiehtovan elokuvamusiikin maailmaan – luvassa ikonisia säveliä, jotka saavat meidät kerta toisensa jälkeen itkemään, nauramaan ja tuntemaan! ”Blue Notes on Silver Screen” sisältää tunnettuja elokuvasävelmiä ja nostalgista big band -musiikkia eri vuosikymmeniltä, aina 1950-luvulta nykypäivään. UMOn solistina konsertissa nähdään jazzlaulaja Aili Ikonen ja kapellimestarina Kirmo Lintinen. Savoy-teatterin konsertin juontaa elokuva-asiantuntija Antti Alanen. Konsertissa kuullaan tunnettuja kiinnostavia teoksia animaatioista kauhuun ja kovaan toimintaan. Mukana on kappaleita muun muassa elokuvista Erään murhan anatomia, Pahan kosketus, Vaaleanpunainen pantteri ja Ihmeperhe. Tuttuja elokuvasäveltäjiä edustavat Duke Ellington, Raymond Scott, Henry Mancini ja Monty Norman. Jazzmusiikki ja elokuva syntyivät samoihin aikoihin 1800-luvun lopulla, mutta toden teolla sinisävelistä päästiin nauttimaan valkokankaalla 1950- ja 60-luvulla. Tuolloin ison jousiston arvokas sointi korvautui big bandin armottomalla räväkkyydellä. Nyt UMO osoittaa oman räväkkyytensä tarttuessaan ennakkoluulottomasti klassikkoelokuvien musiikillisiin aarteisiin. Konsertin kesto n. 2 h, sis. väliajan. Mäntsälän konsertti on osa Avantin, UMOn ja FiBOn yhteistä AUF-kiertuetta Itä-Uudellamaalla. Avanti konsertoi teemalla ”Beethovenista Ellingtoniin”, FiBO teemalla ”Pariisin taivaan alla”. Saatavilla on myös kaikki kolme AUF-kiertueen konserttia kattava sarjalippu.
11.9.2018 Harri Sjöström Up And Out -orkesteriRavintola Laulumiehet Harri Sjöström Up And Out -orkesteri in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 12 €, pariskunnat 12+12 €, opiskelijat 10 €. Ennakkoliput: : Liveto 19,50/13,50/11,50 € Digelius Music, Laivurinrinne 2 (cash only!) 18/12/10€. Osoite: Hietaniemenkatu 2.
jaZZanti. Teppo Hauta-aho: kontrabasso, Veli Kujala: harmonikka, Harri Sjöström: saksofonit, Emilio Mureddu: flyygeli ja muut kosketinsoittimet, Matthias Bauer: kontrabasso ja Dag Magnus: rummut. Up And Out on eräänlainen alkemistien ”äänikeittiö”, ”Sound Kitchen”. Jokainen individi tuo mukanaan omat aineksensa jaettavaksi kaikkien kesken ja näistä valmistetaan yhdessä illallinen. Onnekkaassa hetkessä syntyy mitä monivivahteisin menu tai matka taianomaisiin äänien maisemiin ja organismin mysteereihin… Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.
13.9.2018 Nordic TrinityMiekkaniemi Nordic Trinity in Viitasaari
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Laitisenkuja 6.
Levynjulkaisukiertue. Juhani Aaltonen – huilu, saksofoni, Mikko Iivanainen – kitara, Klaus Suonsaari – rummut.
13.9.2018 F# Hille/Huhtala/Ketola feat. Jarmo SaariKoko Jazz Club F# Hille/Huhtala/Ketola feat. Jarmo Saari in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18/15 €. Osoite: Hämeentie 3.
Neljä palkittua jazzsäveltäjää ja arvostettua jazzmuusikkoa tapaa ja luo spontaanisti kauniita äänimaisemia, kuumia grooveja, jännittäviä tekstuureja, repäiseviä musiikki-elämyksiä. f# julkaisee Kokolla debyyttilevynsä ‘the wannsee punk’ joka sai kriitikoilta Suomessa ylistäviä arvioita ja JazzAhead-messutapahtumassa Saksassa virallisen julkaisun yhteydessä erittäin myönteisen vastaanoton. Suomen jazzskeneen eturiviin kuuluvien muusikkoiden intensiivinen ilmaisu ja vuorovaikutus pitävät kuuntelijat tiukasti pihdeissä ja tuolensa reunalla. Sid Hille – Fender Rhodes electric piano, theremin ja syntetisaattorit, Jarmo Saari – kitarat, theremin ja elektroniikka, Jori Huhtala – basso ja effektit, Markus Ketola – rummut ja lyömäsoittimet.
14.9.2018 Aapo Heinonen QuintetLavaklubi Aapo Heinonen Quintet in Helsinki
Pääsymaksu: ?. Osoite: Läntinen Teatterikuja 1.
Aapo Heinonen, flyygeli, koskettimet, syntetisaattorit / Jouni Järvelä, saksofonit / Héctor Lepe, sähkökitara / Vesa Ojaniemi, sähköbasso / Tomi Saikkonen / rummut.
14.9.2018 Berghäll-Kalima-IkonenLogomo Berghäll-Kalima-Ikonen in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 13,50-17,50 €. Osoite: Köydenpunojankatu 14.
Flame Jazz. Konsertti järjestetään MOVE 1 -salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen. ”The Arctic”. Joakim Berghäll – baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Kalle Kalima – sähkökitara, 6-kielinen kitarabasso, Kari Ikonen – preparoitu piano, Moog-syntetisaattori. Kamarimusiikista, uniikista soitinyhdistelmästä sekä keskinäisen kommunikaation mahdollisuuksista ammentava Berghäll-Kalima-Ikonen esittää Logomossa Joakim Berghällin säveltämän neliosaisen sarjan The Arctic. Kotimaassa viime vuonna ilmestynyt arvostelumenestys julkaistaan kansainvälisesti tammikuussa 2019. Kolme kotimaista jazztähteä kohtaavat Logomon tunnelmallisessa klubikonsertissa – Jazzliiton kiertue tuo Turkuun myös Flame Jazzin vuoden artistin, pianisti Kari Ikosen.
14.9.2018 Sami Saari & JazzpojatKrapin Paja Sami Saari & Jazzpojat in Tuusula
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 22 €. Osoite: Rantatie 2.
14.9.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Jazzjamit. Housebandissa soittavat Joonas Tuuri, kontrabasso, Jonne Taavitsainen, rummut, Lassi Kouvo, piano. Keikka alkaa klo 20, jamit klo 21.
15.9.2018 Sami Saari & JazzpojatLinnateatteri Sami Saari & Jazzpojat in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 26/22 €. Osoite: Linnankatu 31.
Ilta Sami Saaren kanssa. Sami Saari ja Jazzpojat svengaavat Linnateatterin Teatteriravintolassa syyskuun pimenevässä illassa. Ilta tarjoilee suomenkielistä tanssijazzia sekä Samin upeita vanhoja hittejä vuosien varrelta. Kruunaa tunnelmallinen ilta tilaamalla ravintolastamme tarjoilut etukäteen! Sami Saari kitara ja laulu, Mikael Myrskog, piano, Eero Seppä, kontrabasso, Ville Pynssi, rummut.
16.9.2018 Hetkiä I: Jazzin heijastuksiaSellosali Hetkiä I: Jazzin heijastuksia in Espoo
Klo: 15.00. Pääsymaksu: alk. 15/10/6 €. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Jaakko Luoma, fagotti, Kirill Kozlovski, piano. Emil Petrovics: Passacaglia in Blues, Alexandre Tansman: Sonatiini, André Previn: Sonaatti, Manfred Schoof: Kaksi impromptua, Erwin Schulhoff: ”Hot-Sonate”, Daniel Schnyder: Sonaatti. Konsertin ohjelmassa ei ole jazzmusiikkia, vaan teoksia joiden sävelkieleen tai säveltäjään jazz on jollain lailla vaikuttanut. Schoof ja Schnyder ovat jazzmuusikoita, samoin kapellimestarina paremmin tunnettu Previn. Tansman pakeni toisen maailmansodan juutalaisvainoja Yhdysvaltoihin ja oli siellä paljon tekemisissä jazzmuusikoiden kanssa. Petrovicsin kappaleessa bluesin ja jazzin elementtejä sekoitetaan veikeästi dodekafoniaan. Schulhoff puolestaan oli yksi ensimmäisistä jazzista vaikutteita ottaneista säveltäjistä, ja pianistina hän soitti sitä itsekin omien teostensa ja muun aikansa musiikin lisäksi.
18.9.2018 Aapo Heinonen QuintetKulttuuriravintola Kivi Aapo Heinonen Quintet in Tampere
Pääsymaksu: ?. Osoite: Keskustori 2.
Aapo Heinonen, flyygeli, koskettimet, syntetisaattorit / Jouni Järvelä, saksofonit / Héctor Lepe, sähkökitara / Vesa Ojaniemi, sähköbasso / Tomi Saikkonen / rummut.
18.9.2018 Sointi Jazz Orchestra & Aili IkonenSellosali Sointi Jazz Orchestra & Aili Ikonen in Espoo
Klo: 10.15. Pääsymaksu: 6 €. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
”Jörö.Jukka”. Nuoren suomijazzin huippukokoonpano Sointi Jazz Orchestra ja rakastettu laulaja Aili Ikonen konsertoivat uuden Jörö-Jukka-produktion merkeissä! Jörö-Jukka on saksalaisen lääkäri H. Hoffmannin vuonna 1845 luoma satuhahmo, jonka nimeä kantavan runomuotoisen kirjan 10 tarinaa ovat kääntyneet yhtyeen pianisti Aleksis Liukon käsissä big band -säestyksellisiksi lauluiksi. Upeat orkestroidut jaksot, svengaavat jazztunnelmat ja taidokkaat improvisaatiot vuorottelevat kuljettaen tarinoita paikoin jopa brutaalien käänteiden yli. Kokonaisuus herättää yli 150 vuotta ihastuttaneen ja vihastuttaneen kuvakirjan tarinat eloon uusina suomenkielisinä lauluina. Sävellys ja sovitus: Aleksis Liukko, sanat: Heinrich Hoffmann, suomennos: Aapo Kohonen. Suositellaan yli 4-vuotiaille. Kesto 50 min. Liput 6 €. Maksuton espoolaisille 3.–6.-luokkalaisille KULPS-ryhmille. Varaukset: sellosali@espoo.fi tai puh. 050 494 6833 arkisin klo 15–17.
18.9.2018 Helsingin kaupunginorkesteri & UMOMusiikkitalo Helsingin kaupunginorkesteri & UMO in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Ticketmasterista palvelumaksuineen 37 € – 7 €. Osoite: Mannerheimintie 13.
Duke Ellingtonin svengi herää eloon UMOn ja Helsingin kaupunginorkesterin lyöttäytyessä jälleen yhteen. Illan aikana kuullaan mm. Ellingtonin sinfonisin teos Symphonic Ellington ja sen ikoninen naapurustokuvaus Harlem, sekä kuningatar Elisabeth II:lle sävelletty The Queen’s Suite. Niin tutut kuin tuoreemmatkin sovitukset jazzin aatelismiehen sävelistä kipparoi Antti Rissanen. – Musiikki on instrumentaalimusiikkia, värikästä sellaista. Se sisältää voimakkaita tunteita ja varsin paljon eri instrumenttien soolo-osuuksia, niin sävellyttyjä kuin improvisoituja. Itse odotan tätä suurella innolla. Tästä tulee aivan mielettömän hauska ja mielenkiintoinen, hehkuttaa kapellimestari Antti Rissanen. Konsertin kesto n. 2 h, sisältää väliajan.
18.9.2018 Hot HerosWHS Teatteri Union Hot Heros in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 12 €, pariskunnat 12+12 €, opiskelijat 10 €. Ennakkoliput: : Liveto 19,50/13,50/11,50 € Digelius Music, Laivurinrinne 2 (cash only!) 18/12/10€. Osoite: Siltavuorenranta 18.
jaZZanti. Jazzliiton yhteis-tuotantokiertue. Sami Sippola – saksofonit, Ville Rauhala – kontrabasso, Janne Tuomi – rummut. Hot Heros on kolmen lahjakkaan ja monipuolisen muusikon muodostama vapaata ja energistä jazzia soittava yhtye. Yhtyeen musiikki on täynnä rakkautta ja voimakasta tunnelatausta. Vaikutteina toimivat uskonnollinen mystiikka, vapaan jazzin elinvoimainen olemus ja soittajien intohimo eri kulttuurien musiikkiin.
19.9.2018 Sanna Ruohoniemi QuintetJuttutupa Sanna Ruohoniemi Quintet in Helsinki
Klo: 21.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Säästöpankinranta 6.
Rytmihäiriöklubi. Sanna Ruohoniemi – laulu & sävellykset, David Bennet – alttosaksofoni, Joona Toivanen – piano, Arvid Jullander – kontrabasso, Simon Andersson – rummut.
20.9.2018 Aapo Heinonen QuintetRavintola Lamppu Aapo Heinonen Quintet in Lappeenranta
Pääsymaksu: ?. Osoite: Kauppakatu 27.
Aapo Heinonen, flyygeli, koskettimet, syntetisaattorit / Teemu Takanen, altto- ja sopraanosaksofonit / Héctor Lepe, sähkökitara / Vesa Ojaniemi, sähköbasso / Tomi Saikkonen / rummut.
20.9.2018 Aili IkonenTampere-talo Aili Ikonen in Tampere
Klo: 19.30. Pääsymaksu: 29/24 €, Jazzin legendat -kimppalippu (väh. 3 konserttiin) 20 €/kpl. Osoite: Yliopistonkatu 55.
Pieni sali. Jazzin legendat -sarjamme aloittavan Aili Ikosen ”Tribute to Ella” on kunnianosoitus unohtumattomalle jazzlaulajalle Ella Fitzgeraldille. ”Lady Ellan” tunnetuksi tekemiä kappaleita tulkitsee kuusihenkinen yhtye, keulakuvanaan Suomen valovoimaisin jazzlaulaja Aili Ikonen. Yhtyeen ohjelmisto on koottu monipuolisesti ”First Lady Of Songin” pitkän uran varrelta. Mukana on niin romanttisia balladeita, vauhdikkaita bebop-numeroita kuin lattarirytmejäkin. Tuttujen kappaleiden uusista sovituksista vastaa yhtyeen taiteellinen johtaja, basisti Mikko Pellinen. Rytmisektion ohella yhtyeeseen tuo lisäväriä kaksi puhaltajaa. Aili Ikonen – laulu, Janne Toivonen – trumpetti, William Suvanne – saksofoni, Tuomas J. Turunen – piano, Mikko Pellinen – basso, Mikko Arlin – rummut. Konsertin kesto noin kaksi tuntia, konsertissa on väliaika.
20.9.2018 Sanna Ruohoniemi QuintetKulttuurikeskus Sanna Ruohoniemi Quintet in Lieksa
Klo: 21.00. Osoite: Pielisentie 9-11.
Jazzkerho -76. Sanna Ruohoniemi – laulu & sävellykset, David Bennet – alttosaksofoni, Joona Toivanen – piano, Arvid Jullander – kontrabasso, Simon Andersson – rummut.
21.9.2018 Sanna Ruohoniemi QuintetHotelli-Ravintola Alma Sanna Ruohoniemi Quintet in Seinäjoki
Pääsymaksu: ?. Osoite: Ruukintie 4.
Sanna Ruohoniemi – laulu & sävellykset, David Bennet – alttosaksofoni, Joona Toivanen – piano, Arvid Jullander – kontrabasso, Simon Andersson – rummut.
21.9.2018 Severi Pyysalo, Jaska Lukkarinen TrioBar Ö Severi Pyysalo, Jaska Lukkarinen Trio in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 14-17 €. Osoite: Linnankatu 7.
Flame Jazz. SEVERI PYYSALO: ODE TO GERSHWIN: Severi Pyysalo – sävellys, vibrafoni ja musiikin ohjelmointi. JASKA LUKKARINEN TRIO: Jussi Kannaste – saksofoni, Antti Lötjönen – basso, Jaska Lukkarinen – rummut. Flame Jazzin superviikonloppu käynnistyy kahden huippuesiintyjän konsertilla Bar Ö:ssä. Perjantai-illan aloittaa vibrafonisti Severi Pyysalon kokeellisella äänimaisemalla väritetty oodi säveltäjämestari George Gershwinille. Lukuisten yhtyeiden valovoimaisena solistina tunnettua Pyysaloa kuullaan nyt intiimisti mies ja vibrafoni -pohjalta. Dalindèon ja Ricky-Tick Big Bandin rumpalina tunnettu Jaska Lukkarinen tuo Ö:hön oman huipputrionsa. Jaska ja kumppanit antavat hyvät vauhdit jazzintäyteiselle viikonlopulle!
21.9.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Juki Välipakka, laulu ja kitara, Lassi Kouvo, piano.
22.9.2018 Jussi Fredriksson TrioTurun kaupunginkirjasto Jussi Fredriksson Trio in Turku
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Linnakatu 2.
Flame Jazz. Itämeren suojelua jazzmusiikin keinoin. Jussi Fredriksson – piano, Jori Huhtala – basso, Mika Kallio – rummut. Flame Jazz jalkautuu Turun pääkirjaston käytäville Itämeren suojelun merkeissä. Kansainvälisesti kiitelty Jussi Fredriksson Trio esiintyy päivän aikana kolme kertaa – kirjastossa kuullaan improvisaatioita merten tilasta sekä trion ?– ja !-albumien musiikkia. Improvisaatioita klo 12 ja klo 13. Pidempi konsertti klo 14. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Saaristomeren Suojelurahaston kanssa.
22.9.2018 Flame Jazz CruiseViking Grace Flame Jazz Cruise in Turku
Klo: 20.55. Pääsymaksu: Risteilylipun hinta.
Flame Jazz Cruise 13. Viking Grace tarjoilee syyskuussa tuttuun tapaan pienen jazzfestivaalin merellä Flame Jazz Cruisen muodossa! TIMO LASSY & RICKY-TICK BIG BAND BRASS, HELSINKI-COTONOU ENSEMBLE, VERNERI POHJOLA & MIKA KALLIO: ANIMAL IMAGE, NASSAUN FASAANI, GOURMET, L’ALLIANCE TAKALO. Kolmannentoista jazzristeilyn kattaus liikkuu menomatkalla L’Alliance Takalon hienovaraisesta tunnelmoinnista Nassaun Fasaanin räjähtävään fuusioenergiaan. Varsinaiseen lauantai-illan huumaan risteilykansan johdattelee kansainvälistä menestystä nauttiva Helsinki-Cotonou Ensemble, jonka musiikki on suoraan tanssisuoneen iskevä yhdistelmä länsiafrikkalasia voodoo-rytmejä, afrobeatia, jazzia ja funkia. Jazzia ja iskelmää yhdistelevä ennakkoluuloton Gourmet herättelee paluumatkalle rikkaalla soundimaailmallaan. Sunnuntaina päästään myös elokuviin, kun Voguessa esitetään kuvataiteilija Perttu Saksan dokumenttielokuva Animal Image tuoreimman Yrjö-palkitun, trumpetisti Verneri Pohjolan, ja lyömäsoitintaiteilija Mika Kallion johdolla. Risteily huipentuu suomijazzin eliittiin kuuluvan saksofonisti Timo Lassyn sekä Ricky-Tick Big Bandin vaskipuhaltajien seurassa kolmentoista soittajan vastustamattomalla groove-energialla. Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin. Paluu sunnuntaina 23.9. klo 19.50. OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa: Lauantai 22.9. Klo 22.00 L’Alliance Takalo (Retro), Klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro), Klo 23.00 Nassaun Fasaani (Vogue), Klo 00.15 Helsinki-Cotonou Ensemble (Vogue). Sunnuntai 23.9. Klo 13.00 Gourmet (Retro), Klo 14.15 Flame Jazz Jam Session (Retro), Klo 15.30 Verneri Pohjola & Mika Kallio: Animal Image (Vogue), Klo 17.00 Timo Lassy & RTBB Brass (Vogue).
23.9.2018 Kari Ikonen TrioMalmitalo Kari Ikonen Trio in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: 6,50 €. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
Jazz’n Jam. Wind, Frost & Radiation -konsertissa soittaa karismaattinen ja ikoninen jazzpianotrio. Trio on huolella laadituilla omintakeisilla sävellyksillään, konventioista poikkeavilla sovituksillaan ja säkenöivän energisellä soitollaan jo kuusi vuotta hurmannut kuulijansa Moskovasta Washingtoniin, Nurmeksesta Melbourneen ja Lissabonista Tokioon. Arvostettu saksalainen Ozella Music julkaisi yhtyeen ensilevyn Bright vuonna 2013. Ylistäviä arvosteluja Antarktista lukuun ottamatta kaikilta mantereilta kerännyt levy valittiin saksalaisen JAZZTHETIK:in ja amerikkalaisen Something Else Reviewsin vuoden 2013 parhaiden levyjen listoille. Pari vuotta myöhemmin julkaistu Beauteous Tales and Offbeat Stories päätyi Emma-ehdokkaaksi ja peräti kymmenelle eurooppalaiselle ”vuoden parhaat levyt” -listalle. Kolmas levy, Wind, Frost & Radiation ilmestyi huhtikuussa 2018 samaisen Ozellan toimesta. Konsertteja KIT on soittanut pitkälti toista sataa, Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Belgiassa, Luxemburgissa, Ranskassa, Espanjassa, Portugalissa, Tšekissä, Romaniassa, Turkissa, Virossa, Venäjällä, Koreassa, Japanissa, Australiassa ja Yhdysvalloissa. Kari Ikonen – piano, Olli Rantala – kontrabasso, Markku Ounaskari – rummut.
24.9.2018 UMO & Pepa Päivinen ja Teemu SalminenKoko Jazz Club UMO & Pepa Päivinen ja Teemu Salminen in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Tiketistä palvelumaksuineen 22,50 € / 16,50 € / 11,50 €+ mahd. toim.maksu. Osoite: Hämeentie 3.
UMOn saksofonisektioon tulee ammottava lovi, kun kaksi pitkän linjan umolaista, baritonisaksofonisti Pertti ”Pepa” Päivinen ja tenorisaksofonisti Teemu Salminen jäävät ansaitsemalleen eläkkeelle syksyllä. Tilanne vaatii läksiäiskonsertin, jossa kaksikko pääsee parrasvaloihin suunnittelemansa ohjelmiston parissa. Konsertissa kuullaan klassikkosävellyksiä mm. Duke Ellingtonilta ja Bob Brookmeyerilta. Näiltä UMOn herroilta eivät tarinat ihan heti lopu, ja musiikin lomassa kuullaankin miesten mainioita muisteloita viideltä vuosikymmeneltä orkesterin riveissä. Konsertin kapellimestarina toimii Ville Vannemaa. Pertti ”Pepa” Päivisen syvältä kumpuava baritonisaksofonin ääni on saanut ansaitusti myös kansainvälistä huomiota. Sen lisäksi että Pepa tunnetaan mukautumiskykyisenä ja väkevänä saksofonistina, hän on maamme terävintä kärkeä myös tenorisaksofonin ja huilun soittajana. 1970-luvulla rock-, pop- ja iskelmäkokoonpanoissa aloittanut multi-instrumentalisti siirtyi 1980-luvun alussa luontevasti jazzin puolelle ja on soittanut UMOn baritonipultissa vuodesta 1985 lähtien. Pepa on julkaissut kuusi levyä omalla nimellään ja hän on soittanut mm. Sound & Furyn lähes kaikilla albumeilla. Hänet on palkittu mm. Jazz-Yrjöllä ja Emmalla. UMOssa Pepa tunnetaan aina yhtä hyväntuulisena ammattilaisena, joka asettaa orkesterin edun omansa edelle. UMOssa lähes koko orkesterin alkuajoista, keväästä 1976 lähtien soittanutta Teemu Salmista voi kutsua todelliseksi puhallinsoitinten multi-instrumentalistiksi. Sibelius-Akatemian solistisella osastolla klarinetin- ja huilunsoittoa opiskellut ja myöhemmin myös opettanut UMOn luottomies hallitsee saksofonien lisäksi suvereenisti myös monet klarinetti- ja huiluperheiden soittimet. Teemu tunnetaan luotettavana ja ilmaisuvoimaisena solistina, joka on myös säveltänyt ja sovittanut orkesterille ja ollut toimeenpanevana voimana mm. UMOn koulukonserteissa. UMOn lisäksi Teemu on tehnyt paljon studiomuusikon töitä ja radionauhoituksia sekä soittanut teattereissa. Teemun arkistot niin keikkakalenterien, loppumattomien tarinoiden kuin retrojen esiintymisasujen osalta ovat tuottaneet paljon iloa UMOssa. Ovet klo 18, showtime klo 19. Konsertin kesto n. 2 h, sis. väliajan. Perinteistä poiketen emme tällä kertaa pidä Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuutta.
25.9.2018 UMO & Pepa Päivinen ja Teemu SalminenVuotalo UMO & Pepa Päivinen ja Teemu Salminen in Helsinki
Klo: 14.00. Pääsymaksu: Lippupisteestä palvelumaksuineen 10 € + mahd. toim.maksu. Osoite: Mosaiikkitori 2.
UMOn saksofonisektioon tulee ammottava lovi, kun kaksi pitkän linjan umolaista, baritonisaksofonisti Pertti ”Pepa” Päivinen ja tenorisaksofonisti Teemu Salminen jäävät ansaitsemalleen eläkkeelle syksyllä. Tilanne vaatii läksiäiskonsertin, jossa kaksikko pääsee parrasvaloihin suunnittelemansa ohjelmiston parissa. Konsertissa kuullaan klassikkosävellyksiä mm. Duke Ellingtonilta ja Bob Brookmeyerilta. Näiltä UMOn herroilta eivät tarinat ihan heti lopu, ja musiikin lomassa kuullaankin miesten mainioita muisteloita viideltä vuosikymmeneltä orkesterin riveissä. Konsertin kapellimestarina toimii Ville Vannemaa. Pertti ”Pepa” Päivisen syvältä kumpuava baritonisaksofonin ääni on saanut ansaitusti myös kansainvälistä huomiota. Sen lisäksi että Pepa tunnetaan mukautumiskykyisenä ja väkevänä saksofonistina, hän on maamme terävintä kärkeä myös tenorisaksofonin ja huilun soittajana. 1970-luvulla rock-, pop- ja iskelmäkokoonpanoissa aloittanut multi-instrumentalisti siirtyi 1980-luvun alussa luontevasti jazzin puolelle ja on soittanut UMOn baritonipultissa vuodesta 1985 lähtien. Pepa on julkaissut kuusi levyä omalla nimellään ja hän on soittanut mm. Sound & Furyn lähes kaikilla albumeilla. Hänet on palkittu mm. Jazz-Yrjöllä ja Emmalla. UMOssa Pepa tunnetaan aina yhtä hyväntuulisena ammattilaisena, joka asettaa orkesterin edun omansa edelle. UMOssa lähes koko orkesterin alkuajoista, keväästä 1976 lähtien soittanutta Teemu Salmista voi kutsua todelliseksi puhallinsoitinten multi-instrumentalistiksi. Sibelius-Akatemian solistisella osastolla klarinetin- ja huilunsoittoa opiskellut ja myöhemmin myös opettanut UMOn luottomies hallitsee saksofonien lisäksi suvereenisti myös monet klarinetti- ja huiluperheiden soittimet. Teemu tunnetaan luotettavana ja ilmaisuvoimaisena solistina, joka on myös säveltänyt ja sovittanut orkesterille ja ollut toimeenpanevana voimana mm. UMOn koulukonserteissa. UMOn lisäksi Teemu on tehnyt paljon studiomuusikon töitä ja radionauhoituksia sekä soittanut teattereissa. Teemun arkistot niin keikkakalenterien, loppumattomien tarinoiden kuin retrojen esiintymisasujen osalta ovat tuottaneet paljon iloa UMOssa. Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus klo 13:15 Vuotalon kahviossa. Konsertin kesto n. tunnin, ei väliaikaa.
25.9.2018 Quatuor MachautRavintola Laulumiehet Quatuor Machaut in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 12 €, pariskunnat 12+12 €, opiskelijat 10 €. Ennakkoliput: : Liveto 19,50/13,50/11,50 € Digelius Music, Laivurinrinne 2 (cash only!) 18/12/10€. Osoite: Hietaniemenkatu 2.
jaZZanti. Quentin Biardeau: tenorisaksofoni, Simon Couratier: baritonisaksofoni, Francis Lecointe: altto- ja baritonisaksofonit, Gabriel Lemaire: altto- ja baritonisaksofonit. Vuonna 2011 perustettu ranskalaissaksofonikvartetti Quatuor’n lähtökohtana on Guillaume de Machaut’n Notre Damen messu (1360). Siitä on alkanut tutkimusmatka, jossa Ars Nova, nykymusiikki ja improvisaatio muodostavat orgaanisen kudoksen. Quatuorin taiteellinen johtaja, Quentin Biardeau toimii sovittajana sekä säveltää osaa musiikista. Kaikki jäsenet ovat sovittaneet yhdessä jotain osia, improvisaation keinoin. Tämä tutkimusmatka jatkuu edelleen. Jokaisen Quatuor Machaut’n konsertti vie tätä teosta uuteen tilaan, musiikillisesti sekä fyysisesti.
27.9.2018 William Suvanne Chess’n JazzKoko Jazz Club William Suvanne Chess’n Jazz in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18/15 €. Osoite: Hämeentie 3.
William Suvanne julkaisee kolmannen soololevynsä Kokolla syyskuussa 2018. Uusi albumi ”Chess´n Jazz” yhdistää saksofonistin kaksi henkilökohtaista intohimoa: jazz-musiikin sekä shakkipelin. Chess´n Jazz tuo nimensä mukaisesti shakkipelin jazz-musiikin maailmaan; kappaleet kuvaavat tilanteita shakkipelistä tai shakkinappuloiden tunnussävelmiä, jotka heräävät eloon lavalla. Ennen konserttia Koko Jazz Clubilla järjestetään shakkiturnaus yhteistyössä Suomen Shakki-liiton kanssa. William Suvanne, saksofonit, Mikko Arlin, rummut, Mikael Jakobsson, piano, Tuure Koski, basso, Varre Vartiainen, kitara. Suomen shakkiliitto on virallinen yhteistyökumppanimme. Ovet auki klo 16.30. Turnaus klo 17.00-19.00. Konsertti klo 19.00.
28.9.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Jussi Saksa, saksofoni ja klarinetti, Lassi Kouvo, piano.
28.9.2018 - 29.9.2018 Salo International JazzfestivalKulttuuritalo KIVA Salo International Jazzfestival in Salo
Osoite: Horninkatu 21.
Useita esityspaikkoja. Emma Salokoski & Ilmiliekki, Xantone Blacq Band, Connect Quartet, Jussi Fredriksson Trio, Sami Saari & Jazzpojat, päätösjamit.
1.10.2018 Aapo Heinonen QuintetAnniskelukahvila Tiirikkala Aapo Heinonen Quintet in Turku
Pääsymaksu: ?. Osoite: Linnankatu 3.
Aapo Heinonen, flyygeli, koskettimet, syntetisaattorit / Jouni Järvelä, saksofonit / Héctor Lepe, sähkökitara / Vesa Ojaniemi, sähköbasso / Tomi Saikkonen / rummut.
2.10.2018 UMO & Mikko InnanenSavoy-teatteri UMO & Mikko Innanen in Helsinki
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Lounaskonsertti. Saksofonisti Mikko Innasen viisiosainen sarja yhdysvaltalaisrunoilija Lawrence Ferlinghettin teksteihin saa big band -kantaesityksensä, kun UMOn nuori solisti 1996 Innanen saapuu orkesterin eteen viidentoista vuoden tauon jälkeen. Vanhin sarjan osista, Jazz & Poultry, on vuodelta 2003 ja loput neljä osaa Innanen sävelsi New Yorkissa vuonna 2012. Big band -versiot Innanen on sovittanut erityisesti UMOa varten. Laulusolistina konsertissa vierailee Sanni Orasmaa ja kapellimestarina toimii Mikko Hassinen. Mikko Innanen (s. 1978) on saksofonisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja, joka tuntuu olevan aina siellä missä tapahtuu. Vuonna 2017 hän otti musiikillista kantaa Itämeren tilaan konsertoidessaan yksin muovijätelautalla keskellä Aurajokea. Viime vuoteen mahtui myös Innasen ja yhteistyökumppaniensa spiraalis-globaalisen maakuntalaulu-uudistuksen 17 konsertin Suomen-kiertue. Niin ikään viime vuonna Innanen toteutti 12-henkisen 10+-orkesterinsa ja turkulaisen 16-henkisen Key Ensemble-kuoron kanssa 50-minuuttisen Fryygia-teoksensa. Innanen on luonut jo mittavan kansainvälisen uran esiintymällä omien pitkäaikaisten yhtyeidensä Innkvisition, 10+:n, PLOP:in, Deliriumin ja Gourmetinlisäksi esimerkiksi Kalle Kaliman, Andrew Cyrillen, John Tchicain, Han Benninkin, Ingrid Jensenin ja Wadada Leo Smithin kanssa. Innasen diskografia käsittää tällä hetkellä yli 50 levytystä. Vuoden 2008 Yrjö-palkittu Innanen on noussut jo neljä kertaa peräkkäin DownBeat-lehden kriitikkoäänestyksen Rising Star -listalle. Mikko Innanen – Five for Ferlinghetti: That ’Sensual Phosphorescence, Looking for Love, Jazz & Poultry, Cast Up!, Among the Lolly Flowers. Konsertti pidetään Savoy-teatterin salissa klo 12-13 ja siihen on vapaa pääsy. Voit varmistaa paikkasi konsertissa varaamalla lipun Savoy-teatterin lipunmyyntipisteistä (0 €) tai Lippupisteestä (1 €). Voit halutessasi nauttia lounaan Ravintola Prestossa joko ennen tai jälkeen konsertin. Tuotanto: UMO Jazz Orchestra, Savoy-teatteri ja Ravintola Presto.
3.10.2018 UMO & Emma SalokoskiRovaniemen teatteri UMO & Emma Salokoski in Rovaniemi
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Netticketistä ja teatterin myyntipisteeltä palvelumaksuineen 24 € / 20 € / 12 € + mahd. toim.maksu. Osoite: Jorma Eton tie 8A.
”Blue Notes on Silver Screen – Jazzia elokuvissa”. UMO vierailee vuosien tauon jälkeen Rovaniemellä! Konsertissa sukelletaan kiehtovan elokuvamusiikin maailmaan – luvassa ikonisia säveliä, jotka saavat meidät kerta toisensa jälkeen itkemään, nauramaan ja tuntemaan! ”Blue Notes on Silver Screen” sisältää tunnettuja elokuvasävelmiä ja nostalgista big band -musiikkia eri vuosikymmeniltä, aina 1950-luvulta nykypäivään. UMOn solistina konsertissa nähdään jazzlaulaja Emma Salokoski ja kapellimestarina Kirmo Lintinen. Konsertissa kuullaan tunnettuja kiinnostavia teoksia animaatioista kauhuun ja kovaan toimintaan. Mukana on kappaleita muun muassa elokuvista Erään murhan anatomia, Pahan kosketus, Vaaleanpunainen pantteri ja Ihmeperhe. Tuttuja elokuvasäveltäjiä edustavat Duke Ellington, Raymond Scott, Henry Mancini ja Monty Norman. Jazzmusiikki ja elokuva syntyivät samoihin aikoihin 1800-luvun lopulla, mutta toden teolla sinisävelistä päästiin nauttimaan valkokankaalla 1950- ja 60-luvulla. Tuolloin ison jousiston arvokas sointi korvautui big bandin armottomalla räväkkyydellä. Nyt UMO osoittaa oman räväkkyytensä tarttuessaan ennakkoluulottomasti klassikkoelokuvien musiikillisiin aarteisiin. Konsertin kesto n. 2 h, sis. väliajan.
4.10.2018 Tuomas J. Turunen Trio feat. Manuel DunkelKoko Jazz Club Tuomas J. Turunen Trio feat. Manuel Dunkel in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18 €. Osoite: Hämeentie 3.
Nykymuotoinen Tuomas J. Trio perustettiin vuonna 2012, jolloin kokoonpano soitti ensimmäisen konserttinsa Koko Jazz Clubilla Helsingissä. Syksyllä 2018 yhtye palaa takaisin esiintymislavoille juhliakseen uuden pitkäsoiton julkaisua. Vierailevaksi tähtisolistiksi sekä levylle, että tuleville keikoille on kutsuttu Suomen tunnetuimpiin tenorisaksofonisteihin lukeutuva Manuel Dunkel. Levynjulkaisukonsertti järjestetään torstaina 4.10.2018 klo 19 Koko Jazz Clubilla. Yhtyeen keulahahmo Tuomas J. Turunen tunnetaan työstään aktiivisena jazz-pianistina, -säveltäjänä ja -sovittajana. Hän on työskennelleyt vakituisena pianistina maamme parhaimpien jazzlaulajien, kuten Aili Ikosen, Elena Mindrun ja Nina Myan yhtyeissä. Hän on myös konsertoinut erilaisissa yhteyksissä viime vuosina muun muassa Ruotsissa, Virossa, Hollannissa, Romaniassa ja Saksassa. Uuden levyn – joka kantaa nimeä ”Megetme” – musiikki on mielenkiintoinen yhdistelmä jazzin perinnettä sekä pohjoismaalaista jazzsoundia. Osa kappaleista on kunnianosoituksia jazzlegendoille kutenThelonious Monk ja Cedar Walton. Nimikkokappale Megetme on sanaleikki Waltonin kappaleesta Ugetsu, josta se on saanut innoituksensa. Lexington viittaa metropysäkkiin, joka sijaitsee New Yorkin L-junan reitillä Brooklynistä Manhattanille. Levyn viimeinen kappale Luca on omistettu Turusen esikoispojalle, joka syntyi kesällä 2017. Kokoonpanon basisti Jori Huhtala ja rumpali Tuomas Timonen ovat tämän päivän kysytyimpiä muusikoita Suomen jazzkentällä. Tuomas J. Turunen onkin kasannut ympärilleen oikean unelmajoukkueen soittamaan omaa musiikkiaan, ja lopputulokseen hän on enemmän kuin tyytyväinen. Dunkelin, Turusen, Huhtalan ja Timosen välinen yhteissoitto on erittäin kommunikoivaa. Se johdattelee kuulijan tuulen nopeudella tunnelmasta ja äänimaisemasta toiseen. He toimivat joukkueena puhaltaen yhteen hiileen, mutta venyvät myös virtuoottisiin soolo-osuuksiin omilla instrumenteillaan. Suomalaisen metsän hiljainen seesteisyys sekä New Yorkin ainutlaatuinen ja monimuotoinen energia yhdistyvät yhtyeen musiikissa erittäin omintakeisella ja koskettavalla tavalla. Manuel Dunkel, saksofonit, Tuomas J. Turunen, piano & sävellykset, Jori Huhtala, basso, Tuomas Timonen, rummut.
4.10.2018 3TMG Livelab 3TM in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 28 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Tuottaja-rumpali Teppo Mäkysen, basisti Antti Lötjösen ja saksofonisti Jussi Kannasteen muodostama 3TM-yhtye esiintyy syksyllä G Livelabissa. We Jazz Recordsin kautta päivänvalonsa nähnyt albumi Form sisältää ajasta ja tilasta irrallaan olevaa musiikkia, joka hämärtää akustisen jazzin ja kokeellisen elektronisen musiikin välisiä rajoja. Trio pokkasi debyyttialbumillaan Jazz-Emman ja nyt palkitun levyn materiaalia kuullaan livenä G Livelabissa. Teppo Mäkynen, drs & sampler / Jussi Kannaste, t-sax / Antti Lötjönen, bass.
5.10.2018 Panurama-klubiLavaklubi Panurama-klubi in Helsinki
Pääsymaksu: ?. Osoite: Läntinen Teatterikuja 1.
Panu Savolainen vieraanaan Signe (Riikka Keränen, Kaisa Mäensivu, Selma Savolainen, Josefiina Vannesluoma).
5.10.2018 Panurama-klubiLavaklubi Panurama-klubi in Helsinki
Pääsymaksu: ?. Osoite: Läntinen Teatterikuja 1.
Panu Savolainen vieraanaan Signe (Riikka Keränen, Kaisa Mäensivu, Selma Savolainen, Josefiina Vannesluoma).
5.10.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Jazzjamit. Housebandissa soittavat Häkä Virtanen, kontrabasso, Toon Verheyen, rummut, Lassi Kouvo, piano. Keikka alkaa klo 20, jamit klo 21.
5.10.2018 Miriam Aïda – Loving the AlienCafé Tiljan Miriam Aïda – Loving the Alien in Turku
Klo: 22.00. Pääsymaksu: 12-17,50 €. Osoite: Eerikinkatu 13.
Flame Jazz. Miriam Aïda – laulu, Mats Andersson – 7-kielinen kitara, Finn Björnulfson – lyömäsoittimet, Ola Bothzén – lyömäsoittimet. Palkittu ruotsalaislaulaja Miriam Aïda ihastutti lämpimällä olemuksellaan ja tunteikkaalla laulullaan Turku Jazz Festivalilla kesällä 2017. Nyt yhtye palaa Turkuun uunituoreen albuminsa julkaisukeikalle. Levy kunnioittaa David Bowien legendaarista tuotantoa uusin herkullisin sovituksin, joissa kuullaan jazzia, reggaeta ja sambaa sekä afro-brasilialaisia rytmejä. Yhtye haluaa musiikillaan muistuttaa rohkeudesta olla oma itsensä ja hyväksyä myös muut sellaisina kuin he ovat. Konsertti on osa Nordisk Kulturfondin tukemaa Puls-hanketta.
9.10.2018 UMO & Teemu ViinikainenMalmitalo UMO & Teemu Viinikainen in Helsinki
Klo: 15.00. Pääsymaksu: Lippupisteestä palvelumaksuineen 10 € + mahd. toim.maksu. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
Maailmanluokan jazzkitaristi Teemu Viinikainen ja UMO yhdistävät voimansa jälleen lokakuussa! Konsertissa kuullaan Viinikaisen omia sävellyksiä sekä konsertin kapellimestarina toimivan Mikko Hassisen säveltämää ja sovittamaa musiikkia. ”Teemu Viinikainen kuuluu maailman 20 parhaan jazzkitaristin joukkoon”,toteaa myös kansainvälisesti arvostettu professori, kirjailija ja kriitikko Stuart Nicholson. Teemu Viinikainen (s. 1975) on yksi Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista jazzkitaristeista. Hänen soitossaan ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat tärkeitä elementtejä, mutta päällimmäisiksi tuntemukseksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi. Tämä suvereeni instrumentalisti on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden riveissä. Mm. Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanot sekä maineikas U-Street All Stars ovat tehneet Viinikaisen tunnetuksi jazzyleisön keskuudessa. Hän on tehnyt yhteistyötä merkittävien ulkomaisten artistien, kuten Joe Lovanon, Tim Hagansin ja Randy Breckerin kanssa. Viinikaisella on tähän mennessä ollut kolme omaa kokoonpanoa, joista uusin, Teemu Viinikainen III, tekee paluun sähköisempien sointien maailmaan. Viinikaisen, kosketinsoittaja Mikael Myrskogin ja Joonas Riipan sähäkkäsointinen debyyttilevy Return of Robert Dickson ilmestyi syksyllä 2017. Viinikainen on huomioitu mm. Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla ja Jazz-Emmalla. Hänen poikkeuksellisesta kyvykkyydestään myös pedagogian puolella todistavat kaksi jazzkitarointiin perehdyttävää oppikirjaa, Rytmi elää ja Komppi elää. Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus Malmitalon kahvilassa klo 14.15. Konsertin kesto n. tunnin, ei väliaikaa.
9.10.2018 Pepa Päivinen & Good RomansRavintola Laulumiehet Pepa Päivinen & Good Romans in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 12 €, pariskunnat 12+12 €, opiskelijat 10 €. Ennakkoliput: : Liveto 19,50/13,50/11,50 € Digelius Music, Laivurinrinne 2 (cash only!) 18/12/10€. Osoite: Hietaniemenkatu 2.
jaZZanti. Pepa Päivinen: saksofonit ja huilut, Ilari Filander: kitara ja Jussi Miettola: rummut. Yrjö-palkittu puhallinsoittaja Pertti ”Pepa” Päivinen ja duo Good Romans jatkavat seikkailuaan vapaan musiikin maastossa improvisoiden. Runsaasti kehuja keränneet albumit Ghost Of A Dog (Presence Records) ja Tadpoles (Karkia Mistika Records) saavat tänä vuonna jatkoa, kun trio julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa. JaZZanti-konserttiin on luvassa hetken laulu, jonka trio säveltää virhettä pelkäämättä.
10.10.2018 Jimi Tenor BandG Livelab Jimi Tenor Band in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 26 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Suomen arvostetuimpiin artisteihin lukeutuva Jimi Tenor esittää G Livelabissa ensi kertaa musiikkia uudelta Order of Nothingness -levyltään. Albumin soundi on uusinta uutta, krautrock- ja high life -tyylilajeista sekoitettua ”krautlifea”. Rummuissa keikalla kuullaan Tenorin vakiorumpalia, ghanalaista Ekow Alabi Savagea. Jimi Tenor, sax, flute, keys & vocs / Ekow Alabi Savage, drs / Julius Heikkilä, gtr / Ismaila Sané, perc & vocs / Alvar Gullichsen, perc & vocs / Juha Kortehisto, trombone / Antero Priha, trp & vocs / Daniel Iiskola, bass.
10.10.2018 Aapo Heinonen QuintetJuttutupa Aapo Heinonen Quintet in Helsinki
Klo: 21.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Säästöpankinranta 6.
Rytmihäiriöklubi. Aapo Heinonen, flyygeli, koskettimet, syntetisaattorit / Jouni Järvelä, saksofonit / Héctor Lepe, sähkökitara / Vesa Ojaniemi, sähköbasso / Tomi Saikkonen / rummut.
11.10.2018 Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistusTampereen Työväen Teatteri Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus in Tampere
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 14 €. Osoite: Hallituskatu 19.
TTT-klubi. Maakuntalaulu-uudistus tulee myöhässä! Mutta niinhän näille hankkeille tapaa käydä. Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoon kuulunut 17 esityksen suurkiertue järjestettiin jo syksyllä 2017, silloin Tampereen-konsertti soi taidemuseolla. Nyt ohjelman voi kokea, hämäläisittäin hiukan myöhässä, kaupungin jazz-pyhätössä TTT-Klubilla! Mikko Innanen yhteistyökumppaneineen säilyttää perinteiset maakuntarajat ja -hallintorakenteet keskittyen uudistustyössään ennen kaikkea sisällöllisiin toimiin, kärkihankkeenaan perinteisten maakuntalaulujen uudella tavalla ja uudenlaiselta arvopohjalta esittäminen. Innasella työryhmineen on hankkeessa käytössään todellinen valinnanvapaus: maakuntalauluistamme vain sopivimmat soitetaan konserteissa. Soitellen soteen! Monissa Mikko Innasen bändeissä (mm. Gourmet, PLOP) soitetaan kieli poskessa, mutta aina tinkimättömästi. Suomi-jazzin arvostetuimpiin saksofonisteihin kuuluva Innanen tekee asiat omalla tavallaan, mutta juuri tämä oma vahva näkemys on saattanut hänet maailman metropolien vaihtoehtojazzklubeille. Innanen sai Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 2008. Mikko Innanen, saksofonit, Veli Kujala, harmonikka Mika Kallio, rummut.
11.10.2018 UMO & Teemu ViinikainenG Livelab UMO & Teemu Viinikainen in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 28/20 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Maailmanluokan jazzkitaristi Teemu Viinikainen ja UMO yhdistävät voimansa. G Livelabissa kuullaan Viinikaisen omia sävellyksiä sekä konsertin kapellimestarina toimivan Mikko Hassisen säveltämää ja sovittamaa musiikkia. Illan aluksi on luvassa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus.
11.10.2018 UMO & Teemu ViinikainenG Livelab UMO & Teemu Viinikainen in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 28/20 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Maailmanluokan jazzkitaristi Teemu Viinikainen ja UMO yhdistävät voimansa jälleen lokakuussa! Konsertissa kuullaan Viinikaisen omia sävellyksiä sekä konsertin kapellimestarina toimivan Mikko Hassisen säveltämää ja sovittamaa musiikkia. ”Teemu Viinikainen kuuluu maailman 20 parhaan jazzkitaristin joukkoon”,toteaa myös kansainvälisesti arvostettu professori, kirjailija ja kriitikko Stuart Nicholson. Teemu Viinikainen (s. 1975) on yksi Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista jazzkitaristeista. Hänen soitossaan ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat tärkeitä elementtejä, mutta päällimmäisiksi tuntemukseksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi. Tämä suvereeni instrumentalisti on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden riveissä. Mm. Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanot sekä maineikas U-Street All Stars ovat tehneet Viinikaisen tunnetuksi jazzyleisön keskuudessa. Hän on tehnyt yhteistyötä merkittävien ulkomaisten artistien, kuten Joe Lovanon, Tim Hagansin ja Randy Breckerin kanssa. Viinikaisella on tähän mennessä ollut kolme omaa kokoonpanoa, joista uusin, Teemu Viinikainen III, tekee paluun sähköisempien sointien maailmaan. Viinikaisen, kosketinsoittaja Mikael Myrskogin ja Joonas Riipan sähäkkäsointinen debyyttilevy Return of Robert Dickson ilmestyi syksyllä 2017. Viinikainen on huomioitu mm. Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla ja Jazz-Emmalla. Hänen poikkeuksellisesta kyvykkyydestään myös pedagogian puolella todistavat kaksi jazzkitarointiin perehdyttävää oppikirjaa, Rytmi elää ja Komppi elää. Ovet klo 19, Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus klo 19:15–19:45, showtime klo 20-22, sis. väliajan. Konsertti striimataan Helsinkikanavalla suorana ja se on katsottavissa myös jälkilähetyksenä.
12.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaLogomo Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Köydenpunojankatu 14.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
12.10.2018 UMO & Teemu ViinikainenVuotalo UMO & Teemu Viinikainen in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Lippupisteestä palvelumaksuineen 20 € / 15 € / 10 € + mahd. toim.maksu. Osoite: Mosaiikkitori 2.
Maailmanluokan jazzkitaristi Teemu Viinikainen ja UMO yhdistävät voimansa jälleen lokakuussa! Konsertissa kuullaan Viinikaisen omia sävellyksiä sekä konsertin kapellimestarina toimivan Mikko Hassisen säveltämää ja sovittamaa musiikkia. ”Teemu Viinikainen kuuluu maailman 20 parhaan jazzkitaristin joukkoon”,toteaa myös kansainvälisesti arvostettu professori, kirjailija ja kriitikko Stuart Nicholson. Teemu Viinikainen (s. 1975) on yksi Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista jazzkitaristeista. Hänen soitossaan ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat tärkeitä elementtejä, mutta päällimmäisiksi tuntemukseksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi. Tämä suvereeni instrumentalisti on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden riveissä. Mm. Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanot sekä maineikas U-Street All Stars ovat tehneet Viinikaisen tunnetuksi jazzyleisön keskuudessa. Hän on tehnyt yhteistyötä merkittävien ulkomaisten artistien, kuten Joe Lovanon, Tim Hagansin ja Randy Breckerin kanssa. Viinikaisella on tähän mennessä ollut kolme omaa kokoonpanoa, joista uusin, Teemu Viinikainen III, tekee paluun sähköisempien sointien maailmaan. Viinikaisen, kosketinsoittaja Mikael Myrskogin ja Joonas Riipan sähäkkäsointinen debyyttilevy Return of Robert Dickson ilmestyi syksyllä 2017. Viinikainen on huomioitu mm. Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla ja Jazz-Emmalla. Hänen poikkeuksellisesta kyvykkyydestään myös pedagogian puolella todistavat kaksi jazzkitarointiin perehdyttävää oppikirjaa, Rytmi elää ja Komppi elää. Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus Vuotalon kahvilassa klo 18.15. Konsertin kesto n. 2 tuntia, sis. väliajan.
12.10.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Joonatan Rautio, saksofoni, Arto Nurmi, kontrabasso, Lassi Kouvo, piano.
13.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaSellosali Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Espoo
Klo: 15.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
13.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaSellosali Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
13.10.2018 Bowman TrioBar Ö Bowman Trio in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 10-17 €. Osoite: Linnankatu 7.
Flame Jazz. Talent Night. Tomi Nikku – trumpetti, Joonas Tuuri – kontrabasso, Sami Nummela – rummut. Tunnelmallisen kulttuurikuppila Bar Ö:n lokakuun talent-illat esittelevät kotimaisen jazzin tuoretta, nousevaa sukupolvea. Vuonna 2013 perustettu Bowman Trio täyttää pian jo viisi vuotta soittajien nuoresta iästä huolimatta. Syksyllä julkaistavalla toisella pitkäsoitollaan trio kurottaa yhä omaleimaisempaan suuntaan – unohtamatta kokoonpanolle ominaista minimalistisuutta ja akustisuutta. Bowman Trion musiikki on kuvitteellisen seikkailijahahmo J. Bowmanin inspiroimaa, ja yhtyeen uudet kappaleet kertovat kesästä, vapaudesta ja väsymyksestä. Musiikillisesti trion ilmaisu on svengaavaa, tarttuvaa ja vivahteikasta.
17.10.2018 Aapo Heinonen QuintetSavonlinnan kulttuurikellari Aapo Heinonen Quintet in Savonlinna
Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Olavinkatu 34.
Aapo Heinonen, flyygeli, koskettimet, syntetisaattorit / Jouni Järvelä, saksofonit / Héctor Lepe, sähkökitara / Vesa Ojaniemi, sähköbasso / Tomi Saikkonen / rummut.
17.10.2018 Julian Lage TrioG Livelab Julian Lage Trio in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 33 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Grammy-ehdokkuuden saanut kitaravirtuoosi ja säveltäjä Julian Lage julkaisi ylistetyn viimeisimmän albuminsa Modern Lore vuoden alussa. Levyllä Lage yhdistelee jazztrionsa sointiin sävyjä mm. rock ’n’ rollin maailmasta löytäen musiikkityylien väliltä yhteistä rytmiä, draivia ja intensitettiä. G Livelabissa Lage esittelee säkenöivän trionsa livenä ja tiedossa on maailmanluokan jazz-elämys. Julian Lage, gtr / Jorge Roeder, bass / Eric Doob, drums.
18.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaPaviljonki Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Uno Savolan katu 8.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
18.10.2018 Eero Koivistoinen QuartetKoko Jazz Club Eero Koivistoinen Quartet in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20/18 €. Osoite: Hämeentie 3.
Saksofonisti Eero Koivistoinen tuo modernin jazzin ilosanoman huippuyhtyeensä kera isännän otteella. Koivistoinen on ottanut ilmaisuunsa vaikutteita onnistuneesti niinafrikkalaisesta musiikista kuin vaikkapa rapista. Tällä kertaa Koivistoinen tulkitsee omaa tuotantoaan lämpimällä tenorisoundillaan svengaavan kompin kanssa, juuri niin kuin sen pitää ollakin kaupungin ykkösjazzklubilla! Eero Koivistoinen, saksofoni, Alexi Tuomarila, piano, Jori Huhtala, basso, Jussi Lehtonen, rummut.
18.10.2018 The NecksG Livelab The Necks in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 28 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Legendaarinen australialaistrio The Necks palaa Helsinkiin. The Necksin musiikki on jazzia, nykyklasaria ja avantgardea – eikä kuitenkaan suoranaisesti mitään näistä. Yhtyeen täysin improvisoidut keikat ovat Tapauksia isolla alkukirjaimella ja kolmikon musiikki syntyy kuin tyhjästä, hitaasti kiirehtien. Chris Abrahams, p / Lloyd Swanton, b / Tony Buck, dr.
18.10.2018 Pentti Lahti QuintetTampere-talo Pentti Lahti Quintet in Tampere
Klo: 19.30. Pääsymaksu: 29/24 €, Jazzin legendat -kimppalippu (väh. 3 konserttiin) 20 €/kpl. Osoite: Yliopistonkatu 55.
Pieni sali. Jazzin legendat -sarjan toisessa konsertissamme loistaa Pentti Lahti Quintet. Kyseessä on kaikkien tuntema, suomalaisen jazzin muusikkojen muusikko, huippusaksofonisti omassa konsertissaan. Konsertin kesto noin kaksi tuntia. Konsertissa on väliaika.
19.10.2018 Tuure Kilpeläinen & Jazz All StarsKiurusali Tuure Kilpeläinen & Jazz All Stars in Kiuruvesi
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Lähteentie 10 A.
KJC Kiuruvesi. Suurien tunteiden tulkki Tuure Kilpeläinen ottaa taas vanhat kaverit messiin seikkailee Ylä-Savon parhaissa konserttipaikoissa! Tuure saapuu Kiuruveden Kiurusaliin rytmiryhmä Hirvonen / Lehtonen seurassa. Pianon takaa pilkistää loistava Alexi Tuomarila ja saksofonissa huikea Timo Lassy! Illan aikana selviää, mikä muu miehiä yhdistää musiikin lisäksi. Tuuren omat sävellykset saavat ryhmältä hellän, mutta määrätietoisen jazzkäsittelyn balladeista aina kovempiin revittelyihin. Varaa lippusi ajoissa. Tuure Kilpeläinen, laulu, Timo Lassy, saksofoni, Alexi Tuomarila, piano, Timo Hirvonen, basso, Jussi Lehtonen, rummut.
19.10.2018 William Suvanne Chess’n JazzLogomo William Suvanne Chess’n Jazz in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 13,50-17,50 €. Osoite: Köydenpunojankatu 14.
Flame Jazz. Konsertti järjestetään MOVE 1 -salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen. William Suvanne – saksofonit, Mikko Arlin – rummut, Mikael Jakobsson – piano, Tuure Koski – basso, Varre Vartiainen – kitara. Syksyllä kolmannen soololevynsä julkaiseva saksofonisti William Suvanne yhdistää uudella albumillaan kaksi henkilökohtaista intohimoaan – jazzmusiikin ja shakkipelin. Levyn kappaleet kuvaavat tilanteita shakkipelistä ja toimivat shakkinappuloiden tunnussävelminä. Chess’n Jazz -illassa kilpailun tunnelma tuo uutta jännitystä musiikkiin, ja yleisö voi kuulla, kuinka pelinappulat heräävät eloon konserttilavalla. Ennen konserttia järjestetään shakkiturnaus yhteistyössä Suomen Shakkiliiton kanssa. Turnaus alkaa klo 17 ja finaali pelataan konsertin väliajalla. Turnaukseen ilmoittaudutaan syksyllä Flame Jazzin verkkosivujen kautta ja osallistumismaksuna toimii konserttilippu.
19.10.2018 Aapo Heinonen QuintetPoppari Aapo Heinonen Quintet in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Puistokatu 2-4.
Aapo Heinonen, flyygeli, koskettimet, syntetisaattorit / Jouni Järvelä, saksofonit / Héctor Lepe, sähkökitara / Vesa Ojaniemi, sähköbasso / Tomi Saikkonen / rummut.
19.10.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Janne Saarinen, oboe, Lassi Kouvo, piano.
20.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaTampere-talo Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Tampere
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 40/35 €. Osoite: Yliopistonkatu 55.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
20.10.2018 Tuure Kilpeläinen & Jazz All StarsRavintola Raatihuone Tuure Kilpeläinen & Jazz All Stars in Iisalmi
Klo: 20.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kauppakatu 22.
KJC Iisalmi. Suurien tunteiden tulkki Tuure Kilpeläinen ottaa taas vanhat kaverit messiin seikkailee Ylä-Savon parhaissa konserttipaikoissa! Tuure saapuu Kiuruveden Kiurusaliin rytmiryhmä Hirvonen / Lehtonen seurassa. Pianon takaa pilkistää loistava Alexi Tuomarila ja saksofonissa huikea Timo Lassy! Illan aikana selviää, mikä muu miehiä yhdistää musiikin lisäksi. Tuuren omat sävellykset saavat ryhmältä hellän, mutta määrätietoisen jazzkäsittelyn balladeista aina kovempiin revittelyihin. Varaa lippusi ajoissa. Tuure Kilpeläinen, laulu, Timo Lassy, saksofoni, Alexi Tuomarila, piano, Timo Hirvonen, basso, Jussi Lehtonen, rummut.
20.10.2018 Emma Salokoski & Jarmo Saari DuoTampereen Työväen Teatteri Emma Salokoski & Jarmo Saari Duo in Tampere
Klo: 22.00. Pääsymaksu: 18 €. Osoite: Hallituskatu 19.
TTT-klubi. Vahva ja herkkä laulaja Emma Salokoski on ansainnut kannuksensa jazzin, bossa novan sekä musikaalien tulkitsijana, ja laajentanut ilmaisuaan myös elegantin popmusiikin suuntaan. TTT-Klubilla Emma Salokoski ja kitaristi Jarmo Saari esittävät poikkileikkauksen ohjelmistoa Emman uran varrelta. Konserteissa kuullaan sekä Emman omia sävellyksiä että hänen eri projekteissa levyttämiään kappaleita. Jarmo Saaren jäljittelemätön soittotyyli lyö lauluihin oman leimansa ja nostaa monet sovitukset uusille tasoille. Emma-palkittu Salokoski on pitkällä urallaan julkaissut kahdeksan albumia. Hän on esiintynyt maamme eturivin muusikoiden kanssa niin sinfoniaorkesterien solistina kuin rockfestivaalien päälavoilla. Elokuussa 2015 Emma julkaisi sooloalbumin ”Kiellettyjä asioita”. Warner Music Finlandin tuotantopäällikkö Lasse Kurki on kuvannut Salokosken ääntä ja musiikkia paikaksi “jonne voi kadota rauhoittumaan ja paeta arjen kuohuista. Siinä on paljon parantavaa ja ravitsevaa voimaa.” Jarmo Saari on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Hän on toteuttanut visioitaan mm. sooloproduktiossaan Jarmo Saari Solu sekä yhtyeissään Trubamolli, Filmtet, ZetaBoo ja XL. Saari on tunnettu visuaalisesta sävellystyylistään. Saarelle myönnettiin Suomi-palkinto vuonna 2012 taiteellisesta toiminnasta.
23.10.2018 UMOSavoy-teatteri UMO in Helsinki
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Lounaskonsertti. ”UMO in Wayne Shorter’s footprints”. UMO paneutuu syyskauden toisessa lounaskonsertissaan Wayne Shorterin tuotantoon. Saksofonisti-säveltäjä Wayne Shorteria (s. 1933, USA) pidetään yhtenä suurimmista edelleen aktiivisesti työskentelevistä jazzsäveltäjistä. Hän on ollut keskeinen hahmo jazzmusiikin kehityksessä jo 1950-luvun lopulta lähtien. Pitkän uransa aikana Shorter on työskennellyt mm. Miles Davisin kanssa sekä Weather Report ja Jazz Messengers -yhtyeissä. Hänet palkittiin pari vuotta sitten Grammy-gaalassa elämäntyöstään erikoispalkinnolla. Konsertissa kuullaan big band -versiot Shorterin lähes jazzstandardien asemaan nousseista sävellyksistä omille pienemmille yhtyeilleen. Mukana on myös yksi uusi sovitus Mikko Hassiselta. Herkkupalat pääosin Shorterin 1960-luvun tuotannosta on poiminut konsertin kapellimestari Ville Vannemaa. Konsertti pidetään Savoy-teatterin salissa klo 12-13 ja siihen on vapaa pääsy. Voit varmistaa paikkasi konsertissa varaamalla lipun Savoy-teatterin lipunmyyntipisteestä (0 €) tai Lippupisteestä (1 €). Voit halutessasi nauttia lounaan Ravintola Prestossa joko ennen tai jälkeen konsertin. Tuotanto: UMO Jazz Orchestra, Savoy-teatteri ja Ravintola Presto.
26.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaSavoy-teatteri Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
26.10.2018 Steinway Jazz Talent WinnersBar Ö Steinway Jazz Talent Winners in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 10-17 €. Osoite: Linnankatu 7.
Flame Jazz. TOOMAS KESKI-SÄNTTI QUARTET: Toomas Keski-Säntti – piano, Selma Savolainen – laulu ja syntetisaattori, Mikael Saastamoinen – basso, Okko Saastamoinen – rummut. JUHO VALJAKKA TRIO: Juho Valjakka – piano, Oskari Siirtola – basso, Anssi Tirkkonen – rummut. Nuorille jazzpianisteille suunnattu Steinway Jazz Talent -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa Helsingissä syksyllä 2017. Kilpailun tarkoituksena on nostaa jalustalle lahjakkaita pianisteja sekä levittää tietoisuutta laadukkaiden flyygelien nautinnoista. Korkeatasoisen finaalin ensimmäinen palkinto jaettiin kahden Sibelius-Akatemian opiskelijan kesken – Toomas Keski-Säntti ja Juho Valjakka ovat molemmat nousevan sukupolven kiinnostavia nimiä. Toomas Keski-Säntin kuuntelevaa ja intensiivistä soittoa on kuultu lukuisissa yhtyeissä, joihin kuuluvat muun muassa Okko Saastamoisen luotsaama palkittu OK:KO sekä laulaja Virva Immosen yhtye Viba. Turun konsertissa kuullaan upouudelle yhtyeelle sävellettyä musiikkia, joka karttaa tiukkoja genrerajoja ja konventioita. Persoonallisesta ilmaisustaan tunnetun Juho Valjakan trion soitossa laaja musiikillinen ymmärrys yhdistyy spontaaniin riskinottoon. Pianotrion perinteistä ammentava yhtye lähestyy soittamista vapautuneella ja leikittelevällä asenteella. Bar Ö:n pianoillassa päästään kurkistamaan kotimaisen jazzpianon ennakkoluulottomaan tulevaisuuteen!
26.10.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Jazzjamit. Housebandissa soittavat soittavat Tohtori Tolvanen, urut, Joonas Anttila, rummut, Lassi Kouvo, piano. Keikka alkaa klo 20, jamit klo 21.
27.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaSavoy-teatteri Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Helsinki
Klo: 15.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
27.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaSavoy-teatteri Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
28.10.2018 Laura Annika QuartetMalmitalo Laura Annika Quartet in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: 6,50 €. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
Jazz’n Jam. Räiskyviä sävellyksiä ja kuulaita tuokiokuvia yhteen kietova Laura Annika Quartet julkaisi debyyttialbuminsa Metsä marraskuussa 2017. Kvartetti on Malmitalon uusi, mainio tuttavuus, jonka musiikki on kiehtovaa. Yhtyettä luotsaa laulaja Annika Mustonen, joka säveltää yhtyeen musiikkia pianisti Aleksis Liukon kanssa. Komppiparina yhtyeessä taituroivat kontrabasisti Joonas Tuuri ja rumpali Jesse Ojajärvi. Vuodesta 2013 yhdessä soittanut ryhmä julkaisi jo vuonna 2015 esikois-EP:n ”Le Lac” ja on sittemmin esiintynyt mm. Pori Jazzeilla ja Tallinn Music Week -festivaalilla. Sanatonta ja sanoitettua laulua taitavasti yhdistelevä kokoonpano tarjoaa tunnelmallisen illan huippujazzin parissa. Annika Mustonen – laulu, Aleksis Liukko – piano, Joonas Tuuri – kontrabasso, Jesse Ojajärvi – rummut, vierailijana Tomi Nikku – trumpetti. Sarjan taiteellinen johtaja on Sakari Puhakka. Kesto n. 1h, ei väliaikaa.
29.10.2018 UMOFinlandia-talo UMO in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Ticketmasterista 25-100 €. Osoite: Mannerheimintie 13 e.
Kauan eläköön UMO! -tukikonsertti kerää varoja UMOn pelastamiseksi. Luvassa on ikimuistoinen ilta täynnä parasta mahdollista musiikkia aina jazzista souliin ja pop-musiikkiin. Maanantaina 29.10.2018 Finlandia-talolla järjestettävässä konsertissa UMOn solisteina vierailevat ja oman kortensa kekoon kantavat upeat solistit ja UMOn ystävät, kuten Anna Puu, Paleface, Jimi Tenor, Samit Pitkämö ja Saari, Aija Puurtinen, Higher Ground Vocals, Jukka Perko, Teemu Viinikainen, Jukka Eskola, Jaakko Kuusisto, Kerkko Koskinen sekä bigbandillinen entisiä umolaisia, mm. Eero Koivistoinen, Olli Ahvenlahti, Jukkis Uotila, Pekka Sarmanto ja Pentti Lahti. Tule siis havisuttamaan kanssamme historian siipiä ja kohottamaan malja UMOlle ja sen valoisammalle tulevaisuudelle! Voit osallistua UMOn tukemiseen ostamalla haluamasi hintaisen lipun (25 €–100 €) Ticketmasterista. Tukikonsertin rinnalla toimii Kauan eläköön UMO! -mesenaattikampanja, jonka tavoitteena on turvata UMOn elinvoimaisuus; korkea taiteellinen taso, uuden musiikin sävellystilaukset sekä monipuolinen, yleisöä kiinnostava konserttitoiminta ja mielenkiintoiset solisti- ja kapellimestarivieraat eri puolilla Suomea. Mesenaattikampanjan kautta rahoitetaan myös aivan uusi sävellys, jonka sisältöön, pituuteen ja jopa nimeen juuri sinä voit vaikuttaa. Sävellys tai sen osa esitetään ensimmäistä kertaa yleisölle tukikonsertissa. Lue lisää mielenkiintoisista mesenaattikampanjamme vastikkeista ja liity mahdollistajien joukkoon.
1.11.2018 UMO & KYNMikael Agricolan kirkko UMO & KYN in Helsinki
Klo: 18.00. Pääsymaksu: Tiketistä palvelumaksuineen 25 € / 20 € / 15 € + mahd. toim.maksu. Osoite: Tehtaankatu 23.
Suomen big band -ylpeys UMO ja maailman kuudenneksi parhaaksi naiskuoroksi rankattu KYN jatkavat yhteistyötään kahdella konsertilla pyhäinpäivän alla. Kun tahot viimeksi kohtasivat, syntyi jotain aivan uutta. UMO ja KYN ovat koonneet marraskuun alun konsertteihin uusitun ohjelmistokokonaisuuden, jossa kuullaan pyhäinpäivän tunnelmaan sopivaa musiikkia mm. Anna-Mari Kähärältä ja Kaj Chydeniukselta. Muistojen, muistelemisen ja kaipauksen äärelle vievät tätä konserttia varten Mikko Hassiselta tilatut sovitukset esimerkiksi kappaleista Aamulla varhain ja Sinua, sinua rakastan. Naiskuoro KYN on kunnianhimoinen kuoromusiikin uudistaja. Helsingin Sanomat on tituleerannut KYN:ä yhdeksi Suomen kuorotaivaan kirkkaimmista tähdistä ja jazzmusiikin edelläkävijäksi. KYN:n viime vuoden meriittilistalle kuuluvat muun muassa Grand Prix -voitto ja erikoispalkinto erinomaisesta lavaesiintymisestä Berliinissä sekä valinta Vuoden kuoroksi. Maaliskuussa 2018 KYN julkaisi yhdeksännen albuminsa, Outo kantele. Orkesteria johtaa Kirmo Lintinen, kuoroa johtaa musiikkineuvos Kaija Viitasalo. Konsertin kesto n. 75 min, ei väliaikaa.
1.11.2018 The Manhattan TransferFinlandia-talo The Manhattan Transfer in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alkaen 59,50 euroa Menolipusta ja Ticketmasterista.. Osoite: Mannerheimintie 13 e.
Manhattan Transfer, saapuu Suomeen ensi vuoden marraskuussa. Maailman suosituin lauluyhtye on nähty Suomessa lukuisia kertoja, ja monet loppuunmyydyt katsomot ovat todistaneet heidän loisteliasta esiintymistään. Vuonna 1971 ensilevynsä julkaissut Manhattan Transfer on noussut huikeaan suosioon ympäri maailman. Yhtyen albumeita on myyty miljoonia kappaleita, ja se on voittanut lukuisia Grammy-palkintoja, kuten vuonna 1980 Birdland-albumistaan ja 1982 Route 66 –levystään. Yhtye valittiin Vocal Group Hall of Fameen 1998. Manhattan Transferin perustajajäsen Tim Hauser menehtyi traagisesti lokakuussa 2014, mutta yhtye on jatkanut menestyksen tiellä hänen muistoaan kunnioittaen myös tämän jälkeen. Hauserin tilalle kokoonpanoon nousi Trist Curless, joka täydentää jo vuosia yhdessä laulaneita Alan Paulia, Janis Siegeliä ja Cheryl Bentyneä.
2.11.2018 UMO & KYNTapiolan kirkko UMO & KYN in Espoo
Klo: 18.00. Pääsymaksu: Tiketistä palvelumaksuineen 25 € / 20 € / 15 € + mahd. toim.maksu. Osoite: Kirkkopolku 6.
Suomen big band -ylpeys UMO ja maailman kuudenneksi parhaaksi naiskuoroksi rankattu KYN jatkavat yhteistyötään kahdella konsertilla pyhäinpäivän alla. Kun tahot viimeksi kohtasivat, syntyi jotain aivan uutta. UMO ja KYN ovat koonneet marraskuun alun konsertteihin uusitun ohjelmistokokonaisuuden, jossa kuullaan pyhäinpäivän tunnelmaan sopivaa musiikkia mm. Anna-Mari Kähärältä ja Kaj Chydeniukselta. Muistojen, muistelemisen ja kaipauksen äärelle vievät tätä konserttia varten Mikko Hassiselta tilatut sovitukset esimerkiksi kappaleista Aamulla varhain ja Sinua, sinua rakastan. Naiskuoro KYN on kunnianhimoinen kuoromusiikin uudistaja. Helsingin Sanomat on tituleerannut KYN:ä yhdeksi Suomen kuorotaivaan kirkkaimmista tähdistä ja jazzmusiikin edelläkävijäksi. KYN:n viime vuoden meriittilistalle kuuluvat muun muassa Grand Prix -voitto ja erikoispalkinto erinomaisesta lavaesiintymisestä Berliinissä sekä valinta Vuoden kuoroksi. Maaliskuussa 2018 KYN julkaisi yhdeksännen albuminsa, Outo kantele. Orkesteria johtaa Kirmo Lintinen, kuoroa johtaa musiikkineuvos Kaija Viitasalo. Konsertin kesto n. 75 min, ei väliaikaa.
2.11.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
William Suvanne, saksofoni, Lassi Kouvo, piano.
5.11.2018 Panurama-klubiLavaklubi Panurama-klubi in Helsinki
Pääsymaksu: ?. Osoite: Läntinen Teatterikuja 1.
Panu Savolainen vieraanaan Tapani Rinne.
6.11.2018 Aaron Parks & Little BigG Livelab Aaron Parks & Little Big in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 33 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Yhdysvaltalainen pianisti Aaron Parks saapuu Helsinkiin tuoreen Little Big -kokoonpanonsa kanssa. Maailmalla mainetta niittänyt Parks on julkaissut kaksi viimeisintä levyään maineikkaan ECM-levymerkin alla ja uusi levy Little Big -yhtyeen kanssa on luvassa tämän vuoden elokuussa, sopivasti G Livelabin keikan alla. Aaron Parks, piano / Greg Tuohey, guitar / DJ Ginyard, electric bass / Tommy Crane, drums.
6.11.2018 Anni ElifWHS Teatteri Union Anni Elif in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 12 €, pariskunnat 12+12 €, opiskelijat 10 €. Ennakkoliput: : Liveto 19,50/13,50/11,50 € Digelius Music, Laivurinrinne 2 (cash only!) 18/12/10€. Osoite: Siltavuorenranta 18.
jaZZanti. Jazzliiton kiertue. Anni Elif Egecioglu: laulu, syntetisaattori, sävellys, Sigurdur Rögnvaldsson: Fender bass VI, Pauli Lyytinen: saksofoni, EWI, efektit, rumpukone ja Tuomas A. Turunen: sähköpiano,, syntetisaattori. Anni Elif Egecioglu on ruotsalais-turkkilainen laulaja, sellisti ja säveltäjä. Moneen taipuva ja useita sävyjä hallitseva Egecioglu julkaisi vuonna 2017 ensimmäisen albumin omalla nimellään. Edith-levy vie kuulijan intiimille matkalle, jossa hienot sävellykset kohtaavat futuristisen äänimaiseman ja improvisaation. Lyriikat pohjautuvat pääosin Edith Södergranin runoihin. Hänen tuotannolleen oli tyypillistä näynomaisuus ja aikakauden futuristiset ja symboliset virtaukset, jotka kietoutuvat saumattomasti Anni Elifin sävellyskieleen.
7.11.2018 UMOMusiikkitalo UMO in Helsinki
Klo: 13.00. Pääsymaksu: 10 €. Osoite: Mannerheimintie 13.
”Blue Notes on Silver Screen – Jazzia elokuvissa”. Yhdessä UMOn syksyn mielenkiintoisimmista konserteista sukelletaan kiehtovan elokuvamusiikin maailmaan – luvassa ikonisia säveliä, jotka saavat meidät kerta toisensa jälkeen itkemään, nauramaan ja tuntemaan! ”Blue Notes on Silver Screen” sisältää tunnettuja elokuvasävelmiä ja nostalgista big band -musiikkia eri vuosikymmeniltä, aina 1950-luvulta nykypäivään. Konsertissa kuullaan tunnettuja kiinnostavia teoksia animaatioista kauhuun ja kovaan toimintaan. Mukana on kappaleita muun muassa elokuvista Erään murhan anatomia, Pahan kosketus, Vaaleanpunainen pantteri ja Ihmeperhe. Tuttuja elokuvasäveltäjiä edustavat Duke Ellington, Raymond Scott, Henry Mancini ja Monty Norman. Tässä tunnin mittaisessa päiväkonsertissa UMOa luotsaa kapellimestari Kirmo Lintinen. Jazzmusiikki ja elokuva syntyivät samoihin aikoihin 1800-luvun lopulla, mutta toden teolla sinisävelistä päästiin nauttimaan valkokankaalla 1950- ja 60-luvulla. Tuolloin ison jousiston arvokas sointi korvautui big bandin armottomalla räväkkyydellä. Nyt UMO osoittaa oman räväkkyytensä tarttuessaan ennakkoluulottomasti klassikkoelokuvien musiikillisiin aarteisiin. Konsertin kesto n. 1 h, ei väliaikaa. Konsertti on osa Avantin, UMOn ja FiBOn yhteistä AUF-konserttisarjaa. Sarjalipulla kolme konserttia kahden hinnalla! AUF-sarjalipulla pääset kuuntelemaan edullisesti kaikki sarjan kolme konserttia. Yksittäinen lippu konserttiin Musiikkitalosta ostettuna 10 €, sarjalippu 20 €. Jos ostat liput Ticketmasterista, lisätään hintoihin palvelumaksut 1 € / 2,50 €. To 27.9.2018 klo 13 Musiikkitalo FiBO: Pariisin taivaan alla – ranskalaista barokkia. Ke 7.11.2018 klo 13 Musiikkitalo UMO: Blue Notes on Silver Screen – jazzia elokuvissa. Ma 19.11.2018 klo 13 Musiikkitalo Avanti!: old and gay.
8.11.2018 UMOKanneltalo UMO in Helsinki
Klo: 14.00. Pääsymaksu: Lippupisteestä palvelumaksuineen 10 € + mahd. toim.maksu. Osoite: Klaneettitie 5.
”Blue Notes on Silver Screen – Jazzia elokuvissa”. Yhdessä UMOn syksyn mielenkiintoisimmista konserteista sukelletaan kiehtovan elokuvamusiikin maailmaan – luvassa ikonisia säveliä, jotka saavat meidät kerta toisensa jälkeen itkemään, nauramaan ja tuntemaan! ”Blue Notes on Silver Screen” sisältää tunnettuja elokuvasävelmiä ja nostalgista big band -musiikkia eri vuosikymmeniltä, aina 1950-luvulta nykypäivään. Konsertissa kuullaan tunnettuja kiinnostavia teoksia animaatioista kauhuun ja kovaan toimintaan. Mukana on kappaleita muun muassa elokuvista Erään murhan anatomia, Pahan kosketus, Vaaleanpunainen pantteri ja Ihmeperhe. Tuttuja elokuvasäveltäjiä edustavat Duke Ellington, Raymond Scott, Henry Mancini ja Monty Norman. Tässä tunnin mittaisessa päiväkonsertissa UMOa luotsaa kapellimestari Kirmo Lintinen. Jazzmusiikki ja elokuva syntyivät samoihin aikoihin 1800-luvun lopulla, mutta toden teolla sinisävelistä päästiin nauttimaan valkokankaalla 1950- ja 60-luvulla. Tuolloin ison jousiston arvokas sointi korvautui big bandin armottomalla räväkkyydellä. Nyt UMO osoittaa oman räväkkyytensä tarttuessaan ennakkoluulottomasti klassikkoelokuvien musiikillisiin aarteisiin. Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus Kanneltalon kahviossa klo 13.15. Konsertin kesto n. 1 h, ei väliaikaa.
8.11.2018 Kari Ikonen Trio feat. Tony MalabyKoko Jazz Club Kari Ikonen Trio feat. Tony Malaby in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 €. Osoite: Hämeentie 3.
Marraskuussa maamme kiinnostavimpiin jazzyhtyeisiin lukeutuva Kari Ikonen Trio tekee kiertueen newyorkilaissaksofonisti Tony Malabyn kanssa. Malabyn sielukas soitto tunnetaan mm. yhteyksistä Charlie Haden’s Liberation Orchestra, Paul Motian’s Electric Bebop Band ja Fred Hersch’s Quintet. Tony Malaby – tenori- ja sopraanosaksofonit, Kari Ikonen – piano, Olli Rantala – kontrabasso, Markku Ounaskari – rummut. Kari Ikonen Trio on jo kuusi vuotta hurmannut kuulijansa Moskovasta Washingtoniin, Nurmeksesta Melbourneen ja Lissabonista Tokioon. Arvostettu saksalainen Ozella Music julkaisi yhtyeen ensilevyn Bright vuonna 2013. Ylistäviä arvosteluja Antarktista lukuunottamatta kaikilta mantereilta kerännyt levy valittiin saksalaisen JAZZTHETIK:in ja amerikkalaisen Something Else Reviews’in vuoden 2013 parhaiden levyjen listoille. Pari vuotta myöhemmin julkaistu Beauteous Tales and Offbeat Stories päätyi Emma-ehdokkaaksi ja peräti kymmenelle Eurooppalaiselle ”vuoden parhaat levyt”-listalle. Kolmas levy, WInd, Frost & Radiation ilmestyi huhtikuussa 2018 samaisen Ozellan toimesta.
9.11.2018 Ilmavoimien Big BandJyväskylän Paviljonki Ilmavoimien Big Band in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 € (sis. palvelumaksut). Osoite: Lutakonaukio 12.
Aalto IV: ”Dallapén tahdissa”. Solistina Juha Hostikka, kapellimestari Juha Ketola.
9.11.2018 Kari Ikonen Trio feat. Tony MalabyLogomo Kari Ikonen Trio feat. Tony Malaby in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15,50-20,50 €. Osoite: Köydenpunojankatu 14.
Flame Jazz. Konsertti järjestetään MOVE 1 -salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen. Tony Malaby (US) – tenori- ja sopraanosaksofonit, Kari Ikonen – piano, Olli Rantala – kontrabasso, Per Oddvar Johansen (NO) – rummut. Flame Jazzin vuoden artistin luotsaama Kari Ikonen Trio tekee marraskuussa kiertueen newyorkilaissaksofonisti Tony Malabyn kanssa. Malabyn sielukasta soittoa on kuultu useiden jazztähtien kuten Charlie Hadenin, Paul Motianin ja Fred Herschin yhtyeissä. Toinenkin erikoisvieras astuu lavalle, kun rumpujen taakse istuu Norjan keskeisimpiin jazzmuusikoihin kuuluva Per Oddvar Johansen. Harvemmin Suomessa vierailleen rumpalin soittoa kuulee lukuisilla levyillä, joista peräti 6 on palkittu Emmaa/Grammya vastaavalla Spellemannprisen-palkinnolla. Kari Ikonen Trio on jo kuusi vuotta hurmannut kuulijansa Moskovasta Melbourneen. Arvostettu saksalainen Ozella Music julkaisi yhtyeen ensilevyn Bright vuonna 2013. Pari vuotta myöhemmin julkaistu Beauteous Tales and Offbeat Stories päätyi Emma-ehdokkaaksi ja peräti kymmenelle eurooppalaiselle ”vuoden parhaat levyt” -listalle. Kolmas levy WInd, Frost & Radiation ilmestyi huhtikuussa 2018 samaisen Ozellan toimesta.
9.11.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Tomi Kettunen, kitara, Lassi Kouvo, piano.
13.11.2018 Kallio SlaakiWHS Teatteri Union Kallio Slaaki in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 12 €, pariskunnat 12+12 €, opiskelijat 10 €. Ennakkoliput: : Liveto 19,50/13,50/11,50 € Digelius Music, Laivurinrinne 2 (cash only!) 18/12/10€. Osoite: Siltavuorenranta 18.
jaZZanti. Mika Kallio: rummut ja perkussiot, Mikko Hassinen: rummut ja perkussiot ja Anssi Nykänen: rummut ja perkussiot. 2008 perustettu Kallio Slaaki viettää tänä vuonna 10-vuotispäivää ja juhlistaa sitä konsertissamme. Yhtyeeseen kuuluu kolme suomalaista huippuperkussionistia Mika Kallio, Mikko Hassinen ja Anssi Nykänen. Konsertissa monialaiset muusikot moninaisilla perkussioinstrumenteillaan luovat unohtumattoman rytmielämyksen, jonka pohjana on Mika Kallion sävellykset.
14.11.2018 Iiro Rantala 3Koko Jazz Club Iiro Rantala 3 in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 €. Osoite: Hämeentie 3.
Pianisti Iiro Rantala on ollut vahvasti esillä Aasiassa ja Keski-Euroopan isoilla areenoilla. Olemme iloisia, että virtuoosi ehtii edelleenkin soittaa myös intensiivisiä klubivetoja koti Suomessa. Yhtye esittää Rantalan sävellyksiä, sekä hänen sovituksiaan mm. Jimi Hendrixin tuotannosta. Iiron mukana Helsingistä käynnistyvällä KJC-kiertueella ovat rumpali Jaska Lukkarinen ja basisti Timo Hirvonen. Iiro Rantala, piano, Timo Hirvonen, basso, Jaska Lukkarinen, rummut.
15.11.2018 Seppo Kantonen & Eero TikkanenSellosali Seppo Kantonen & Eero Tikkanen in Espoo
Klo: 13.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Iltapäiväkonsertti. Luvassa on suomijazzin kirkkainta kärkeä, kun lukemattomista yhteyksistä tuttu pianisti Seppo Kantonen ja kontrabasson Salvador Daliksin tituleerattu Eero Tikkanen saapuvat Sellosaliin esittämään omia sävellyksiään, joissa pyritään yksinkertaisuuteen ja ilmaisun tiiviyteen. Seppo Kantonen, piano, Eero Tikkanen, kontrabasso. Kesto 45 min, ei väliaikaa.
15.11.2018 Iiro Rantala 3Portaanpään opisto Iiro Rantala 3 in Lapinlahti
Klo: 18.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Portaanpääntie 63.
KJC Lapinlahti. Pianisti Iiro Rantala on ollut vahvasti esillä Aasiassa ja Keski-Euroopan isoilla areenoilla. Olemme iloisia, että virtuoosi ehtii edelleenkin soittaa myös intensiivisiä klubivetoja koti Suomessa. Yhtye esittää Rantalan sävellyksiä, sekä hänen sovituksiaan mm. Jimi Hendrixin tuotannosta. Iiron mukana Helsingistä käynnistyvällä KJC-kiertueella ovat rumpali Jaska Lukkarinen ja basisti Timo Hirvonen. Iiro Rantala, piano, Timo Hirvonen, basso, Jaska Lukkarinen, rummut.
15.11.2018 UMO & Guillermo KleinKoko Jazz Club UMO & Guillermo Klein in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Tiketistä palvelumaksuineen 28 € / 25 € / 15 € + mahd. toim.maksu. Osoite: Hämeentie 3.
Argentiinalaislähtöinen pianisti, säveltäjä ja orkesterinjohtaja Guillermo Klein vierailee UMOn solistina kahdessa konsertissa marraskuun puolivälissä. Hänen edellisestä visiitistään UMOssa on vierähtänyt jo 9 vuotta; tuolloin hän vakuutti yleisön lisäksi median: ”Kleinin vierailu todisti, että big band -musiikkia voi tehdä perinteistä poikkeavallakin tavalla. Toivottavaa, että tällaisia toisintekijöitä tulisi UMOn vieraiksi useamminkin.” Jazzrytmit 10/2009. Guillermo Klein tunnetaan monipuolisena muusikkona, joka ammentaa musiikkiinsa vaikutteita ympäri maailmaa. Buenos Airesissa lapsuutensa viettänyt, sittemmin Yhdysvalloissa opiskellut ja nykyään New Yorkista käsin keikkaileva Klein on globaali jazzpersoona, jonka ilmaisu ei tunne kulttuurirajoja. Klassisen musiikkikoulutuksen saaneen Kleinin tuotantoa kuvaillaan ainutlaatuiseksi sekoitukseksi nykyjazzia, klassista, latinalaisamerikkalaista kansanmusiikkia ja rockia. Klein mainitsee saaneensa inspiraatiota myös argentiinalaisesta tangosta. Kaikesta tästä syntyy värikkäitä orkestrointeja, vahvoja dynamiikkavaihteluita, rinnakkaisrytmiikkaa ja kieroja synkooppeja. Klein on tehnyt yhteistyötä mm. Seamus Blaken ja Joshua Redmanin sekä useiden isojen orkesterien, kuten hr-Bigbandin ja Metropole Orchestran kanssa. Miehen omia yhtyeitä ovat Big Van ja Los Guachos, jonka kanssa Klein on levyttänyt useita albumeita. – Tuon omaa, tuoretta materiaaliani soitettavaksi UMOlle. Luvassa on takuuvarmaa perinteisen jazzin, latinorytmien ja klassisen musiikin sekoitusta sekä tunteiden ja värien kirjoa, konsertissa pianoa soittava, laulava ja orkesteria johtava Klein kuvailee. – Tunsin viime vierailullani vahvaa hengenheimolaisuutta umolaisten kanssa ja odotan marraskuun keikkoja innolla! Tule keikalle, et tule pettymään, Klein lupaa.
15.11.2018 Heikki SarmantoTampere-talo Heikki Sarmanto in Tampere
Klo: 19.30. Pääsymaksu: 29/24 €, Jazzin legendat -kimppalippu (väh. 3 konserttiin) 20 €/kpl. Osoite: Yliopistonkatu 55.
Pieni sali. Jazzin legendat -sarjan kolmannessa konsertissa tunnelmoi legendaarinen Heikki Sarmanto. Light of Love –illassa kuullaan materiaalia, joka on syntynyt amerikkalaisten tekstintekijöiden sanoituksiin. Kappaleet ovat lyyrisiä rakkauslauluja, joiden sisältöön kätkeytyy korkeamman maailman läsnäolo. Tule kuuntelemaan kansainvälisesti arvostetun pianistin, Heikki Sarmannon säveltämiä runoja, joita Maria Sarmanto laulaen tulkitsee. Tarjolla on ainutlaatuinen elämys! ”Kuin aatosten jalo tajunnan valo on siirtymä tuonpuoleiseen, avain uuden luomiseen… Mystiset runot nuo lauluiksi taipuu, rinnassa suuri on elämän kaipuu…” Konsertin kesto noin kaksi tuntia, konsertissa on väliaika.
16.11.2018 Iivanainen – Kurkela: GeminiSellosali Iivanainen – Kurkela: Gemini in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alk. 39,50/38 € Ticketmaster. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Kahden Johannan ystävyys sai alkunsa yhteisellä keikalla noin kymmenen vuotta sitten. Yhdistäviä tekijöitä heille löytyi nopeasti: musiikki, huumori, harrastukset sekä mm. utelias ja seikkailunhaluinen elämänasenne. Sattumoisin näillä kahdella Johannalla on yhdet Suomen rakastetuimmista lauluäänistä. Gemini-kiertueella Johanna Iivanainen ja Johanna Kurkela laulavat ystävälle, ystäville, yhdessä, ja erikseen. Esitettävien kappaleiden luetteloon kirjautuu nuoruudet, rakkaudet, intohimot, ja myös luonnollisesti molempien omien ääniteurien kohokohdat. Näitä ainutlaatuisia konsertteja säestävät: Tomi Aholainen (koskettimet), Mikko Iivanainen (kitara), Juho Kanervo (basso, sello), Marko Timonen (rummut). Kesto 2 h, sis. väliajan.
16.11.2018 Iiro Rantala 3Ravintola Raatihuone Iiro Rantala 3 in Iisalmi
Klo: 20.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kauppakatu 22.
KJC Iisalmi. Pianisti Iiro Rantala on ollut vahvasti esillä Aasiassa ja Keski-Euroopan isoilla areenoilla. Olemme iloisia, että virtuoosi ehtii edelleenkin soittaa myös intensiivisiä klubivetoja koti Suomessa. Yhtye esittää Rantalan sävellyksiä, sekä hänen sovituksiaan mm. Jimi Hendrixin tuotannosta. Iiron mukana Helsingistä käynnistyvällä KJC-kiertueella ovat rumpali Jaska Lukkarinen ja basisti Timo Hirvonen. Iiro Rantala, piano, Timo Hirvonen, basso, Jaska Lukkarinen, rummut.
16.11.2018 UMO & Guillermo KleinFinlandia-talo UMO & Guillermo Klein in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Ticketmasterista palvelumaksuineen 28 € / 25 € / 15 € + mahd. toim.maksu. Osoite: Mannerheimintie 13 e.
Argentiinalaislähtöinen pianisti, säveltäjä ja orkesterinjohtaja Guillermo Klein vierailee UMOn solistina kahdessa konsertissa marraskuun puolivälissä. Hänen edellisestä visiitistään UMOssa on vierähtänyt jo 9 vuotta; tuolloin hän vakuutti yleisön lisäksi median: ”Kleinin vierailu todisti, että big band -musiikkia voi tehdä perinteistä poikkeavallakin tavalla. Toivottavaa, että tällaisia toisintekijöitä tulisi UMOn vieraiksi useamminkin.” Jazzrytmit 10/2009. Guillermo Klein tunnetaan monipuolisena muusikkona, joka ammentaa musiikkiinsa vaikutteita ympäri maailmaa. Buenos Airesissa lapsuutensa viettänyt, sittemmin Yhdysvalloissa opiskellut ja nykyään New Yorkista käsin keikkaileva Klein on globaali jazzpersoona, jonka ilmaisu ei tunne kulttuurirajoja. Klassisen musiikkikoulutuksen saaneen Kleinin tuotantoa kuvaillaan ainutlaatuiseksi sekoitukseksi nykyjazzia, klassista, latinalaisamerikkalaista kansanmusiikkia ja rockia. Klein mainitsee saaneensa inspiraatiota myös argentiinalaisesta tangosta. Kaikesta tästä syntyy värikkäitä orkestrointeja, vahvoja dynamiikkavaihteluita, rinnakkaisrytmiikkaa ja kieroja synkooppeja. Klein on tehnyt yhteistyötä mm. Seamus Blaken ja Joshua Redmanin sekä useiden isojen orkesterien, kuten hr-Bigbandin ja Metropole Orchestran kanssa. Miehen omia yhtyeitä ovat Big Van ja Los Guachos, jonka kanssa Klein on levyttänyt useita albumeita. – Tuon omaa, tuoretta materiaaliani soitettavaksi UMOlle. Luvassa on takuuvarmaa perinteisen jazzin, latinorytmien ja klassisen musiikin sekoitusta sekä tunteiden ja värien kirjoa, konsertissa pianoa soittava, laulava ja orkesteria johtava Klein kuvailee. – Tunsin viime vierailullani vahvaa hengenheimolaisuutta umolaisten kanssa ja odotan marraskuun keikkoja innolla! Tule keikalle, et tule pettymään, Klein lupaa.
16.11.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Jazzjamit. Housebandissa soittavat soittavat Wade Mikkola, kontrabasso, Juho Peltoniemi, rummut, Lassi Kouvo, piano. Keikka alkaa klo 20, jamit klo 21.
16.11.2018 Anni ElifCafé Tiljan Anni Elif in Turku
Klo: 22.00. Pääsymaksu: 12-17,50 €. Osoite: Eerikinkatu 13.
Flame Jazz. ”Edith”. Anni Elif Egecioglu – laulu, koskettimet ja sävellykset, Pauli Lyytinen – saksofonit, efektit, rumpukone, Sigurdur Rögnvaldsson – basso, efektit, Tuomas A. Turunen – piano, koskettimet. Anni Elif Egecioglu on ruotsalais-turkkilainen laulaja, sellisti ja säveltäjä, jonka ensimmäinen sooloprojekti Edith kunnioittaa Suomen kansainvälisesti tunnetuimman ja suomenruotsalaisen modernismin tärkeimmän edustajan Edith Södergranin runoja. Yhtyeen musiikki vie kuulijan intiimille matkalle, jossa hienot sävellykset kohtaavat futuristisen äänimaiseman ja improvisaation. Moneen taipuva ja useita sävyjä hallitseva Egecioglu on ehtinyt vaikuttaa jo useissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä klassisen musiikin, popmusiikin sekä jazzin rajapinnalla liikkuvissa yhtyeissä, ja hän on kantava voima mm. Elifantree– ja FrankFrankFrank– yhtyeissä.
17.11.2018 Iivanainen – Kurkela: GeminiSellosali Iivanainen – Kurkela: Gemini in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alk. 39,50/38 € Ticketmaster. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Kahden Johannan ystävyys sai alkunsa yhteisellä keikalla noin kymmenen vuotta sitten. Yhdistäviä tekijöitä heille löytyi nopeasti: musiikki, huumori, harrastukset sekä mm. utelias ja seikkailunhaluinen elämänasenne. Sattumoisin näillä kahdella Johannalla on yhdet Suomen rakastetuimmista lauluäänistä. Gemini-kiertueella Johanna Iivanainen ja Johanna Kurkela laulavat ystävälle, ystäville, yhdessä, ja erikseen. Esitettävien kappaleiden luetteloon kirjautuu nuoruudet, rakkaudet, intohimot, ja myös luonnollisesti molempien omien ääniteurien kohokohdat. Näitä ainutlaatuisia konsertteja säestävät: Tomi Aholainen (koskettimet), Mikko Iivanainen (kitara), Juho Kanervo (basso, sello), Marko Timonen (rummut). Kesto 2 h, sis. väliajan.
23.11.2018 Tuomo Sings StandardsLogomo Tuomo Sings Standards in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15,50-20,50 €. Osoite: Köydenpunojankatu 14.
Flame Jazz. Konsertti järjestetään MOVE 1 -salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen. Tuomo Prättälä – laulu ja piano, Ville Herrala – basso, Jaska Lukkarinen – rummut. Loistavana jazzpianistina ja soul-laulajana tunnetun Tuomo Prättälän uuden kokoonpanon syntyyn johti yksinkertainen ajatus: ”Olisi mukava silloin tällöin soittaa ja laulaa jazz-standardeja hyvän komppiryhmän kanssa”. Suomijazzin huipuista koostuva trio yhdistää vapaasti virtaavaa pianojazzia koskettavaan laululliseen tarinankerrontaan, viihdyttävää svengiä unohtamatta. Illan ohjelmisto on pääosin ”Suuresta amerikkalaisesta laulukirjasta”, mutta pakkaa sekoitetaan myös yllättävämmillä kappalevalinnoilla.
23.11.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Ilkka Uksila, vibrafoni, Lassi Kouvo, piano.
28.11.2018 UMOSavoy-teatteri UMO in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 37/33/15 €. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
”Tribute to Prince”. UMO paneutuu popmusiikki-ikoni Princen klassikkoalbumi Paradeen marraskuun lopun kahdessa konsertissaan Savoy-teatterissa. Orkesterin laulusolisteina vierailevat suuret Prince-fanit ja -asiantuntijat Sam Huber ja Tuomo sekä portugalilainen souldiiva Marta Ren, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Vuonna 1986 julkaistu Parade oli Princen (1958–2016) kahdeksas albumi ja Under the Cherry Moon -elokuvan soundtrack. Albumin ensimmäinen single Kiss ponnahti saman tien listaykköseksi ympäri maailman ja siitä tuli lopulta yksi Princen suurimmista hiteistä. Albumin sovitukset olivat laajempia kuin Princen aikaisemmissa sävellyksissä, kun maestro täydensi ensimmäistä kertaa soundimaailmaansa puhaltimin ja jousin. Tässä tribuuttikonsertissa umolaiset saavat runsaasti soolotilaa uudelleensovitettujen arrien myötä. Parade-levyn mestariteokset Kiss, New Position, Girls & Boys ja Sometimes It Snows in April ovat saaneet rohkeat ja menevät sovitukset kapellimestari Mikko Hassisen taitavissa käsissä. Konsertin pituus on noin 2 h, sis. väliajan.
29.11.2018 AtomicG Livelab Atomic in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 23 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Ruotsalais-norjalainen Atomic on toiminut jazzmusiikin eturintamassa jo 17 vuoden ajan, ja se todellakin kuuluu kokoonpanon äärimmilleen hiotussa yhtyesoitossa. Vielä tänä vuonna luvassa on Pet Variations -nimellä kulkeva uutuuslevy, joka on odotettu seuraava askel tähtiluokan bändiltä loistavan viime vuonna julkaistun Six Easy Pieces -albumin jälkeen. Fredrik Ljungvist, tenor saxophone, clarinet / Magnus Broo, trumpet / Håvard Wiik, piano / Ingebright Håker Flaten, bass / Hans Hulbækmo, drums.
29.11.2018 UMOSavoy-teatteri UMO in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 37/33/15 €. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
”Tribute to Prince”. UMO paneutuu popmusiikki-ikoni Princen klassikkoalbumi Paradeen marraskuun lopun kahdessa konsertissaan Savoy-teatterissa. Orkesterin laulusolisteina vierailevat suuret Prince-fanit ja -asiantuntijat Sam Huber ja Tuomo sekä portugalilainen souldiiva Marta Ren, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Vuonna 1986 julkaistu Parade oli Princen (1958–2016) kahdeksas albumi ja Under the Cherry Moon -elokuvan soundtrack. Albumin ensimmäinen single Kiss ponnahti saman tien listaykköseksi ympäri maailman ja siitä tuli lopulta yksi Princen suurimmista hiteistä. Albumin sovitukset olivat laajempia kuin Princen aikaisemmissa sävellyksissä, kun maestro täydensi ensimmäistä kertaa soundimaailmaansa puhaltimin ja jousin. Tässä tribuuttikonsertissa umolaiset saavat runsaasti soolotilaa uudelleensovitettujen arrien myötä. Parade-levyn mestariteokset Kiss, New Position, Girls & Boys ja Sometimes It Snows in April ovat saaneet rohkeat ja menevät sovitukset kapellimestari Mikko Hassisen taitavissa käsissä. Konsertin pituus on noin 2 h, sis. väliajan.
30.11.2018 AtomicLogomo Atomic in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15,50-20,50 €. Osoite: Köydenpunojankatu 14.
Flame Jazz. Konsertti järjestetään MOVE 1 -salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen. Fredrik Ljungkvist – saksofonit, Magnus Broo – trumpetti, Håvard Wiik – piano, Ingebrigt Håker Flaten – basso, Hans Hulbækmo – rummut. Logomon syksyn viimeinen Flame Jazz -ilta tarjoilee skandinaavisen jazzin herkkupalan Atomic-kvintetin muodossa. Energinen ruotsalais-norjalainen yhtye on kulkenut eurooppalaisen jazzin kärjessä koko 2000-luvun ajan. Sävellyksistä vastaavat pianisti Håvard Wiik ja saksofonisti Fredrik Ljungkvist, ja yhtyeen musiikissa yhdistyvät luontevasti vaikutteet 60-luvun amerikkalaisesta jazzista sekä eurooppalaisesta modernista taidemusiikista. Yhteen hioutuneen kokoonpanon ilmaisussa kuuluu soittamisen ilo ja ennakkoluuloton asenne – tarttuvat melodiat yhdistyvät yllättävin käänteisiin ja vapaaseen improvisaatioon. Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.
30.11.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Johanna Johnson, laulu, Lassi Kouvo, piano.
5.12.2018 Johanna ja Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila: ”Seimiyö”G Livelab Johanna ja Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila: ”Seimiyö” in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Tunnelmallinen joulukonsertti yhdistää kaksi maamme eturivin muusikoista koostuvaa huippuduoa. Konserttiohjelmistoon on valikoitunut taiteilijoille rakkaita joulusävelmiä, jotka ovat saaneet uusia, raikkaita vivahteita muusikoiden omista sovituksista. Sävelmissä kuullaan sävyjä niin jazz – kuin kansanmusiikistakin ja mukana on myös omia instrumentaaliteoksia. Lauluja tulkitsee heleän kaunisääninen Johanna Iivanainen yhdessä harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen, kitaristi Mikko Iivanaisen ja pianisti Timo Alakotilan kanssa. Tommy Tabermanin runon mukaan nimetty konserttikiertue julkaisee myös taiteilijoiden ensimmäisen yhteisen albumin. Koskettava konserttikokonaisuus siirtää ajatukset pois arkisista aherruksista ja välittää joulurauhaa kuulijoiden mieleen.
5.12.2018 Antti SarpilaTampere-talo Antti Sarpila in Tampere
Klo: 19.30. Pääsymaksu: 29/24 €, Jazzin legendat -kimppalippu (väh. 3 konserttiin) 20 €/kpl. Osoite: Yliopistonkatu 55.
Pieni sali. Jazzin legendat -sarjamme neljännessä ja samalla sarjan päättävässä konsertissa saamme nauttia huiman jazz-taiturin, Antti Sarpilan, sävelistä. Antti Sarpila (s. 11. kesäkuuta 1964 Pori) on suomalainen jazzmuusikko. Hänen soittimiinsa kuuluvat saksofonit ja klarinetti. Sarpila harjoittaa myös musiikkikustannustoimintaa. Oman tuotantonsa lisäksi Antti Sarpila esiintyy lukuisissa levyttäneissä kokoonpanoissa, kuten Swedish Swing Society. Sarpilalle myönnettiin vuonna 1997 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto. Konsertin kesto noin kaksi tuntia, konsertissa on väliaika.
7.12.2018 Panurama-klubiLavaklubi Panurama-klubi in Helsinki
Pääsymaksu: ?. Osoite: Läntinen Teatterikuja 1.
Panu Savolainen vierainaan Harri Kuusijärvi & Eero Seppä.
7.12.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Jazzjamit. Housebandissa soittavat soittavat Tuure Koski, kontrabasso, Ville Luukkonen, rummut, Lassi Kouvo, piano. Keikka alkaa klo 20, jamit klo 21.
8.12.2018 Y-Otis, EnemyBar Ö Y-Otis, Enemy in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 16-20 €. Osoite: Linnankatu 7.
Flame Jazz. Bar Ö:n joulukuisessa Flame Jazz -illassa Sibeliuksen päivää kunnioitetaan kahden eurooppalaisen, innovatiivisen huippukokoonpanon esiintymisillä. ENEMY: Frans Petter Eldh – basso, Kit Downes – piano, James Maddren – rummut. ENEMY on ilmaisuvoimainen trio, joka yhdistää kolme uusien musiikillisten maailmojen tutkimiseen omistautunutta soittajaa. Basisti Frans Petter Eldh, pianisti Kit Downes ja rumpali James Maddren pyrkivät jatkuvasti soitossaan haastamaan toisensa niin teknisesti kuin taiteellisesti. Trion musiikkia on kuvailtu kauniin mutkikkaaksi ja esiintymistä hurjan intensiiviseksi. Yhtyeen jäseniä on palkittu eurooppalaisen musiikkimaailman merkittävillä tunnustuksilla, kuten Mercury Music Award Nomination ja BBC Jazz Award. Y-OTIS: Otis Sandsjö – saksofoni, klarinetti, Dan Nicholls – syntetisaattorit, Frans Petter Eldh – basso, Tilo Weber – rummut. Helsinkiläinen We Jazz -levymerkki julkaisi kesäkuussa ruotsalaissaksofonisti Otis Sandsjön debyyttialbumin nimellä Y-OTIS. Berliinissä vaikuttava Sandsjö ja basisti-tuottaja Frans Petter Eldh ovat luoneet soundimaailman, jota inspiroi hiphop ja elektroninen musiikki. Rennolla otteella soittava kokoonpano ratsastaa tämän vuosikymmenen jazzin aallonharjalla ja kutsuu musiikkiaan nimityksillä “liquid jazz” ja “avant jazz hop”. Kvartetin soitossa kuuluu uudenlainen musiikillisen kommunikaation tapa, jossa konemusiikin biitit ja efektit yhdistyvät kiehtoviin melodisiin linjoihin sekä abstraktiin ajatteluun. Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.
8.12.2018 Eero Koivistoinen QuartetTampereen Työväen Teatteri Eero Koivistoinen Quartet in Tampere
Klo: 22.00. Pääsymaksu: 18 €. Osoite: Hallituskatu 19.
TTT-klubi. 70 vuoden rajapyykin jo ohittanut saksofonistilegenda Eero Koivistoinen ei ole jäänyt laakereilleen lepäämään. Väkevästä luomisvoimasta uusimpia osoituksia ovat oman kvartetin levytys Illusion (2017) sekä UMO Jazz Orchestran albumi Arctic Blues (2016), joka koostuu Koivistoisen sävellyksistä. Eero Koivistoinen sai Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon kaikkien aikojen ensimmäisenä muusikkona 1967. Amerikkalaisen jazzin uudet virtaukset saapuivat jaettavaksi Suomeen, kun Koivistoinen opiskeli Berkleen School of Musicissa ja työskenteli Dizzy Gillespien, Gil Evansin, Jack DeJohnetten, Randy Breckerin ja John Scofieldin kaltaisten muusikoiden kanssa. Koivistoinen tunnetaan vahvasta rytmin käsittelystä, ja esimerkiksi hänen funkille flirttaileva fuusiolevynsä Wahoo! on edelleen haluttu harvinaisuus myös kansainvälisten keräilijöiden haaveissa. Syvyyttä soittoon on tuonut sittemmin myös laaja-alainen yhteistyö afrikkalaisten muusikoiden kanssa. Säveltäjänä Koivistoinen on big band -ympäristössä Suomen esitetyimpiä sekä yksi harvoista jazzmiehistä, joiden teoksia on kuultu myös sinfoniaorkestereiden ohjelmistossa. Koivistoisen taitavassa kvartetissa pianistina vaikuttaa Alexi Tuomarila, bassosta vastaa Jori Huhtala ja rummuista Jussi Lehtonen.
13.12.2018 Johanna ja Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila: ”Seimiyö”Tampereen Työväen Teatteri Johanna ja Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila: ”Seimiyö” in Tampere
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20 €. Osoite: Hallituskatu 19.
TTT-klubi. Tunnelmallinen joulukonsertti tuo samalle lavalle herkkävaistoiset eturivin muusikot. Konsertissa kuullaan rakastetuimpia joulun sävelmiä taiteilijoiden omilla sovituksilla, jotka saavat sävyjä niin jazzista kuin nykykansanmusiikistakin. Laulut tulkitsee kuin takkatulen lämmössä solisti Johanna Iivanainen yhdessä harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen, pianisti Timo Alakotilan ja kitaristi Mikko Iivanaisen kanssa. SuomiLOVE:stakin tutun Johanna Iivanaisen raikkaan luonnollinen esiintyminen on saavuttanut suuren suosion. Hän on levyttänyt monipuolisesti niin jazzia, a cappellaa, poppia, dancea kuin lastenmusiikkiakin. Johanna on saanut mm. Louis Armstrong -palkinnon ja Sony Jazz -palkinnon. Kitaristi Mikko Iivanainen on erottunut edukseen harmonisella syvyydellään sekä soundien monipuolisuudella. Dynamiikan soitossaan hallitseva Mikko on vaikuttanut useissa kärkipään jazzyhtyeissä. Melodiabassoharmonikkaa soittava Maria Kalaniemi on huipputason muusikko ja lahjakas, omaleimainen säveltäjä. Kalaniemen luoma lyyrisen herkkä ja intensiivinen soittotyyli on saanut uskollisen kuulijakunnan eri puolilla maailmaa. Timo Alakotila on maamme kysytyimpiä muusikoita. Hänen laaja sävellystuotantonsa koostuu konsertoista, kamarimusiikista, musiikkinäytelmistä ja tanssiesityksistä. Alakotilaa ovat esittäneet mm. BBC Concert Orchestra, UMO Jazz Orchestra, Tapiola Sinfonietta ja Australian Chamber Orchestra.
13.12.2018 Nina MyaKoko Jazz Club Nina Mya in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 €. Osoite: Hämeentie 3.
”Closure”. Laulaja Nina Myan kesällä 2016 julkaistu Closure albumi keräsi ylistyksiä ja sai laajalti huomiota Kirjurinluodon julkaisukonsertillaan sekä Saksan julkaisullaan. Myös Suomen Jazzliiton kiertueella nähty yhtye teki yleisöennätyksiä ja hurmasi kuulijoitaan ympäri Suomen. Nyt laulaja on palannut pienen tauon jälkeen takaisin lavoille johtamansa yhtyeen kanssa, joka esittää Closure -levyltä tuttua gospelhenkistä jazzia. Illan aikana kuullaan myös uusia sävellyksiä. Nina Mya, voc, Jukka Eskola, trp, flc, Petri Puolitaival, sax, Henri Mäntylä, pno, Jori Huhtala, bass, Tuomas Timonen, drs.
14.12.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Outi Jäppinen, laulu, Shane MacKenzie, kontrabasso, Lassi Kouvo, piano.
19.12.2018 Johanna ja Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila: ”Seimiyö”Sellosali Johanna ja Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila: ”Seimiyö” in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alk. 16 € + toimitusmaksu, Lippupiste. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Tunnelmallinen JuuriJuhla-RotFestin joulukonsertti yhdistää kaksi maamme eturivin muusikoista koostuvaa huippuduoa. Konserttiohjelmistoon on valikoitunut taiteilijoille rakkaita joulusävelmiä, jotka ovat saaneet uusia, raikkaita vivahteita taiteilijoiden omista sovituksista. Sävelmät saavat sävyjä niin jazz – kuin kansanmusiikistakin, mukana on myös omia instrumentaaliteoksia. Lauluja tulkitsee heleän kaunisääninen Johanna Iivanainen yhdessä harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen, kitaristi Mikko Iivanaisen ja pianisti Timo Alakotilan kanssa. Konsertti on osa Tommy Tabermanin runon mukaan nimettyä konserttikiertuetta, jossa julkaistaan myös taiteilijoiden ensimmäisen yhteinen albumi. Koskettava konserttikokonaisuus siirtää ajatukset pois arkisista aherruksista ja välittää joulurauhaa jokaisen kuulijan mieleen. Kesto 1 h 10 min, ei väliaikaa. Kaikukorttitapahtuma.
21.12.2018 Eino Grön, Iiro Rantala & Ihmisäänet-kuoroSellosali Eino Grön, Iiro Rantala & Ihmisäänet-kuoro in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alkaen 27,50/24,50 € + toimitusmaksu, Lippupiste. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Musiikin legendat -joulukonsertti. Joulu ei tänäkään vuonna tule ilman kauneimpia joululauluja, ja tämä konsertti ei petä odotuksia! Musiikillisia lahjapaketteja estradilla jakavat kaksi musiikin legendaa, pianisti Iiro Rantala ja 60-vuotis taiteilijajuhlavuottaan viettävä laulaja Eino Grön yhdessä Ihmisäänet –kuoron kanssa. Grön ja Rantala esittävät konsertissa kaikki rakastetuimmat joululaulut, kuten Sylvian Joululaulu, Varpunen Jouluaamuna, Joulun Kellot, Tuikkikaa oi Joulun tähtöset, Talven Ihmemaa, Have Yourself a Merry Little Christmas, Joululaulu (Mel Tormen). Näiden lisäksi kuullaan Iiro Rantalan soolopianonumeroita, kuten John Lennonin Happy X-mas. Naiskuoro Ihmisäänet viulisti-laulaja-kuoronjohtaja Veera Railion johdolla luovat kamarimusiikillisen paletin joulukonsertin sointiin. Luvassa lisäksi gospel- ja kansanmusiikkisävytteisiä uusia raikkaita sovituksia joululauluklassikoista sekä aivan uusia joulun ajan lauluja. Kesto 1 h 15 min, ei väliaikaa.

Subscribe: RSS | iCal