Keikat

PvmMitäPaikkaPaikkakunta
24.4.2019 Katu KaikuJuttutupa Katu Kaiku in Helsinki
Klo: 21.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Säästöpankinranta 6.
Levynjulkaisukiertue. Rohkea ja visionäärinen jazz-kombo Katu Kaiku julkaisee uuden albuminsa Luna Svart Recordsilla 29. maaliskuuta. Ronskina katusoittoyhtyeenä aloittanut trio antaa uutukaisellaan free jazz -vaikutteiden ja akustisen soinnin väistyä harkittujen ja värikkäiden sävellysten sekä efektien, huilun ja laulun maustaman originellin äänimaailman tieltä. Lunalla esiin nousevat unenomaiset melodiat, kiemurtelevat sähköbassoriffit ja vyöryvät groovet. Yhtye tekee albumin tiimoilta huhti-kesäkuulle sijoittuvan laajan kiertueen, joka ulottuu kotimaan lisäksi myös Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan ja Saksaan. Adele Sauros, tenori- ja sopraanosaksofonit, huilu, laulu / Mikael Saastamoinen, sähköbasso, efektit / Erik Fräki, rummut, perkussiot, efektit, laulu.
24.4.2019 - 28.4.2019 April Jazz 2019Espoon kulttuurikeskus April Jazz 2019 in Espoo
Osoite: Kulttuuriaukio 2.
Mm. Bobby McFerrin, John Scofield, Joshua Redman Trio, Valtteri Laurell Nonet feat. Antti Sarpila, Marius Neset, Somi, Oddisee & Good Compny, Trio HLK with Evelyn Glennie.
25.4.2019 Jukka PerkoVilla Vaski Jukka Perko in Salo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/12/5 €. Osoite: Haukkalankatu 1.
SaloJazz Live. Jukka Perko tunnetaan suomalaisessa jazz-kentässä soittimensa kärkimuusikkona. Loistava soittotekniikka yhdistettynä persoonalliseen ilmaisuun tuottaa uusia näkökulmia 1930-luvun jazzsävelmistä suomalaiseen perinnemusiikkiin. Perko on esiintynyt lukuisissa eri kokoonpanoissa ja monen eri solistin kanssa. Kenet Jukka Perko tuo mukanaan Saloon, selviää SaloJazzin ensimmäisessä kotikonsertissa.
26.4.2019 Olohuone Jazz BandPannuhuone Gust. Ranin Olohuone Jazz Band in Kuopio
Osoite: Satamakatu 13.
26.4.2019 Tuomas Paukku ScriptionPakkahuone Tuomas Paukku Scription in Joensuu
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/10/6 €. Osoite: Rantakatu 2 B.
Jazzkerho -76. Tuomas Paukku – kitara, Artturi Rönkä – piano, Janne Tuovinen – basso, Tomi Saikkonen – rummut. Kitaristi ja säveltäjä Tuomas Paukku saapuu uusintavierailulle, nyt uuden kokonaan kotimaisen kvartettinsa Scriptionin kanssa. Yhtyeen uudessa musiikissa saavat erityisesti sijaa läpisävelletyt osiot ja rakenteet. Tiivistunnelmaista omaleimaista musiikkia, joka nojaa vahvasti moderniin jazzimpressionismiin ja postbopiin.
26.4.2019 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Tomi Kettunen, kitara, Wade Mikkola, kontrabasso, Lassi Kouvo, piano. Gypsy jazz -mestari Tomi Kettunen esiintyy Papa Albertin jazzillassa.
28.4.2019 AINONValidi Karkia -klubi AINON in Pori
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15 €. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
Validi Karkia #275. Konsertti on ikärajaton. AINON on sellisti-säveltäjä Aino Juutilaisen vuonna 2017 perustama yhtye, jonka musiikissa on vaikutteita jazzista, nykymusiikista ja klassisesta musiikista. Musiikki on osittain improvisoitua ja osittain sävellettyä juuri tälle instrumentaatiolle ja näille ainutlaatuisille muusikoille. AINON yhdistelee asioita vapaasti assosioiden ja tavoittaa kuuntelijan leikkisyydellään. Tuoreudestaan huolimatta AINON on saanut paljon kehuja soinnistaan, energisyydestään ja muuntautumiskyvystään. Aino Juutilainen: sello, sävellys, Satu-Maija Aalto: viulu, alttoviulu, Suvi Linnovaara: saksofoni, klarinetti, huilu, Joonas Leppänen: rummut.
28.4.2019 Street LevelVanha Studio 123 Street Level in Porvoo
Klo: 19.30. Osoite: Mannerheiminkatu 20.
Nou Paha – Jocke Lybeck Fest. Steamin’ Jazz Club. Street Level on suhteellisen tuore yhtye jonka musiikki vaikutteita löytyy paljolti progressiivisen rockin, bluesin & funkin välimaastossa. Omien sävellysten lisäksi yhtye esittää tulkintoja Danny Kirwanin, Beatlesin & Ray Charlesin kappaleista. Jukka Gustavson, laulu & kosketinsoittimet, Jan-Olof Strandberg, basso, Thomas Törnroos, rummut.
29.4.2019 UMO Helsinki EnsembletKeskustakirjasto Oodi UMO Helsinki Ensemblet in Helsinki
Klo: 11.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Töölönlahdenkatu 4.
UMO Helsinki Jazz Orchestran 16-henkinen big band mukautuu myös mielenkiintoisiksi ja harvemmin kuulluiksi pienyhtyeiksi, jotka konsertoivat pääkaupunkiseudun palvelutaloissa, vanhainkodeissa ja sairaaloissasa levittäen musiikin ilosanomaa. Tervetuloa kuuntelemaan Oodin auditorioon saksofonikvintettiä klo 11.30–12.00 ja vaskisektioiden ja kompin muodostamaa yhtyettä klo 12.30–13.15. Saksofonikvintetti tulkitsee nostalgisia säveliä samettisesti ja svengaavasti. Luvassa on ikuisia klassikoita kuten Kultainen nuoruus, Siks oon mä suruinen ja Hopeinen kuu, jonka lisäksi tulkitaan upeita ulkomaisia sävellyksiä. Saksofonikvintetin ohjelmiston on suunnitellut Ville Vannemaa ja hänen lisäksi yhtyeelle ovat tehneet moderneja sovituksia Jouni Järvelä, Mikko Hassinen ja Sampo Kasurinen. Vaskiyhtyeen soitossa yhdistyvät trumpettien ja pasuunoiden kuulaat sävyt rumpujen ja basson kepeään svengiin. Ohjelmistossa kuullaan ikuisia klassikoita kuten So Whats´s New, Autumn Leaves, La Vie en Rose ja In a Sentimental Mood. Kotimaista sielunmaisemaa tulkitaan Rauno Lehtisen ja Unto Monosen sävellysten siivittämänä. Ohjelmistoja ovat suunnitelleet ja sovittaneet Mikko Hassinen ja Erno Tiittanen. Yleisötyö UMO Helsingissä on musiikki- ja yleisökasvatuksen parissa tehtävää kehitystyötä. Sen tarkoituksena on lisätä UMO Helsingin saavutettavuutta, madaltaa kynnystä konsertteihin osallistumiselle sekä tavoittaa uutta konserttiyleisöä. Elävän musiikin kautta voidaan myös edistää ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Yleisötyötä teemme pääosin neljälle kohderyhmälle: lapset ja nuoret, opiskelijat, laitokset ja erityisryhmät. Konserttiin on vapaa pääsy. Ei lipunmyyntiä tai ennakkovarauksia. Huomioithan, että Oodin auditorioon mahtuu korkeintaan 250 henkilöä ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.
3.5.2019 Sid Hille ”Two Moons”Temppeliaukion kirkko Sid Hille ”Two Moons” in Helsinki
Klo: 15.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Two Moons is a series of Duo concerts held in Temppeliaukio Church, one of the main sights in Helsinki, Finland. Pianist Sid Hille has played solo piano improvisations in Temppeliaukio Church on an almost weekly basis since 2001. Thousands of tourists and visitors have enjoyed his concerts and got their first impression of Finnish culture there in the magnificent Temppeliaukio Church. On selected Friday afternoons during spring 2019 Hille invites some of Finland’s leading instrumentalists to perform with him in an intimate duo setting. Sid Hille – piano/keyboards, Jukka Perko – saxophone.
3.5.2019 Henri LyysaariMusiikkitalo Henri Lyysaari in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 6-17,50 €. Osoite: Mannerheimintie 13.
Black Box. ”Saaret” – Henri Lyysaaren sävellyksiä jazzyhtyeelle. Jazzmusiikin maisterikonsertti Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan. Henri Lyysaari, yhtyeen johto, sävellykset, koskettimet, Tomi Nikku, trumpetti, flyygelitorvi, Max Zenger, saksofonit, huilu, bassoklarinetti, Arto Ikävalko, koskettimet, Joonas Tuuri, kontrabasso, Anssi Tirkkonen, rummut.
3.5.2019 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Saksofonikvartetti Neljä Fonia. Syksyllä 2017 perustettu saksofonikvartetti täyttää ilmeisen aukon Helsingin seudun musiikkitarjonnassa. Saksofonikvartetteja on pääkaupunkiseudulla vähän. Yhtyeen ohjelmisto sisältää tunnettuja ja tuntemattomampia jazz-standardeja eri aikakausilta, lattareita, pop-sävelmiä, kansanmelodioita sekä yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä. Simo Pinomaa, sopraanosaksofi, Petri Herranen, alttosaksofoni, Kaj Olander, tenorisaksofoni, Niko Paakkunainen, baritonisaksofoni.
3.5.2019 Aaltonen-Kulhammar UnionCafé Tiljan Aaltonen-Kulhammar Union in Turku
Klo: 22.00. Pääsymaksu: 15-20,50 €. Osoite: Eerikinkatu 13.
Flame Jazz. Juhani Aaltonen – saksofoni, huilu, Jonas Kulhammar – saksofoni, Christian Meaas Svendsen – basso, Ilmari Heikinheimo – rummut. Ruotsalainen saksofonisti Jonas Kullhammar kuuluu suomijazzin ystäviin. Tiljanin erikoisvierailu tuo nyt ensimmäistä kertaa Kulhammarin yhteen idolinsa Juhani “Junnu” Aaltosen kanssa, jonka raja-aitoja murtavalla jazzkäsityksellä on ollut suuri vaikutus nuoreen muusikkoon. Sukupolvet kohtaavat vahvan improvisaation merkeissä. Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.
4.5.2019 Aili Ikonen & Jukka Perko AvaraTampere-talo Aili Ikonen & Jukka Perko Avara in Tampere
Klo: 19.30. Pääsymaksu: 29/24 €, Groove-kevät-kimpåpalippu 20 € (edellyttää kolmen konsertin pakettia, ks. lisätietoja Tampere-talon sivuilta). Osoite: Yliopistonkatu 55.
Pieni sali. ”Dusty Springfield”. Aili Ikonen ja Jukka Perko tulkitsevat Hectorin uusia tekstejä! Legendaarista suomalaista laulaja-lauluntekijä Hectoria on aina inspiroinut 1960-luvun amerikkalaisten ja brittiläisten lauluntekijöiden kädenjälki. Laulujen tulkitsijoista erityisesti Dusty Springfieldin levytykset ovat jättäneet häneen voimakkaan jäljen. Nyt nämä nostalgiset laulut saavat uuden elämän Hectorin käsissä sukeutuen suomenkielisiksi tarinoiksi, joita jazzlaulaja Aili Ikonen tulkitsee yhdessä Jukka Perkon Avara -yhtyeen kanssa. Aili Ikosen yhteistyö Hectorin kanssa alkoi hänen haaveestaan levyttää ensimmäiselle soololevylleen suomenkielinen versio ranskalaisen säveltäjän Michel Legrandin Oscar-ehdokassävellyksestä ”What are you doing the rest of your life?” Tästä alkoi eri aikakausia ja musiikkityylejä edustavien taiteilijoiden yhteinen taival, joka huipentuu nyt kuultavassa konsertissa. Illan aikana kuullaan Hectorin uusia tekstejä populaarimusiikin suuriin ja myös vähemmän tunnettuihin hitteihin jazzin huippujen tulkintoina, joissa nostalgian pohjavirtauksen yllä soi jokin ennenkuulumaton ja uusi. Dusty Springfieldin tunnetuksi tekemien kappaleiden lisäksi mukana on lauluja myös muun muassa Carol Kingiltä ja Michel Legrandilta. Konsertin kesto on noin kaksi tuntia, konsertissa on väliaika.
6.5.2019 Manuel Dunkel QuartetKoko Jazz Club Manuel Dunkel Quartet in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 €. Osoite: Hämeentie 3.
Suomalaisen saksofonismin kovimpaan ytimeen kuuluva Manuel Dunkel esittää uudella kokoonpanollaan uutta musiikkiaan, jossa yhdistyvät melodisuus, jazzin perinne ja modernit sävyt. Kvartetin kokeneet muusikot ovat saaneet kiitosta erityisesti svengistä, erottuvasta soundista, virtuositeetista ja melodisesta ilmaisustaan. Tarjolla on nyt kvartettijazzia parhaimmillaan! Manuel Dunkel – tenorisaksofoni, Alexi Tuomarila – piano, Eero Seppä – basso, Jaska Lukkarinen – rummut. Manuel Dunkel on vaikuttanut lukuisissa kokoonpanoissa ja soittanut vakituisesti UMO:ssa v. 1994 lähtien. Viiden sooloalbuminsa lisäksi Dunkel on esiintynyt yli 50:llä albumilla ja yli 30:ssä maassa. 2011 Dunkelille myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö -palkinto.
7.5.2019 Jere Haakana VarjostoMaxim Jere Haakana Varjosto in Kuopio
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Haapaniemenkatu 34.
Jazzliiton kiertue. Jere Haakana Varjosto on vuonna 2016 perustettu rockvaikutteinen jazzyhtye. Ryhmän musiikissa vahvat karaktäärisävellykset ja elokuvalliset äänimaisemat yhdistyvät reaktiivisesti improvisoivaan, jazztraditiosta kumpuavaan yhtyesoittotapaan ja rytmiseen energiaan. Sävellyskeskeisyys, sekä yhtyeen sähkökitaraperinteestä ammentavat sävyt tekevät sen musiikista lähestyttävää myös yleisölle, jolle perinteisen, täysin akustisen jazzkokoonpanon sointi on vieraampi. Varjosto julkaisee keväällä ensilevynsä. Jere Haakana (s. 1983) on yllätyksellinen ja omia teitään kulkeva kitaristi. Oman Varjosto-kvartettinsa lisäksi hän on soittanut muun muassa Kasperi Sarikosken modernia jazzia tulkitsevassa Nuance -yhtyeessä, räppäri Redraman livebändissä, sekä taidemusiikkiin kallistuvassa Unio Ensemblessä. Näiden lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä UMO Jazz Orchestran kanssa. Jere Haakana – kitara, Artturi Rönkä – piano, kosketinsoittimet, Juho Kivivuori – basso, Ville Pynssi – rummut.
8.5.2019 Turku Jazz Orchestra & Don MenzaLogomo Turku Jazz Orchestra & Don Menza in Turku
Klo: 08.00. Pääsymaksu: 16-27,50 €. Osoite: Köydenpunojankatu 14.
Move. Turku Jazz Orchestra, Don Menza – kapellimestari, tenorisaksofoni. Toukokuussa Turku Jazz Orchestra saa vieraakseen kansainvälisen jazztähden Don Menzan! Tämä yhdysvaltalainen saksofonisti, kapellimestari ja säveltäjä on työskennellyt urallaan lukuisten legendaaristen muusikoiden kuten Buddy Richin, Stan Kentonin, Elvin Jonesin ja Louie Bellsonin kanssa, joille hän on myös säveltänyt musiikkia. Menza tunnetaan myös yhden Amerikan tunnetuimman tv-ohjelman The Tonight Show Starring Johnny Carson liveorkesterin The NBC Orchestran pitkäaikaisena jäsenenä. Konsertissa Turku Jazz Orchestran kanssa kuullaan Menzan omia sävellyksiä ja sovituksia huikean, lähemmäs 60 vuotta kestäneen uran varrelta. Mukana on Menzan legendaarisia jazzsävellyksiä kuten Groovin’ Hard ja Time Check, joita muun muassa Buddy Rich’s Big Band ja Doc Severinsen’s NBC Orchestra ovat ahkerasti esittäneet.
8.5.2019 Joonas Haavisto Trio feat. Teemu ViinikainenG Livelab Joonas Haavisto Trio feat. Teemu Viinikainen in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 23 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
”Offshore”. Suomen kansainvälisesti arvostetuimpien jazzartistien joukkoon lukeutuva pianisti Joonas Haavisto julkaisee keväällä uuden albuminsa ja juhlistaa tapausta esiintymällä G Livelabissa. Saksalaisen Membran-levymerkin kautta ilmestyvällä Offshore-levyllä kauniit melodiat, pitkät kaaret sekä vapaammat jaksot tasapainottavat toisiaan ja vaikutteita on kuultavissa jazzperinteen lisäksi niin klassisesta musiikista kuin hip hopistakin. Lavalle trion kanssa nousee jazzkitaristien eliittiin kuuluva Teemu Viinikainen. Joonas Haavisto, piano / Antti Lötjönen, bass / Joonas Riippa, drs / Teemu Viinikainen, gtr.
8.5.2019 Jere Haakana VarjostoVanha Paloasema Bar & Bistro Jere Haakana Varjosto in Oulu
Klo: 20.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kauppurienkatu 24 A.
Jazzliiton kiertue. Jere Haakana Varjosto on vuonna 2016 perustettu rockvaikutteinen jazzyhtye. Ryhmän musiikissa vahvat karaktäärisävellykset ja elokuvalliset äänimaisemat yhdistyvät reaktiivisesti improvisoivaan, jazztraditiosta kumpuavaan yhtyesoittotapaan ja rytmiseen energiaan. Sävellyskeskeisyys, sekä yhtyeen sähkökitaraperinteestä ammentavat sävyt tekevät sen musiikista lähestyttävää myös yleisölle, jolle perinteisen, täysin akustisen jazzkokoonpanon sointi on vieraampi. Varjosto julkaisee keväällä ensilevynsä. Jere Haakana (s. 1983) on yllätyksellinen ja omia teitään kulkeva kitaristi. Oman Varjosto-kvartettinsa lisäksi hän on soittanut muun muassa Kasperi Sarikosken modernia jazzia tulkitsevassa Nuance -yhtyeessä, räppäri Redraman livebändissä, sekä taidemusiikkiin kallistuvassa Unio Ensemblessä. Näiden lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä UMO Jazz Orchestran kanssa. Jere Haakana – kitara, Artturi Rönkä – piano, kosketinsoittimet, Juho Kivivuori – basso, Ville Pynssi – rummut.
9.5.2019 Jere Haakana VarjostoHotelli-Ravintola Alma Jere Haakana Varjosto in Seinäjoki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 10/7 €. Osoite: Ruukintie 4.
Jazzliiton kiertue. Jere Haakana Varjosto on vuonna 2016 perustettu rockvaikutteinen jazzyhtye. Ryhmän musiikissa vahvat karaktäärisävellykset ja elokuvalliset äänimaisemat yhdistyvät reaktiivisesti improvisoivaan, jazztraditiosta kumpuavaan yhtyesoittotapaan ja rytmiseen energiaan. Sävellyskeskeisyys, sekä yhtyeen sähkökitaraperinteestä ammentavat sävyt tekevät sen musiikista lähestyttävää myös yleisölle, jolle perinteisen, täysin akustisen jazzkokoonpanon sointi on vieraampi. Varjosto julkaisee keväällä ensilevynsä. Jere Haakana (s. 1983) on yllätyksellinen ja omia teitään kulkeva kitaristi. Oman Varjosto-kvartettinsa lisäksi hän on soittanut muun muassa Kasperi Sarikosken modernia jazzia tulkitsevassa Nuance -yhtyeessä, räppäri Redraman livebändissä, sekä taidemusiikkiin kallistuvassa Unio Ensemblessä. Näiden lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä UMO Jazz Orchestran kanssa. Jere Haakana – kitara, Artturi Rönkä – piano, kosketinsoittimet, Juho Kivivuori – basso, Ville Pynssi – rummut.
9.5.2019 Manuel Dunkel QuartetHyvinkään taidemuseo Manuel Dunkel Quartet in Hyvinkää
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Hämeenkatu 3 D.
Suomalaisen saksofonismin kovimpaan ytimeen kuuluva Manuel Dunkel esittää uudella kokoonpanollaan musiikkia, jossa yhdistyvät melodisuus, jazzin perinne ja modernit sävyt. Kvartetin kokeneet muusikot ovat saaneet kiitosta erityisesti svengistä, erottuvasta soundista, virtuositeetista ja melodisesta ilmaisustaan. Tarjolla on nyt kvartettijazzia parhaimmillaan! Dunkelin kvartetin uusi albumi ”Discoveries” (Eclipse Music) julkaistaan 26.4.2019. Hyvinkään taidemuseon konsertti 9.5. on osa Dunkelin kvartetin levynjulkaisukiertuetta. Vuonna 2011 Yrjö-palkinnon saanut saksofonisti Manuel Dunkel julkaisee tauon jälkeen uuden albumin 26.4.2019. Discoveries on ensimmäinen Dunkelin omaa nimeä kantava albumi sitten vuoden 2013. Ympärilleen mm. UMO:sta ja lukuisista muista huippuorkestereista tuttu suomijazzin kestomenestyjä on koonnut loistavan kvartetin: Alexi Tuomarila (piano), Eero Seppä (basso) ja Jaska Lukkarinen (rummut).
9.5.2019 UMO Helsinki Jazz Orchestra & Felipe SallesSavoy-teatteri UMO Helsinki Jazz Orchestra & Felipe Salles in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 28/25/22/15 €. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Brasilian Sao Paolosta kotoisin oleva, nykyään New Yorkissa vaikuttava tenorisaksofonisti ja säveltäjä Felipe Salles vierailee UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina kahdessa konsertissa toukokuun alussa. Konserteissa kuullaan Sallesin tuore sävellys, syksyllä 2018 päivänvalon nähnyt ja hänen tähänastisen uransa kunnianhimoisin projekti, The Lullaby Project and Other Works for Large Jazz Ensemble. Isolle 18-henkiselle orkesterille räätälöidyssä sävellyksessä klassiset vaikutteet yhdistyvät brasilialaisiin ja latinalaisamerikkalaisiin rytmeihin. Teos koostuu 5-osaisesta, brasilialaisista tuutulauluista inspiroituneesta sarjasta, sekä 3-osaisesta, argentiinalaisen tangon sävyttämästä sarjasta. Musiikin väri ja tekstuuri ovat suuressa roolissa sävellyksessä, jossa perinteiset ja nykyaikaiset elementit soljuvat rinnakkain. Kokonaisuus peilaa Sallesin omia kulttuurisia juuria ja kokemuksia mm. maahanmuuttajana Yhdysvalloissa. Salles on tehnyt uraa Yhdysvalloissa aktiivisesti vuodesta 1995 alkaen ja hänen soittokavereihinsa lukeutuvat mm. Randy Brecker ja David Liebman. Hänen sävellyksiään ovat soittaneet niin Helsingin kaupunginorkesteri kuin Metropole Orchestra. Salles on toiminut Massachusettsin yliopistossa jazzin ja afroamerikkalaisen musiikin professorina vuodesta 2010. Vuonna 2018 hän sai huomattavan sävellysapurahan Guggenheim-säätiöltä.
10.5.2019 Manuel Dunkel QuartetVanha Studio 123 Manuel Dunkel Quartet in Porvoo
Pääsymaksu: ?. Osoite: Mannerheiminkatu 20.
Suomalaisen saksofonismin kovimpaan ytimeen kuuluva Manuel Dunkel esittää uudella kokoonpanollaan musiikkia, jossa yhdistyvät melodisuus, jazzin perinne ja modernit sävyt. Kvartetin kokeneet muusikot ovat saaneet kiitosta erityisesti svengistä, erottuvasta soundista, virtuositeetista ja melodisesta ilmaisustaan. Tarjolla on nyt kvartettijazzia parhaimmillaan! Dunkelin kvartetin uusi albumi ”Discoveries” (Eclipse Music) julkaistaan 26.4.2019. Hyvinkään taidemuseon konsertti 9.5. on osa Dunkelin kvartetin levynjulkaisukiertuetta. Vuonna 2011 Yrjö-palkinnon saanut saksofonisti Manuel Dunkel julkaisee tauon jälkeen uuden albumin 26.4.2019. Discoveries on ensimmäinen Dunkelin omaa nimeä kantava albumi sitten vuoden 2013. Ympärilleen mm. UMO:sta ja lukuisista muista huippuorkestereista tuttu suomijazzin kestomenestyjä on koonnut loistavan kvartetin: Alexi Tuomarila (piano), Eero Seppä (basso) ja Jaska Lukkarinen (rummut).
10.5.2019 Sid Hille ”Two Moons”Temppeliaukion kirkko Sid Hille ”Two Moons” in Helsinki
Klo: 15.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Two Moons is a series of Duo concerts held in Temppeliaukio Church, one of the main sights in Helsinki, Finland. Pianist Sid Hille has played solo piano improvisations in Temppeliaukio Church on an almost weekly basis since 2001. Thousands of tourists and visitors have enjoyed his concerts and got their first impression of Finnish culture there in the magnificent Temppeliaukio Church. On selected Friday afternoons during spring 2019 Hille invites some of Finland’s leading instrumentalists to perform with him in an intimate duo setting. Sid Hille – piano/keyboards, Jeroen Pek (NL) – flute & electronics.
10.5.2019 Jere Haakana VarjostoBar Ö Jere Haakana Varjosto in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 10-17 €. Osoite: Linnankatu 7.
Jazzliiton kiertue. Flame Jazz. Jere Haakana – kitara, Artturi Rönkä – kosketinsoittimet, Juho Kivivuori – basso, Ville Pynssi – rummut. Jere Haakana Varjosto on vuonna 2016 perustettu rockvaikutteinen jazzyhtye. Ryhmän musiikissa sähkökitaravetoisten vahvojen sävellysten elokuvalliset äänimaisemat yhdistyvät jazztraditiosta kumpuavaan improvisoivaan yhtyesoittotapaan ja rytmiseen energiaan. Varjosto julkaisee keväällä ensilevynsä.
10.5.2019 Joel Frahm TrioOriginal Sokos Hotel Tapiola Garden Joel Frahm Trio in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 17 €. Osoite: Tapionaukio 3.
April Jazz Club. Joel Frahm on New Yorkin äärimmäisen kovatasoisen jazzskenen vakiokalustoa ja on esiintynyt muun muassa sellaisten artistien kuin Brad Mehldaun, Bill Charlapin ja Matt Wilsonin kanssa, sekä levyttänyt muiden muassa Diane Schuurin, Kurt Ellingin ja Jane Monheitin kanssa. Isosta ja lämpimästä tenorisoundistaan sekä intohimoisesta ja sujuvan kekseliäästä soitostaan tunnettu Frahm on nimetty nousevaksi tähdeksi maineikkaan Downbeat -lehden kriitikoiden äänestyksessä. Viimeksi hän ihastutti suomalaisia soitannollaan April Jazzeilla 2017 osana NYC Project -all stars kokoonpanoa. Joel Frahm – saksofoni, Dan Loomis – basso, Ernesto Cervini – rummut. Ebeli Show klo 19 alkaen, Joel Frahm Trio klo 20 alkaen.
10.5.2019 UMO Helsinki Jazz Orchestra & Felipe SallesKerava-sali UMO Helsinki Jazz Orchestra & Felipe Salles in Kerava
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/22 €. Osoite: Keskikatu 3 a.
Brasilian Sao Paolosta kotoisin oleva, nykyään New Yorkissa vaikuttava tenorisaksofonisti ja säveltäjä Felipe Salles vierailee UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina kahdessa konsertissa toukokuun alussa. Konserteissa kuullaan Sallesin tuore sävellys, syksyllä 2018 päivänvalon nähnyt ja hänen tähänastisen uransa kunnianhimoisin projekti, The Lullaby Project and Other Works for Large Jazz Ensemble. Isolle 18-henkiselle orkesterille räätälöidyssä sävellyksessä klassiset vaikutteet yhdistyvät brasilialaisiin ja latinalaisamerikkalaisiin rytmeihin. Teos koostuu 5-osaisesta, brasilialaisista tuutulauluista inspiroituneesta sarjasta, sekä 3-osaisesta, argentiinalaisen tangon sävyttämästä sarjasta. Musiikin väri ja tekstuuri ovat suuressa roolissa sävellyksessä, jossa perinteiset ja nykyaikaiset elementit soljuvat rinnakkain. Kokonaisuus peilaa Sallesin omia kulttuurisia juuria ja kokemuksia mm. maahanmuuttajana Yhdysvalloissa. Salles on tehnyt uraa Yhdysvalloissa aktiivisesti vuodesta 1995 alkaen ja hänen soittokavereihinsa lukeutuvat mm. Randy Brecker ja David Liebman. Hänen sävellyksiään ovat soittaneet niin Helsingin kaupunginorkesteri kuin Metropole Orchestra. Salles on toiminut Massachusettsin yliopistossa jazzin ja afroamerikkalaisen musiikin professorina vuodesta 2010. Vuonna 2018 hän sai huomattavan sävellysapurahan Guggenheim-säätiöltä.
10.5.2019 Johanna Försti & Severi Pyysalo TrioRavintola Raatihuone Johanna Försti & Severi Pyysalo Trio in Iisalmi
Klo: 20.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kauppakatu 22.
KJC Iisalmi. Parin vuoden keikka – ja TV-kiireiden jälkeen saamme taas nauttia vastustamattoman Johanna Försti laulusta! Raatihuoneella työnnetään pöydät syrjään ja jorataan Johannan & Severi Pyysalo Trion tahtiin! Jos hyvin käy, saamme kuulla myös Förstin vastustamatonta rytmikitarointia! Tervetuloa kevään kovimpiin bileisiin Raatihuoneelle! Johanna Försti, laulu, Severi Pyysalo, vibrafoni, Timo Hirvonen, basso, Jussi Lehtonen, rummut.
10.5.2019 Sointi Jazz OrchestraKonepajan Bruno Sointi Jazz Orchestra in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 15/12 € Tiketistä. Osoite: Aleksis Kiven katu 17A.
”Maailmanlopun konsertti”. Nuorista ammattilaisista koostuva Sointi Jazz Orchestra esiintyy Konepajan Brunolla 10.5. Maailmanlopun konsertissa kuljetaan musiikin siivin modernin maailman uhkien, kuten ilmastonmuutoksen ja antibioottiresistenssin äärelle. Aleksis Liukon, Panu Luukkosen, Siiri Partasen, Oskari Siirtolan sekä Rasmus Soinin sävellykset ovat saaneet inspiraationsa eksistentiaalisten uhkien ennusteista sekä niiden herättämistä tunnelmista. Ennen konserttia on mahdollisuus nauttia vegaaninen buffetillallinen klo 18 alkaen. Ruokalippu 40€ (sis. buffet & konsertti) saatavilla Tiketistä 5.5. asti. Sointi Jazz Orchestra: Musiikinjohto: Rasmus Soini, Saksofonit: Mikko Innanen / Jesse Vilhomaa / Frans Thomsson / Janne Saarinen / Pekka Seppänen, Trumpetit: Esko Heikkinen / Tomi Nikku / Kalevi Louhivuori / Jasmin Afaneh, Käyrätorvi: Hannes Kaukoranta, Pasuunat: Mikko Haanpää / Panu Luukkonen / Matti Vuolahti, Tuuba: Kenneth Ojutkangas, Piano: Aleksi Liukko, Kontrabasso: Oskari Siirtola, Rummut: Siiri Partanen.
10.5.2019 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Jazzjamit. Ilkka Hanskin kokoama kvartetti avaa jami-illan omilla sävellyksillään. Ilkka Hanski, kontrabasso, Petri Herranen, saksofoni, Ville Luukkonen, rummut, Lassi Kouvo, piano. Keikka alkaa klo 20, jazzjamit klo 21.
11.5.2019 Manuel Dunkel QuartetSuistoklubi Manuel Dunkel Quartet in Hämeenlinna
Pääsymaksu: ?. Osoite: Verkatehtaankuja 7.
Suomalaisen saksofonismin kovimpaan ytimeen kuuluva Manuel Dunkel esittää uudella kokoonpanollaan musiikkia, jossa yhdistyvät melodisuus, jazzin perinne ja modernit sävyt. Kvartetin kokeneet muusikot ovat saaneet kiitosta erityisesti svengistä, erottuvasta soundista, virtuositeetista ja melodisesta ilmaisustaan. Tarjolla on nyt kvartettijazzia parhaimmillaan! Dunkelin kvartetin uusi albumi ”Discoveries” (Eclipse Music) julkaistaan 26.4.2019. Hyvinkään taidemuseon konsertti 9.5. on osa Dunkelin kvartetin levynjulkaisukiertuetta. Vuonna 2011 Yrjö-palkinnon saanut saksofonisti Manuel Dunkel julkaisee tauon jälkeen uuden albumin 26.4.2019. Discoveries on ensimmäinen Dunkelin omaa nimeä kantava albumi sitten vuoden 2013. Ympärilleen mm. UMO:sta ja lukuisista muista huippuorkestereista tuttu suomijazzin kestomenestyjä on koonnut loistavan kvartetin: Alexi Tuomarila (piano), Eero Seppä (basso) ja Jaska Lukkarinen (rummut).
11.5.2019 Hannibal & Hot HerosValidi Karkia -klubi Hannibal & Hot Heros in Pori
Klo: 18.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
Hannibal Stark, Sami Sippola, Janne Tuomi, Ville Rauhala.
14.5.2019 UMO & Jukka EskolaVuotalo UMO & Jukka Eskola in Helsinki
Klo: 14.00. Pääsymaksu: 11 €. Osoite: Mosaiikkitori 2.
Trumpetisti Jukka Eskola (s. 1978) on ilahduttanut jazzkansaa musiikillaan jo yli 20 vuoden ajan. UMOn trumpettisektiossa tämä valovoimainen muusikko on nähty kymmeniä kertoja, ja viime kesänä Eskola nousi orkesterin solistiksi useilla festivaalikeikoilla. Toukokuun konserttisarjan kolmessa konsertissa kuullaan Eskolan runsaasta soul ja bossa nova -painotteisesta tuotannosta poimittuja sävellyksiä, jotka kapellimestari Mikko Hassinen on sovittanut uuteen big band -asuun. Mukana on pari sovitusta Eskolan keväällä 2019 ilmestyvältä albumilta, joten luvassa on uunituoretta kuultavaa. Omien yhtyeidensä Jukka Eskola Soul Trion, Jukka Eskola Quintetin ja Jukka Eskola Orquestra Bossan lisäksi aktiivisesti eri kokoonpanoissa soittava trumpetisti on nähty muun muassa The Five Corners Quintetin ja Ricky-Tick Big Bandin riveissä. Trumpetistin ansioluettelosta löytyy muun muassa kuusi soololevyä, parisataa levytystä, Pori Jazzin Vuoden taiteilija -palkinto, Emma-ehdokkuuksia, teatteriproduktioita ja opetustöitä. Eskolan voi bongata myös television viihdeohjelmien orkestereista. Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus Vuotalon kahvilassa klo 13.15. Kesto: n. 1 h.
14.5.2019 Jere Haakana VarjostoKulttuurikeskus Jere Haakana Varjosto in Lieksa
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/10/6 €. Osoite: Pielisentie 9-11.
Jazzliiton kiertue. Jazzkerho -76. Brahe-sali. Jere Haakana – kitara, Artturi Rönkä – piano, kosketinsoittimet, Juho Kivivuori – basso, Ville Pynssi – rummut. Kitaristi Jere Haakanan hieno kvartetti teki vahvan vaikutuksen vuoden 2018 Koli Jazzissa. Yhtyeen musiikissa karaktäärisävellykset, elokuvalliset äänimaisemat ja rockvaikutteet yhdistyvät improvisoivaan, jazztraditiosta kumpuavaan yhtyesoittotapaan ja rytmiseen energiaan.
14.5.2019 Petri Kautto, VIMMAKulttuuriravintola Kivi Petri Kautto, VIMMA in Tampere
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15 €. Osoite: Keskustori 2.
Eclipse Jazz Club. Klo 19.30 Petri Kautto, klo 20.15 VIMMA. Kitaristi-lauluntekijä Petri Kautto avaa konsertin klo 19.30 sooloesityksellään. Kauton kolmas soololevy ”Country & Northern” yhdistelee country-musiikkia pohjolan folk-lauluntekijäperinteeseen, blues ja jazz-vivahteilla tuettuna. Vuosia Lontoonmusiikkiskenessä vaikuttaneen Kauton tyylitaju juurevan musiikin parissa on pettämätön. Peräti 9-henkinen helsinkiläisorkesteri VIMMA puolestaan yhdistelee maailmanmusiikkia, progea ja big band-soundia kantaaottavaan lyriikkaan. Yhtye kulkee rohkeasti Anssi Tikanmäen ja Juha Kujanpään musiikillisissa jalanjäljissä. Tampereen konserttion osa neljän konsertin julkaisukiertuetta. Yhtye julkaisi juuri uuden Studio Live EP:n, jonka materiaalia on luvassa Tampereen konsertissa. Vimman ensimmäinen kokopitkä albumi, konseptiteos Kuuleeko kuu? julkaistaan loppuvuodesta2019. Kokoonpano: Eeva Rajakangas – laulu, Pessi Jouste – viulu, Roope Jokinen – viulu, Jaakko Arola – saksofoni, Otto Porkkala – sähkökitara, Kalle Outila – akustinen kitara, Aino Kallio – piano, Ansku Mellanen – basso, Vilho Louhivuori – rummut.
15.5.2019 UMO & Jukka EskolaMalmitalo UMO & Jukka Eskola in Helsinki
Klo: 15.00. Pääsymaksu: 10 €. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
Trumpetisti Jukka Eskola (s. 1978) on ilahduttanut jazzkansaa musiikillaan jo yli 20 vuoden ajan. UMOn trumpettisektiossa tämä valovoimainen muusikko on nähty kymmeniä kertoja, ja viime kesänä Eskola nousi orkesterin solistiksi useilla festivaalikeikoilla. Toukokuun konserttisarjan kolmessa konsertissa kuullaan Eskolan runsaasta soul ja bossa nova -painotteisesta tuotannosta poimittuja sävellyksiä, jotka kapellimestari Mikko Hassinen on sovittanut uuteen big band -asuun. Mukana on pari sovitusta Eskolan keväällä 2019 ilmestyvältä albumilta, joten luvassa on uunituoretta kuultavaa. Omien yhtyeidensä Jukka Eskola Soul Trion, Jukka Eskola Quintetin ja Jukka Eskola Orquestra Bossan lisäksi aktiivisesti eri kokoonpanoissa soittava trumpetisti on nähty muun muassa The Five Corners Quintetin ja Ricky-Tick Big Bandin riveissä. Trumpetistin ansioluettelosta löytyy muun muassa kuusi soololevyä, parisataa levytystä, Pori Jazzin Vuoden taiteilija -palkinto, Emma-ehdokkuuksia, teatteriproduktioita ja opetustöitä. Eskolan voi bongata myös television viihdeohjelmien orkestereista. Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus Malmitalon kahviossa klo 14.15. Kesto: n. 1 h.
15.5.2019 Jere Haakana VarjostoSavonlinnan kulttuurikellari Jere Haakana Varjosto in Savonlinna
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Olavinkatu 34.
Jazzliiton kiertue. Olavin Jazz. Jere Haakana Varjosto on vuonna 2016 perustettu rockvaikutteinen jazzyhtye. Ryhmän musiikissa vahvat karaktäärisävellykset ja elokuvalliset äänimaisemat yhdistyvät reaktiivisesti improvisoivaan, jazztraditiosta kumpuavaan yhtyesoittotapaan ja rytmiseen energiaan. Sävellyskeskeisyys, sekä yhtyeen sähkökitaraperinteestä ammentavat sävyt tekevät sen musiikista lähestyttävää myös yleisölle, jolle perinteisen, täysin akustisen jazzkokoonpanon sointi on vieraampi. Varjosto julkaisee keväällä ensilevynsä. Jere Haakana (s. 1983) on yllätyksellinen ja omia teitään kulkeva kitaristi. Oman Varjosto-kvartettinsa lisäksi hän on soittanut muun muassa Kasperi Sarikosken modernia jazzia tulkitsevassa Nuance -yhtyeessä, räppäri Redraman livebändissä, sekä taidemusiikkiin kallistuvassa Unio Ensemblessä. Näiden lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä UMO Jazz Orchestran kanssa. Jere Haakana – kitara, Artturi Rönkä – piano, kosketinsoittimet, Juho Kivivuori – basso, Ville Pynssi – rummut.
15.5.2019 Mosabacka Big Band & Geir RönningKanneltalo Mosabacka Big Band & Geir Rönning in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/12 €. Osoite: Klaneettitie 5.
The Music of Dean Martin”. Mosabacka big bandin solistina nähdään kevään konsertissa norjalainen lauluntekijä ja esiintyjä Geir Rönning. Vuosia Suomessa asunut Rönning tuli suomalaisille tutuksi päästessään edustamaan Suomea Euroviisuihin vuonna 2005 kappaleellaan Why. Monipuolinen artisti on kiertänyt ahkerasti ympäri maailmaa jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Dean Martinin musiikin tulkitseminen on Rönningille mieluinen tehtävä: ”Dean Martin oli isäni suuri suosikki. Minäkin ihailen suuresti hänen ääntään ja kappaleitaan.” Kesto: 70 min.
15.5.2019 Alder EgoAteneumin taidemuseo Alder Ego in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kaivokatu 2.
Ateneum-klubi X We Jazz.
16.5.2019 Jere Haakana VarjostoPoppari Jere Haakana Varjosto in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 10/6 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Jazzliiton kiertue. Jazz Jkl. Jere Haakana Varjosto on vuonna 2016 perustettu rockvaikutteinen jazzyhtye. Ryhmän musiikissa vahvat karaktäärisävellykset ja elokuvalliset äänimaisemat yhdistyvät reaktiivisesti improvisoivaan, jazztraditiosta kumpuavaan yhtyesoittotapaan ja rytmiseen energiaan. Sävellyskeskeisyys, sekä yhtyeen sähkökitaraperinteestä ammentavat sävyt tekevät sen musiikista lähestyttävää myös yleisölle, jolle perinteisen, täysin akustisen jazzkokoonpanon sointi on vieraampi. Varjosto julkaisee keväällä ensilevynsä. Jere Haakana (s. 1983) on yllätyksellinen ja omia teitään kulkeva kitaristi. Oman Varjosto-kvartettinsa lisäksi hän on soittanut muun muassa Kasperi Sarikosken modernia jazzia tulkitsevassa Nuance -yhtyeessä, räppäri Redraman livebändissä, sekä taidemusiikkiin kallistuvassa Unio Ensemblessä. Näiden lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä UMO Jazz Orchestran kanssa. Jere Haakana – kitara, Artturi Rönkä – piano, kosketinsoittimet, Juho Kivivuori – basso, Ville Pynssi – rummut.
16.5.2019 Chico Matada GroupKanneltalo Chico Matada Group in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 10 €. Osoite: Klaneettitie 5.
Chico Matada Group on eri puolilta maailmaa kotoisin olevista muusikoista koostuva ryhmä, joka syntyi Helsingin elävän musiikin piireissä. Yhtyeen mieleenpainuvien melodioiden ja sinfonisten sovitusten taustalta löytyy vaikutteita niin perinteisistä ja moderneista afrikkalaisista rytmeistä kuin pohjoismaisesta kansanmusiikista ja jatsista. Esiintymisessä korostuvat ainutlaatuinen lähestymistapa musiikin esittämiseen, monimutkaiset rakenteet ja taitava improvisointi. Chico Matada on mosambikilaissyntyinen rumpali ja säveltäjä, joka muutti Helsinkiin asuttuaan useita vuosia Tanskassa. Nikita Rafaelov on helsinkiläinen pianisti ja säveltäjä. Meksikolainen jazz-kitaristi Héctor Lepe asuu nykyään Helsingissä. Lepe muutti Suomeen vuonna 2012. Sami Jaakkola on suomalaissyntyinen basisti, joka on soittanut useissa yhtyeissä 13 vuoden ajan. Kesto: 60 min. Chico Matada – drums, Sami Jaakkola – bass, Nikita Rafaelov – piano, Héctor Lepe – guitar.
16.5.2019 UMO & Jukka EskolaG Livelab UMO & Jukka Eskola in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 28/20 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin jazzartisteihin lukeutuva trumpetisti Jukka Eskola yhdistää voimansa UMO Jazz Orchestran kanssa. G Livelabin konsertissa kuullaan Eskolan runsaasta soul ja bossa nova -painotteisesta tuotannosta poimittuja sävellyksiä, jotka kapellimestari Mikko Hassinen on sovittanut uuteen big band -asuun. Mukana on myös pari sovitusta Eskolan ensi vuonna ilmestyvältä albumilta, joten luvassa on uunituoretta kuultavaa. UMO Jazz Orchestra, Mikko Hassinen, conductor, Jukka Eskola, trp.
17.5.2019 Mika Kallio Limited EditionLogomo Mika Kallio Limited Edition in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15,50-20,50 €. Osoite: Köydenpunojankatu 14.
Flame Jazz. Move. Mika Kallio Limited Edition plays Special Edition. Mikko Innanen – saksofoni, Pauli Lyytinen – saksofoni, Alexi Tuomarila – piano, Ville Herrala – basso, Mika Kallio – rummut. Limited Edition on perustettu kunnianosoituksena Jack DeJohnetten omaperäiselle Special Edition -yhtyeelle. Flame Jazzin vuoden artisti Mika Kallio on valinnut Special Editionin repertuaarista lempisävellyksiään ja ympärilleen niin ikään luomisvoimaa pursuvia muusikoita ja herrasmiehiä.
17.5.2019 Turku Jazz Orchestra & Ville VannemaaLogomo Turku Jazz Orchestra & Ville Vannemaa in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 12,50-25 €. Osoite: Köydenpunojankatu 14.
Move. ”Big Band Classics”. Turku Jazz Orchestra, Ville Vannemaa – kapellimestari, saksofoni. Turku Jazz Orchestran vuoden aloituskonsertti tekee kunniaa big band -musiikille ja suurille jazzklassikoille kautta aikojen. Vierailevaksi kapellimestariksi saapuu Ville Vannemaa ja konsertissa parrasvaloihin nousevat orkesterin omat tähdet, esittäen soolo-osuuksia omista suosikkikappaleistaan. Ville Vannemaa on yksi Suomen kysytyimpiä jazzmuusikoita ja big band -kapellimestareita. Saksofonistina parhaiten tunnettu Vannemaa työskentelee lisäksi mm. säveltäjänä, sovittajana ja multi-instrumentalistina. Hän toimii lukuisissa maamme eturivin kokoonpanoissa, kuten UMO Jazz Orchestrassa, Ricky-Tick Big Bandissä ja Popedassa.
17.5.2019 Jere Haakana VarjostoOriginal Sokos Hotel Tapiola Garden Jere Haakana Varjosto in Espoo
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 13 €. Osoite: Tapionaukio 3.
Jazzliiton kiertue. April Jazz Club. Jere Haakana Varjosto on vuonna 2016 perustettu rockvaikutteinen jazzyhtye. Ryhmän musiikissa vahvat karaktäärisävellykset ja elokuvalliset äänimaisemat yhdistyvät reaktiivisesti improvisoivaan, jazztraditiosta kumpuavaan yhtyesoittotapaan ja rytmiseen energiaan. Sävellyskeskeisyys, sekä yhtyeen sähkökitaraperinteestä ammentavat sävyt tekevät sen musiikista lähestyttävää myös yleisölle, jolle perinteisen, täysin akustisen jazzkokoonpanon sointi on vieraampi. Varjosto julkaisee keväällä ensilevynsä. Jere Haakana (s. 1983) on yllätyksellinen ja omia teitään kulkeva kitaristi. Oman Varjosto-kvartettinsa lisäksi hän on soittanut muun muassa Kasperi Sarikosken modernia jazzia tulkitsevassa Nuance -yhtyeessä, räppäri Redraman livebändissä, sekä taidemusiikkiin kallistuvassa Unio Ensemblessä. Näiden lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä UMO Jazz Orchestran kanssa. Jere Haakana – kitara, Artturi Rönkä – piano, kosketinsoittimet, Juho Kivivuori – basso, Ville Pynssi – rummut. Ebeli Show klo 19 alkaen, Jere Haakana Varjosto klo 20 alkaen.
17.5.2019 PerussastamalaKirjagalleria Laterna Magica Perussastamala in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 5 €. Osoite: Rauhankatu 7.
May Queen is a) an ambient jazz album by Mikael Saastamoinen a.k.a. Perussastamala and saxophonist Jussi Kannaste. b) I >3 U c) Beautiful wind today d) Polyphony melody and a single sad couple e) …slow and dirty winter. Mikael Saastamoinen: bass, effects, drum machines, Jussi Kannaste: tenor saxophone.
17.5.2019 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Juki Välipakka ja Lassi Kouvo. Yhdeksän kertaa Suomen parhaaksi miespuoliseksi jazzlaulajaksi Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä valittu Juki Välipakka esiintyy Papa Albertissa! Juki Välipakka, laulu ja kitara, Lassi Kouvo, piano.
18.5.2019 Timo Lassy BandTampereen Työväen Teatteri Timo Lassy Band in Tampere
Klo: 22.00. Osoite: Hallituskatu 19.
TTT-klubi.
20.5.2019 Aki Rissanen TrioKoko Jazz Club Aki Rissanen Trio in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 €. Osoite: Hämeentie 3.
Aki Rissanen Trio sai alkunsa seitsemän vuotta sitten Koko Jazz Clubilla. Varsinkin brittiläisen Edition Recordsin julkaisemien levyjen Amorandom (2016, Emma-palkinto) ja Another North (2017, Emma-ehdokas) ansiosta trio on noussut yhdeksi merkittävimmäksi kotimaiseksi jazzyhtyeeksi ja se on saavuttanut myös kansainvälistä huomiota- yhtye esiintyy Euroopassa aktiivisesti. Trio julkaisee kolmannen levynsä vuonna 2019 ja Kokolla saadaan esimakua tulevasta ohjelmistosta! Aki Rissanen, piano, Antti Lötjönen, basso, Teppo Mäkynen, rummut. Rissanen opiskeli 12 vuotta klassista pianonsoittoa ennen kuin siirtyi opiskelemaan jazzmusiikkia. Hän on opiskellut Kuopion ja Pariisin konservatorioissa sekä Sibelius-Akatemian jazzosastolla, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2009. Rissasen piano-opettajia ovat olleet muiden muassa Jarmo Savolainen, Jukkis Uotila, John Taylor ja Seppo Kantonen ja Mikael Jakobsson. Rissanen on asunut aika-ajoin Pariisissa. Rissanen sai arvostetun toisen palkinnon soolopianokilpailussa vuoden 2004 Montreux’n jazzfestivaaleilla. Lisäksi hän voitti Suomen finaalin The Young Nordic Jazz Comets -kilpailussa vuosina 2003 ja 2005. Pariisin La Defense Festival palkitsi hänet parhaana solistina ja parhaasta ohjelmistosta v. 2006.
21.5.2019 Berghäll TrialityMalmitalo Berghäll Triality in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 7 €. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
Jazz’n Jam. Helsinki Jazz ry tuo Malmitaloon jazzliiton kiertueella Suomessa sekä saksankielisessä Euroopassa kiertävän Berghäll Trialityn, jonka esikoisalbumi The Arctic julkaistiin kansainvälisesti helmikuun 1. päivänä 2019. Joakim Berghällin säveltämä The Arctic on ilmastonmuutokseen kantaa ottava, neliosainen, tummasävyinen teos, jossa kamarimusiikillinen sävelkieli kohtaa pohjoismaisittain vapaan jazzilmaisun. BERGHÄLL TRIALITY Joakim Berghäll (s. 1980) on suomenlinnalainen baritonisaksofonisti ja säveltäjä. Hän kuuluu tämän hetken kansainvälisesti kysytyimpiin instrumentalisteihimme, esiintyen yli kymmenessä eri maassa vuosittain. Berghäll on kuluneen vuoden aikana työskennellyt mm. Ingrid Jensenin ja Wayne Krantzin kanssa, ja hänet tunnetaan muusikkona esimerkiksi Ismo Alangosta, Helsinki-Cotonou Ensemblesta tai Tsuumi Sound System -yhtyeestä. Trialityn lisäksi omia projekteja on mm. Joakim Berghäll SOLO. KARI IKONEN Pianisti, moogisti ja säveltäjä Kari Ikonen (s. 1973) tunnetaan paitsi omasta uraauurtavasta triostaan, myös projekteista kuten Orchestra Nazionale della Luna, Quartet Ajaton sekä Trio Toffa. Hän on äskettäin työskennellyt mm. Louis Sclavisin, Lee Konitzin, Bob Mosesin sekä Mathias Eickin kanssa, kiertäen kaikkiaan lähes 30 eri maassa. Vuonna 2013 Ikoselle myönnettiin vuoden jazzmuusikon Yrjö-palkinto. KALLE KALIMA Berliinissä vaikuttava Kalle Kalima (s.1973) on yksi arvostetuimmista suomalaisista kitaristeista. Hänen lukuisista omista yhtyeistään mainittakoon Kuu!, A Novel of Anomaly, Tenors of Kalma sekä Kalle Kalima’s Long Winding Road. Näiden ohella Kalima on esiintynyt mm. Tomasz Stankon, Anthony Braxtonin sekä Jason Moranin kanssa, ja työskennellyt useiden eurooppalaisten yhtyeiden kanssa Berliner Ensemblesta NDR Big Bandiin ja Opéra de Lyoniin. Joakim Berghäll – baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Kari Ikonen – piano, Moog-syntetisaattori, Kalle Kalima – sähkökitara, 6-kielinen kitarabasso.
22.5.2019 The Great Helsinki Swing Big BandMalmitalo The Great Helsinki Swing Big Band in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 21,50 €. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
”Unforgettable – Nat King Cole”. Nat King Colen pehmeä-ääniset ja sielukkaat tulkinnat lukuisista jazz standardeista ovat unohtumattomia, mm. Nature Boy, Mona Lisa ja Unforgettable. Unforgettable-konsertissa Nat King Colen ohjelmistoa esittää Swing Big Bandin solistina laulaja Sami Saari, joka on itse tehnyt näihin kappaleisiin uudet suomenkielisen sanat. Konsertin johtaa Antti Rissanen.
22.5.2019 Berghäll TrialityValidi Karkia -klubi Berghäll Triality in Pori
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
Jusu Berghäll: baritonisaksofoni ja bassoklarinetti, Kari Ikonen: piano, Moog-syntetisaattori, Kalle Kalima: sähkökitara ja 6-kielinen kitarabasso. Kamarimusiikista, uniikista soitinyhdistelmästä sekä keskinäisen kommunikaation mahdollisuuksista ammentava Berghäll Triality esittää SaloJazzin konsertissa Joakim Berghällin säveltämän neliosaisen, ilmastonmuutoksen vaikutuksista pohjoisen elämään kertovan sarjan The Arctic. Kotimaassa viime vuonna nimellä Berghäll-Kalima-Ikonen ilmestynyt arvostelumenestys julkaistaan kansainvälisesti helmikuussa 2019.
23.5.2019 Berghäll TrialityVeturitalli Berghäll Triality in Salo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 12/10/5 €. Osoite: Mariankatu 14.
SaloJazz Live. Jusu Berghäll: baritonisaksofoni ja bassoklarinetti, Kari Ikonen: piano, Moog-syntetisaattori, Kalle Kalima: sähkökitara ja 6-kielinen kitarabasso. Kamarimusiikista, uniikista soitinyhdistelmästä sekä keskinäisen kommunikaation mahdollisuuksista ammentava Berghäll Triality esittää SaloJazzin konsertissa Joakim Berghällin säveltämän neliosaisen, ilmastonmuutoksen vaikutuksista pohjoisen elämään kertovan sarjan The Arctic. Kotimaassa viime vuonna nimellä Berghäll-Kalima-Ikonen ilmestynyt arvostelumenestys julkaistaan kansainvälisesti helmikuussa 2019.
23.5.2019 Summer Jazz ClubPoppari Summer Jazz Club in Jyväskylä
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 10/6 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Summer Jazz Clubin kesä polkaistaan käyntiin! Illan avauskokoonpanossa pääsemme vihdoin kuulemaan nuoren jyväskyläläisen lahjakkuuden, rumpali Kasper Halttusen oman yhtyeen musiikkia. Lavalle nousee nuorista 17–18-vuotiaista koostuva KaTu MiAu, joka kuvailee musiikkiaan energiseksi jazztradition ja tämän päivän modernin jazz-musiikin yhdistelmäksi. Sävellyksissä suureen rooliin nousee improvisointi ja vapaa musiikillinen ilmaisu. Nelihenkisen yhtyeen muusikot ovat kaikki Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoita jazzmusiikin aineryhmässä. Halttusen lisäksi yhtyeessä soittaa kitaristi Milo Mäkelä, joka tunnetaan parhaiten jo kaksi albumia julkaisseesta Milo & Moses -jazztriosta. Kokonaisen KaTu MiAu -yhtyeestä tekevät saksofonisti Aukusti Annala ja basisti Tuomo Purhonen. Milo Mäkelä – kitara, Aukusti Annala – saksofoni, Tuomo Purhonen – basso, Kasper Halttunen – rummut. Illan toisena yhtyeenä kuulemme helsinkiläistä Kallio Calibroa. Tämän sähkökitaravetoista instrumentaalimusiikkia esittävän koplan omaperäinen saundi muodostuu kitaran, vibrafonin sekä hammond-urun koostamasta seoksesta sekä monenkirjavasta tyylistä; kappaleissa voit kuulla western swingiä, Kuubaa, rautalankaa, twistiä sekä entisaikojen kotimaista iskelmää. Yhtyeen tammikuussa julkaistu esikoislevy on sarjakuvateemainen sekä kertomuksellinen albumikokonaisuus, joka kuvaa kymmenellä tuokiopalalla trooppisen lauantaipäivän Helsingissä. Kappaleissa seikkailevat mm. virkatehtävissä toimiva Havaijipaitainen poliisi Pasilan mies, italialainen trikoopukuun sonnustautunut supersankari L’Uomo Mascherato, Korkeasaaresta karannut Jaguaari sekä säädytön nainen Tamara. Tolkuttomalla tunteella möykkäävä Kallio Calibro lumoaa kuulijansa mukaan svengaavaan seikkailuun. Henri Jokinen – kitara, sävellykset, Juha-Pekka Jääskeläinen – vibrafoni, Ville Tolvanen – urku, Eemeli Männistö – basso, Erik Fräki – rummut.
24.5.2019 Sid Hille ”Two Moons”Temppeliaukion kirkko Sid Hille ”Two Moons” in Helsinki
Klo: 15.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Two Moons is a series of Duo concerts held in Temppeliaukio Church, one of the main sights in Helsinki, Finland. Pianist Sid Hille has played solo piano improvisations in Temppeliaukio Church on an almost weekly basis since 2001. Thousands of tourists and visitors have enjoyed his concerts and got their first impression of Finnish culture there in the magnificent Temppeliaukio Church. On selected Friday afternoons during spring 2019 Hille invites some of Finland’s leading instrumentalists to perform with him in an intimate duo setting. Sid Hille – piano/keyboards, Virpi Taskila – violin (incl. premiere of two compositions for solo violin & electronics).
24.5.2019 Tampere Big Band & Emma SalokoskiSavoy-teatteri Tampere Big Band & Emma Salokoski in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 31/25 €. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
”Rumba liberte!”. Tervetuloa sukeltamaan monipuolisesti jazzin vivahteikkaaseen maailmaan Emma Salokosken, Jukka Linkolan ja Tampere Big Bandin kanssa! Sielukas laulaja Emma Salokoski tulkitsee Jukka Linkolan vauhdikkaita ja svengaavia sävellyksiä. Ohjelmistossa on mukana myös tunnettuja jazz-standardeja upein uusin Big Band -soinnein. Lavalla Emma Salokoskea säestää Tampere Big Band jota johtaa kapellimestari-pianisti Jukka Linkola. Tampere Big Band on musiikin ammattilaisista koostuva 17-jäseninen jazzyhtye, joka konsertoi Pirkanmaan lisäksi muuallakin Suomessa. Taiteellisesti kunnianhimoisen orkesterin solisteina ovat esiintyneet mm. Johanna Försti, Waltteri Torikka, Sami Pitkämö, Maria Ylipää sekä Sami Saari. Kesto n. 2 h 10 min, sisältää väliajan.
24.5.2019 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Nat Newborn ja Lassi Kouvo. Frank Sinatran ja Nat ”King” Colen avioton poika Nat Newborn vierailee Papa Albertin jazzklubilla! Nat Newborn, laulu, Lassi Kouvo, piano.
26.5.2019 BedmakersValidi Karkia -klubi Bedmakers in Pori
Klo: 18.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
”Tribute to an imaginary folk band”. Robin Fincker, Mathieu Werchowski, Pascal Niggenkemper, Fabien Duscombs.
27.5.2019 Jussi Fredriksson TrioMusiikkitalo Jussi Fredriksson Trio in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 6-17,50 €. Osoite: Mannerheimintie 13.
Black Box. ”Leveä kuljetus”. Pianisti Jussi Fredriksson tutkii taiteellisessa tohtorintutkinnossaan jazzpianonsoiton tekstuureja. Kolmannessa jatkotutkintokonsertissaan hän syventyy laajojen harmonioiden erityispiirteisiin pianotrion kontekstissa. Tiiviiksi yksiköksi hioutunut trio etsii yhtyekommunikaation mahdollisuuksia leveän äänenkuljetuksen puitteissa. Fredriksson yhdistelee jazzharmonian perinteisiä ilmiötä luovasti omiin sävellyksiinsä sekä konsertin teemaan sovellettuihin lainakappaleisiin. Jussi Fredriksson, piano, Jori Huhtala, basso, Mika Kallio, rummut.
28.5.2019 Esko Linnavalli -sävellyskilpailun finaaliSavoy-teatteri Esko Linnavalli -sävellyskilpailun finaali in Helsinki
Klo: 12.00. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Suomen Big Band -yhdistys ja UMO Helsinki Jazz Orchestra järjestävät Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailun nyt kahdeksatta kertaa. Kilpailun finaali pidetään Savoy-teatterissa 28. toukokuuta. Esiraati valitsee kilpailuun lähetetyistä teoksista kymmenen, jotka UMO Helsinki soittaa tässä finaalikonsertissa. Konsertissa tuomaristo palkitsee kolme sävellystä. Teokset kilpailevat anonyymisti alkukarsintavaiheessa, mutta finaalikonserttiin pääsevien kappaleiden säveltäjät julkistetaan kevättalven aikana. Kapellimestarina toimii Antti Rissanen. Kilpailu tekee kunniaa UMOn edesmenneelle perustajajäsenelle ja kapellimestarille Esko Linnavallille (1941–1991), joka toimi orkesterin taiteellisena johtajana 1975–1991. Linnavallin ansiosta UMOsta kehittyi kansainvälisesti tunnustettu jazzorkesteri sekä pysyvä instituutio Suomen musiikkikentälle. Suomen Big Band -yhdistys ja UMO Helsinki ovat järjestäneet tätä big band -musiikin sävellyskilpailua vuodesta 2005 lähtien. Sävellyskilpailun tavoitteena on edistää suomalaisen big band -musiikin kehitystä ja nostaa esille uusia tekijöitä. Kilpailun suosio on kasvanut kerta kerralta ja uudet suomalaiset säveltäjäkyvyt ovat nousseet suuren yleisön ja big bandien tietoisuuteen kilpailun avulla. Kilpailun aiempia voittajia ovat mm. Pessi Levanto, Vellu Halkosalmi, Mikko Hassinen, Artturi Rönkä ja Sampo Kasurinen. Vapaa pääsy, ennakkolippu tarvitaan! Noudathan ennakkolipun Savoy-teatterin lippuluukulta (0 €) tai Lippupisteestä (0,5 € + toimitusmaksu). Ennakkolipulla sisään klo 11:50 asti. Tämän jälkeen mahdollisesti tyhjäksi jääneet paikat täytetään liputtomilla asiakkailla. Kannattaa tulla ajoissa paikalle, koska saliin ei pääse myöhässä. Konsertin kesto n. 2 h. Tuotanto: Suomen Big Band -yhdistys ja UMO Helsinki Jazz Orchestra.
31.5.2019 Sid Hille ”Two Moons”Temppeliaukion kirkko Sid Hille ”Two Moons” in Helsinki
Klo: 15.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Two Moons is a series of Duo concerts held in Temppeliaukio Church, one of the main sights in Helsinki, Finland. Pianist Sid Hille has played solo piano improvisations in Temppeliaukio Church on an almost weekly basis since 2001. Thousands of tourists and visitors have enjoyed his concerts and got their first impression of Finnish culture there in the magnificent Temppeliaukio Church. On selected Friday afternoons during spring 2019 Hille invites some of Finland’s leading instrumentalists to perform with him in an intimate duo setting. Sid Hille – piano/keyboards, Susanne Kujala – organ.
31.5.2019 Timo Lassy BandG Livelab Timo Lassy Band in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 30 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Suomen kirkkaimpiin jazztähtiin kuuluva saksofonisti Timo Lassy yhtyeineen on kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa eräs timanttisimmista kotimaisista jazz-akteista. Kokoonpanon tuorein albumi oli arvostelumenestys ja Moves onkin syystä Emma-gaalassa ehdolla vuoden 2018 jazzalbumiksi. Lisäksi mm. Helsingin Sanomat ja Satakunnan Kansa antoivat levylle täydet pisteet. Hiljattain 10-vuotista uraansa juhlistanut kombo palaa nyt G Livelabiin yleisön pyynnöstä ja tarjoilee rouheaa viiden tähden jazzia. Timo Lassy, sax / Georgios Kontrafouris, wurlitzer / Antti Lötjönen, bass / Teppo Mäkynen, drs / Abdissa Assefa, perc.
31.5.2019 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Jazzjamit. Housebandissa soittavat Lassi Kouvo, piano, Shane MacKenzie, kontrabasso, Heikki Sandrén, rummut. Keikka alkaa klo 20, jazzjamit klo 21.
5.6.2019 - 9.5.2019 Kymijoen LohisoittoMerikeskus Vellamo Kymijoen Lohisoitto in Kotka
Osoite: Tornatorintie 99.
Useita esityspaikkoja. Mm. UMO Helsinki Jazz Orchestra & Aili Ikonen, HERD, Kadri Voorand & Mihkel Mälgand, Corea & Brasil.
7.6.2019 Ahti & Ahti, Topias Tiheäsalo & Niko KarlssonValidi Karkia -klubi Ahti & Ahti, Topias Tiheäsalo & Niko Karlsson in Pori
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
HIMERA-SPECIAL: Marja Ahti & Niko-Matti Ahti, Topias Tiheäsalo & Niko Karlsson.
7.6.2019 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Max Zenger ja Lassi Kouvo. Saksofonisti Max Zenger Papa Albertin jazzklubin solistivieraana 7.6.2019! Max soittaa useissa kiinnostavissa ja ajankohtaisissa yhtyeissä mukaan lukien omat Globus- ja Maxxxtet-yhtyeensä. Persoonallisesta soittotyylistään tunnettu Zenger julkaisee aktiivisesti uutta musiikkia ja esiintyy ulkomailla eri kokoonpanojen kanssa. Max Zenger, saksofoni, Lassi Kouvo, piano.
14.6.2019 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Outi Jäppinen ja Lassi Kouvo. Outi Jäppinen johdattaa Papa Albertin jazzkansan kesätunnelmiin! Outi Jäppinen, laulu, Lassi Kouvo, piano.
20.6.2019 Dora Bleu with Argo ValsValidi Karkia -klubi Dora Bleu with Argo Vals in Pori
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
28.6.2019 Groovector & Seppo TyniPorin teatteri Groovector & Seppo Tyni in Pori
Klo: 20.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Hallituskatu 14.
Valid Karkia. Groovector with special guest star Seppo Tyni (Teemu Niemelä, Kalle Aalto, Teemu Huunonen, Mikko Heininen, Seppo Tyni).
13.7.2019 Hot Heros, Timo LassyLaukon kartano Hot Heros, Timo Lassy in Vesilahti
Klo: 16.00. Pääsymaksu: 25/10 €. Osoite: Laukontie 32.
Jazzin superlauantaina Laukon kartanon puistossa kuullaan jazzia maalta ja kaupungista. Kello 16 puistolavalla aloittaa Hot Heros, joka on kolmen lahjakkaan ja monipuolisen muusikon muodostama vapaata ja energistä jazzia soittava yhtye. Ville Rauhalan ja Sami Sippolan pitkä yhteinen levytys ja keikkahistoria on täynnä erilaisia bändejä folkista skahan ja free jazzista hip hoppiin. Laukossa Hot Heros soittaa kappaleita Emma-ehdokkaana olleelta suvereenilta Folkjazz from Finland -levyltä sekä kappaleita kesän kynnyksellä ilmestyvältä uudelta levyltä. Kello 18 puistolavalle nousee karismaattisista esiintymisistä ja puhuttelevasta soundista tunnettu Jazz-Emma-voittaja Timo Lassy. Suomen tunnetuimpiin jazzartisteihin lukeutuvan saksofonistin musiikki ja esiintymiset tunnetaan tiukasta svengistä. Timo Lassyn keikoilla viihdyttäminen, perinteen kunnioittaminen sekä huippuunsa hiottu soittaminen ovat tiivistyneet nautinnolliseksi kokonaisuudeksi.
17.7.2019 Aili Ikonen & Jukka Perko AvaraLaukon kartano Aili Ikonen & Jukka Perko Avara in Vesilahti
Klo: 16.00. Pääsymaksu: 25/10 €. Osoite: Laukontie 32.
Legendaarista suomalaista laulaja-lauluntekijä Hectoria on aina inspiroinut 1960-luvun amerikkalaisten ja brittiläisten lauluntekijöiden kädenjälki. Nyt Dusty Springfieldin nostalgiset laulut saavat uuden elämän Hectorin käsissä sukeutuen suomenkielisiksi tarinoiksi, joita jazzlaulaja Aili Ikonen tulkitsee yhdessä Jukka Perkon Avara -yhtyeen kanssa. Illan aikana kuullaan Hectorin uusia tekstejä populaarimusiikin suuriin ja myös vähemmän tunnettuihin hitteihin jazzin huippujen tulkintoina, joissa nostalgian pohjavirtauksen yllä soi jokin ennenkuulumaton ja uusi. Dusty Springfieldin tunnetuksi tekemien kappaleiden lisäksi mukana on lauluja myös muun muassa Carol Kingiltä ja Michel Legrandilta. Aili Ikonen, laulu, Jukka Perko, saksofoni, Teemu Viinikainen, akustinen kitara, Jarmo Saari, sähkökitara.
20.7.2019 Hämeenlinna Big Band & Janne TulkkiLaukon kartano Hämeenlinna Big Band & Janne Tulkki in Vesilahti
Klo: 16.00. Pääsymaksu: 25/10 €. Osoite: Laukontie 32.
Nostalgisia jazz- ja viihdeklassikoita Janne Tulkin ja suuren orkesterin hienolla, laajalla soinnilla. Tulkkia säestää taidokas 18 muusikon Hämeenlinna Big Band kapellimestarinaan Jykä Ahola. Ohjelmistossa kappaleita mm. säveltäjiltä Erik Lindström, Rauno Lehtinen, George de Godzinsky, Burt Bacharach, Duke Ellington, George Gershwin sekä muutamia kestosuosikkeja Tulkin omasta ohjelmistosta big bandille sovitettuna.
25.7.2019 - 27.7.2019 Raahen Rantajatsit 2019Kahvila Ruiskuhuone Raahen Rantajatsit 2019 in Raahe
Osoite: Rantakatu 35.
Useita esityspaikkoja. Mm. Raahe United, Ylva Haru, Sole Azul & Jaakko Laitinen, Sole Azul, Hot Heros, MINE, Kaisa’s Machine, Litku Klemetti, Naissam Jalal & Claude Tchamitchian, Lastenkonsertti: Sole Azul + Raahe Worksop Band + Selma Savolainen, Three Days of Forest + Raahen Laulu, Bowman Trio, Quest of The Invisible, Linear John, Jamitanssit, host: Sole Azul.
29.7.2019 Olli Ahvenlahti New QuartetEspan lava Olli Ahvenlahti New Quartet in Helsinki
Klo: 16.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
29.7.2019 Jarmo Saari RepublicEspan lava Jarmo Saari Republic in Helsinki
Klo: 17.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
30.7.2019 PeelaEspan lava Peela in Helsinki
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
30.7.2019 Sami Saari & JazzpojatEspan lava Sami Saari & Jazzpojat in Helsinki
Klo: 16.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
30.7.2019 Martti Vesala Soundpost QuintetEspan lava Martti Vesala Soundpost Quintet in Helsinki
Klo: 17.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
31.7.2019 Tomi Nikku 5tetEspan lava Tomi Nikku 5tet in Helsinki
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
31.7.2019 Ilkka Arola Sound TagineEspan lava Ilkka Arola Sound Tagine in Helsinki
Klo: 16.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
31.7.2019 Kalevi Louhivuori QuintetEspan lava Kalevi Louhivuori Quintet in Helsinki
Klo: 17.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
1.8.2019 Aurora Hentunen QuartetEspan lava Aurora Hentunen Quartet in Helsinki
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
1.8.2019 Max Zenger GlobusEspan lava Max Zenger Globus in Helsinki
Klo: 16.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
1.8.2019 Mikko Pettinen Why NotEspan lava Mikko Pettinen Why Not in Helsinki
Klo: 17.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
2.8.2019 MINEEspan lava MINE in Helsinki
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
2.8.2019 Nikita RafaelovEspan lava Nikita Rafaelov in Helsinki
Klo: 16.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
2.8.2019 Annimaria Rinne & YhtyeEspan lava Annimaria Rinne & Yhtye in Helsinki
Klo: 17.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
3.8.2019 Joonas Tuuri QuartetEspan lava Joonas Tuuri Quartet in Helsinki
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
3.8.2019 Trio ToffaEspan lava Trio Toffa in Helsinki
Klo: 14.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
9.8.2019 KaupunkijazzKaupungintalo Kaupunkijazz in Ylöjärvi
Klo: 19.00. Osoite: Kuruntie 12.
VIRTA, Aili Ikonen & Jukka Perko Avara.
30.9.2019 OK:KO, Ilmiliekki QuartetAleksanterin teatteri OK:KO, Ilmiliekki Quartet in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: permanto 32 € + toim.kulut / parvi 19 € + toim.kulut. Osoite: Bulevardi 23-27.
We Jazz. OK:KO: Okko Saastamoinen, rummut / Jarno Tikka, saksofoni / Toomas Keski-Säntti, piano / Mikael Saastamoinen, basso. Ilmiliekki Quartet: Verneri Pohjola, trumpetti / Tuomo Prättälä, piano / Antti Lötjönen, basso / Olavi Louhivuori, rummut.
23.10.2019 Roy Ayers, Bowman TrioTavastiaklubi Roy Ayers, Bowman Trio in Helsinki
Pääsymaksu: 36 €. Osoite: Urho Kekkosen katu 6.
All Day X We Jazz. Jazzfunkin ikinuori legenda Roy Ayers saapuu Helsinkiin ja Tavastialle keskiviikkona 23.10. Rakastettu ja viihdyttävä live-esiintyjä räjäytti pankin Flow’ssa 2017 ja tekee nyt kaivatun paluunsa Helsinkiin. West Coast Vibes -soolodebyyttinsä jo vuonna 1963 julkaissut Los Angelesista kotoisin oleva Roy Ayers lukeutuu niihin artisteihin, joiden uraa seuraamalla on samalla mahdollista jäljittää jazzin kehitystä. 60-luvun akustisesta svengistä saumattomasti jazzfunkin ja discon sävyihin liikkuneen vibrafonistin biisirepertuaariin kuuluu iso liuta klassikkoteoksia Everybody Loves the Sunshinesta Runningin kautta Coffy-soundtrackiin. Hiphop-sukupolvelle Ayers on tullut tutuksi taajaan sämplättynä artistina. Sample-tietokanta Whosampled.com listaa (tällä hetkellä) kaikkiaan 635 Ayers-samplea käyttänyttä kappaletta, joka tekee hänestä erään kaikkien aikojen sämplätyimmistä artisteista. Monipuolisen ja pitkän uransa aikana Ayers on työskennellyt mm. Fela Kutin, A Tribe Called Questin ja Erykah Badun kanssa. 78-vuotias Ayers keikkailee edelleen aktiivisesti ympäri maailmaa ylistetyn yhtyeensä kera. Illan avaava Bowman Trio on rumpali Sami Nummelan, trumpetisti Tomi Nikun ja basisti Joonas Tuurin muodostama yhtye, jonka ”loft jazziksi” kutsuttu minimalistinen akustinen soundi on hurmannut yleisöä meillä ja muualla.
1.12.2019 - 8.12.2019 We Jazz 2019Korjaamo We Jazz 2019 in Helsinki
Osoite: Töölönkatu 51 B.
Useita esityspaikkoja. Mm. Hilde Marie Holsen, 3TM, VIRTA, OK:KO.

Subscribe: RSS | iCal