Keikat

PvmMitäPaikkaPaikkakunta
25.4.2018 - 29.4.2018 April Jazz 2018Tapiolasali April Jazz 2018 in Espoo
Osoite: Kaupinkalliontie 10.
Useita esityspaikkoja. Mm. E.S.T. Symphony, Lauri Porra Flyover Ensemble, Camané, The Bad Plus, EBB, Ari Hoenig Trio, Teemu Viinikainen III, Club For Five, Rohey, Elifantree, Ambrose Akinmusire, Bobo Stenson Trio, Ilmiliekki Quartet, In Love With, Laura Mvula.
27.4.2018 Teemu Viinikainen IIIBar Ö Teemu Viinikainen III in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 13,50-16,50 €. Osoite: Linnankatu 7.
Flame Jazz. Teemu Viinikainen – kitara, Mikael Myrskog – Rhodes & Moog, Joonas Riippa – rummut. Suomen tunnetuimpiin kitaristeihin lukeutuva Teemu Viinikainen julkaisi syyskuussa 2017 uuden albumin nimellä Teemu Viinikainen III / Return Of Robert Dickson. Eclipse Recordsin julkaisema, vuoden parhaaksi jazzalbumiksi ehdolla oleva levy on hänen kolmannen triokokoonpanonsa ensilevytys.
27.4.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Tomi Kettunen, kitara, Lassi Kouvo, piano.
27.4.2018 Marana Zwarg Sexteto UniversalPoppari Marana Zwarg Sexteto Universal in Jyväskylä
Klo: 22.30. Osoite: Puistokatu 2-4.
28.4.2018 Anni ElifVuotalo Anni Elif in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alk. 15 €. Osoite: Mosaiikkitori 2.
Illan konsertti sisältää etupäässä musiikkia uraauurtavan runoilijan Edith Södergranin universumista, mutta yleisö pääsee nauttimaan myös Karin Boyen, Bruno K. Öijerin ja Märta Tikkasen lyriikasta. Anni Elifin sävelkieli kulkee käsi kädessä vahvojen runojen kanssa. Yhdessä ne luovat intiimin ja orgaanisen maailman, joka häilyy elämän ja kuoleman rajamailla. Mukana myös kolme ainutlaatuista muusikkoa Suomesta ja Islannista. Anni Elif Egecioglu, Pauli Lyytinen, Sigurdur Rögnvaldsson, Tuomas A. Turunen. Kesto n. 120 min. Klubi-ilta, A-oikeudet, tarjoilusta vastaa kahvila Pokkari, ovet avataan klo 18.30.
29.4.2018 Pauli Lyytinen Magnetia OrkesteriMalmitalo Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: 6,50 €. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
Jazz’n Jam. Vahvasti improvisoivaa, akustista kvartettia on kutsuttu huimaksi – eikä ihme – sen miehistökin koostuu mitä parhaimmista jazzmuusikoista. Pauli Lyytisen sävellykset sekä tarjoavat otolliset puitteet jokaisen soittajan vahvuuksille että haastavat yhtyettä tutkimaan entuudestaan tuntemattomia alueita. Lyytisen Magnetia Orkesteri aloitti toimintansa keväällä 2015. Huippukokoonpanossa soittavat Lyytisen ohella Verneri Pohjola (trumpetti), Eero Tikkanen (kontrabasso) ja Mika Kallio (rummut). Yhtyeen juurevat esiintymiset ja maanläheisen lämmin soundi ovat keränneet runsaasti kiitosta. Magnetia Orkesteri julkaisi ensialbuminsa ”I” Eclipse Music (CD) ja We Jazz X Grotto Records (LP) levymerkeille Pori Jazz festivaalilla kesällä 2017. Pauli Lyytinen sai samassa yhteydessä Pori Jazzin myöntämän Ted Curson -palkinnon. Pauli Lyytinen (s. 1983) on yksi suomalaisen jazzin kuumista nimistä, joka tunnetaan vahvaäänisenä ja omaleimaisena saksofonistina ja säveltäjänä. Viime vuosina Lyytinen on tullut tutuksi mm. yhtyeistä Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery, Equally Stupid ja Raoul Björkenheim eCsTaSy. Verneri Pohjola on kansainvälisesti tunnetuimpia jazzmuusikkojamme, jonka persoonallinen tyyli on tullut tutuksi mm. Ilmiliekki Quartetista ja viimeisimpänä paljon huomiota saaneesta Verneri Pohjola Groupin ”Pekka” -projektista. Eero Tikkanen on maamme kysytyimpiä kontrabasisteja, joka tunnetaan erinomaisena improvisoijana ja joka on niittänyt mainetta mm. yhtyeissä Mopo ja The Mystic Revelation of Teppo Repo. Mika Kallio on yksi keskeisimpiä ja arvostetuimpia jazzrumpaleitamme, joka soittaa tällä hetkellä aktiivisesti mm. Verneri Pohjola Groupissa, Esa Pietilän yhtyeessä ja Mikko Innasen Gourmet -kokoonpanossa. Pauli Lyytinen – saksofonit, Verneri Pohjola – trumpetti, Eero Tikkanen – kontrabasso, Mika Kallio – rummut. Sarjan taiteellinen johtaja on Sakari Puhakka. Kesto n. 1 tunti, ei väliaikaa.
2.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Solo piano improvisations.
2.5.2018 Kari Ikonen TrioJoensuun konservatorio Kari Ikonen Trio in Joensuu
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/10/6 € €. Osoite: Rantakatu 31.
Jazzkerho -76. Kari Ikonen – piano, Olli Rantala – kontrabasso, Markku Ounaskari – rummut. Poikkeuksellinen ja upeasti soittava pianotrio, jonka ekspressiivinen ja innovatiivinen keitos koostuu parhaista pohjois-eurooppalaisista raaka-aineista, vankasta afro-amerikkalaisen keittotaidon perinteestä ja hienoimmista itä- ja länsimaisista mausteista. Suomen lisäksi 17 maassa esiintynyt trio ja sen kaksi albumia ovat keränneet vuolaasti kiitosta myös monilla kansainvälisillä foorumeilla.
2.5.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Osoite: Yrjönkatu 18.
2.5.2018 Jazz & blues jamitKing’s Crown Jazz & blues jamit in Kuopio
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy, käsiohjelma 5 €, tuotto muusikoille. Osoite: Kuninkaankatu 22.
Kuopio Jazz & Blues ry.
2.5.2018 GourmetJuttutupa Gourmet in Helsinki
Klo: 21.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Säästöpankinranta 6.
Rytmihäiriöklubi. Levynjulkaisukonsertti. Mikko Innanen – saksofonit, Esa Onttonen – kitara, Ilmari Pohjola – pasuuna, Veli Kujala – harmonikka, Petri Keskitalo – tuuba, Mika Kallio – rummut.
3.5.2018 Kari Ikonen TrioNurmes-talo Kari Ikonen Trio in Nurmes
Pääsymaksu: ?. Osoite: Kötsintie 2.
Hannikaisen sali. Kari Ikonen – piano, Olli Rantala – kontrabasso, Markku Ounaskari – rummut. Poikkeuksellinen ja upeasti soittava pianotrio, jonka ekspressiivinen ja innovatiivinen keitos koostuu parhaista pohjois-eurooppalaisista raaka-aineista, vankasta afro-amerikkalaisen keittotaidon perinteestä ja hienoimmista itä- ja länsimaisista mausteista. Suomen lisäksi 17 maassa esiintynyt trio ja sen kaksi albumia ovat keränneet vuolaasti kiitosta myös monilla kansainvälisillä foorumeilla.
3.5.2018 Jukkis Uotila, Anders Jormin, Billy HartKoko Jazz Club Jukkis Uotila, Anders Jormin, Billy Hart in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25 €. Osoite: Hämeentie 3.
Jukkis Uotilan uuden kansainvälisen pianotrion suomenvierailu on ainutlaatuinen tapaus, joka juhlistaa kolmen kokeneen muusikon syvää ystävyyttä. Legendaarisen Billy Hartin nuori rumpalilahjakkuus Jukkis tapasi jo ensimmäisen kerran vuonna 1977 Helsingissä. Hartin pitkä ura Herbie Hancockin, McCoy Tynerin ja Miles Davisin kanssa hakee vertaistaan ja innovatiivisen rumpalin vaikutus Jukkiksen rummun soittoon oli kuultavissa jo varhain. Yhteys ruotsalaiseen basisti Anders Jorminiin taas juontaa vuoteen 1988 ja esiintymiseen saksofonistilegenda Joe Hendersonin kanssa Tanskassa. ECM- yhteyksistään (mm.Bobo Stenson ja Tomasz Stanko) tuttu Jormin on soittanut kahdella Jukkiksen julkaisulla ja he ovat tavanneet toisensa vuosien varrella lukuisissa skandinaavisissa yhtyeissä. Trion sidettä vahvistaa Hartin ja Jorminin pitkä yhteistyö amerikkalaisen saksofonisti Charles Lloydin kvartetissa 1990-luvulla. Rumpalina ja säveltäjä tunnettu Jukkis Uotila (s.1960) paljasti pianistiset kykynsä julkisesti vasta nelikymppisenä. Vuosituhannen alussa tehty Meninas –julkaisu yllätti kuulijat. ”Vuoden merkittävimpiä levyjä”, ylisti Helsingin Sanomat 2005. ”You’re in for a big surprise”, mainosti trumpetisti Randy Brecker, jonka yhtyeessä Jukkis oli ollut kiertueilla rumpalina jo 1980-luvulla. Kansainvälinen yhteistyö vuonna 2006 nuoruuden rumpuidolin Billy Cobhamin kanssa alkoi juuri Breckerin suosituksesta. Jukkis kiersi maailmaa soittaen vaihteeksi kosketinsoittimia ja oman kvartettinsa esiintymisten lisäksi hän vieraili monissa yhtyeissä pianistina. 2010-luvulla KSJazz –levy-yhtiön julkaisuilla on saatu kuulla Jukkiksen omaa musiikkia sovitettuna ruotsalaisista huipuista koostuvalle Stockholm Jazz Orchestralle sekä villiä ja saumatonta yhteistyötä Billy Hartin kanssa pianistina ”The Herbie Hancock Legacy” –tallenteella. TrioMusic – yhtye esittää Jukkiksen tuotantoa valikoiduin lainasävellyksin. Totutun vahvan grooven ja riskejä kaihtamattoman yhteissoiton sijaan painopiste onkin nyt kuulaissa balladeissa ja vähäeleisessä lyyrisessä ilmaisussa, jolla trio saattaa yllättää kuulijat. Jukkis Uotila, piano, Anders Jormin, bass, Billy Hart, drums.
3.5.2018 Tuomas Paukku ScriptionPoppari Tuomas Paukku Scription in Jyväskylä
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 12/8 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Jazz Jkl Live. Jyväskyläläisen kitaristi-säveltäjä Tuomas Paukun Scription-yhtye edustaa nuoren suomalaisen jazzsoittajiston aktiivista kärkiryhmää ja se tulkitsee liiderinsä omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vastustamattomalla palolla. Tyylillisesti Scriptionin musiikki nojaa vahvasti moderniin jazzimpressionismiin ja postbopiin, mutta se etsii uusia maisemia ja ulottuvuuksia venyttämällä rohkeasti traditioiden karsinoivia raja-aitoja. Keväällä 2016 perustettu Tuomas Paukku Scription on jatkanut siitä mihin Paukun suomalais-ruotsalainen Description-kokoonpano jäi. Ruotsalaisten kanssa tehty levy julkaistiin marraskuussa 2016, mutta levynjulkaisukiertueella oli valokeilassa jo uusi kotimainen kokoonpano. Scription äänittää odotetun debyyttilevynsä tammikuussa 2018 ja sen julkaisee huhtikuussa Eclipse Music. Yhtyeen uudessa musiikissa saavat erityisesti sijaa läpisävelletyt osiot ja rakenteet. Tuomas Paukku – kitara, Artturi Rönkä – piano, Janne Tuovinen – basso, Tomi Saikkonen – rummut.
4.5.2018 Sid Hille CamerataTemppeliaukion kirkko Sid Hille Camerata in Helsinki
Osoite: Lutherinkatu 3.
”Farbformen”.
4.5.2018 Michael Manring & PaidarionSellosali Michael Manring & Paidarion in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alkaen 15 € + toimitusmaksu, Lippupiste. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Amerikkalainen Michael Manring on rikkonut bassonsoiton rajoja jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Michaelin innovatiivinen ja persoonallinen soittotyyli on vaikuttanut voimakkaasti moneen tämän päivän basistiin sekä kitaristiin. Vuoden basistiksi Bass Player -lehden äänestyksessä 90-luvulla valittu Manring esiintyy Sellosalissa soolona sekä Paidarion-yhtyeen kanssa. Konsertin ohjelmisto perustuu Michaelin sekä Paidarionin uusiin sävellyksiin. Michael Manring (bassot & efektit),Esa Kotilainen (kosketinsoittimet), Jan-Olof Strandberg (akustinen sekä sähköbassokitara & pystybasso), Kimmo Pörsti (rummut & lyömäsoittimet). Kesto 1 h 30 min, ei väliaikaa.
4.5.2018 Olli Ahvenlahti New QuartetG Livelab Olli Ahvenlahti New Quartet in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Kotimaisen jazzin eläviin legendoihin kuuluva pianisti-säveltäjä Olli Ahvenlahti julkaisi uuden kehutun levynsä Thinking, Whistling joulukuussa. Kyseessä oli Ahvenlahden odotettu ensimmäinen jazzlevy yli 30 vuoteen. G Livelabissa nauhoitetulla albumilla pianisti yhdistää voimansa Jaska Lukkarinen Trion kanssa, ja nyt Olli Ahvenlahti New Quartet nähdään ensi kertaa klubikeikalla Helsingissä. Olli Ahvenlahti – piano, Jussi Kannaste – saksofoni. Antti Lötjönen – basso, Jaska Lukkarinen – rummut.
4.5.2018 Tuomas Paukku ScriptionMiekkaniemi Tuomas Paukku Scription in Viitasaari
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15 €. Osoite: Laitisenkuja 6.
Miekkaniemen musiikkivuoden raikkaasti aloittaa Tuomas Paukku Scription. Tuomas Paukku Scription kiertää toukokuussa kotimaata debyyttilevyn julkaisun merkeissä ja esiintyy Viitasaaren Miekkaniemessä perjantaina 4.5.2018 kello 19. Vuonna 2016 perustettu yhtye esittää kitaristi-säveltäjä Tuomas Paukun sävymaailmoiltaan moniulotteista ja omaleimasta nykyjazzia. Kokoonpano edustaa nuoren kotimaisen jazzsukupolven aktiivista kärkiryhmää. Tyylillisesti Scriptionin musiikki nojaa vahvasti moderniin jazzimpressionismiin ja postbopiin, mutta se etsii uusia maisemia ja ulottuvuuksia venyttämällä rohkeasti traditioiden karsinoivia raja-aitoja. Yhtyeen uudessa musiikissa saavat erityisesti sijaa läpisävelletyt osiot ja rakenteet. Tuomas Paukku, kitara, Artturi Rönkä, piano, Janne Tuovinen, basso, Tomi Saikkonen, rummut.
4.5.2018 GourmetDegerby Musik Room Gourmet in Loviisa
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?.
Levynjulkaisukonsertti. Mikko Innanen – saksofonit, Esa Onttonen – kitara, Ilmari Pohjola – pasuuna, Veli Kujala – harmonikka, Petri Keskitalo – tuuba, Mika Kallio – rummut.
4.5.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Neljä Fonia on syksyllä 2017 perustettu saksofonikvartetti, joka täyttää ilmeisen aukon Helsingin seudun musiikkitarjonnassa. Saksofonikvartetteja on pääkaupunkiseudulla vähän. Yhtyeen ohjelmisto sisältää tunnettuja ja tuntemattomampia jazz-standardeja eri aikakausilta, lattareita, pop-sävelmiä, kansanmelodioita sekä yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä. Simo Pinomaa, sopraanosaksofoni, Petri Herranen, alttosaksofoni, Kaj Olander, tenorisaksofoni, Niko Paakkunainen, baritonisaksofoni. Lassi Kouvo, piano.
4.5.2018 Jukkis Uotila, Anders Jormin, Billy HartRavintola Raatihuone Jukkis Uotila, Anders Jormin, Billy Hart in Iisalmi
Klo: 20.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kauppakatu 22.
KJC Iisalmi. Jukkis Uotilan uuden kansainvälisen pianotrion suomenvierailu on ainutlaatuinen tapaus, joka juhlistaa kolmen kokeneen muusikon syvää ystävyyttä. Legendaarisen Billy Hartin nuori rumpalilahjakkuus Jukkis tapasi jo ensimmäisen kerran vuonna 1977 Helsingissä. Hartin pitkä ura Herbie Hancockin, McCoy Tynerin ja Miles Davisin kanssa hakee vertaistaan ja innovatiivisen rumpalin vaikutus Jukkiksen rummun soittoon oli kuultavissa jo varhain. Yhteys ruotsalaiseen basisti Anders Jorminiin taas juontaa vuoteen 1988 ja esiintymiseen saksofonistilegenda Joe Hendersonin kanssa Tanskassa. ECM- yhteyksistään (mm.Bobo Stenson ja Tomasz Stanko) tuttu Jormin on soittanut kahdella Jukkiksen julkaisulla ja he ovat tavanneet toisensa vuosien varrella lukuisissa skandinaavisissa yhtyeissä. Trion sidettä vahvistaa Hartin ja Jorminin pitkä yhteistyö amerikkalaisen saksofonisti Charles Lloydin kvartetissa 1990-luvulla. Rumpalina ja säveltäjä tunnettu Jukkis Uotila (s.1960) paljasti pianistiset kykynsä julkisesti vasta nelikymppisenä. Vuosituhannen alussa tehty Meninas –julkaisu yllätti kuulijat. ”Vuoden merkittävimpiä levyjä”, ylisti Helsingin Sanomat 2005. ”You’re in for a big surprise”, mainosti trumpetisti Randy Brecker, jonka yhtyeessä Jukkis oli ollut kiertueilla rumpalina jo 1980-luvulla. Kansainvälinen yhteistyö vuonna 2006 nuoruuden rumpuidolin Billy Cobhamin kanssa alkoi juuri Breckerin suosituksesta. Jukkis kiersi maailmaa soittaen vaihteeksi kosketinsoittimia ja oman kvartettinsa esiintymisten lisäksi hän vieraili monissa yhtyeissä pianistina. 2010-luvulla KSJazz –levy-yhtiön julkaisuilla on saatu kuulla Jukkiksen omaa musiikkia sovitettuna ruotsalaisista huipuista koostuvalle Stockholm Jazz Orchestralle sekä villiä ja saumatonta yhteistyötä Billy Hartin kanssa pianistina ”The Herbie Hancock Legacy” –tallenteella. TrioMusic – yhtye esittää Jukkiksen tuotantoa valikoiduin lainasävellyksin. Totutun vahvan grooven ja riskejä kaihtamattoman yhteissoiton sijaan painopiste onkin nyt kuulaissa balladeissa ja vähäeleisessä lyyrisessä ilmaisussa, jolla trio saattaa yllättää kuulijat. Jukkis Uotila, piano, Anders Jormin, bass, Billy Hart, drums.
4.5.2018 Iris Bergcrantz QuintetCafé Tiljan Iris Bergcrantz Quintet in Turku
Klo: 22.00. Pääsymaksu: 12-17,50 €. Osoite: Eerikinkatu 13.
Flame Jazz. Iris Bergcrantz – laulu, Anders Bergcrantz – trumpetti, Anna-Lena Laurin – piano ja koskettimet, Anders Fjeldsted – basso, Johan Kolsut – rummut. Ruotsalaisen musiikkiperheen uusin tähti Iris Bergcranz julkaisi vuonna 2015 kiehtovan debyyttialbumin Difference Universe. Kriitikoiden ylistämä lahjakkuus nousi nopeasti maansa jazzlaulajien kärkikastiin. Bergcranzin kyvyt huomattiin myös USA:ssa, kun Grammy-tuomaristossa vaikuttanut Arnaldo De Souterio nosti albumin blogissaan kuukauden levyksi. ”This girl is a force of nature.” – Arnaldo De Souterio, Jazz Station Los Angeles. Konsertti on osa Nordisk Kulturfondin tukemaa Puls-hanketta.
5.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 15.00. Osoite: Lutherinkatu 3.
Two Moons – duo chamber concert.
5.5.2018 Jukkis Uotila, Anders Jormin, Billy HartKiurusali Jukkis Uotila, Anders Jormin, Billy Hart in Kiuruvesi
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20 €. Osoite: Lähteentie 10 A.
KJC Kiuruvesi. Jukkis Uotilan uuden kansainvälisen pianotrion suomenvierailu on ainutlaatuinen tapaus, joka juhlistaa kolmen kokeneen muusikon syvää ystävyyttä. Legendaarisen Billy Hartin nuori rumpalilahjakkuus Jukkis tapasi jo ensimmäisen kerran vuonna 1977 Helsingissä. Hartin pitkä ura Herbie Hancockin, McCoy Tynerin ja Miles Davisin kanssa hakee vertaistaan ja innovatiivisen rumpalin vaikutus Jukkiksen rummun soittoon oli kuultavissa jo varhain. Yhteys ruotsalaiseen basisti Anders Jorminiin taas juontaa vuoteen 1988 ja esiintymiseen saksofonistilegenda Joe Hendersonin kanssa Tanskassa. ECM- yhteyksistään (mm.Bobo Stenson ja Tomasz Stanko) tuttu Jormin on soittanut kahdella Jukkiksen julkaisulla ja he ovat tavanneet toisensa vuosien varrella lukuisissa skandinaavisissa yhtyeissä. Trion sidettä vahvistaa Hartin ja Jorminin pitkä yhteistyö amerikkalaisen saksofonisti Charles Lloydin kvartetissa 1990-luvulla. Rumpalina ja säveltäjä tunnettu Jukkis Uotila (s.1960) paljasti pianistiset kykynsä julkisesti vasta nelikymppisenä. Vuosituhannen alussa tehty Meninas –julkaisu yllätti kuulijat. ”Vuoden merkittävimpiä levyjä”, ylisti Helsingin Sanomat 2005. ”You’re in for a big surprise”, mainosti trumpetisti Randy Brecker, jonka yhtyeessä Jukkis oli ollut kiertueilla rumpalina jo 1980-luvulla. Kansainvälinen yhteistyö vuonna 2006 nuoruuden rumpuidolin Billy Cobhamin kanssa alkoi juuri Breckerin suosituksesta. Jukkis kiersi maailmaa soittaen vaihteeksi kosketinsoittimia ja oman kvartettinsa esiintymisten lisäksi hän vieraili monissa yhtyeissä pianistina. 2010-luvulla KSJazz –levy-yhtiön julkaisuilla on saatu kuulla Jukkiksen omaa musiikkia sovitettuna ruotsalaisista huipuista koostuvalle Stockholm Jazz Orchestralle sekä villiä ja saumatonta yhteistyötä Billy Hartin kanssa pianistina ”The Herbie Hancock Legacy” –tallenteella. TrioMusic – yhtye esittää Jukkiksen tuotantoa valikoiduin lainasävellyksin. Totutun vahvan grooven ja riskejä kaihtamattoman yhteissoiton sijaan painopiste onkin nyt kuulaissa balladeissa ja vähäeleisessä lyyrisessä ilmaisussa, jolla trio saattaa yllättää kuulijat. Jukkis Uotila, piano, Anders Jormin, bass, Billy Hart, drums.
6.5.2018 Jolly Jumpers, Sound & FuryValidi Karkia -klubi Jolly Jumpers, Sound & Fury in Pori
Pääsymaksu: ?. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
Jolly Jumpers levynjulkaisu: Petri Hannus, Marko Leuanniemi, Keijo Pirkola. Sound & Fury levynjulkaisu: Jorma Tapio, Pepa Päivinen, Tane Kannisto, Antero Priha, Jimi Sumén, Julius Heikkilä, Sampo Lassila, Hannu Risku, Simo Laihonen.
7.5.2018 UMO & Lauri PorraKoko Jazz Club UMO & Lauri Porra in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Tiketistä 18/14 €. Osoite: Hämeentie 3.
UMO ja bassovirtuoosi Lauri Porra jatkavat suosiota saanutta yhteistyötään Koko Jazz Clubin ja Vuotalon konserteissa toukokuussa! Konsertti koostuu Lauri Porran kolmelta levyltä poimituista kappaleista, tunnelmien kulkiessa räjähtävästä rockjazz-tulkinnasta kuulaisiin elokuvallisiin sävyihin ja hetkittäin jopa minimalistiseen, mietiskelevään tulkintaan. UMO tuo keitokseen omat musiikilliset vahvuutensa ja luo yhdessä Lauri Porran musiikin kanssa uniikin musiikillisen matkan sinne, missä genrerajoitteet eivät seiso musiikin ja kuulijan välissä. Porran sävellysten big band -orkestroinnista vastaavat Mikko Hassinen, Jussi Lampela, Artturi Rönkä ja Sampo Kasurinen. Yli kuudessakymmenessä maassa esiintynyt Lauri Porra (s. 1977) tunnetaan muun muassa Stratovariuksesta ja johtamastaan Lauri Porra Flyover Ensemblestä. Hän on säveltänyt elokuviin, televisioon, teatteriin ja sinfoniaorkestereille, julkaissut kolme sooloalbumia, toiminut kapellimestarina, laulanut Ylioppilaskunnan laulajissa, voittanut muun muassa Nordisk popularauktors unionin NPU-palkinnon ja Voitto-palkinnon mainosmusiikista, sekä toiminut Helsingin juhlaviikkojen taiteellisessa työryhmässä. Yhteistyötä monipuolinen muusikko on tehnyt muun muassa Juice Leskisen, Emma Salokosken, Apocalyptican, Ben Granfeltin, Radion Sinfoniaorkesterin ja Lahti Sinfonian kanssa.
7.5.2018 Iiro RantalaG Livelab Iiro Rantala in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 18 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Klasariklubi. Minna Pensolan vieraana Suurta Salaisuutta kantava tähtipianisti Iiro Rantala, joka esittää illan aikana myös omaa musiikkiaan.
7.5.2018 Moments of ResiliencePoppari Moments of Resilience in Jyväskylä
Klo: 21.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Puistokatu 2-4.
Moments of Resilience – Hanna Turusen B-tutkinto (JAMK). Illan aikana soitamme musiikkia mm. Omer Avitalilta, Ray Barrettolta, Tigran Hamasyanilta sekä pari kappaletta Turusen omaa tuotantoa. Hanna Turunen – sähkö- ja kontrabasso, Markus Snellman – rummut, Aaro Laitinen – piano, Matias Luoto – kitara, Jaakko Puusaari – kitara, Vili Kallonen – perkussiot, Henriika Steidel-Luoto – laulu, Heikki Sillanpää – pasuuna, baritonitorvi, Antti Kuusela – trumpetti, Aki Vänskä – tenori- ja sopraanosaksofoni.
8.5.2018 f#Digelius f# in Helsinki
Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Laivurinrinne 2.
Sid Hille, Jori Huhtala, Markus Ketola.
8.5.2018 UMO & Lauri PorraVuotalo UMO & Lauri Porra in Helsinki
Klo: 14.00. Pääsymaksu: Lippupiste 10/5 €. Osoite: Mosaiikkitori 2.
UMO ja bassovirtuoosi Lauri Porra jatkavat suosiota saanutta yhteistyötään Koko Jazz Clubin ja Vuotalon konserteissa toukokuussa! Konsertti koostuu Lauri Porran kolmelta levyltä poimituista kappaleista, tunnelmien kulkiessa räjähtävästä rockjazz-tulkinnasta kuulaisiin elokuvallisiin sävyihin ja hetkittäin jopa minimalistiseen, mietiskelevään tulkintaan. UMO tuo keitokseen omat musiikilliset vahvuutensa ja luo yhdessä Lauri Porran musiikin kanssa uniikin musiikillisen matkan sinne, missä genrerajoitteet eivät seiso musiikin ja kuulijan välissä. Porran sävellysten big band -orkestroinnista vastaavat Mikko Hassinen, Jussi Lampela, Artturi Rönkä ja Sampo Kasurinen. Yli kuudessakymmenessä maassa esiintynyt Lauri Porra (s. 1977) tunnetaan muun muassa Stratovariuksesta ja johtamastaan Lauri Porra Flyover Ensemblestä. Hän on säveltänyt elokuviin, televisioon, teatteriin ja sinfoniaorkestereille, julkaissut kolme sooloalbumia, toiminut kapellimestarina, laulanut Ylioppilaskunnan laulajissa, voittanut muun muassa Nordisk popularauktors unionin NPU-palkinnon ja Voitto-palkinnon mainosmusiikista, sekä toiminut Helsingin juhlaviikkojen taiteellisessa työryhmässä. Yhteistyötä monipuolinen muusikko on tehnyt muun muassa Juice Leskisen, Emma Salokosken, Apocalyptican, Ben Granfeltin, Radion Sinfoniaorkesterin ja Lahti Sinfonian kanssa.
8.5.2018 Mikko Innanen ja ystävätBar Favela Mikko Innanen ja ystävät in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Mechelininkatu 13.
9.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Solo piano improvisations.
9.5.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Osoite: Yrjönkatu 18.
9.5.2018 Aili IkonenG Livelab Aili Ikonen in Helsinki
Klo: 20.30. Pääsymaksu: 20 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Laulaja Aili Ikosen uudella Piirrä minut -levyllä tarjoillaan yhä tunteikkaampaa ja henkilökohtaisempaa puolta laulajan ohjelmistosta: tarinoita ohikiitävistä hetkistä, unettomista öistä, kiihkeästä janosta ja veteen sekoitetuista väreistä. Ikonen yhtyeineen esittää tämän hetken väkevintä kotimaista laulujazzia. Aili Ikonen, laulu / William Suvanne, saksofonit / Janne Toivonen, trumpetti / Tuomas J. Turunen, piano / Mikko Pellinen, kontrabasso / Mikko Arlin, rummut.
9.5.2018 Halme Prospekt feat. Pekko KäppiJuttutupa Halme Prospekt feat. Pekko Käppi in Helsinki
Klo: 21.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Säästöpankinranta 6.
Rytmihäiriöklubi. Levynjulkaisukeikka. Hepa Halme – saksofonit, huilut, Matti Riikonen – trumpetti, Esa Onttonen – kitara, Arttu Tolonen – kitara, syntetisaattori, Tapani Varis – basso, Alf Forsman – rummut, Pekko Käppi – jouhikko.
10.5.2018 Tjango!Kangasala-talo Tjango! in Kangasala
Klo: 17.00. Pääsymaksu: Kangasala-talolta 20/18€, Lippu.fi alk. 22,50/20,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun. Osoite: Kuohunharjuntie 6.
Helsinkiläinen etnojazz-yhtye Tjango! on alun perin klassisen musiikin soittajien perustama poikkeuksellisen monipuolinen yhtye. Sen musiikilliset juuret ovat mustalaisjazzissa sekä latinalaisamerikkalaisessa traditiossa. Suurimmat innoittajat ovat olleet mustalaisjazzin mestari Django Reinhardt sekä Astor Piazzollan tango nuevo, joiden yhdistelmästä juontuu myös yhtyeen nimi Tjango!. Esikuvien katveesta yhtyeen tie on kuitenkin vienyt hyvin omaperäiseen sekoitukseen. Se on vahvasti kansanmusiikillinen, yhtä voimakkaasti rytmimusiikillinen, ja myös klassisen musiikin klangia on edelleen mukana. Yhtye julkaisi toisen albuminsa toukokuussa 2017. Levyn nimi Greens and Blues viittaa paitsi Suomen kesän väreihin, myös bluegrass-musiikkiin, jonka vaikutteet kuuluvat aiempaa selvemmin Tjango!n musiikissa. Vuonna 2010 perustetun yhtyeen kokoonpano uudistui 2016, kun useista kansanmusiikkiyhtyeistä tutut viulisti Tero Hyväluoma ja kontrabasisti Tarmo Anttila liittyivät yhtyeeseen alkuperäisjäsenten kitaristi Otto Tolosen ja haitaristi Antti Leinosen rinnalle. Antti Leinonen, harmonikka, Otto Tolonen, kitara, Tero Hyväluoma, viulu, Tarmo Anttila, kontrabasso. Esityksen kesto on 1 h 45 min sisältäen väliajan.
11.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 15.00. Osoite: Lutherinkatu 3.
Two Moons – duo chamber concert.
11.5.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Jazzjamien housebandissa soittavat Häkä Virtanen, kontrabasso, Sami Nummela, rummut, Lassi Kouvo, piano. Keikka alkaa klo 20, jazzjamit klo 21
12.5.2018 Sid Hille CamerataMusiikkitalo Sid Hille Camerata in Helsinki
Pääsymaksu: ?. Osoite: Mannerheimintie 13.
Black Box. ”Farbformen”.
12.5.2018 Johanna FörstiTampereen Työväen Teatteri Johanna Försti in Tampere
Klo: 22.00. Pääsymaksu: 22 €. Osoite: Hallituskatu 19.
TTT-klubi. Syksyllä 2016 Johanna Försti esiintyi TTT-Klubilla loppuunmyydylle yleisölle, jonka reaktioita voisi luonnehtia esimerkiksi sanalla hurmioitunut. Nyt Tähdet, tähdet -kilpailun finalisti ja Jo Stance -souljazzkollektiivin laulaja palaa klubillemme uudistuneella ohjelmistolla ja kokoonpanolla! Tällä kertaa Försti esittää valitsemiaan lauluja populaarimusiikin laajasta kirjosta suomeksi, mukaan lukien käännösbiisejä, ja tukenaan hänellä on oma nelihenkinen yhtyeensä, jossa soi myös saksofoni. Upea ääni ja sielukas läsnäolo on nostanut Johanna Förstin suosikkilaulajaksi television musiikkiohjelmiin ja presidentinlinnan promenadille. Vuonna 2017 hänet kiinnitettiin solistiksi mm. Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan sekä Muusikkojen liiton 100-vuotisjuhlakiertueelle. Kokoonpano: Johanna Försti, laulu, Ville Hovi, saksofoni Henri Mäntylä, piano, Arto Nurmi, basso, Teemu Eronen, rummut.
14.5.2018 Kari IkonenKoko Jazz Club Kari Ikonen in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15 €. Osoite: Hämeentie 3.
Vuonna 2013 Yrjö-palkinnolla aateloitu pianisti, moogisti ja säveltäjä Kari Ikonen (s. 1973) on Suomen arvostetuimpia jazzmuusikoita. Oman trionsa ja sooloprojektiensa lisäksi hän toimii aktiivisesti monien kansainvälisten huippuyhtyeiden ja -muusikoiden kanssa, kuten UMO, Quartet Ajaton, Jeff Denson Trio, Orchestra Nazionale della Luna, Trio Toffa, Louis Sclavis, Lee Konitz, Ingrid Jensen, Bob Moses, Tom Arthurs ja Vincent Courtois. Säveltäjänä laajalti tunnustettu Ikonen on palkittu arvostetuissa Julius Hemphill Composition Awards (USA) ja Scrivere in Jazz (Italia) -sävellyskilpailuissa. Tässä konsertissa Ikonen tulkitsee pianolla sävellyksiään mm. uudelta Ikonostasis–albumiltaan. Konsertin jälkeen jatkamme Jazzmuusikot Ry:n jameilla. Sisäänpääsy jameihin 5 e, ei erillistä maksua konserttilipun lunastaneille.
16.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Solo piano improvisations.
16.5.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Osoite: Yrjönkatu 18.
16.5.2018 MopoJuttutupa Mopo in Helsinki
Klo: 21.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Säästöpankinranta 6.
Rytmihäiriöklubi. Linda Fredriksson – saksofonit, Eero Tikkanen – basso, Eeti Nieminen – rummut, lyömäsoittimet.
17.5.2018 Tuomas J. Turunen Trio feat. Manuel DunkelMusiikkitalo Tuomas J. Turunen Trio feat. Manuel Dunkel in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 6-17,50 €. Osoite: Mannerheimintie 13.
Black Box. Tuomas J. Turunen käsittelee jatkotutkintokonsertissaan jazzpianon satavuotista historiaa erityisesti vasemman käden näkökulmasta. Jazzin historian alkuvaiheessa vasemman käden käyttö oli jazzpianisteilla aktiivisempaa, koska pianistit soittivat myös bassolinjoja. Vasemman käden käyttö on kuitenkin jäänyt nykypäivän jazzpianisteilla oikean käden varjoon, ja Turunen tunnistaa tämän myös itsessään. On aika vaihtaa fokusta oikeasta vasempaan. Turusen ensimmäinen jatkotutkintokonsertti sisältää läpileikkauksen erilaisista 1960-luvun tärkeimmillä jazzlevytyksillä soitetuista vasemman käden tyyleistä. Silloin modernin jazzpianonsoiton pioneerit kuten Bill Evans, Herbie Hancock ja McCoy Tyner vaikuttivat soitollaan nykyisen jazzpianotyylin syntymiseen. Turunen esittelee näiden mestareiden vasemman käden tekniikoita ja pohtii niiden vaikutusta nykypäivän jazzpianismiin. Manuel Dunkel, saksofonit, Tuomas J. Turunen, piano, Jori Huhtala, basso, Tuomas Timonen, rummut Konsertti lähetetään suorana verkossa.
17.5.2018 Juhani Aaltonen & Raoul BjörkenheimKoko Jazz Club Juhani Aaltonen & Raoul Björkenheim in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18/15 €. Osoite: Hämeentie 3.
UMOa ja Tasavallan Presidenttiä perustamassa ollut ja paljon Edward Vesalan sekä mm.Reggie Workmanin ja Andrew Cyrillen kanssa soittanut Junnu Aaltonen vain paranee vanhetessaan. Suomi-jazzin suurmies saa hyvän sparraajan Raoul Björkenheimistä, jolla on aina ollut taipumus hakeutua jännittäviin tilanteisiin vasemman laidan neropattien, kuten Bill Laswellin, Lukas Ligetin ja Henry Kaiserin kanssa. Nyt he esittävät tuoreen duo-ohjelmistonsa, jossa herkät sävyt saavat hehkuvan loiston. Juhani Aaltonen, saksofoni ja huilu, Raoul Björkenheim, kitara.
17.5.2018 Muovibabylon feat. Emma AinalaKuudes Linja Muovibabylon feat. Emma Ainala in Helsinki
Klo: 20.30. Pääsymaksu: 13/11 €. Osoite: Hämeentie 13.
Tomi Nikku, trumpetti / Jasmin Afaneh, trumpetti / Jarno Tikka, tenorisaksofoni / Mikko Sarvanne, kitara & koskettimet / Mikael Saastamoinen, basso / Sami Nummela, rummut / Beibi P., lausunta / Emma Ainala, visualisointi.
18.5.2018 Haarla, Orma, Takamäki & VesalaValidi Karkia -klubi Haarla, Orma, Takamäki & Vesala in Pori
Pääsymaksu: ?. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
Iro Haarla, Jukka Orma, Jone Takamäki, Aniida Vesala.
18.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 15.00. Osoite: Lutherinkatu 3.
Two Moons – duo chamber concert.
18.5.2018 Jussi Fredriksson TrioLogomo Jussi Fredriksson Trio in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 13,50-17,50 €. Osoite: Köydenpunojankatu 14.
Move 1. Flame Jazz. Jussi Fredriksson – piano, Jori Huhtala – basso, Mika Kallio – rummut. Jussi Fredriksson Trion toinen albumi ! julkaistiin syksyllä 2017 Saksassa loistavien arvioiden siivittämänä. Uusi levy julkaistaan Suomen markkinoille keväisten konserttien myötä. Trion ensilevytystä ? seuraa energinen jatko-osa, jossa kysymyksen asettelun sijasta tarjotaan suoraviivaisia vastauksia. Fredriksson sävelsi uutta materiaalia vaeltaessaan Pariisin kaduilla keväällä 2016, ja kaupungin salaperäiset kujat ja galleriat kuuluvatkin kappaleiden tunnelmissa. Musiikki kumartaa Thelonius Monkin ja Ahmad Jamalin minimalismille – toisaalta kirpeät ja runsaat harmoniat iskevät voimalla. Nimekäs trio vie musiikkia staattisista teemoista yllättäviin käänteisiin. Yhtyeen sointi on sulavan pehmeä, ja elastinen rytminkäsittely luo ilmaisuun syviä ulottuvuuksia. Kevään viimeinen Flame Jazz -ilta tarjoaa inspiroivaa pianojazzia huippumuusikoiden esittämänä!
18.5.2018 Esa PethmanHämeenlinnan Teatteri Esa Pethman in Hämeenlinna
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alk. 25 €. Osoite: Keinusaarentie 5.
80-vuotisjuhlakonsertti : Director Musices / Jazzlegenda nro 13 Esa Pethman. Illan musiikkikattauksessa kuulemme mm. kansanmusiikkia, jazzia, Merikantoa sekä Esa Pethmanin omia sävellyksiä. Juhlakonsertin pituus n. 2 h 30 min. Sisältää väliajan.
18.5.2018 Ruokangas – Hako-Rita DuoVoimala 1889 Ruokangas – Hako-Rita Duo in Oulu
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 15/10 €. Osoite: Kasarmintie 1.
Mono- ja dialogeja. Heikki Ruokangas kitara, Henrik Hako-Rita kitara. Ruokangas Hako-Rita on vuonna 2012 perustettu oululainen jazzkitaraduo, jonka mono- ja dialogeja kiertueen ohjelmisto koostuu Ruokankaan keväällä 2017 ilmestyneen Monologues -levyn avantgardistisesta soolokitarakappaleista sekä duomateriaalista, joka sisältää sekä omia sävellyksiä että jazzstandardeja. Ohjelmiston ilmaisu liikkuu herkästä ja melodisesta tunnelmasta lähes väkivaltaisen avantgardistiseen revittelyyn, jossa soittajien välinen vuorovaikutus ja intensiteetti ovat keskeisissä rooleissa. Kitaraduon Mono and Dialogues -albumi ilmestyy keväällä 2018 Eclipse Musicin julkaisemana.
18.5.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Loistava yhdysvaltalainen laulaja Johanna Johnson tulkitsee jazzstandardeja valloittavalla äänellään. Johanna Johnson, laulu, Lassi Kouvo, piano.
19.5.2018 Halme ProspektValidi Karkia -klubi Halme Prospekt in Pori
Pääsymaksu: ?. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
Levynjulkaisukonsertti. Hepa Halme, Affe Forsman, Arttu Tolonen, Matti Riikonen, Tapani Varis, Esa Onttonen.
19.5.2018 Saturday JazzPub Adjutantti Saturday Jazz in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Eteläinen Rautatiekatu 4.
Timo Kämäräinen kitara, Jonne Taavitsainen rummut, Joonas Tuuri basso.
22.5.2018 Gary LucasKulttuuriravintola Kivi Gary Lucas in Tampere
Pääsymaksu: 15 €. Osoite: Keskustori 2.
Eclipse Jazz Club. Gary Lucas on huippuvieras Amerikasta, jonka yhteistyökumppaneihin ovat vuosien varrella kuuluneet mm. Nick Cave, Jeff Buckley ja Chris Cornell. Suomen vierailullaan tämä omintakeinen kitarataitelija konsertoi myös Porissa Validi Karkia -klubilla.
22.5.2018 Adam HerdMusiikkitalo Adam Herd in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 6-17,50 €. Osoite: Mannerheimintie 13.
Camerata. ”Sounds Like Jazz: Optimistinen 1920-luku”. Pianotaiteilija Adam Herdin toisessa jatkotutkintokonsertissa matkustetaan 1920-luvulle jazzvaikutteisen pianomusiikin siivittämänä. Konsertissa kuullaan muun muassa Herdin oma kamarimusiikkisovitus George Gershwinin säkenöivästä Sinisestä rapsodiasta (1924). Adam Herd, piano, André Aho, tenori, Eeva Oksala, viulu + vierailijoita. Gruenberg, Gershwin, Beiderbecke, Martinů, Kapustin.
23.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Solo piano improvisations.
23.5.2018 UMO with Ingrid & Christine JensenSavoy-teatteri UMO with Ingrid & Christine Jensen in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 28€/24,50/18€. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Toukokuussa UMOn vieraina nähdään kanadalaiset siskokset Ingrid ja Christine Jensen! Viimeisen 20 vuoden aikana Jensenit ovat kiertäneet yhdessä ympäri maailmaa yhdistellen rikkaita melodioita ja improvisaatiota tavalla, jossa tuntuu miltei telepatialta. Kumpikin on luonut tahollaan menestyksekkään uran – Ingrid mestarillisella trumpetin soitollaan New Yorkissa ja Christine soittamalla saksofonia, sovittamalla, säveltämällä ja johtamalla omaa orkesteriaan Montrealissa. Yhdeksi sukupolvensa lahjakkaimmista trumpetisteista sanottu Ingrid Jensen on soittanut muun muassa Maria Schneiderin ja Darcy James Arguen orkestereissa sekä esiintynyt useiden jazzin supertähtien kanssa Clark Terrystä Esperanza Spaldingiin. Carmine Caruso -trumpettikilpailun vuonna 1995 voittanut Ingrid on myös kysytty pedagogi, joka vierailee New Yorkin Purchase-konservatorion opetusvirkansa lisäksi ahkerasti pitämässä mestarikursseja musiikkioppilaitoksissa ympäri Yhdysvaltoja. Omaa nimeään kantavaa orkesteria johtava saksofonisti, säveltäjä ja kapellimestari Christine Jensen on voittanut Kanadan ”Grammyn”, eli Juno-palkinnon, levyistään Habitat (2014) ja Treelines (2011), joilla soolosoittimena kuullaan Ingridin trumpettia. Kanadan valovoimaisimpiin säveltäjiin kuuluva Christine saa säännöllisesti sävellystilauksia eri puolilta maailmaa ja vierailee kapellimestarina niin Kanadan, Yhdysvaltojen kuin Euroopankin merkittävimmissä jazzorkestereissa. Kun UMO ja Jensenin sisarukset astuvat yhdessä Savoy-teatterin lavalle, luvassa on matka kanadalaisen jazzsäveltäjän ja huippusolistin mielenmaisemiin. Konsertissa kuullaan Christine Jensenin sävellyksiä hänen itsensä johtamana – Ingrid Jensenin ja UMOn tulkitsemina.
23.5.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Osoite: Yrjönkatu 18.
23.5.2018 Eero Koivistoinen QuartetG Livelab Eero Koivistoinen Quartet in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
72-vuotias säveltäjä-saksofonisti Eero Koivistoinen lukeutuu kotimaisen jazzin eläviin legendoihin. Maineikas levymerkki Svart Records julkaisi edeltävänä syksynä Koivistoisen tuoreimman albumin albumin Illusion, ja nyt ”Koippa” saapuu esiintymään erinomaisen yhtyeensä kanssa G Livelabiin. Kvartetissa Koivistoisen lisäksi soittavat pianisti Alexi Tuomarila, basisti Jori Huhtala ja rumpali Jussi Lehtonen.
23.5.2018 Linda Kanter QuartetJuttutupa Linda Kanter Quartet in Helsinki
Klo: 21.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Säästöpankinranta 6.
Rytmihäiriöklubi. Linda Kanter – laulu, kosketinsoittimet, Mathei Florea – piano, Janno Trump – basso, Sebastian Brydniak – rummut. Konsertti on osa Suomen ja Viron jazzliittojen Heimojazz-vaihtoa.
24.5.2018 Rob Duguay feat. Verneri PohjolaKoko Jazz Club Rob Duguay feat. Verneri Pohjola in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/22 €. Osoite: Hämeentie 3.
New Yorkissa vaikuttava kontrabasisti Rob Duguay saapuu konsertoimaan uuden tuttavuutensa trumpetisti Verneri Pohjolan kanssa. Mukanaan Rob tuo luottorumpalinsa Luca Santaniellon. Safe in Sounds sekä Songevity- julkaisut ovat keränneet runsaasti huomiota medialta, sekä globaalin koeponnistuksen Duguayn vahvasti liidaamien kokoonpanojen käsissä viime vuosien kiertueilla. Pianistiksi Duguay pyysi New Yorkin visiitillä tutuksi tulleen pianisti Riitta Paakin. Luvassa on suomalais-amerikkalainen modernin jazzin update. Rob Duguay (USA), basso, Verneri Pohjola, trumpetti, Riitta Paakki, piano, Luca Santaniello (USA).
25.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 15.00. Osoite: Lutherinkatu 3.
Two Moons – duo chamber concert.
25.5.2018 Ilmavoimien Big BandJyväskylän Paviljonki Ilmavoimien Big Band in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 € (sis. palvelumaksut). Osoite: Lutakonaukio 12.
Aalto II: ”Albatrossi lepäämättä liitää”. Solistina Club For Five, kapellimestari Juha Ketola.
25.5.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Sväng-yhtyeestä tuttu huuliharppuvirtuoosi Jouko Kyhälä vierailee Albertin lavalla. Jouko Kyhälä, huuliharput, Lassi Kouvo, piano.
25.5.2018 - 27.5.2018 Kerava Jazz 2018Kerava-sali Kerava Jazz 2018 in Kerava
Klo: 19.00. Osoite: Keskikatu 3 a.
Useita esityspaikkoja. Olli Ahvenlahti New Quartet, Tribute to Special Edition, Resonanssi, Berghäll & Kujanpää, Svenska Kaputt, Chicago/London Underground, Régis Huby Equal Crossing, Jazzmessu, Milo & Moses, Njet Njet 9.
26.5.2018 Turku Jazz Orchestra & Mikael KonttinenViking Grace Turku Jazz Orchestra & Mikael Konttinen in Turku
Klo: 20.55. Pääsymaksu: Normaali risteilylippu.
”Big Band On Board”.
27.5.2018 IJVC Jam SessionsKoko Jazz Club IJVC Jam Sessions in Helsinki
Klo: 14.00. Pääsymaksu: 15/10 €. Osoite: Hämeentie 3.
IJVC ry and Koko Jazz Club presents: Jamming in the afternoon. IJVC-yhdistys järjestää yhteistyössä Koko Jazz Clubin kanssa jazzlaulujamit. Tämä on osa IJVC:n järjestämää jamisarjaa, jossa nostetaan laulajia vahvemmin jazzjamiperinteeseen mukaan. Jamien ajankohta on suunniteltu sopivaksi myös perheille, jolloin kaikenikäiset voivat tulla kuuntelemaan ja kokemaan live-jazzin taikaa. Jamivastaavina toimivat jazzlaulajat Elena Mindru, Riikka Keränen ja Jenny Robson. Houseband: Riitta Paakki, piano, Rob Duguay, bass, Luca Santaniello, drums. Sisäänpääsymaksu: 10/15€ sisältää keittolounaan. Alle 12-vuotiaat maksutta aikuisen seurassa.
29.5.2018 Tuomas Paukku ScriptionKulttuuriravintola Kivi Tuomas Paukku Scription in Tampere
Pääsymaksu: 15 €. Osoite: Keskustori 2.
Eclipse Jazz Club. Klubin kevätkauden päättää jyväskyläisen kitaristin Tuomas Paukun ja hänen Scription -yhtyeensä levynjulkaisukonsertti.
29.5.2018 UMO & Jukka EskolaSavoy-teatteri UMO & Jukka Eskola in Helsinki
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Kevätkauden viimeisessä lounaskonsertissa kuullaan Eskolan runsaasta soul ja bossa nova -painotteisesta tuotannosta poimittuja sävellyksiä, jotka kapellimestari Mikko Hassinen on sovittanut uuteen big band -asuun. Trumpetisti Jukka Eskola (s. 1978) on ilahduttanut jazzkansaa musiikillaan jo 20 vuoden ajan. UMOn trumpettisektiossa muusikko on nähty kymmeniä kertoja, ja nyt taiteilijajuhlavuotensa kunniaksi Eskola asettuu ensimmäistä kertaa orkesterin solistiksi. ”Odotan vesi kielellä tätä yhteistyötä. Orkesteri ja sen fantastiset muusikot ovat minulle jo ennestään tuttuja, ja vihdoinkin pääsen soittamaan heidän kanssaan omaa musiikkiani. Kappaleiden uusista versioista tulee varmasti upeita. On suuri kunnia juhlistaa omaa juhlavuotta juuri UMOn kanssa” Eskola hehkuttaa. Omien yhtyeidensä Jukka Eskola Soul Trion, Jukka Eskola Quintetin ja Jukka Eskola Orquestra Bossan lisäksi aktiivisesti eri kokoonpanoissa soittava trumpetisti on nähty muun muassa The Five Corners Quintetin ja Ricky-Tick Big Bandin riveissä. Trumpetistin ansioluettelosta löytyy muun muassa kuusi soololevyä, parisataa levytystä, Pori Jazzin Vuoden taiteilija -palkinto, Emma-ehdokkuuksia, teatteriproduktioita ja opetustöitä. Eskolan voi bongata myös television viihdeohjelmien orkestereista. * * * * * * Konsertti pidetään Savoy-teatterin salissa klo 12-13 ja siihen on vapaa pääsy. Jos haluat varmistaa paikkasi konsertissa, voit varata lipun etukäteen Savoy-teatterin, Vuotalon, Malmitalon, Stoan tai Kanneltalon lipunmyyntipisteistä (0 €) tai Lippupisteestä (1 €). Voit halutessasi nauttia lounaan Ravintola Prestossa joko ennen tai jälkeen konsertin.
29.5.2018 Foreign FriendsSellosali Foreign Friends in Espoo
Klo: 13.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Iltapäiväkonsertti. Anni Elif Egecioglu – voice, Sigurdur Rögnvaldsson – guitar, Sid Hille – keyboards, Abdissa ‘Mamba’ Assefa – drums & percussion. Foreign Friends koostuu Suomen ulkopuolella syntyneistä uussuomalaisista. Suomessa 23 vuotta asunut saksalaislähtöinen pianisti Sid Hille on lähtenyt musiikin kautta tutkimusmatkalle suomalaiseen identiteettiin. Hänen yhtyeessään soittavat Suomessa pikkulapsesta asti asunut etiopialaissyntyinen lyömäsoittaja Abdissa ”Mamba” Assefa ja hieman lyhyemmän aikaa Suomessa asuneet ruotsalais-turkkilainen laulaja-sellisti Anni Elif Egecioglu sekä islantilainen huippukitaristi Sigurdur Rögnvaldsson. Foreign Friends ilmaisee oman rakkautensa suomalaiseen kulttuuriin sovittamalla kansallisen kulttuurimme ydinkappaleita jazzmuotoon. Miltä mahtavat kuulostaa vaikkapa Niin minä neitonen, Hard Rock Hallelujah ja Suvivirsi jazztulkintoina? Kesto 45 min.
29.5.2018 Olavi Louhivuoren yhtyeRavintola Laulumiehet Olavi Louhivuoren yhtye in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Pääsymaksu: (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music , Laivurinrinne 2 tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €. Osoite: Hietaniemenkatu 2.
jaZZanti. Linda Fredriksson ja Adele Sauros: saksofonit, Mikael Saastamoinen: basso, Olavi Louhivuori: rummut. Erik Lindströmin stipendin jako yhteistyössä Musiikkiarkiston kanssa.
29.5.2018 Summer Jazz ClubPoppari Summer Jazz Club in Jyväskylä
Klo: 20.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Puistokatu 2-4.
Odd Brew, Peela. Odd Brew on Jyväskylässä vuonna 2015 perustettu instrumentaaliyhtye, joka keräilee raaka-aineita musiikkiinsa laajalta skaalalta, mm. progesta, listahittipopista, klassisesta musiikista, kansanmusiikista sekä länsiafrikkalaisista perinteistä, ja lätkii ne kaikki jazz-entsyymien marinoitavaksi. Omat sävellykset sekä lainakappaleiden uudelleensovitukset ovat kosketinsoittaja Santeri Kaipiaisen käsialaa. Kvintetin voimin tarjoiltavat lopulliset käymistuotteet on tarkoitettu nautittavaksi raikkain korvin. Esikois-EP ”Koemaisto” näki päivänvalon kesän kynnyksellä 2017 ja sen aloitusraita E12 pääsi saman vuoden kesäkuussa amerikkalaisen Modern Jazz Today -ohjelman soittoon yli 30 radiotaajuudelle. Santeri Kaipiainen – kosketinsoittimet, Vili Kallonen – rummut, Jere Mäntykangas – kitara, Aki Saira – saksofoni, Hanna Turunen – basso. Peela on helsinkiläinen jazzfuusiobändi, joka esittää pääasiassa kitaristi/säveltäjä Johannes Granrothin energisiä kappaleita. Heidän musiikissaan on vaikutteita jazzista, funkrokista ja neo-soulista, jotka muodostavan pohjan, jolla muusikot saavat leikkiä ja improvisoida. Peelan debyyttialbumi ”Layers” on parhaillaan työn alla ja se julkaistaan kesän alussa. Johannes Granroth – kitara, Johan Dahlbo – rummut, Maja Mannila – kosketinsoittimet, laulu, Sami Leponiemi – saksofoni, Antti Ahoniemi – basso, Jani Lehtioksa – perkussiot.
30.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Solo piano improvisations.
30.5.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Osoite: Yrjönkatu 18.
30.5.2018 Jean-ErikJuttutupa Jean-Erik in Helsinki
Klo: 21.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Säästöpankinranta 6.
Rytmihäiriöklubi. Pauli Lyytinen – saksofonit, Artturi Rönkä – piano, Janne ”Jean Erik” Tuovinen – basso, Anssi Tirkkonen – rummut.
31.5.2018 Joonas Haavisto Trio feat. Teemu ViinikainenKoko Jazz Club Joonas Haavisto Trio feat. Teemu Viinikainen in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 22/18 €. Osoite: Hämeentie 3.
Steinway Artistiksi toukokuussa valittu pianisti Joonas Haavisto on luotsannut omaa trioaan jo yli kymmenen vuoden ajan. Trion kolme albumia ovat herättäneet kansainvälistä kiinnostusta, joista viimeisimmän Oku-levyn kappale Frozen nousi maailmanlaajuisen Apple Musicin A-listan jazzkappaleiden kärkikymmenikköön. Joonas Haavisto Triossa soittavat Suomen eturivin jazzmuusikot Antti Lötjönen sekä Joonas Riippa. Koko Jazz Clubin keikalle trion vieraaksi saapuu myös kitaravirtuoosi Teemu Viinikainen. Teemu Viinikainen – kitara, Joonas Haavisto – piano, Antti Lötjönen – basso, Joonas Riippa – rummut.
31.5.2018 Sini Pajunen, Marian Petrescu, Mihai PetrescuPoppari Sini Pajunen, Marian Petrescu, Mihai Petrescu in Jyväskylä
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 8/5 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Billie Holiday -tribuutti.
1.6.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Jazzjamien housebandissa soittavat Teemu Åkerblom, kontrabasso, Alessandro D’Anna, rummut, Lassi Kouvo, piano. Keikka alkaa klo 20, jazzjamit klo 21.
3.6.2018 LithiumMalmitalo Lithium in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: 6,50 €. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
Jazz’n Jam.Neljän lahjakkaan soittajan ja säveltäjän uunituore projekti. Lithiumin musiikki ammentaa monista eri tyylilajeista, jotka muovautuvat Alexi Tuomarilan, Andre Fernandesin, Jonne Taavitsaisen ja Joonas Tuurin käsittelyssä yhdeksi isoksi ja vahvaksi soundiksi. Bändi julkaisi helmikuussa 2018 debyyttialbuminsa ”Red” maineikkaan hollantilaisen Challenge Records levy-yhtiön kautta. Andre Fernandes – kitara, Alexi Tuomarila – piano, Joonas Tuuri – basso, Jonne Taavitsainen – rummut. ”RED proves not only one but many statements – that the Jazz is still alive and very well, that no matter where we are this universal language will unite us, that it’s possible to innovate and maintain the tradition in full 2017. All of this is done here at the highest level. Bravo stuff!” – Chico Pinheiro. Sarjan taiteellinen johtaja on Sakari Puhakka. Kesto n. 1h, ei väliaikaa.
4.6.2018 Joonatan Rautio TrioKoko Jazz Club Joonatan Rautio Trio in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18/15 €. Osoite: Hämeentie 3.
KJC Summer Jazz tarjoaa svengiä Helsinkiin läpi kesän. Sarja huipentuu Alppipuiston kesä 2018- tapahtumaan 6.7.2018, jossa on luvassa huikea jazzpäivä koko perheelle! Joonatan Rautio Trio on Yrjö-palkitun saksofonisti Joonatan Raution, basisti Ville Herralan sekä rumpali Joonas Riipan tyylikäs kokoonpano. Trion soitossa on lämpöä, rentoutta ja avaruutta. Yhtye hurmaa taituruudellaan sekä intensiivisellä, dynaamisella ja luovalla yhteissoitollaan. Raution virtuoottinen, rytmisesti vahva, moniuloitteinen ja melodinen soitanta on yhtyeen sydän. Joonatan Rautio Trion ohjelmisto koostuu Raution omista sävellyksistä ja jazzstandardeista. Joonatan Rautio, saksofoni, Ville Herrala, kontrabasso, Joonas Riippa, rummut.
5.6.2018 Kadi Vija Key ProjectRavintola Laulumiehet Kadi Vija Key Project in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Liput (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €. Osoite: Hietaniemenkatu 2.
jaZZanti. Kadi Vija – laulu, Max Zenger – bassoklarinetti, Tuomo Dahlblom – kitara, Tuomas Timonen – rummut. Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö). Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.
5.6.2018 Riitta Paakki TrioKoko Jazz Club Riitta Paakki Trio in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18/15 €. Osoite: Hämeentie 3.
The sound of Blue Note piano, vol. 4. Riitta Paakin pianismi tarjoaa huikean elämyksen Blue Note -levymerkin tunnistettavan soundin ystäville. Mukana sävellyksiä ainakin Herbie Hancockilta ja Wayne Shorterilta. Rummuissa kuullaan Paakin soittokollega Mikko Hassinen. Hassinen ansaitsi halutun Teosto-palkinnon vuonna 2015 Electro GT- pienyhtyeellään. Hassinen tunnetaan myös UMOn rumpalina, kapellimestarina ja säveltäjänä. Paakki on todellinen Blue Note -levytysten asiantuntija ja hänen pari vuotta sitten ilmestynyt Shorterin sävellyksiä sisältävä pianotriolevytyksensä sai varsin positiivisia arvioita. Luvassa sukellus svengin syvään päätyyn! Riitta Paakki, piano, Mikko Hassinen, rummut, Timo Hirvonen, basso.
6.6.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Yrjönkatu 18.
6.6.2018 KYN, JuurakkoTapiolasali KYN, Juurakko in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kaupinkalliontie 10.
”Juurilla”. VocalEspoo-festivaali.
7.6.2018 Arttu TakaloTaidemuseo Eemil Arttu Takalo in Lapinlahti
Klo: 18.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Suistamontie 3.
KJC Lapinlahti. Vibrafonisti Arttu Takalo esiintyy Nuori Leena Luostarinen- näyttelyn avajaisissa Lapinlahdella 7.6.2018. Ylä-Savon kruunun jalokivi Eemil Halonen jätti jälkeensä valtavan laajan tuotannon, ja sai omaa nimeään kantavan museon. Myös Eemilin vaihtuvat näyttelyt ovat erittäin korkeatasoisia.
8.6.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Nat ”King” Colen ja Frank Sinatran avioton poika Nat Newborn viihdyttää Papa Albertissa. Nat Newborn, laulu, Lassi Kouvo, piano.
9.6.2018 Kari Ikonen TrioKoko Jazz Club Kari Ikonen Trio in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18 €. Osoite: Hämeentie 3.
Karismaattinen ja ikoninen jazzpianotrio, joka huolella laadituilla omintakeisilla sävellyksillään, konventioista poikkeavilla sovituksillaan ja säkenöivän energisellä soitollaan on jo kuusi vuotta hurmannut kuulijansa Moskovasta Washingtoniin, Nurmeksesta Melbourneen ja Lissabonista Tokioon. Arvostettu saksalainen Ozella Music julkaisi yhtyeen ensilevyn Bright vuonna 2013. Ylistäviä arvosteluja Antarktista lukuunottamatta kaikilta mantereilta kerännyt levy valittiin saksalaisen JAZZTHETIK:in ja amerikkalaisen Something Else Reviews’in vuoden 2013 parhaiden levyjen listoille. Pari vuotta myöhemmin julkaistu Beauteous Tales and Offbeat Stories päätyi Emma-ehdokkaaksi ja peräti kymmenelle Eurooppalaiselle ”vuoden parhaat levyt”-listalle. Seuraava levy, WInd, Frost & Radiation ilmestyy toukokuussa 2018 samaisen Ozellan toimesta. Konsertteja KIT on soittanut pitkälti toista sataa, Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Belgiassa, Luxemburgissa, Ranskassa, Espanjassa, Portugalissa, Tsekissä, Romaniassa, Turkissa, Virossa, Venäjällä, Koreassa, Japanissa, Australiassa ja Yhdysvalloissa.
10.6.2018 Aili IkonenIlmajoen musiikkijuhlat Aili Ikonen in Ilmajoki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 32/27 €.
11.6.2018 - 15.6.2018 Jazz @ Lunch WeekRavintola Raatihuone Jazz @ Lunch Week in Iisalmi
Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Kauppakatu 22.
KJC Iisalmi. Koko Jazz Iisalmi Kannatusyhdistys yhteistyössä Ravintola Raatihuoneen kanssa svengaa läpi kesän! Maanantaista perjantaihin 11.-15.6.2018 Raatihuoneen laadukas lounas ryyditetään svengaavan ryhmällä: Jussi Lehtonen, Arttu Takalo ja Timo Hirvonen pitävät poljennon takapotkulla läpi lounaslistan!
12.6.2018 Mikko Innanen ja ystävätBar Favela Mikko Innanen ja ystävät in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Mechelininkatu 13.
13.6.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Yrjönkatu 18.
13.6.2018 - 15.6.2018 Juuka JatsaaSeurojentalo Juuka Jatsaa in Juuka
Klo: 19.00. Osoite: Apteekintie 5.
Jukka Eskola Soul Trio, Aurora Hentunen Quartet ja Minna Rusanen. Souljuna feat. Sami Saari ja Anna Halmetoja.
15.6.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Outi Jäppinen Trio luotsaa jazzdiggarit kohti juhannusta. Outi Jäppinen, laulu, Shane MacKenzie, kontrabasso, Lassi Kouvo, piano.
19.6.2018 Summer Jazz ClubPoppari Summer Jazz Club in Jyväskylä
Klo: 20.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Puistokatu 2-4.
Bowman Trio, Gröntz. Ulkomaillakin noteerattu Bowman Trio valmistautuu uuden albuminsa julkaisuun soittamalla uusia kappaleita kokonaisen konsertin verran! Trio kurottaa yhä omaleimaisempaan suuntaan – unohtamatta kokoonpanolle ominaista minimalistisuutta ja akustisuutta. Uudet kappaleet kertovat kesästä, vapaudesta ja väsymyksestä. Yhtyettä on kuvailtu yhdeksi suomalaisen jazzkentän mielenkiintoisimmaksi kokoonpanoksi ja heidät on palkittu We Jazz rising Star -palkinnolla vuonna 2015. Tomi Nikku – trumpetti, Joonas Tuuri – kontrabasso , Sami Nummela – lyömäsoittimet. Gröntz on uusi kokoonpano, joka keskittyy tekemisissään jazzmusiikin iloluonteisempiin puoliin. Kitaran, Hammond-urkujen ja kevyesti rullaavien rumpukomppien siivittämänä yhtye seikkailee hilpeästi jazzin, bluesin ja groovemusiikin tunnelmissa. Gröntziä yhdistää vahvasti myös Jyväskylä ja Poppari: junnujameissa aikoinaan kannuksensa ansainneet herrat kuuluvatkin Jazz Barin palkitsemiin muusikoihin. Tuomas Paukku on Jyväskylässä vaikuttava kitaristi ja säveltäjä. Hän on Tukholman Kungliga Musikhögskolanin ja paikallisen konservatorion kasvatti, ja julkaisee tänä keväänä toisen levynsä Scription -yhtyeensä kanssa. Antti Kujanpää tunnetaan Yonan ja Tuomon luottokosketinsoittajana sekä mm. Big Blue ja Kvalda -yhtyeiden pianistina. Viime vuosina Kujanpää on syventynyt myös Hammond-urkujen käsittelyyn ja perinteeseen. Mikko Arlin on helsinkiläinen monipuolinen ja energinen nuoren jazzsukupolven rumpali. Hänen useista bändeistä mainittakoon esimerkiksi Aili Ikosen yhtye ja William Suvanne Chess’n Jazz. ​Tuomas Paukku – kitara, Antti Kujanpää – urut, Mikko Arlin – rummut .
20.6.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Yrjönkatu 18.
20.6.2018 Sonja Virtanen QuartetJuttutupa Sonja Virtanen Quartet in Helsinki
Klo: 21.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Säästöpankinranta 6.
27.6.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Yrjönkatu 18.
28.6.2018 Sampo Lassila NarinkkaMiekkaniemi Sampo Lassila Narinkka in Viitasaari
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Laitisenkuja 6.
Sampo Lassila, kontrabasso ja sävellykset, Aleksi Trygg, 5-kielinen alttoviulu, Harri Kuusijärvi, harmonikka.
28.6.2018 - 1.7.2018 Keitelejazz 2018Jazzteltta Keitelejazz 2018 in Äänekoski
Osoite: Hallintokatu 4.
Mm. Simon Phillips with Protocol IV, IceFish feat. Virgil Donati, Gong, Verneri Pohjola Group ”Pekka”, Timo Lassy Band & Ricky-Tick Big Band Brass, Koko Jazz Club Guitar Special, Vesa Aaaltonen Proge Band, Wigwam Revisited!, Johanna & Mikko Iivanainen Duo, Saimaa…
6.7.2018 Sami Saari & JazzpojatPoppari Sami Saari & Jazzpojat in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/12 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Jyväskylän Kesä -klubi.
6.7.2018 Sami Saari & JazzpojatPoppari Sami Saari & Jazzpojat in Jyväskylä
Klo: 22.30. Pääsymaksu: 15/12 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Jyväskylän Kesä -klubi.
13.7.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Jazzjamien housebandissa soittavat Kaisa Mäensivu, kontrabasso, Toon Verheyen, rummut, Lassi Kouvo, piano. Keikka alkaa klo 20, jazzjamit klo 21.
24.7.2018 Summer Jazz ClubPoppari Summer Jazz Club in Jyväskylä
Klo: 20.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Puistokatu 2-4.
LST³⁺¹, Selma Savolainen Quartet. LST³⁺¹ on kitaristi Matias Luodon pitkäaikaisen haaveen tulos. Yhtye on syntynyt halusta soittaa Luodon omia sävellyksiä, ja niiden kautta etsiä ja hioa improvisoinnin tuomaa vapautta sekä kollektiivista tekemistä. Yhtye on alkujaan perustettu kitaratrioksi, mutta Popparin lavalla trion kanssa nähdään saksofonisti Aki Vänskä, joka täydentää yhtyeen sointia vahvalla ilmaisuvoimallaan. ​Yhtye ammentaa suurimmaksi osaksi inspiraationsa amerikkalaisesta jazz-traditiosta, kuitenkin sitä rohkeasti itse maustaen. Matias Luoto luonnehtii säveltämäänsä musiikkia leikkisästi skandinaaviseksi hardbopiksi, vaikkei yhtye ensisijaisesti musiikkinsa lokeroinnista välitäkään. ​Matias Luoto – kitara, Aki Vänskä – tenorisaksofoni, Hanna Turunen – kontrabasso, Markus Snellman – rummut. Selma Savolainen Quartetin sisimmässä ovat Savolaisen laulut ja lyriikat. Kappaleiden ympärille yhtye luo omintakeisen herkän maailman yhdistellen akustista ja efektoitua, jättäen samalla tilaa kunkin soittajan omalle äänelle. Savolaisen englanninkieliset tekstit ovat kuvauksia matkoista, paluusta, perheestä ja suruista. Vuonna 2015 perustettu helsinkiläisyhtye on esikoisalbuminsa julkaisun kynnyksellä ja esiintyy ensimmäistä kertaa Jyväskylässä heinäkuun Summer Jazz Clubilla. ​Selma Savolainen – laulu, Artturi Rönkä – kosketinsoittimet, Joonas Tuuri – kontrabasso, Jesse Ojajärvi – rummut.
26.7.2018 - 28.7.2018 Raahen Rantajatsit 2018Kahvila Ruiskuhuone Raahen Rantajatsit 2018 in Raahe
Klo: 17.00. Osoite: Rantakatu 35.
Useita esityspaikkoja. Mm. Mopo, Putro Mopolla, Kahden Miehen Galaksi, 3TM, Claudia Solal & Benjamin Moussay (FR), Don Johnson Big Band, Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus, Raahe City Funk Unit, Gourmet + Raahen Laulu, Papanosh (FR), VIRTA, Jamitanssit.
29.7.2018 Suvilahti JazzMerikerho Suvilahti Jazz in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Sörnaisten ranta.
17:00 Kadi Vija Key Project, 18:30 Teemu Viinikainen III + Summer Bay DJs
30.7.2018 SigneEspan lava Signe in Helsinki
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
30.7.2018 Jere Haakana VarjostoEspan lava Jere Haakana Varjosto in Helsinki
Klo: 16.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
30.7.2018 Jori Huhtala 3Espan lava Jori Huhtala 3 in Helsinki
Klo: 17.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
31.7.2018 Sole AzulEspan lava Sole Azul in Helsinki
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
31.7.2018 Aapo Heinonen QuintetEspan lava Aapo Heinonen Quintet in Helsinki
Klo: 16.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
31.7.2018 BikutsiEspan lava Bikutsi in Helsinki
Klo: 17.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
31.7.2018 Lauri Porra Flyover EnsembleRitz Lauri Porra Flyover Ensemble in Vaasa
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 25/22 €. Osoite: Kirkkopuistikko 22.
Korsholm Music Festival.
1.8.2018 Milo & MosesEspan lava Milo & Moses in Helsinki
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
1.8.2018 HuteraEspan lava Hutera in Helsinki
Klo: 16.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
1.8.2018 Tuomas J. Turunen Trio feat. Manuel DunkelEspan lava Tuomas J. Turunen Trio feat. Manuel Dunkel in Helsinki
Klo: 17.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
1.8.2018 - 4.8.2018 Hamina Tattoo 2018Wanha Työski Hamina Tattoo 2018 in Hamina
Osoite: Sibeliuskatu 28.
Jazz Palatsi. Maria Ylipää & Ystävät, Iiro Rantala ”The Calendar”, Aili Ikonen, M.A. Numminen.
2.8.2018 SyskofreniaEspan lava Syskofrenia in Helsinki
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
2.8.2018 Kokko Quartet & Ilkka ArolaEspan lava Kokko Quartet & Ilkka Arola in Helsinki
Klo: 16.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
2.8.2018 Pepa Päivinen & Good RomansEspan lava Pepa Päivinen & Good Romans in Helsinki
Klo: 17.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
2.8.2018 LithiumKoko Jazz Club Lithium in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20 €. Osoite: Hämeentie 3.
Lithium on uusi Suomalais-Portugalilainen yhtye joka julkaisi helmikuussa 2018 debyyttialbuminsa ”RED” maineikkaan Hollantilaisen Challenge Records Levy-yhtiön kautta. Andre Fernandes – guitar, Alexi Tuomarila – piano, Joonas Tuuri – bass, Jonne Taavitsainen – drums.
2.8.2018 - 5.8.2018 Elojazz 2018Rauhala Elojazz 2018 in Oulu
Osoite: Mannenkatu 4.
Useita esityspaikkoja. Jori Huhtala 3, Johanna ja Mikko Iivanainen duo, Jukka Eskola & UMO, Aki Rissanen Trio feat. Nils Wogram, Nik West, Johanna Iivanainen sings Ella, Oulu Youth Jazz Orchestra, Aili Ikonen, Mopo, Timo Lassy Band & Ricky-Tick Big Band Brass, Jaska Lukkarinen Trio feat. Raoul Björkenheim, Oulu All Star Big Band.
3.8.2018 Sonja Virtanen QuartetEspan lava Sonja Virtanen Quartet in Helsinki
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
3.8.2018 Jean-ErikEspan lava Jean-Erik in Helsinki
Klo: 16.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
3.8.2018 Haarla, Orma, Takamäki & VesalaEspan lava Haarla, Orma, Takamäki & Vesala in Helsinki
Klo: 17.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
3.8.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Jazzjamien housebandissa soittavat Ilkka Hanski, kontrabasso, Ville Luukkonen, rummut, Lassi Kouvo, piano. Keikka alkaa klo 20, jazzjamit klo 21.
4.8.2018 Selma Savolainen QuartetEspan lava Selma Savolainen Quartet in Helsinki
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
4.8.2018 LithiumEspan lava Lithium in Helsinki
Klo: 14.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Pohjoisesplanadi 1.
Jazz-Espa.
5.8.2018 Suvilahti JazzMerikerho Suvilahti Jazz in Helsinki
Klo: 18.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Sörnaisten ranta.
18.00 Jaska Lukkarinen Trio feat. Sebastian Studnitzky (GER), 19.30 Viba, 21.30 Mopo + Summer Bay DJs.
10.8.2018 - 12.8.2018 Flow FestivalSuvilahti Flow Festival in Helsinki

Mm. Kamasi Washington, Olli Ahvenlahti New Trio, Jukka Eskola & UMO, Mopo.
13.8.2018 - 14.8.2018 Gösta JazzSerlachius-museo Gösta Gösta Jazz in Mänttä
Klo: 14.00. Pääsymaksu: 25 €. Osoite: Joenniementie 47.
Esityspaikkoja Göstan puisto, Autereen tupa, Mäntän kirkko. Wuohimetsä Ensemble, Ismo Haavisto One Man Band, Knoff Trio, KaHaVi, Kalle Salonen Band, Martti Vesala Soundpost Quintet, Aho Quartet, Jazzmessu: Kalle Salonen & Antero Priha.
30.8.2018 Riitta Paakki QuartetKoko Jazz Club Riitta Paakki Quartet in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 €. Osoite: Hämeentie 3.
Live @ KJC levynjulkaisukonsertti. Koko Records juhlii ensimmäisen oman tuotantonsa julkaisukonserttia! 18.1.2018 Koko Jazz Clubilla äänitetty konsertti tallentui loistavan Miikka Huttusen toimesta. Vinyyliä viedään toukokuussa Japaniin, ja tulevaisuudessa pilkottavat jo monet kahdenväliset yhteistyökuviot. Näistä lisää vähän myöhemmin. Vinyyliä tarjolla julkaisukonsertissa signeerauksin! Riitta Paakki, piano, Manuel Dunkel, saksofonit, Antti Lötjönen, basso, Joonas Riippa, rummut.
6.9.2018 Nina Mya with FriendsKoko Jazz Club Nina Mya with Friends in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 €. Osoite: Hämeentie 3.
Laulaja Nina Mya kutsuttiin esiintymään Tel Aviviin, Israeliin syksyllä 2018. Teemaksi valikoitui merkittäviä pop- ja elokuvahittejä uransa aikana runsaasti tehtaillut pianisti ja säveltäjä Burt Bacharach. Nina Mya esittää tribuutin tänä vuonna 80 vuotta täyttävälle Bacharachille myös Suomessa erikoiskokoonpanolla. Illan aikana kuullaan helmiä Bacharachin pitkän uran varrelta jazzsovituksina. Nina Mya, vocals, Jari Perkiömäki, saksofoni, Alexi Tuomarila, piano, Timo Hirvonen, basso, Jussi Lehtonen, rummut.
7.9.2018 Ilmavoimien Big BandJyväskylän Paviljonki Ilmavoimien Big Band in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 € (sis. palvelumaksut). Osoite: Lutakonaukio 12.
Aalto III: ”Soitellen sotaan”. Solisteina Hilkka Louhivuori, laulu ja Jorma Kalevi Louhivuori, trumpetti, kapellimestari Ralf Nyqvist.
7.9.2018 Nina Mya with FriendsRavintola Raatihuone Nina Mya with Friends in Iisalmi
Klo: 20.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kauppakatu 22.
KJC Iisalmi. Laulaja Nina Mya kutsuttiin esiintymään Tel Aviviin, Israeliin syksyllä 2018. Teemaksi valikoitui merkittäviä pop- ja elokuvahittejä uransa aikana runsaasti tehtaillut pianisti ja säveltäjä Burt Bacharach. Nina Mya esittää tribuutin tänä vuonna 80 vuotta täyttävälle Bacharachille myös Suomessa erikoiskokoonpanolla. Illan aikana kuullaan helmiä Bacharachin pitkän uran varrelta jazzsovituksina. Nina Mya, vocals, Jari Perkiömäki, saksofoni, Alexi Tuomarila, piano, Timo Hirvonen, basso, Jussi Lehtonen, rummut.
13.9.2018 f#Koko Jazz Club f# in Helsinki
Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Hämeentie 3.
Sid Hille, Jori Huhtala, Markus Ketola.
13.9.2018 Nordic TrinityMiekkaniemi Nordic Trinity in Viitasaari
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Laitisenkuja 6.
Levynjulkaisukiertue. Juhani Aaltonen – huilu, saksofoni, Mikko Iivanainen – kitara, Klaus Suonsaari – rummut.
13.9.2018 F# Hille/Huhtala/Ketola feat. Jarmo SaariKoko Jazz Club F# Hille/Huhtala/Ketola feat. Jarmo Saari in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18/15 €. Osoite: Hämeentie 3.
Neljä palkittua jazzsäveltäjää ja arvostettua jazzmuusikkoa tapaa ja luo spontaanisti kauniita äänimaisemia, kuumia grooveja, jännittäviä tekstuureja, repäiseviä musiikki-elämyksiä. f# julkaisee Kokolla debyyttilevynsä ‘the wannsee punk’ joka sai kriitikoilta Suomessa ylistäviä arvioita ja JazzAhead-messutapahtumassa Saksassa virallisen julkaisun yhteydessä erittäin myönteisen vastaanoton. Suomen jazzskeneen eturiviin kuuluvien muusikkoiden intensiivinen ilmaisu ja vuorovaikutus pitävät kuuntelijat tiukasti pihdeissä ja tuolensa reunalla. Sid Hille – Fender Rhodes electric piano, theremin ja syntetisaattorit, Jarmo Saari – kitarat, theremin ja elektroniikka, Jori Huhtala – basso ja effektit, Markus Ketola – rummut ja lyömäsoittimet.
20.9.2018 Aili IkonenTampere-talo Aili Ikonen in Tampere
Klo: 19.30. Pääsymaksu: 29/24 €, Jazzin legendat -kimppalippu (väh. 3 konserttiin) 20 €/kpl. Osoite: Yliopistonkatu 55.
Pieni sali. Jazzin legendat -sarjamme aloittavan Aili Ikosen ”Tribute to Ella” on kunnianosoitus unohtumattomalle jazzlaulajalle Ella Fitzgeraldille. ”Lady Ellan” tunnetuksi tekemiä kappaleita tulkitsee kuusihenkinen yhtye, keulakuvanaan Suomen valovoimaisin jazzlaulaja Aili Ikonen. Yhtyeen ohjelmisto on koottu monipuolisesti ”First Lady Of Songin” pitkän uran varrelta. Mukana on niin romanttisia balladeita, vauhdikkaita bebop-numeroita kuin lattarirytmejäkin. Tuttujen kappaleiden uusista sovituksista vastaa yhtyeen taiteellinen johtaja, basisti Mikko Pellinen. Rytmisektion ohella yhtyeeseen tuo lisäväriä kaksi puhaltajaa. Aili Ikonen – laulu, Janne Toivonen – trumpetti, William Suvanne – saksofoni, Tuomas J. Turunen – piano, Mikko Pellinen – basso, Mikko Arlin – rummut. Konsertin kesto noin kaksi tuntia, konsertissa on väliaika.
27.9.2018 William Suvanne Chess’n JazzKoko Jazz Club William Suvanne Chess’n Jazz in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18/15 €. Osoite: Hämeentie 3.
William Suvanne julkaisee kolmannen soololevynsä Kokolla syyskuussa 2018. Uusi albumi ”Chess´n Jazz” yhdistää saksofonistin kaksi henkilökohtaista intohimoa: jazz-musiikin sekä shakkipelin. Chess´n Jazz tuo nimensä mukaisesti shakkipelin jazz-musiikin maailmaan; kappaleet kuvaavat tilanteita shakkipelistä tai shakkinappuloiden tunnussävelmiä, jotka heräävät eloon lavalla. Ennen konserttia Koko Jazz Clubilla järjestetään shakkiturnaus yhteistyössä Suomen Shakki-liiton kanssa. William Suvanne, saksofonit, Mikko Arlin, rummut, Mikael Jakobsson, piano, Tuure Koski, basso, Varre Vartiainen, kitara. Suomen shakkiliitto on virallinen yhteistyökumppanimme. Ovet auki klo 16.30. Turnaus klo 17.00-19.00. Konsertti klo 19.00.
4.10.2018 Tuomas J. Turunen Trio feat. Manuel DunkelKoko Jazz Club Tuomas J. Turunen Trio feat. Manuel Dunkel in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18 €. Osoite: Hämeentie 3.
Nykymuotoinen Tuomas J. Trio perustettiin vuonna 2012, jolloin kokoonpano soitti ensimmäisen konserttinsa Koko Jazz Clubilla Helsingissä. Syksyllä 2018 yhtye palaa takaisin esiintymislavoille juhliakseen uuden pitkäsoiton julkaisua. Vierailevaksi tähtisolistiksi sekä levylle, että tuleville keikoille on kutsuttu Suomen tunnetuimpiin tenorisaksofonisteihin lukeutuva Manuel Dunkel. Levynjulkaisukonsertti järjestetään torstaina 4.10.2018 klo 19 Koko Jazz Clubilla. Yhtyeen keulahahmo Tuomas J. Turunen tunnetaan työstään aktiivisena jazz-pianistina, -säveltäjänä ja -sovittajana. Hän on työskennelleyt vakituisena pianistina maamme parhaimpien jazzlaulajien, kuten Aili Ikosen, Elena Mindrun ja Nina Myan yhtyeissä. Hän on myös konsertoinut erilaisissa yhteyksissä viime vuosina muun muassa Ruotsissa, Virossa, Hollannissa, Romaniassa ja Saksassa. Uuden levyn – joka kantaa nimeä ”Megetme” – musiikki on mielenkiintoinen yhdistelmä jazzin perinnettä sekä pohjoismaalaista jazzsoundia. Osa kappaleista on kunnianosoituksia jazzlegendoille kutenThelonious Monk ja Cedar Walton. Nimikkokappale Megetme on sanaleikki Waltonin kappaleesta Ugetsu, josta se on saanut innoituksensa. Lexington viittaa metropysäkkiin, joka sijaitsee New Yorkin L-junan reitillä Brooklynistä Manhattanille. Levyn viimeinen kappale Luca on omistettu Turusen esikoispojalle, joka syntyi kesällä 2017. Kokoonpanon basisti Jori Huhtala ja rumpali Tuomas Timonen ovat tämän päivän kysytyimpiä muusikoita Suomen jazzkentällä. Tuomas J. Turunen onkin kasannut ympärilleen oikean unelmajoukkueen soittamaan omaa musiikkiaan, ja lopputulokseen hän on enemmän kuin tyytyväinen. Dunkelin, Turusen, Huhtalan ja Timosen välinen yhteissoitto on erittäin kommunikoivaa. Se johdattelee kuulijan tuulen nopeudella tunnelmasta ja äänimaisemasta toiseen. He toimivat joukkueena puhaltaen yhteen hiileen, mutta venyvät myös virtuoottisiin soolo-osuuksiin omilla instrumenteillaan. Suomalaisen metsän hiljainen seesteisyys sekä New Yorkin ainutlaatuinen ja monimuotoinen energia yhdistyvät yhtyeen musiikissa erittäin omintakeisella ja koskettavalla tavalla. Manuel Dunkel, saksofonit, Tuomas J. Turunen, piano & sävellykset, Jori Huhtala, basso, Tuomas Timonen, rummut.
11.10.2018 Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistusTampereen Työväen Teatteri Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus in Tampere
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 14 €. Osoite: Hallituskatu 19.
TTT-klubi. Maakuntalaulu-uudistus tulee myöhässä! Mutta niinhän näille hankkeille tapaa käydä. Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoon kuulunut 17 esityksen suurkiertue järjestettiin jo syksyllä 2017, silloin Tampereen-konsertti soi taidemuseolla. Nyt ohjelman voi kokea, hämäläisittäin hiukan myöhässä, kaupungin jazz-pyhätössä TTT-Klubilla! Mikko Innanen yhteistyökumppaneineen säilyttää perinteiset maakuntarajat ja -hallintorakenteet keskittyen uudistustyössään ennen kaikkea sisällöllisiin toimiin, kärkihankkeenaan perinteisten maakuntalaulujen uudella tavalla ja uudenlaiselta arvopohjalta esittäminen. Innasella työryhmineen on hankkeessa käytössään todellinen valinnanvapaus: maakuntalauluistamme vain sopivimmat soitetaan konserteissa. Soitellen soteen! Monissa Mikko Innasen bändeissä (mm. Gourmet, PLOP) soitetaan kieli poskessa, mutta aina tinkimättömästi. Suomi-jazzin arvostetuimpiin saksofonisteihin kuuluva Innanen tekee asiat omalla tavallaan, mutta juuri tämä oma vahva näkemys on saattanut hänet maailman metropolien vaihtoehtojazzklubeille. Innanen sai Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 2008. Mikko Innanen, saksofonit, Veli Kujala, harmonikka Mika Kallio, rummut.
12.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaLogomo Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Köydenpunojankatu 14.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
13.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaSellosali Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Espoo
Klo: 15.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
13.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaSellosali Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
18.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaPaviljonki Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Uno Savolan katu 8.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
18.10.2018 Eero Koivistoinen QuartetKoko Jazz Club Eero Koivistoinen Quartet in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20/18 €. Osoite: Hämeentie 3.
Saksofonisti Eero Koivistoinen tuo modernin jazzin ilosanoman huippuyhtyeensä kera isännän otteella. Koivistoinen on ottanut ilmaisuunsa vaikutteita onnistuneesti niinafrikkalaisesta musiikista kuin vaikkapa rapista. Tällä kertaa Koivistoinen tulkitsee omaa tuotantoaan lämpimällä tenorisoundillaan svengaavan kompin kanssa, juuri niin kuin sen pitää ollakin kaupungin ykkösjazzklubilla! Eero Koivistoinen, saksofoni, Alexi Tuomarila, piano, Jori Huhtala, basso, Jussi Lehtonen, rummut.
18.10.2018 Pentti Lahti QuintetTampere-talo Pentti Lahti Quintet in Tampere
Klo: 19.30. Pääsymaksu: 29/24 €, Jazzin legendat -kimppalippu (väh. 3 konserttiin) 20 €/kpl. Osoite: Yliopistonkatu 55.
Pieni sali. Jazzin legendat -sarjan toisessa konsertissamme loistaa Pentti Lahti Quintet. Kyseessä on kaikkien tuntema, suomalaisen jazzin muusikkojen muusikko, huippusaksofonisti omassa konsertissaan. Konsertin kesto noin kaksi tuntia. Konsertissa on väliaika.
19.10.2018 Tuure Kilpeläinen & Jazz All StarsKiurusali Tuure Kilpeläinen & Jazz All Stars in Kiuruvesi
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Lähteentie 10 A.
KJC Kiuruvesi. Suurien tunteiden tulkki Tuure Kilpeläinen ottaa taas vanhat kaverit messiin seikkailee Ylä-Savon parhaissa konserttipaikoissa! Tuure saapuu Kiuruveden Kiurusaliin rytmiryhmä Hirvonen / Lehtonen seurassa. Pianon takaa pilkistää loistava Alexi Tuomarila ja saksofonissa huikea Timo Lassy! Illan aikana selviää, mikä muu miehiä yhdistää musiikin lisäksi. Tuuren omat sävellykset saavat ryhmältä hellän, mutta määrätietoisen jazzkäsittelyn balladeista aina kovempiin revittelyihin. Varaa lippusi ajoissa. Tuure Kilpeläinen, laulu, Timo Lassy, saksofoni, Alexi Tuomarila, piano, Timo Hirvonen, basso, Jussi Lehtonen, rummut.
20.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaTampere-talo Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Tampere
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 40/35 €. Osoite: Yliopistonkatu 55.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
20.10.2018 Tuure Kilpeläinen & Jazz All StarsRavintola Raatihuone Tuure Kilpeläinen & Jazz All Stars in Iisalmi
Klo: 20.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kauppakatu 22.
KJC Iisalmi. Suurien tunteiden tulkki Tuure Kilpeläinen ottaa taas vanhat kaverit messiin seikkailee Ylä-Savon parhaissa konserttipaikoissa! Tuure saapuu Kiuruveden Kiurusaliin rytmiryhmä Hirvonen / Lehtonen seurassa. Pianon takaa pilkistää loistava Alexi Tuomarila ja saksofonissa huikea Timo Lassy! Illan aikana selviää, mikä muu miehiä yhdistää musiikin lisäksi. Tuuren omat sävellykset saavat ryhmältä hellän, mutta määrätietoisen jazzkäsittelyn balladeista aina kovempiin revittelyihin. Varaa lippusi ajoissa. Tuure Kilpeläinen, laulu, Timo Lassy, saksofoni, Alexi Tuomarila, piano, Timo Hirvonen, basso, Jussi Lehtonen, rummut.
20.10.2018 Emma Salokoski & Jarmo Saari DuoTampereen Työväen Teatteri Emma Salokoski & Jarmo Saari Duo in Tampere
Klo: 22.00. Pääsymaksu: 18 €. Osoite: Hallituskatu 19.
TTT-klubi. Vahva ja herkkä laulaja Emma Salokoski on ansainnut kannuksensa jazzin, bossa novan sekä musikaalien tulkitsijana, ja laajentanut ilmaisuaan myös elegantin popmusiikin suuntaan. TTT-Klubilla Emma Salokoski ja kitaristi Jarmo Saari esittävät poikkileikkauksen ohjelmistoa Emman uran varrelta. Konserteissa kuullaan sekä Emman omia sävellyksiä että hänen eri projekteissa levyttämiään kappaleita. Jarmo Saaren jäljittelemätön soittotyyli lyö lauluihin oman leimansa ja nostaa monet sovitukset uusille tasoille. Emma-palkittu Salokoski on pitkällä urallaan julkaissut kahdeksan albumia. Hän on esiintynyt maamme eturivin muusikoiden kanssa niin sinfoniaorkesterien solistina kuin rockfestivaalien päälavoilla. Elokuussa 2015 Emma julkaisi sooloalbumin ”Kiellettyjä asioita”. Warner Music Finlandin tuotantopäällikkö Lasse Kurki on kuvannut Salokosken ääntä ja musiikkia paikaksi “jonne voi kadota rauhoittumaan ja paeta arjen kuohuista. Siinä on paljon parantavaa ja ravitsevaa voimaa.” Jarmo Saari on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Hän on toteuttanut visioitaan mm. sooloproduktiossaan Jarmo Saari Solu sekä yhtyeissään Trubamolli, Filmtet, ZetaBoo ja XL. Saari on tunnettu visuaalisesta sävellystyylistään. Saarelle myönnettiin Suomi-palkinto vuonna 2012 taiteellisesta toiminnasta.
26.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaSavoy-teatteri Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
27.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaSavoy-teatteri Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Helsinki
Klo: 15.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
27.10.2018 Ricky-Tick Big Band & Julkinen SanaSavoy-teatteri Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Valtteri Laurell Pöyhönen: kapellimestari, kitara, sähköpiano, Karri ”Paleface” Miettinen, Tommy Lindgren, Lasse ”Redrama” Mellberg, Jukka Eskola: lead-trumpetti, flyygelitorvi, Kalevi Louhivuori: 2. trumpetti, flyygelitorvi, Mikko ”Gunu” Karjalainen: 3. trumpetti, flyygelitorvi, Janne Toivonen: 4. trumpetti, flyygelitorvi, Petri ”Pope” Puolitaival: 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu, Ari Jokelainen: 2. alttosaksofoni, klarinetti, Jussi Kannaste: 1. tenorisaksofoni, huilu, Antti Hynninen: 2. tenorisaksofoni, huilu, Linda Fredriksson: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Heikki Tuhkanen: 1. pasuuna, Juha ”Jay” Kortehisto: 2. pasuuna, Aaro Huopainen: 3. pasuuna, Juho Viljanen: bassopasuuna, tuuba, Antti Lötjönen: kontrabasso, Sami Koskela: lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen: rummut.
1.11.2018 The Manhattan TransferFinlandia-talo The Manhattan Transfer in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alkaen 59,50 euroa Menolipusta ja Ticketmasterista.. Osoite: Mannerheimintie 13 e.
Manhattan Transfer, saapuu Suomeen ensi vuoden marraskuussa. Maailman suosituin lauluyhtye on nähty Suomessa lukuisia kertoja, ja monet loppuunmyydyt katsomot ovat todistaneet heidän loisteliasta esiintymistään. Vuonna 1971 ensilevynsä julkaissut Manhattan Transfer on noussut huikeaan suosioon ympäri maailman. Yhtyen albumeita on myyty miljoonia kappaleita, ja se on voittanut lukuisia Grammy-palkintoja, kuten vuonna 1980 Birdland-albumistaan ja 1982 Route 66 –levystään. Yhtye valittiin Vocal Group Hall of Fameen 1998. Manhattan Transferin perustajajäsen Tim Hauser menehtyi traagisesti lokakuussa 2014, mutta yhtye on jatkanut menestyksen tiellä hänen muistoaan kunnioittaen myös tämän jälkeen. Hauserin tilalle kokoonpanoon nousi Trist Curless, joka täydentää jo vuosia yhdessä laulaneita Alan Paulia, Janis Siegeliä ja Cheryl Bentyneä.
8.11.2018 Kari Ikonen Trio feat. Tony MalabyKoko Jazz Club Kari Ikonen Trio feat. Tony Malaby in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 €. Osoite: Hämeentie 3.
Marraskuussa maamme kiinnostavimpiin jazzyhtyeisiin lukeutuva Kari Ikonen Trio tekee kiertueen newyorkilaissaksofonisti Tony Malabyn kanssa. Malabyn sielukas soitto tunnetaan mm. yhteyksistä Charlie Haden’s Liberation Orchestra, Paul Motian’s Electric Bebop Band ja Fred Hersch’s Quintet. Tony Malaby – tenori- ja sopraanosaksofonit, Kari Ikonen – piano, Olli Rantala – kontrabasso, Markku Ounaskari – rummut. Kari Ikonen Trio on jo kuusi vuotta hurmannut kuulijansa Moskovasta Washingtoniin, Nurmeksesta Melbourneen ja Lissabonista Tokioon. Arvostettu saksalainen Ozella Music julkaisi yhtyeen ensilevyn Bright vuonna 2013. Ylistäviä arvosteluja Antarktista lukuunottamatta kaikilta mantereilta kerännyt levy valittiin saksalaisen JAZZTHETIK:in ja amerikkalaisen Something Else Reviews’in vuoden 2013 parhaiden levyjen listoille. Pari vuotta myöhemmin julkaistu Beauteous Tales and Offbeat Stories päätyi Emma-ehdokkaaksi ja peräti kymmenelle Eurooppalaiselle ”vuoden parhaat levyt”-listalle. Kolmas levy, WInd, Frost & Radiation ilmestyi huhtikuussa 2018 samaisen Ozellan toimesta.
9.11.2018 Ilmavoimien Big BandJyväskylän Paviljonki Ilmavoimien Big Band in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 € (sis. palvelumaksut). Osoite: Lutakonaukio 12.
Aalto IV: ”Dallapén tahdissa”. Solistina Juha Hostikka, kapellimestari Juha Ketola.
14.11.2018 Iiro Rantala 3Koko Jazz Club Iiro Rantala 3 in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 €. Osoite: Hämeentie 3.
Pianisti Iiro Rantala on ollut vahvasti esillä Aasiassa ja Keski-Euroopan isoilla areenoilla. Olemme iloisia, että virtuoosi ehtii edelleenkin soittaa myös intensiivisiä klubivetoja koti Suomessa. Yhtye esittää Rantalan sävellyksiä, sekä hänen sovituksiaan mm. Jimi Hendrixin tuotannosta. Iiron mukana Helsingistä käynnistyvällä KJC-kiertueella ovat rumpali Jaska Lukkarinen ja basisti Timo Hirvonen. Iiro Rantala, piano, Timo Hirvonen, basso, Jaska Lukkarinen, rummut.
15.11.2018 Iiro Rantala 3Portaanpään opisto Iiro Rantala 3 in Lapinlahti
Klo: 18.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Portaanpääntie 63.
KJC Lapinlahti. Pianisti Iiro Rantala on ollut vahvasti esillä Aasiassa ja Keski-Euroopan isoilla areenoilla. Olemme iloisia, että virtuoosi ehtii edelleenkin soittaa myös intensiivisiä klubivetoja koti Suomessa. Yhtye esittää Rantalan sävellyksiä, sekä hänen sovituksiaan mm. Jimi Hendrixin tuotannosta. Iiron mukana Helsingistä käynnistyvällä KJC-kiertueella ovat rumpali Jaska Lukkarinen ja basisti Timo Hirvonen. Iiro Rantala, piano, Timo Hirvonen, basso, Jaska Lukkarinen, rummut.
15.11.2018 Heikki SarmantoTampere-talo Heikki Sarmanto in Tampere
Klo: 19.30. Pääsymaksu: 29/24 €, Jazzin legendat -kimppalippu (väh. 3 konserttiin) 20 €/kpl. Osoite: Yliopistonkatu 55.
Pieni sali. Jazzin legendat -sarjan kolmannessa konsertissa tunnelmoi legendaarinen Heikki Sarmanto. Light of Love –illassa kuullaan materiaalia, joka on syntynyt amerikkalaisten tekstintekijöiden sanoituksiin. Kappaleet ovat lyyrisiä rakkauslauluja, joiden sisältöön kätkeytyy korkeamman maailman läsnäolo. Tule kuuntelemaan kansainvälisesti arvostetun pianistin, Heikki Sarmannon säveltämiä runoja, joita Maria Sarmanto laulaen tulkitsee. Tarjolla on ainutlaatuinen elämys! ”Kuin aatosten jalo tajunnan valo on siirtymä tuonpuoleiseen, avain uuden luomiseen… Mystiset runot nuo lauluiksi taipuu, rinnassa suuri on elämän kaipuu…” Konsertin kesto noin kaksi tuntia, konsertissa on väliaika.
16.11.2018 Iiro Rantala 3Ravintola Raatihuone Iiro Rantala 3 in Iisalmi
Klo: 20.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kauppakatu 22.
KJC Iisalmi. Pianisti Iiro Rantala on ollut vahvasti esillä Aasiassa ja Keski-Euroopan isoilla areenoilla. Olemme iloisia, että virtuoosi ehtii edelleenkin soittaa myös intensiivisiä klubivetoja koti Suomessa. Yhtye esittää Rantalan sävellyksiä, sekä hänen sovituksiaan mm. Jimi Hendrixin tuotannosta. Iiron mukana Helsingistä käynnistyvällä KJC-kiertueella ovat rumpali Jaska Lukkarinen ja basisti Timo Hirvonen. Iiro Rantala, piano, Timo Hirvonen, basso, Jaska Lukkarinen, rummut.
5.12.2018 Antti SarpilaTampere-talo Antti Sarpila in Tampere
Klo: 19.30. Pääsymaksu: 29/24 €, Jazzin legendat -kimppalippu (väh. 3 konserttiin) 20 €/kpl. Osoite: Yliopistonkatu 55.
Pieni sali. Jazzin legendat -sarjamme neljännessä ja samalla sarjan päättävässä konsertissa saamme nauttia huiman jazz-taiturin, Antti Sarpilan, sävelistä. Antti Sarpila (s. 11. kesäkuuta 1964 Pori) on suomalainen jazzmuusikko. Hänen soittimiinsa kuuluvat saksofonit ja klarinetti. Sarpila harjoittaa myös musiikkikustannustoimintaa. Oman tuotantonsa lisäksi Antti Sarpila esiintyy lukuisissa levyttäneissä kokoonpanoissa, kuten Swedish Swing Society. Sarpilalle myönnettiin vuonna 1997 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto. Konsertin kesto noin kaksi tuntia, konsertissa on väliaika.
8.12.2018 Eero Koivistoinen QuartetTampereen Työväen Teatteri Eero Koivistoinen Quartet in Tampere
Klo: 22.00. Pääsymaksu: 18 €. Osoite: Hallituskatu 19.
TTT-klubi. 70 vuoden rajapyykin jo ohittanut saksofonistilegenda Eero Koivistoinen ei ole jäänyt laakereilleen lepäämään. Väkevästä luomisvoimasta uusimpia osoituksia ovat oman kvartetin levytys Illusion (2017) sekä UMO Jazz Orchestran albumi Arctic Blues (2016), joka koostuu Koivistoisen sävellyksistä. Eero Koivistoinen sai Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon kaikkien aikojen ensimmäisenä muusikkona 1967. Amerikkalaisen jazzin uudet virtaukset saapuivat jaettavaksi Suomeen, kun Koivistoinen opiskeli Berkleen School of Musicissa ja työskenteli Dizzy Gillespien, Gil Evansin, Jack DeJohnetten, Randy Breckerin ja John Scofieldin kaltaisten muusikoiden kanssa. Koivistoinen tunnetaan vahvasta rytmin käsittelystä, ja esimerkiksi hänen funkille flirttaileva fuusiolevynsä Wahoo! on edelleen haluttu harvinaisuus myös kansainvälisten keräilijöiden haaveissa. Syvyyttä soittoon on tuonut sittemmin myös laaja-alainen yhteistyö afrikkalaisten muusikoiden kanssa. Säveltäjänä Koivistoinen on big band -ympäristössä Suomen esitetyimpiä sekä yksi harvoista jazzmiehistä, joiden teoksia on kuultu myös sinfoniaorkestereiden ohjelmistossa. Koivistoisen taitavassa kvartetissa pianistina vaikuttaa Alexi Tuomarila, bassosta vastaa Jori Huhtala ja rummuista Jussi Lehtonen.
13.12.2018 Johanna ja Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila: ”Seimiyö”Tampereen Työväen Teatteri Johanna ja Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila: ”Seimiyö” in Tampere
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20 €. Osoite: Hallituskatu 19.
TTT-klubi. Tunnelmallinen joulukonsertti tuo samalle lavalle herkkävaistoiset eturivin muusikot. Konsertissa kuullaan rakastetuimpia joulun sävelmiä taiteilijoiden omilla sovituksilla, jotka saavat sävyjä niin jazzista kuin nykykansanmusiikistakin. Laulut tulkitsee kuin takkatulen lämmössä solisti Johanna Iivanainen yhdessä harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen, pianisti Timo Alakotilan ja kitaristi Mikko Iivanaisen kanssa. SuomiLOVE:stakin tutun Johanna Iivanaisen raikkaan luonnollinen esiintyminen on saavuttanut suuren suosion. Hän on levyttänyt monipuolisesti niin jazzia, a cappellaa, poppia, dancea kuin lastenmusiikkiakin. Johanna on saanut mm. Louis Armstrong -palkinnon ja Sony Jazz -palkinnon. Kitaristi Mikko Iivanainen on erottunut edukseen harmonisella syvyydellään sekä soundien monipuolisuudella. Dynamiikan soitossaan hallitseva Mikko on vaikuttanut useissa kärkipään jazzyhtyeissä. Melodiabassoharmonikkaa soittava Maria Kalaniemi on huipputason muusikko ja lahjakas, omaleimainen säveltäjä. Kalaniemen luoma lyyrisen herkkä ja intensiivinen soittotyyli on saanut uskollisen kuulijakunnan eri puolilla maailmaa. Timo Alakotila on maamme kysytyimpiä muusikoita. Hänen laaja sävellystuotantonsa koostuu konsertoista, kamarimusiikista, musiikkinäytelmistä ja tanssiesityksistä. Alakotilaa ovat esittäneet mm. BBC Concert Orchestra, UMO Jazz Orchestra, Tapiola Sinfonietta ja Australian Chamber Orchestra.
13.12.2018 Nina MyaKoko Jazz Club Nina Mya in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 €. Osoite: Hämeentie 3.
”Closure”. Laulaja Nina Myan kesällä 2016 julkaistu Closure albumi keräsi ylistyksiä ja sai laajalti huomiota Kirjurinluodon julkaisukonsertillaan sekä Saksan julkaisullaan. Myös Suomen Jazzliiton kiertueella nähty yhtye teki yleisöennätyksiä ja hurmasi kuulijoitaan ympäri Suomen. Nyt laulaja on palannut pienen tauon jälkeen takaisin lavoille johtamansa yhtyeen kanssa, joka esittää Closure -levyltä tuttua gospelhenkistä jazzia. Illan aikana kuullaan myös uusia sävellyksiä. Nina Mya, voc, Jukka Eskola, trp, flc, Petri Puolitaival, sax, Henri Mäntylä, pno, Jori Huhtala, bass, Tuomas Timonen, drs.

Subscribe: RSS | iCal