Keikat

PvmMitäPaikkaPaikkakunta
19.3.2018 Les Voyageurs de l’EspaceHämeenlinnan kaupunginkirjasto Les Voyageurs de l’Espace in Hämeenlinna
Klo: 18.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Lukiokatu 2.
Vapaat äänet. Avaruuden matkustajat – Les Voyageurs de l’Espace: Claudia Solal – ääni, Didier Petit – sello, ääni, Philippe Foch – lyömäsoittimet, elektroniikka, ääni.
20.3.2018 Stick MenValidi Karkia -klubi Stick Men in Pori
Pääsymaksu: ennakko 35€, ovelta 40€. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
Tony Levin, Pat Mastelotto, Markus Reuter.
20.3.2018 Z LeagueVuotalo Z League in Helsinki
Klo: 14.00. Pääsymaksu: 12/10 €. Osoite: Mosaiikkitori 2.
Kotimaisten jazz-muusikkojen kokoonpano Z League on kunnianosoitus yhdelle kaikkien aikojen lahjakkaimmista ruotsalaisista jazzlaulajista, Monica Zetterlundille. Konsertti on tyylikäs ja monipuolinen katsaus Zetterlundin uran huippuhetkistä. Illan mittaan kuullaan mm. Monican yhdessä Bill Evansin kanssa levyttämiä jazzstandardeja sekä hänen suurimpia ruotsinkielisiä hittejään. Laulajatar Susanna Erosen upeat tulkinnat kuljettavat kuulijaa humoristisista revyykappaleista herkkien balladien syövereihin, taidolla ja tyylillä. Kokonaisuus on monipuolinen, mielenkiintoinen ja sävykäs; kuten oli myös Monica Zetterlund. Kokoonpanossa soittavat muusikot vaikuttavat musiikin kentällä sekä omissa projekteissaan että eri artistien taustalla ja orkestereiden riveissä. Susanna Erosta ja hänen taustallaan taitavasti soittavaa kvintettiä voi kuvailla yhdellä sanalla: tyylikäs! Lavalla: Susanna Eronen – laulu, Ari Jokelainen – saksofoni, Teemu Mattsson – trumpetti, Jari Kanninen – piano, Teemu Keränen – basso, Teemu Eronen – rummut. Kesto n. 60 min.
20.3.2018 Les Voyageurs de l’Espace, Verneri Pohjola & Mika KallioMalmitalo Les Voyageurs de l’Espace, Verneri Pohjola & Mika Kallio in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/12 €. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
Avaruusaluksen lailla liikkuva Vapaat äänet -kiertue laskeutuu myös Malmitaloon! Mystistä, tunnelmallista ja vangitsevaa soittoa on luvassa, kun trumpetisti Verneri Pohjola ja rumpali Mika Kallio yhdistävät voimansa. Ilmaisuvoimaisen duon ensimmäinen albumi ilmestyy vuoden 2018 alussa brittilevymerkillä Edition Recordsilla. Laulajatar Claudia Solal, sellisti Didier Petit ja lyömäsoittaja Philippe Foch saapuvat Suomeen Ranskasta monien planeettojen kautta. Avaruuden matkustajien (Les Voyageurs de l’Espace) soittotaituruus palvelee hyvin tätä teatraalista ja runollista ääniseikkailua. Verneri Pohjola – trumpetti, elektroniikka, Mika Kallio – rummut, elektroniikka. Avaruuden matkustajat – Les Voyageurs de l’Espace: Claudia Solal – ääni, Didier Petit – sello, ääni, Philippe Foch – lyömäsoittimet, elektroniikka, ääni.
21.3.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Solo piano improvisations.
21.3.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Yrjönkatu 18.
Live gypsy jazz music every wednesday to spice up the Italian cuisine. Tomi Kettunen, one of the leading gypsy jazz guitarists in Finland, organizes a band every week to spice up your night. Come and try the holy trinity: Pizza, Peroni & Jazz. Free entrance. Table reservation recommended.
21.3.2018 The Great Helsinki Swing Big BandMalmitalo The Great Helsinki Swing Big Band in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 21,50 €. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
Duke elää! – solistina Juki Välipakka. Duke Ellingtonin tuotanto on kaikille tuttua, mutta sitä ei vielä koskaan ole kuultu suomeksi laulettuna. Nyt kuullaan! Kirjailija, sanoittaja ja säveltäjä Mikko Koivusalo on kääntänyt Ellingtonin klassista big band -ohjelmistoa suomeksi jazzlaulaja Juki Välipakalle. Vellu Halkosalmen upeiden sovitusten myötä Välipakka ja Swing Big Band esittävät Ellingtonin musiikin yleisölle nyt ennen kuulemattomalla tavalla. Vellu Halkosalmi toimii myös konsertin kapellimestarina. Solisti – Juki Välipakka, Kapellimestari ja sovitukset – Vellu Halkosalmi, Suomennokset – Mikko Koivusalo. Kesto noin 75 min, ei väliaikaa.
21.3.2018 Zach Brock / Phil Markowitz QuartetVanha Paloasema Bar & Bistro Zach Brock / Phil Markowitz Quartet in Oulu
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20/17/15 €. Osoite: Kauppurienkatu 24 A.
Oulun Musiikkijuhlat. Amerikkalaisvieraiden duo täydentyy jazzkvartetiksi, kun Zach Brockin ja Phil Markowitzin kanssa lavalle nousevat suomalaisen jazzmusiikin ykköskaartiin lukeutuvat kontrabasisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen. Jazzviulisti Zach Brock sai Grammy-palkinnon vuonna 2017 työskentelystä Snarky Puppy -yhtyeen kanssa. Jazzin, klassisen, etno- ja popmusiikin traditioista ammentavaa Brockia pidetään sukupolvensa merkittävimpänä improvisoivana viulistina. Manhattan School of Musicin professori, jazzpianisti Phil Markowitz on tehnyt pitkän ja vaikuttavan uran kansainvälisen jazzmusiikin kentällä soittaen mm. Chet Bakerin, Mel Lewisin ja Bob Mintzerin yhtyeissä. Zach Brock – viulu, Phil Markowitz – piano, Ville Herrala – kontrabasso, Jaska Lukkarinen – rummut.
22.3.2018 MopoRavintola Pannuhuone Mopo in Kuopio
Osoite: Kauppakatu 25.
22.3.2018 Johanna IivanainenKeravan kirjasto Johanna Iivanainen in Kerava
Klo: 18.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Paasikivenkatu 12.
Pena-klubi. Saksofonisti Pentti Lahden vieraana laulaja-lauluntekijä Johanna Iivanainen. Iivanaisen raikkaan luonnollinen esiintyminen ja sävykäs tulkinta ovat saavuttaneet suuren suosion. Hän on laulanut useissa jazzyhtyeissä ja julkaissut neljä sooloalbumia. Mukana ovat kitaristi Mikko Iivanainen ja viulisti Laura Airola.
22.3.2018 UMO & VärttinäSavoy-teatteri UMO & Värttinä in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Kansanmusiikin juureva sointi kohtaa jazzin urbaanin svengin, kun Värttinä ja UMO astuvat Savoy-teatterin lavalle maaliskuussa. Värttinän lyömäsoittaja ja UMOn kapellimestari Mikko Hassinen on sovittanut konserttia varten maailmankuulun kansanmusiikkiyhtyeen tunnetuimpia kappaleita, kuten Selenikoi ja Äijö, joiden lisäksi kuullaan uusia sovituksia myös yhtyeen tuoreemmista kappaleista. Kaikkien aikojen menestyneimmän suomalaisen nykykansanmusiikkiyhtyeen musiikilliset juuret ovat Karjalassa ja erityisesti alueen naisten lauluperinteessä sekä runoudessa. Kolmesta naislaulajasta ja kolmesta akustisiin soittimiin erikoistuneesta virtuoosista koostuva Värttinä säveltää ja sanoittaa itse pääosan kappaleistaan, joiden sovitukset soivat aina yhtyeelle ominaisin, tunnistettavin sävyin. Konserttien ohella Värttinää työllistää tällä hetkellä Kansallisoopperan ja -baletin massiivinen Kalevanmaa-produktio. Savoy-teatterissa on luvassa harvinaislaatuinen kohtaaminen ja todellinen musiikillinen ilotulitus, kun omien alojensa kiistattomat huiput – UMO ja Värttinä – yhdistävät voimansa. Värttinä: Mari Kaasinen – laulu, Susan Aho – laulu, Karoliina Kantelinen – laulu, Matti Laitinen – kitara, mandosello, Lassi Logren – viulu, Mikko Hassinen – perkussiot. Kesto 75 min. ei väliaikaa.
22.3.2018 Sami Linna Quartet feat. Dana HallKoko Jazz Club Sami Linna Quartet feat. Dana Hall in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20 €. Osoite: Hämeentie 3.
Kitaristi Sami Linna juhlii pitkään odotetun albuminsa julkaisua! Musiikillisesti liikutaan 60-luvun modaaliseen jazzilmaisuun pohjautuvassa tyylissä, joka kuitenkin päivittyy mielenkiintoisesti Hammond-urkujen ja kitaran yhteissointiin perustuvassa kokoonpanossa. Sävyjä tuovat niin staattiset hypnoottiset riffit kuin rikkaiden harmonioiden luoma liike, jazzmusiikille aina niin olennaista bluesia ja hehkuvia balladeja unohtamatta! Tuoretta ilmettä kokoonpanoon tuo kokenut amerikkalainen rumpali Dana Hall, jonka energinen lähestymistapa myllertää kotimaisten huippusoittajien kuvioita melkoisella tavalla. Muusikoista, joiden kanssa Hall on työskennellyt, voidaan mainita esimerkiksi Joe Henderson, Kenny Barron, Bobby Hutcherson, Ray Charles, Horace Silver, Benny Golson, Curtis Fuller, George Coleman, Branford Marsalis, Joshua Redman, Maria Schneider ja Ralph Bowen. Aktiivisen muusikontyön lisäksi Hall toimii jazzosaston johtajana DePaulin yliopistossa Chicagossa. Hän täydentää Linnan yhtyettä hyvin siinäkin mielessä, että nyt diplomi-insinööri ja musiikin tohtori Mikko Helevä ei ole ainoa, jolla on myös teknisen alan koulutus: Hall ehti musiikillisten korkeakoulututkintojensa ohessa valmistua ilmailuinsinööriksi Iowan osavaltionyliopistosta. Sami Linna, kitara, Jussi Kannaste, saksofoni, Mikko Helevä, urut, Dana Hall, rummut.
22.3.2018 Wimme & RinnePainotalo Wimme & Rinne in Äänekoski
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 16,50 €. Osoite: Kalevankatu 2.
Club Painiksen vieraaksi Äänekosken Painotalolle saapuu maaliskuussa kaksi pitkäaikaista musiikin matkamiestä. Wimme Saari on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista saamelaisen joikun esittäjistä ja Tapani Rinne mittavan kansainvälisen uran tehnyt bassoklarinetisti ja elektrojazzin pioneeri, joka tunnetaan ehkä parhaiten johtamastaan RinneRadio yhtyeestä. Molempia muusikoita yhdistää syvällinen kiinnostus kansanmusiikkiin ja he ovat julkaisseet yhdessä seitsemän albumia. Wimme Saaren joikut ammentavat aiheensa erilaisista luonnon elementeistä, joihin Tapani Rinne luo bassoklarinetin ja elektroniikan avulla moninaisia tekstuureja ja jopa tribalistisia sävyjä. Aina kun Wimme ja Rinne yhdistävät voimansa, ilmassa on mystisen löytöretken tuntua. Wimme Saari vierailee konsertin yhteydessä Äänekosken kaupunginkirjastolla kertomassa saamelaisesta musiikista ja kulttuurista. Wimme Saari, joiku, Tapani Rinne, bassoklarinetti.
22.3.2018 Jukka Perko TritonePoppari Jukka Perko Tritone in Jyväskylä
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 12/8 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Jazz Jkl Live. uomen johtaviin jazz-artisteihin kuuluva saksofonisti Jukka Perko esitteli viime vuonna uuden Tritone-kokoonpanonsa. Yhtye pureutuu Dizzy Gillespien musiikkiin ja samalla Perko tekee kauan kaivatun paluunsa bebop-perinteeseen. Jazz Jkl Live -konserttisarjalla ja Popparilla on kunnia saada yksi maailman mestarillisimmista saksofonisteista pitkästä aikaa esiintymään kaupunkiin. Jazzin uranuurtaja, trumpetisti Dizzy Gillespie tarjosi tasan 30 vuotta sitten lentävän lähdön 19-vuotiaalle Jukka Perkolle pestaamalla hänet big bandiinsa 70-vuotisjuhlakiertueelleen, jonka riveissä hän kiersi kahden vuoden ajan ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Gillespien kunniaksi Jukka trioineen hölskyttää Dizzyn poskettomimmat bebopit ja afrokuubalaiset klassikot pirskahtelevaksi cocktailiksi: muun muassa A Night In Tunisia, Con Alma ja Tin Tin Deo saavat tältä kotimaisen jazzin tähtikolmikolta osakseen juurevan monivivahteiset tulkinnat. Jukan lisäksi triossa soittaa maamme arvostetuin komppiduo basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen. Jukka Perko – saksofoni, Antti Lötjönen – basso, Teppo Mäkynen – rummut.
23.3.2018 MopoNurmes-talo Mopo in Nurmes
Osoite: Kötsintie 2.
Hannikaisen sali.
23.3.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 15.00. Osoite: Lutherinkatu 3.
Two Moons – duo chamber concert.
23.3.2018 Ilmavoimien Big BandJyväskylän Paviljonki Ilmavoimien Big Band in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 € (sis. palvelumaksut). Osoite: Lutakonaukio 12.
Aalto I: ”Tribute to Glenn Miller”. Solisteina Ikosen siskot, kapellimestari Kevin R. Burns (US).
23.3.2018 Jukka Perko TritoneJoensuun konservatorio Jukka Perko Tritone in Joensuu
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/10/6 € €. Osoite: Rantakatu 31.
Jazzkerho -76. Jazzliiton yhteistoimintakiertue. Jukka Perko – saksofonit, Antti Lötjönen – kontrabasso, Teppo Mäkynen – rummut. Nuoren Jukka Perkon ura sai fantastisen alun pestillä itsensä Dizzy Gillespien orkesteriin maestron 70-vuotisjuhlakiertueille. Nyt tuore yhtye Jukka Perko Tritone kunnioittaa trumpetistilegendan syntymän satavuotisjuhlaa omilla versioillaan mestarin tuotannosta. Perkon luotettavina takuumiehinä asialla ovat Teppo Mäkynen ja Antti Lötjönen.
23.3.2018 Sami Linna Quartet feat. Dana HallBar Ö Sami Linna Quartet feat. Dana Hall in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 13,50-16,50 €. Osoite: Linnankatu 7.
Flame Jazz. Sami Linna – kitara, Jussi Kannaste – saksofoni, Mikko Helevä – urut, Dana Hall (US) – rummut. Kitaristi Sami Linna juhlii pitkään odotetun albuminsa julkaisua! Musiikillisesti liikutaan 60-luvun modaaliseen jazzilmaisuun pohjautuvassa tyylissä, joka kuitenkin päivittyy mielenkiintoisesti Hammond-urkujen ja kitaran yhteissointiin perustuvassa kokoonpanossa. Sävyjä tuovat niin staattiset hypnoottiset riffit kuin rikkaiden harmonioiden luoma liike, jazzmusiikille aina niin olennaista bluesia ja hehkuvia balladeja unohtamatta. Tuoretta ilmettä kokoonpanoon tuo kokenut amerikkalainen rumpali Dana Hall, jonka energinen lähestymistapa myllertää kotimaisten huippusoittajien kuvioita melkoisella tavalla.
23.3.2018 Johanna Försti, Jukka Linkola & Tampere Big BandKangasala-talo Johanna Försti, Jukka Linkola & Tampere Big Band in Kangasala
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Kangasala-talolta 25/23€, Lippu.fi alk. 27,50/25,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun. Osoite: Kuohunharjuntie 6.
Kangasala-talon konsertissa sukelletaan monipuolisesti jazzin vivahteikkaaseen maailmaan. Upea laulaja Johanna Försti tulkitsee Jukka Linkolan sovittamia kappaleita sekä vauhdikkaita ja svengaavia big band-sävellyksiä. Mukana on myös tunnettuja jazzstandardeja upein uusin big band -soinnein. Musiikista vastaa Tampere Big Band. Konsertin vahva ydin ovat Förstin ainutlaatuiset tulkinnat ja vahva eläytyminen blues-, ja gospel-tyyppiseen musiikkiin. Johanna Försti tunnetaan ennen kaikkea Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin laulajana, Jo Stance -yhtyeen räväkkänä solistina sekä 2016 Tähdet tähdet -ohjelman tähtikilpailijana. Koko kansan hurmanneen Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin lisäksi hän on esiintynyt ja tehnyt yhteistyötä lukemattomien eri artistien ja kokoonpanojen, kuten Trondheim Symphony Orchestran, UMOn, Lenni-Kalle Taipaleen, Sami Pitkämön ja Vantaan viihdeorkesterin solistina. Johanna Försti ja Jukka Linkola ovat esiintyneet duona festivaaleilla ja konserteissa. Tampere Big Band, Jukka Linkola, sävellykset, sovitukset ja orkesterin johto, Johanna Försti, laulu.
23.3.2018 Brockowitz, Lauri Porra Flyover EnsembleVanha Paloasema Bar & Bistro Brockowitz, Lauri Porra Flyover Ensemble in Oulu
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/22/20 €. Osoite: Kauppurienkatu 24 A.
Oulun Musiikkijuhlat. Zach Brockin ja Phil Markowitzin duo Brockowitz tarjoilee amerikkalaista jazz- ja nykymusiikkia, joka saa vaikutteita heidän taustoistaan. Molempien muusikkoutta värittää vahvasti sukutausta ja perimä, Brockilla Appalakeilta ja Markowitzilla Itä-Euroopasta. Lauri Porra Flyover Ensemblen tunnelmat liikkuvat räjähtävästä rocktulkinnasta ja paikoitellen suorastaan julkeista solistisista suorituksista kuulaisiin elokuvallisiin sävyihin. Hetkittäin kuullaan jopa minimalistista ja mietiskelevää tulkintaa. Illan aloittaa rytmimusiikin mestarikurssilaisten yhtyeet klo 19. Brockowitz klo 21: Zach Brock (USA) viulu, Phil Markowitz (USA) piano. Lauri Porra Flyover Ensemble klo 22.30: Lauri Porra basso, Mikko Kosonen kitara, Aki Rissanen koskettimet, Juho Viljanen pasuuna, Ville Pynssi rummut.
23.3.2018 KYNHelsingin Konservatorion Konserttisali KYN in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25 € peruslippu 20 €, opiskelija, työtön, eläkeläinen, varusmies 15 €, lapset 7-17 v, alle 7-vuotiaat lapset ilmaiseksi tapahtumaan lipun ostaneen aikuisen seurassa. Osoite: Ruoholahdentori 6.
Outo kantele -levynjulkistamiskonsertti. Musiikkineuvos Kaija Viitasalon johtaman KYN:n yhdeksäs albumi, Outo kantele (Alba Records) on kunnianosoitus Jukka Linkolan musiikille. Levy sisältää kaksi Linkolan KYN:lle säveltämää sarjaa: Loitsut ja Outo kantele. Loitsut ei ole perinteinen kuorosävellys. Se on kokonaisvaltainen teos. Elämys. Loitsujen musiikissa on iloa, leikillistä ja elämänmakuista ilmaisua sekä yksinkertaista, korutonta kauneutta. Loitsut on ylistys luonnolle ja ihmiselle, kaikille arjen ihmeille, sattumuksille, työlle ja tietenkin rakkaudelle. Janne Marja-ahon ohjaus, Mika Venhovaaran valot ja VJ Hellstonen livevisuaalit muuttavat sarjan näyttämöteokseksi, joka yhdistää musiikin, liikkeen, valon ja kuvan. Teosta tähdittää vibrafonisti Panu Savolainen. Levyn nimiteos Outo kantele -sarja on ihastuttanut yleisöjä Ranskaa ja Taiwania myöten ja hurmannut myös kuorokilpailun tuomariston. Linkola on tuonut kalevalaiseen maailmaan annoksen rohkeata kabareehenkeä, voimakasta, jopa hieman teatterityyppistä ilmaisua sekä ripauksen jazzillista svengiä. Teosta tähdittävät harmonikkataiteilija Johanna Juhola ja pianisti Kirmo Lintinen. Konsertin kesto: noin 2 h (sis. väliajan).
23.3.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Adele Sauros, saksofoni, Lassi Kouvo, piano.
23.3.2018 Samuel Santasärkkä Quartet & Sami SaariKulttuuritalo Martinus Samuel Santasärkkä Quartet & Sami Saari in Vantaa
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 18/10 €. Osoite: Martinlaaksontie 36.
Bronx Jazz.
24.3.2018 MopoRavintola Anorak Mopo in Kajaani
Osoite: Brahenkatu 3.
24.3.2018 Jukka Perko TritoneRavintola Raatihuone Jukka Perko Tritone in Iisalmi
Klo: 20.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kauppakatu 22.
Trumpetisti Dizzy Gillespie tarjosi tasan 30 vuotta sitten lentävän lähdön 19-vuotiaalle Perkolle pestaamalla hänet big bandiinsa 70-vuotisjuhlakiertueelleen, jonka riveissä hän kiersi Eurooppaa ja Yhdysvaltoja kahden vuoden ajan. Jukka trioineen hölskyttää Koko Jazz Clubilla Iisalmessa Dizzyn poskettomimmat bebopit ja afrokuubalaiset klassikot pirskahtelevaksi cocktailiksi: muun muassa A Night In Tunisia, Con Alma ja Tin Tin Deo saavat tältä kotimaisen jazzin tähtikolmikolta osakseen juurevan monivivahteiset tulkinnat. Jukan lisäksi triossa soittaa maamme ykköskomppi Antti Lötjönen ja Teppo Mäkynen. Jukka Perko – saksofonit, Antti Lötjönen – kontrabasso, Teppo Mäkynen – rummut.
25.3.2018 MopoVakiopaine Mopo in Jyväskylä
Osoite: Kauppakatu 6.
25.3.2018 Johanna ja Mikko IivanainenMalmitalo Johanna ja Mikko Iivanainen in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: 6,50 €. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
Jazz’n Jam. Lempeä, luonnollinen ja soljuvan lyyrinen äänimaisema odottaa kuulijaa, kun kahden huippumuusikon duo loihtii lempikappaleistaan kokonaisuuden. Kuulemme Johanna Iivanaisen omia kappaleita sekä myös cover-biisejä. Johanna Iivanaisen poikkeuksellisen kaunis ääni on tuttu monista yhteyksistä; sen herkkää voimaa ja sävykkyyttä ovat hyödyntäneet monet jazzsäveltäjät Henrik Otto Donnerista Eero Koivistoiseen ja Antti Sarpilaan. Vuonna 2002 Johanna sai Louis Armstrong -palkinnon ja vuotta myöhemmin historian ensimmäisen Sony jazz -palkinnon. Johanna on julkaissut kaksi suomenkielistä soololevyä, joissa kuullaan Johannan omia sävellyksiä; ”Kadotaan Uneen” 2011 ja ”Mustarastas laulaa” 2013. Koko kansan tietoisuuteen Oulusta alun perin lähtöisin oleva laulajatar lauloi viimeistään Euroviisukarsinnoissa 2011 kappaleella Luojani mun (engl. Skylarks in the Breeze). Viime vuosina Johanna on tullut tutuksi myös suositun SuomiLOVE-ohjelman yhtyeen solistina. Kitaristi Mikko Iivanainen on niin ikään monista kokoonpanoista tuttu mies. Ensimmäinen valtakunnallista tunnettavuutta saanut kokoonpano oli 1996 perustettu Free Control. Kuluvan vuosituhannen puolivälissä Mikko Iivanainen toimi Iro Haarlan ja Uffe Krokforsin Loco Motife -yhtyeessä, jonka levy Penguin Beguine palkittiin Jazz-Emmalla. Iivanaisen, Klaus Suonsaaren ja Junnu Aaltosen Nordic Trinity -trio on myös saanut runsaasti myönteistä palautetta sekä medialta että kuulijoilta. Mikko Iivanainen julkaisi vuonna 2014 ensimmäisen soololevynsä ”Last room”. Johanna Iivanainen – laulu, Mikko Iivanainen – kitara. Sarjan taiteellinen johtaja on Sakari Puhakka.
25.3.2018 Sakari Kukko Afro Chamber Trio, Mai Khoi Helsinki ExperienceG Livelab Sakari Kukko Afro Chamber Trio, Mai Khoi Helsinki Experience in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Sakari Kukko saapuu G Livelabiin uuden Afro Chamber Trio -kokoonpanonsa kanssa. Triossa soittavat Cheich Cissokho (kora) ja Abdoulay Ndiaye (basso ja kitara), jotka molemmat ovat legendaarista Malin kuningaskunnan hovimuusikkosukua. Illan avaa vietnamilainen muusikko Mai Khoi, jonka Helsinki Experience kokoonpanossa soittavat suomalaiset huippunimet Senni Eskelinen ja juuri Etno-Emman voittanut Maija Kauhanen. Illan lopuksi luvassa on spektaakkelimainen yhteisesiintyminen.
26.3.2018 Ebeli Big BandLouhisali Ebeli Big Band in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Kaupinkalliontie 10.
Ebeli Big Band Spring Concert. Ebeli Big Band ja laulusolisteja, Rasmus Soini, kapellimestari. Ebeli Big Band soittaa ajattomia jazzklassikoita sekä uudempia sovitettuja sävelmiä. Konsertissa kuullaan miten mm. Super Mario Bros tai Ultra Bra taittuvat big bandilta. Lisäksi ohjelmassa on Sampo Kasurisen uuden sävellyksen kantaesitys. Konsertissa on mukana Ebelin laulajia. Kesto 1 h (ei väliaikaa).
27.3.2018 Raoul Björkenheim & Juhani AaltonenKulttuuriravintola Kivi Raoul Björkenheim & Juhani Aaltonen in Tampere
Pääsymaksu: 15 €. Osoite: Keskustori 2.
Eclipse Jazz Club. Kevätkauden Eclipse -klubit aloittaa 27.3. kahden legendaarisen muusikon upea duo. Kotimaisen jazzin ja progressiivisen musiikin kaksi suurmiestä kohtaavat, kun Juhani Aaltonen (Tasavallan Presidentti, UMO Jazz Orchestra) ja Raoul Björkenheim (Krakatau, Scorch Trio, eCsTaCy) yhdistävät voimansa intiimissä konsertissa. Kaksikko juhlistaa Tampere Jazz Happeningissä taltioidun “Awakening”-albumin julkaisua.
27.3.2018 UMO & Johanna IivanainenEspoon tuomiokirkko UMO & Johanna Iivanainen in Espoo
Klo: 18.00. Pääsymaksu: 22,50 / 17,50 / 11,00 € Ticketmasterista. Osoite: Kirkkopuisto 5.
Silent Music.
27.3.2018 Alder EgoRavintola Laulumiehet Alder Ego in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Liput (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €. Osoite: Hietaniemenkatu 2.
jaZZanti. Jarno Tikka: tenorisaksofoni, Tomi Nikku: trumpetti, Teemu Åkerblom: kontrabasso, Joonas Leppänen: rummut ja sävellykset. Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö). Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.
28.3.2018 UMO & Johanna IivanainenPyhän Laurin kirkko UMO & Johanna Iivanainen in Vantaa
Klo: 18.00. Pääsymaksu: 22,50 / 17,50 / 11,00 € Ticketmasterista. Osoite: Kirkkotie 45.
Silent Music.
28.3.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Yrjönkatu 18.
Live gypsy jazz music every wednesday to spice up the Italian cuisine. Tomi Kettunen, one of the leading gypsy jazz guitarists in Finland, organizes a band every week to spice up your night. Come and try the holy trinity: Pizza, Peroni & Jazz. Free entrance. Table reservation recommended.
28.3.2018 Verneri Pohjola GroupSellosali Verneri Pohjola Group in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alkaen 19,50 € + toimitusmaksu, Lippupiste. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
”Pekka”. Konsertissa kuullaan Verneri Pohjolan ja hänen yhtyeensä tulkintoja sähköbassolegenda Pekka Pohjolan upeista sävellyksistä. Vuonna 2017 Yrjö-palkittu Verneri Pohjola on luonut jo vuosikaudet uraa yhtenä Suomen johtavista jazzmuusikoista, mutta vasta nyt on kulunut niin paljon aikaa, että hän tuntee voivansa tarttua isänsä musiikkiin omana itsenään. Hienon vastaanoton saanut Pekka-levy julkaistiin kesällä 2017. Verneri on valinnut ohjelmistoon omia suosikkejaan isänsä laajasta tuotannosta. Intiimistä räjähtävään improvisointiin ulottuva kokonaisuus kattaa tuotantoa 1970-luvulta 1990-luvulle saakka. Kyse ei ole tribuutista, vaan uudelleentulkinnoista musiikki edellä – Vernerin lisäksi korvaamattoman panoksensa kokonaisuuden syntymiseen antavat hänen yhtyeessään soittavat suomalaisen jazzin ykkösnimet. Verneri Pohjola (trumpetti), Teemu Viinikainen (kitara), Tuomo Prättälä (koskettimet), Antti Lötjönen (kontrabasso), Mika Kallio (rummut). Kesto 1 h 40 min, sis. väliajan.
29.3.2018 ElifantreeKoko Jazz Club Elifantree in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 18 €. Osoite: Hämeentie 3.
Elektroakustisesti kokeellista popvaikutteista jazzmusiikkia luova Elifantree on laulun, saksofonin ja rumpujen päälle rakentuva trio, joka laajentaa myös äänimaailmaansa värikkäällä kirjolla soittimia. Käytössä ovat mm. EWI (elektroninen saksofoni), efektipedaalit, syntetisaattorit, samplerit ja kalimba. Elifantree on keikkaillut ahkerasti kansainvälisillä lavoilla vuodesta 2007 lähtien ja julkaissut kolme kriitikoiden ylistämää albumia, Love & Trees (2010), Time Out (2012) ja Movers and Shakers (2015), Eclipse Music levymerkille. Elastiset groovet, mielikuvitukselliset sointimaailmat ja improvisaatiot sekä hurja live- energia ovat yhtyeen tavaramerkkejä. Yhtyeen omaleimaista musiikkia ja esiintymistä on verrattu muun muassa David Lynchin, Pablo Picasson ja Charles Chaplinin töihin. Elifantreen neljäs albumi, Anemone, julkaistaan keväällä 2018 ja tämän kunniaksi yhtye tekee kiertueen Eurooppaassa ja Japanissa. Elifantree on esiintynyt arvostetuilla festivaaleilla (esim. The Great Escape (UK), Akbank Caz Festival (Istanbul), Flow Festival (Helsinki), Südtirol Jazz Festival, Ljubljana Jazz Festival, 12Points! Festival (Dublin), Jazzahead! (Bremen), Jazz Au Chellah (Rabat) ja Vossa Jazz (NO)) ja klubeilla (esim. Porgy & Bess Wien, Unterfahrt München, Nefertiti Göteborg, Fasching Tukholma, Nasjonal Jazzscen Oslo), lumonnut ja villinnyt yleisönsä maasta riippumatta, sekä saanut huomiota ja ylistystä ulkoimaisissa medioissa (esim. Clash Magazine, Jazzwise, The Wire, BBC, Orkester Journalen). Anni Elif Egecioglu, laulu, syntetisaattori, piano, Pauli Lyytinen, tenorisaksofoni, efektit, EWI, rumpukone, syntetisaattori, Olavi Louhivuori, rummut, Joonas Saikkonen, ääniteknikko.
30.3.2018 UMO & Johanna IivanainenMikael Agricolan kirkko UMO & Johanna Iivanainen in Helsinki
Klo: 18.00. Pääsymaksu: 22,50 / 17,50 / 11,00 € Ticketmasterista. Osoite: Tehtaankatu 23.
Silent Music.
3.4.2018 Mikko Innanen ja ystävätBar Favela Mikko Innanen ja ystävät in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Mechelininkatu 13.
4.4.2018 ElifantreeValidi Karkia -klubi Elifantree in Pori
Pääsymaksu: ?. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
Anni Elif Egecioglu, Pauli Lyytinen, Olavi Louhivuori.
4.4.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Solo piano improvisations.
4.4.2018 Pekka Luukan yhtyeMusiikkitalo Pekka Luukan yhtye in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 6-17,50 €. Osoite: Mannerheimintie 13.
Black Box. ”John Coltrane – Tonal Bop”. We speak the same language”. Jazzkitaristi Pekka Luukan yhtye esittää John Coltranen tunnetuksi tekemiä sävellyksiä vuosilta 1956–1964, keskittyen Coltranen tonaaliseen ilmaisuun omalla tavallaan. Pekka Luukka, kitara, Visa-Pekka Mertanen, piano ja syntetisaattori, Tuure Koski, basso, Jaska Lukkarinen, rummut.
4.4.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Yrjönkatu 18.
Live gypsy jazz music every wednesday to spice up the Italian cuisine. Tomi Kettunen, one of the leading gypsy jazz guitarists in Finland, organizes a band every week to spice up your night. Come and try the holy trinity: Pizza, Peroni & Jazz. Free entrance. Table reservation recommended.
4.4.2018 Verneri Pohjola GroupTampere-talo Verneri Pohjola Group in Tampere
Klo: 19.30. Pääsymaksu: alk. 29/24 €. Osoite: Yliopistonkatu 55.
Pieni sali. ”Pekka”. Konsertissa kuullaan Verneri Pohjolan ja hänen yhtyeensä tulkintoja sähköbassolegenda Pekka Pohjolan upeista sävellyksistä. Verneri Pohjola on luonut jo vuosikaudet uraa yhtenä Suomen johtavista jazzmuusikoista, mutta vasta nyt on kulunut niin paljon aikaa, että hän tuntee voivansa tarttua isänsä musiikkiin omana itsenään. Hienon vastaanoton saanut Pekka-levy julkaistiin kesällä 2017. Verneri on valinnut ohjelmistoon omia suosikkejaan isänsä laajasta tuotannosta. Intiimistä räjähtävään improvisointiin ulottuva kokonaisuus kattaa tuotantoa 1970-luvulta 1990-luvulle saakka. Kyse ei ole tribuutista, vaan uudelleentulkinnoista musiikki edellä – Vernerin lisäksi korvaamattoman panoksensa kokonaisuuden syntymiseen antavat hänen yhtyeessään soittavat suomalaisen jazzin ykkösnimet. Verneri Pohjola – trumpetti, Teemu Viinikainen – kitara, Tuomo Prättälä – koskettimet, Antti Lötjönen – kontrabasso, Mika Kallio – rummut. Konsertissa on väliaika.
4.4.2018 Jazz & blues jamitKing’s Crown Jazz & blues jamit in Kuopio
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy, käsiohjelma 5 €, tuotto muusikoille. Osoite: Kuninkaankatu 22.
Kuopio Jazz & Blues ry.
4.4.2018 Gustavson/Strandberg/TörnroosJuttutupa Gustavson/Strandberg/Törnroos in Helsinki
Klo: 21.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Säästöpankinranta 6.
5.4.2018 ElifantreePoppari Elifantree in Jyväskylä
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 12/8 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Jazz Jkl Live. Luovasti elektronisen popin ja jazzin välimaastossa liikkuva Elifantree julkaisee neljännen albuminsa Anemone keväällä 2018 Eclipse Music -levymerkille. Kymmenvuotisen historiansa aikana kansainvälisestikin korkealle noteerattu yhtye on luonut nahkansa jo useaan otteeseen, eikä Elifantree tee uudella Anemone-levyllään tähän poikkeusta. Yhtye tarjoilee uutukaisellaan upeilla akustisilla soundeilla ja lämpimillä analogisyntetisaattoreilla höystettyä korvakarkkia, joka vie kuulijansa surrealistisista vedenalaisista tunnelmista ylimaallisiin irrotteluihin. Elifantreella on käytössään iso kirjo erikoisia soittimia elektronisesta puhallinsoittimesta (EWI) analogiseen rumpukoneeseen, joiden lisäksi laulaja/kosketinsoittaja Anni Elif ja saksofonisti/multi-istrumentalisti Pauli Lyytinen laajentavat ilmaisuaan efektipedaalein. Kun tähän lisätään rumpali Olavi Louhivuoren eläväinen ja hurja svengi, on lopputuloksena uniikki ja orgaaninen äänikudos. Anni Elif – laulu, syntetisaattorit, Pauli Lyytinen – tenorisaksofoni, EWI, efektit, rumpukone, Olavi Louhivuori – rummut, Joonas Saikkonen – miksaus.
6.4.2018 ElifantreeMaxim Elifantree in Kuopio
Pääsymaksu: 15/10 €. Osoite: Haapaniemenkatu 34.
Anni Elif Egecioglu – laulu, syntetisaattori, piano, Pauli Lyytinen – tenorisaksofoni, efektit, EWI, rumpukone, syntetisaattori, Olavi Louhivuori – rummut.
6.4.2018 Marian Petrescu & Sinfonia LahtiSibeliustalo Marian Petrescu & Sinfonia Lahti in Lahti
Klo: 13.00. Pääsymaksu: 25/20/8 €. Osoite: Ankkurikatu 7.
Sinfonia Lahti, Krzysztof Dobosiewicz, kapellimestari, Marian Petrescu, piano. Kahdenksankertainen Grammy-voittaja, kanadalainen Oscar Peterson on yksi kaikkien aikojen mahtavimmista jazzpianisteista, jonka omintakeisessa musiikissa yhdistyvät moderni jazz ja melodinen improvisaatio. Konsertissa jazzin ja improvisaation mestari, niin ikään kansainvälistä mainetta niittänyt Marian Petrescu tulkitsee Petersonin tunnetuimpia sävelmiä. Konsertissa kuullaan muun muassa Danny Boy, Take the A train, Nobody Knows ja Body and Soul. Konsertin kesto n. 2 tuntia, sisältää väliajan.
6.4.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 15.00. Osoite: Lutherinkatu 3.
Two Moons – duo chamber concert.
6.4.2018 Marian Petrescu & Sinfonia LahtiSibeliustalo Marian Petrescu & Sinfonia Lahti in Lahti
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 30/25/24/20/8 €. Osoite: Ankkurikatu 7.
Sinfonia Lahti, Krzysztof Dobosiewicz, kapellimestari, Marian Petrescu, piano. Kahdenksankertainen Grammy-voittaja, kanadalainen Oscar Peterson on yksi kaikkien aikojen mahtavimmista jazzpianisteista, jonka omintakeisessa musiikissa yhdistyvät moderni jazz ja melodinen improvisaatio. Konsertissa jazzin ja improvisaation mestari, niin ikään kansainvälistä mainetta niittänyt Marian Petrescu tulkitsee Petersonin tunnetuimpia sävelmiä. Konsertissa kuullaan muun muassa Danny Boy, Take the A train, Nobody Knows ja Body and Soul. Konsertin kesto n. 2 tuntia, sisältää väliajan.
6.4.2018 Manuel Dunkel QuartetSokos Hotel Tapiola Garden Manuel Dunkel Quartet in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alk. 10 €. Osoite: Tapionaukio 3.
April Jazz Club. Suomalaisen saksofonismin kovimpaan ytimeen kuuluva Manuel Dunkel esittää uudella kokoonpanollaan uunituoreen ohjelmistonsa, jossa yhdistyvät melodisuus, jazzin perinne ja modernit sävyt. Kokeneista muusikoista koostuva kvartetti on saanut kiitosta erityisesti svengistä, erottuvasta soundista sekä virtuoottisesta soitannastaan. Tarjolla on kvartettijazzia parhaimmillaan! Dunkelin hienoon uraan mahtuu muun muassa viisi omaa albumia, Suomen Jazzliiton myöntämä Yrjö-palkinto (2011) sekä pitkäaikainen kiinnitys Espoo Big Bandiin (1993–) ja Umo Jazz Orchestraan (1994–). Dunkelin soundi onkin kehittynyt vuosien varrella kuin hyvä viini; saaden lisää syvyyttä ja uusia vivahteita. Parhaimmillaan saksofoni laulaa vahvoja tunteita ja ajattoman tyylikästä ilmaisua – tuloksena syntyy kokemus, joka vie kuulijansa suoraan 60-luvun New Yorkin savuisiin jazzklubeihin. Manuel Dunkel: tenorisaksofoni, Alexi Tuomarila: piano, Eero Seppä: basso, Jaska Lukkarinen: rummut. Ebeli Show klo 19, Manuel Dunkel Quartet klo 20 alkaen. Liput ovelta 10 € | Ennakkoliput Lippupisteestä. Tapahtuma on ikärajaton. Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.
6.4.2018 UMO & Teppo MäkynenG Livelab UMO & Teppo Mäkynen in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 28/20 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Rumpali Teppo Mäkynen tunnetaan paitsi virtuoottisena rumpalina myös lahjakkaana säveltäjänä ja musiikkia eteenpäin vievänä visionäärinä. Kun UMO ja Mäkynen yhdistävät voimansa, luvassa on taatusti Mäkysen näköinen kokonaisuus. Konsertin keskiössä ovat Mäkysen monipuolisesta sävellystuotannosta poimitut kappaleet, joihin on tehty tuoreet big band -sovitukset. Lisäksi konsertissa kuullaan Mäkysen big band -ohjelmiston kaanonista tarkoin valitsemia kappaleita, joissa rumpalin rullaavat kompit ja ilmiömäinen ride-soitto menevät taatusti yleisön jalan alle. Jännittävän lisämausteen konserttiin tuo Mäkysen käyttämä live-elektroniikka. Teppo Mäkynen on tullut jazzyleisölle tutuksi muun muassa The Five Corners Quintet, Jo Stance ja Teddy’s West Coasters -yhtyeissä. Rumpujen soiton lisäksi Mäkynen toimii aktiivisesti tuottajana sekä DJ:nä suomalaisen jazzin kentällä. Ennen konsertteja UMO järjestää Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet, joissa kapellimestari Mikko Hassinen ja Teppo Mäkynen taustoittavat konserttia. Keskustelutilaisuudet järjestetään konserttipaikkojen ravintoloissa 45 minuuttia ennen konsertin alkua. JAA:
6.4.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Lassi Kouvo, piano, Hannu Rantanen, kontrabasso, Anssi Tirkkonen, rummut. Keikka alkaa klo 20, jazzjamit klo 21.
6.4.2018 Z LeagueCafé Tiljan Z League in Turku
Klo: 22.00. Pääsymaksu: 12-17,50 €. Osoite: Eerikinkatu 13.
Flame Jazz. Susanna Eronen – laulu, Ari Jokelainen – saksofoni, Teemu Mattsson – trumpetti, Jari Kanninen – piano, Teemu Keränen – kontrabasso, Teemu Eronen – rummut. Helsinkiläinen Z League on koottu rakkaudesta perinteiseen jazzmusiikkiin ja ruotsin kieleen. Viime vuonna julkaistu albumi To Monica on kunnianosoitus Monica Zetterlundille, yhdelle kaikkien aikojen lahjakkaimmista ruotsalaisista jazzlaulajista. Illan aikana kuullaan ikimuistoisia Zetterlundin levyttämiä lauluja kuten Waltz For Debby, Sakta vi gå genom stan ja Trubbel. Monican uraa ja musiikkia muistellaan Tiljanissa tyylillä ja taidolla laulaja Susanna Erosen johdolla! Konsertti osa Nordisk Kulturfondin tukemaa Puls-hanketta.
7.4.2018 ElifantreeHostina Piimälinna Elifantree in Joensuu
Pääsymaksu: ?. Osoite: Siltakatu 4.
Anni Elif Egecioglu, Pauli Lyytinen, Olavi Louhivuori.
7.4.2018 Music of Michael BreckerTampereen Työväen Teatteri Music of Michael Brecker in Tampere
Klo: 22.00. Pääsymaksu: 22 €. Osoite: Hallituskatu 19.
TTT-klubi. Saksofonisti Michael Breckerin (1949-2007) ura hakee vertaistaan koko musiikkimaailmassa. Hän muodosti veljensä trumpetisti Randy Breckerin kanssa ylivoimaisen torvisektion studiotyöskentelyn kulta-aikoina New Yorkissa. Tiukkaakin tiukemmin funkannut yhtye Brecker Brothers loi uudenlaisen fuusiojazz-soundin sähköisen rytmisektion ja akustisten puhaltimien yhdistelmänä. Michael Breckerin tenorisaksofonismi on yksi maailman eniten ihailtuja ja jäljiteltyjä tyylejä. Hänen soitossaan yhdistyivät mestarillisella tavalla jazzimprovisoinnin hienostuneimmat harmoniset ilmiöt sekä juureva rhythm’n blues ja soul. Yksi vahvimmista suomalaisista Breckerin tyylin tulkitsijoista on saksofonisti Joonatan Rautio. Hänen johdollaan Breckerin äärisvengaavan ohjelmiston parhaimmistoa kokoontuu soittamaan Suomi-jazzin avauskentällinen! Joonatan Rautio, saksofoni, Teemu Viinikainen, kitara, Jukkis Uotila, koskettimet, Timo Hirvonen, basso, Jussi Lehtonen, rummut.
10.4.2018 Laura Annika QuartetKulttuuriravintola Kivi Laura Annika Quartet in Tampere
Pääsymaksu: 15 €. Osoite: Keskustori 2.
Eclipse Jazz Club. Kulttuuriravintolaan saapuu syksyllä uuden albuminsa julkaissut Annika Mustosen johtama Laura Annika Quartet, jonka kappale “I’ll Flow Back With The Clouds” on soinut Spotifyn soittolistoilla jo lähes 100 000 kertaa.
10.4.2018 UMO & Teppo MäkynenVuotalo UMO & Teppo Mäkynen in Helsinki
Klo: 14.00. Pääsymaksu: 10/5 €. Osoite: Mosaiikkitori 2.
Rumpali Teppo Mäkynen tunnetaan paitsi virtuoottisena rumpalina myös lahjakkaana säveltäjänä ja musiikkia eteenpäin vievänä visionäärinä. Kun UMO ja Mäkynen yhdistävät voimansa, luvassa on taatusti Mäkysen näköinen kokonaisuus. Konsertin keskiössä ovat Mäkysen monipuolisesta sävellystuotannosta poimitut kappaleet, joihin on tehty tuoreet big band -sovitukset. Lisäksi konsertissa kuullaan Mäkysen big band -ohjelmiston kaanonista tarkoin valitsemia kappaleita, joissa rumpalin rullaavat kompit ja ilmiömäinen ride-soitto menevät taatusti yleisön jalan alle. Jännittävän lisämausteen konserttiin tuo Mäkysen käyttämä live-elektroniikka. Teppo Mäkynen on tullut jazzyleisölle tutuksi muun muassa The Five Corners Quintet, Jo Stance ja Teddy’s West Coasters -yhtyeissä. Rumpujen soiton lisäksi Mäkynen toimii aktiivisesti tuottajana sekä DJ:nä suomalaisen jazzin kentällä. Ennen konsertteja UMO järjestää Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet, joissa kapellimestari Mikko Hassinen ja Teppo Mäkynen taustoittavat konserttia. Keskustelutilaisuudet järjestetään konserttipaikkojen ravintoloissa 45 minuuttia ennen konsertin alkua. JAA:
11.4.2018 Eero Ojasen juhlakonsertti – 3/4 vuosisataa musiikillisia matkojaMalmitalo Eero Ojasen juhlakonsertti – 3/4 vuosisataa musiikillisia matkoja in Helsinki
Klo: 18.30. Pääsymaksu: 25/21,50 €. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
Eero Ojanen täytti alkuvuodesta 75 vuotta ja nyt sitä juhlitaan laulu- ja jazzmusiikilla monen vaikuttavan artistin voimin. Musiikin yli 50 näytelmän (KOM, Lillan, TV-teatteri, useat kaupunginteatterit), elokuvan ja baletin säveltäjä; suomalaisen modernin jazzin eturivin pioneeri; pianisti, big band -säveltäjä ja vapaa improvisoija; valovoimaisien laulajien ja lauluyhtyeiden säestäjä ja sovittaja. Eero ’Ertsi’ Ojanen on ollut luomassa suomalaisen musiikkikulttuurin perintöä – vahvasti ja valokeilojen varjossa – yli puolen vuosisadan ajan. Malmitalolla juhlistetaan hänen alkuvuoden 75-vuotispäiviään laulumusiikkiin ja jazziin keskittyvissä konserttiosuuksissa. Musiikillisia kristallikiteitä 1960-luvulta nykyhetkeen. Esiintyjinä muun muassa Agit-Prop, Rami Eskelinen, Teppo Hauta-aho, Mikko Innanen, Monna Kamu, Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, Millhill Big Band, Seppo ’Paroni’ Paakkunainen, Erkki Saarela, Anneli Saaristo, Sinikka Sokka, Heikki ’Häkä’ Virtanen – ja tietenkin maestro Ojanen. Kesto 2h 30 min (30 min väliaika). Yhteistyössä Markku Salo ja Malmitalo.
11.4.2018 Kaisa’s MachinePakkahuone Kaisa’s Machine in Joensuu
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/10/6 €. Osoite: Rantakatu 2 B.
Jazzkerho -76. Jazzliiton kiertue. Kaisa Mäensivu – kontrabasso, Max Zenger – saksofoni, Mikael Myrskog – piano, Jonatan Sarikoski – rummut. Kontrabasisti Kaisa Mäensivun luotsaama kvartetti Kaisa’s Machine perustettiin syksyllä 2015 Kaisan palattua Suomeen ensimmäisen New Yorkissa viettämänsä vuoden jälkeen. Mäensivun säveltämä musiikki on postbop-jazzia, jossa kuuluu vaikutteita modernista New York -soundista sekä pohjoisesta syvällisyydestä. Improvisaatio ja neljän muusikon vahvat persoonat vievät Kaisa’s Machinen musiikin aina uusiin ulottuvuuksiin.
11.4.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Osoite: Yrjönkatu 18.
12.4.2018 The Great Helsinki Swing Big BandMalmitalo The Great Helsinki Swing Big Band in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 21,50 €. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
Länsirannikon soundia vibrafonilla. Konsertin solistina Suomen todellinen vibrafonistivirtuoosi Panu Savolainen. Hän pääsee illan konsertissa tulkitsemaan yhdysvaltalaisen vibrafonistin Terry Gibbsin yhtyeen tuotantoa. Panu Savolainen on jo, nuoresta iästään huolimatta, vakiinnuttanut asemansa eturivin jazzmuusikkona, ja esiintyy säännöllisesti esim. oman Herd-yhtyeensä kanssa sekä muiden vaihtelevien kokoonpanojen solistina. Pori Jazz valitsi Savolaisen vuoden artistiksi vuonna 2010, ja vuodesta 2014 Savolainen on toiminut Kalkkiranta Jazz-festivaalin taiteellisena johtajana. Terry Gibbs vaikutti osan elämästään Los Angelesin kaupungissa, ja jazzmuusikon keikkojen lisäksi työskenteli myös kaupungin elokuva-ja TV-bisneksessä. Gibbs pyöritti muutamina vuosina legendaarisen maineen saavuttanutta omaa big bändiään, ja noiden vuosien tuloksena on onneksi säilynyt jälkipolville useita hienoja levytyksiä. Tähän konserttiin olemme poimineet Terry Gibbs Dream Bandin ohjelmistosta svengaavia versioita swing-aikakauden klassikoista. Ohjelmistosta löytyy versioita mm. Tommy Dorseyn, Benny Goodmanin ja Artie Shaw’n klassikoista. Illan konsertin kapellimestarina toimii Jussi Lampela. Kesto noin 75 min, ei väliaikaa.
13.4.2018 J-P Piirainen, David Tixier TrioValidi Karkia -klubi J-P Piirainen, David Tixier Trio in Pori
Pääsymaksu: ?. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
J-P Piirainen, David Tixier Trio: Tixier, Rafael Jerjen, Lada Obradovic.
13.4.2018 Kaisa’s MachineTaidelukio Lumit Kaisa’s Machine in Kuopio
Klo: 19.30. Osoite: Minna Canthin katu 46.
Kuopio jazz & Blues ry. Jazzliiton kiertue. Kaisa Mäensivu – kontrabasso, Max Zenger – saksofoni, Mikael Myrskog – piano, Jonatan Sarikoski – rummut.
13.4.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Sofia Finnilä, laulu, Lassi Kouvo, piano.
14.4.2018 Nassaun FasaaniLogomo Nassaun Fasaani in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 13,50-17,50 €. Osoite: Köydenpunojankatu 14.
Move 1. Flame Jazz. Toni Porthen – rummut, Joonatan Rautio – saksofoni ja kosketinsoittimet, Jussi Fredriksson – kosketinsoittimet, Juho Kivivuori – basso, Abdissa Assefa – lyömäsoittimet. Suomalaisista huippumuusikoista koostuva Nassaun Fasaani julkaisi ensimmäisen levynsä Return syyskuussa 2014 (JazzHUG). Marraskuussa 2017 ilmestyi yhtyeen uusi levy Nassonaut (Fredriksson Music). Nassaun Fasaanin musiikissa tiukka jazzfunk kietoutuu moniin, muun muassa Länsi-Afrikan ja Etelä-Amerikan musiikkityyleihin. Monimuotoiset harmoniat ja rytmiset kudokset yhdistyvät tarttuviin laulullisiin ja etnosävytteisiin melodioihin sekä tanssillisiin rytmeihin.
14.4.2018 ElifantreeTampereen Työväen Teatteri Elifantree in Tampere
Klo: 22.00. Pääsymaksu: 14 €. Osoite: Hallituskatu 19.
TTT-klubi. Elektroakustista, kokeellista mutta tarttuvaa pop/jazzmusiikkia! Elifantree on laulun, saksofonin ja rumpujen päälle rakentuva trio, joka laajentaa äänimaailmaansa värikkäällä kirjolla soittimia. Käytössä ovat mm. EWI (elektroninen saksofoni), efektipedaalit, syntetisaattorit, samplerit ja kalimba. Elifantree on keikkaillut ahkerasti kansainvälisillä lavoilla vuodesta 2007 lähtien ja julkaissut kolme kriitikoiden ylistämää albumia. Elastiset groovet, mielikuvitukselliset sointimaailmat ja improvisaatiot sekä hurja live-energia ovat yhtyeen tavaramerkkejä. Yhtyeen omaleimaista musiikkia ja esiintymistä on verrattu muun muassa David Lynchin, Pablo Picasson ja Charles Chaplinin töihin. Elifantreen neljäs albumi, Anemone, julkaistaan keväällä 2018 ja tämän kunniaksi yhtye tekee kiertueen Euroopassa ja Japanissa. TTT-Klubin esitys on Tampereen-levynjulkaisukonsertti. Elifantree on esiintynyt arvostetuilla festivaaleilla, kuten The Great Escape (UK), Akbank Caz Festival (Istanbul), Flow Festival (Helsinki), Südtirol Jazz Festival, Ljubljana Jazz Festival, 12Points! Festival (Dublin), Jazzahead! (Bremen), Jazz Au Chellah (Rabat) ja Vossa Jazz (NO)) sekä alan merkittävillä klubeilla, esimerkiksi Porgy & Bess (Wien), Unterfahrt (München), Nefertiti (Göteborg), Fasching (Tukholma), Nasjonal Jazzscen (Oslo). Anni Elif Egecioglu – laulu, syntetisaattori, piano, Pauli Lyytinen – tenorisaksofoni, efektit, EWI, rumpukone, syntetisaattori, Olavi Louhivuori – rummut, Joonas Saikkonen – ääniteknikko.
17.4.2018 Equally StupidKulttuurikeskus Maanalainen Equally Stupid in Tampere
Pääsymaksu: 15 €. Osoite: Hämeenpuisto 17-19.
Eclipse Jazz Club. Suomalais-islantilais-sveitsiläinen jazz-rock-trio Equally Stupid (Sigurdur Rögnvaldsson, David Meier ja Pauli Lyytinen) palaa yli vuoden tauon jälkeen Tampereelle. Alunperin tammikuulle kaavailtu konsertti pidetään Mansen uudessa vaihtoehtokulttuurin kehdossa, Hämeenpuistossa sijaitsevassa Kulttuurikeskus Maanalaisessa
17.4.2018 UMO & Mikko HeleväSavoy-teatteri UMO & Mikko Helevä in Helsinki
Klo: 11.00. Pääsymaksu: 5 €. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Pekka ja Susi. Esitys vain koululaisille.
18.4.2018 UMO & Mikko HeleväSellosali UMO & Mikko Helevä in Espoo
Klo: 10.00. Pääsymaksu: 5 €. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Pekka ja Susi. Esitys vain koululaisille.
18.4.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Solo piano improvisations.
18.4.2018 Claes Andersson TrioLouhisali Claes Andersson Trio in Espoo
Klo: 14.00. Pääsymaksu: 20 € + toimitusmaksu. Osoite: Kaupinkalliontie 10.
”Kahvia ja ikivihreitä”. Claes Andersson – piano, Reiska Laine – rummut, Pentti Mutikainen – basso, Sanni Orasmaa – laulu. Kevään viimeisessä Kahvia ja ikivihreitä -konserttisarjassa esiintyy Claes Andersson Trio, joka on konsertoinut julkisesti jo parikymmentä vuotta. Laulusolisti Sanni Orasmaa on yksi maamme parhaimpia jazzlaulajia, ja on useasti ollut Trion solistina. Kokoonpano soittaa tunnettuja ja rakastettuja jazzin ikivihreitä. Kesto 1 h 30 min (väliaika). Café Louhen ovet avataan klo 13.30. Esteetön sisäänkäynti Louhisaliin, salissa kahvilapalvelut.
18.4.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Osoite: Yrjönkatu 18.
18.4.2018 Kaisa’s MachinePoppari Kaisa’s Machine in Jyväskylä
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 12/8 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Jazz Jkl Live. Suomen Jazzliiton kevään toinen kiertueyhtye on nuorta huippuosaamista säkenöivä Kaisa’s Machine. Yhtye perustettiin syksyllä 2015 kontrabasisti Kaisan Mäensivun palattua Suomeen ensimmäisen New Yorkissa viettämänsä vuoden jälkeen. Mäensivun säveltämä musiikki on postbop-jazzia jossa kuuluu vaikutteita modernista New York -soundista sekä pohjoisesta syvällisyydestä. Improvisaatio ja neljän muusikon vahvat persoonat vievät Kaisa’s Machinen musiikin aina uusiin ulottuvuuksiin. Loppuvuodesta 2017 uuden levyn kotimaiselle Eclipse Musicille julkaissut kvartetti kuplii kuin Itä-Suomen kevät ja on salaperäinen kuin East Village. Basisti Kaisa Mäensivu on opiskellut Sibelius-Akatemian jazzosastolla ja valmistunut musiikin maisteriksi New Yorkin Manhattan School of Musicista. Saksofonisti Max Zengerin nousukiito kotimaisella jazzkentällä parin viime vuoden aikana on ollut hämmästyttävän nopeaa. Mikael Myrskogista on lyhyessä ajassa tullut yksi maan kysytyimmistä jazzpianisteista ja kosketinsoittajista. Rumpali Jonatan Sarikoski on ikänsä myötä muuttunut lapsitähdestä Suomen jazzrumpalien ykkössarjalaiseksi. Kaisa Mäensivu – kontrabasso, Max Zenger – saksofoni, Mikael Myrskog – piano, Jonatan Sarikoski – rummut.
19.4.2018 Benoît Delbecq 3Validi Karkia -klubi Benoît Delbecq 3 in Pori
Pääsymaksu: ?. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
Benoît Delbecq, Miles Perkin, Emile Biayenda.
19.4.2018 Cameron Graves TrioG Livelab Cameron Graves Trio in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 39 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Saksofonisti Kamasi Washingtonin yhtyeen riveistä jazz-sensaatioksi noussut pianisti Cameron Graves saapuu Helsinkiin ja G Livelabiin huhtikuussa. Alkuvuodesta 2017 kansainvälisesti hehkutetun debyyttialbuminsa Planetary Prince julkaissut pianisti-säveltäjä esiintyy klubilla kovatasoisen trio-kokoonpanonsa kanssa. Tätä on väkevin uusi amerikkalainen jazz juuri nyt.
19.4.2018 Manuel Dunkel QuartetKoko Jazz Club Manuel Dunkel Quartet in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20 €. Osoite: Hämeentie 3.
Saksofonisti /säveltäjä Manuel Dunkel esittää uudella kokoonpanollaan uuden ohjelmistonsa, jossa yhdistyvät melodisuus, jazzin perinne ja modernit sävyt. Kvartetin kokeneet muusikot ovat saaneet kiitosta erityisesti svengistä, erottuvasta soundista, virtuositeetista ja melodisesta ilmaisustaan. Manuel Dunkel, tenorisaksofoni, Alexi Tuomarila, piano, Eero Seppä, basso, Jaska Lukkarinen, rummut.
20.4.2018 Kaisa’s MachineSokos Hotel Tapiola Garden Kaisa’s Machine in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alk. 10 €. Osoite: Tapionaukio 3.
April Jazz Club. Kontrabasisti Kaisa Mäensivun luotsaama kvartetti Kaisa’s Machine perustettiin syksyllä 2015 Kaisan palattua Suomeen ensimmäisen New Yorkissa viettämänsä vuoden jälkeen. Mäensivun säveltämä musiikki on postbop-jazzia, jossa kuuluu vaikutteita modernista New York -soundista sekä pohjoisesta syvällisyydestä. Improvisaatio ja neljän muusikon vahvat persoonat vievät Kaisa’s Machinen musiikin alati kohti uusia ulottuvuuksia. Loppuvuodesta 2017 “In The Key Of K” -debyyttilevynsä kotimaiselle Eclipse Musicille julkaissut kvartetti kuplii kuin Itä-Suomen kevät ja on salaperäinen kuin East Village. Levy koostuu Kaisa Mäensivun sävellyksistä, joissa maalailevat melodiat, kiinnostavat harmonian värit ja tulinen improvisaatio vuorottelevat. Kaisa Mäensivu on valmistunut musiikin maisteriksi Manhattan School of Musicista ja on esiintynyt ja levyttänyt lukuisissa projekteissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänet on palkittu muun muassa Kauko Viitamäki -palkinnolla vuonna 2017 ja samaisena vuonna Mäensivun sävellys “Some other April” palkittiin Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa. Kaisa Mäensivu: kontrabasso, Max Zenger: saksofoni, Mikael Myrskog: piano, Jonatan Sarikoski: rummut. Ebeli Show klo 19, Kaisa´s Machine klo 20 alkaen. Liput ovelta 10 € | Ennakkoliput Lippupisteestä. Tapahtuma on ikärajaton. Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.
20.4.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Lassi Kouvo, piano, Wade Mikkola, kontrabasso, Juho Peltoniemi, rummut. Keikka alkaa klo 20, jazzjamit klo 21.
21.4.2018 Kaisa’s MachineLogomo Kaisa’s Machine in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 13,50-17,50 €. Osoite: Köydenpunojankatu 14.
Move 1. Flame Jazz. Kaisa Mäensivu – kontrabasso, Max Zenger – saksofoni, Mikael Myrskog – piano, Jonatan Sarikoski – rummut. Kaisa’s Machine tuo New Yorkin kevään suomalaislavoille. Kontrabasisti Kaisa Mäensivun luotsaama kvartetti perustettiin syksyllä 2015 Kaisan palattua Suomeen ensimmäisen New Yorkissa viettämänsä vuoden jälkeen. Mäensivun säveltämä musiikki on postbop-jazzia jossa kuuluu vaikutteita modernista New York -soundista sekä pohjoisesta syvällisyydestä. Improvisaatio ja neljän muusikon vahvat persoonat vievät Kaisa’s Machinen musiikin aina uusiin ulottuvuuksiin. Loppuvuodesta 2017 uuden levyn kotimaiselle Eclipse Musicille julkaissut kvartetti kuplii kuin Itä-Suomen kevät ja on salaperäinen kuin East Village. ”Energetic bebop that could have just easily wafted out of a hole-in-the-wall NYC bar.” – Ivana Ng, New York City Jazz Records.
21.4.2018 Aili IkonenVuotalo Aili Ikonen in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20/18 €. Osoite: Mosaiikkitori 2.
”Piirrä minut”. Aili Ikosen iholle tulevat laulut pitävät kuulijansa intensiivisesti otteessaan ja lumoavat eteerisillä sävyillään ja nyansseillaan. Suomen arvostetuimpiin laulajiin lukeutuva Aili Ikonen julkaisi lokakuussa 2017 uuden levynsä Piirrä minut. Piirrä minut -konsertissa kuullaan yhä tunteikkaampaa ja henkilökohtaisempaa puolta laulajan repertuaarissa: tarinoita ohikiitävistä hetkistä, unettomista öistä, kiihkeästä janosta ja veteen sekoitetuista väreistä. Laulut kumpuavat elämän eri puolia kuvaavista havainnoista ja tilannekuvista: pakahduttavasta hiljaisesta onnesta, kaipuusta nuoruuden huolettomuuteen, vapaapudotuksesta ja sielun huokoset täyttävästä rakkaudesta. Piirrä minut on askel uuteen, rohkeaan suuntaan sekä Ikosen omalla uralla, että kotimaisen laulujazzin saralla. Aili Ikonen – laulu, Mikko Pellinen – basso, Janne Toivonen – trumpetti, William Suvanne – saksofoni ja huilu, Tuomas J. Turunen – piano, Mikko Arlin – rummut. Kesto: n. 2h, sis. väliaika.
21.4.2018 Saturday JazzPub Adjutantti Saturday Jazz in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Eteläinen Rautatiekatu 4.
Dounits Blits Project Feat. Hilkka Louhivuori laulu, Kasperi Kallio piano, Ossi Maristo basso, Jonne Taavitsainen rummut.
22.4.2018 Benoît Delbecq 3Joensuun konservatorio Benoît Delbecq 3 in Joensuu
Klo: 17.00. Pääsymaksu: 15/10/6 € €. Osoite: Rantakatu 31.
Jazzkerho -76. Benoît Delbecq – piano, Miles Perkin – kontrabasso, Emile Biayenda – rummut. Benoît Delbecq on kansainvälisesti nimekäs ranskalaispianisti, joka Suomessa tunnetaan parhaiten suurta yleisönsuosiota nauttineen ja Joensuussakin useasti vierailleen Kartet-kvartetin jäsenenä. Nyt saadaan tervetulleelle uusintavierailulle Delbecqin trio, joka ihastutti joensuulaisyleisöä kiertueellaan viisi vuotta sitten. Kanadalaisbasisti Miles Perkinin yhteistyö Delbecqin kanssa on jatkunut eri muodoissa Atlantin molemmin puolin vuodesta 2006. Yhdessä kongolaisrumpalin Emile Biayendan kanssa soittoon syntyy vahva ja myös yllätyksellinen groove.
24.4.2018 Teemu Viinikainen IIIKulttuuriravintola Kivi Teemu Viinikainen III in Tampere
Pääsymaksu: 15 €. Osoite: Keskustori 2.
Eclipse Jazz Club. Huippukitaristi Teemu Viinikainen palaan myös Tampereelle kevätkiertueellaan uuden kokoonpanonsa kanssa. Teemu Viinikainen III soittaa syksyllä ilmestyneen Return of Robert Dickson -levyn materiaalin lisäksi uunituoreita kappaleita.
24.4.2018 OK:KORavintola Laulumiehet OK:KO in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Liput (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €. Osoite: Hietaniemenkatu 2.
jaZZanti. Jarno Tikka (saksofoni), Toomas Keski-Säntti (flyygeli), Mikael Saastamoinen (basso), Okko Saastamoinen (rummut) Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö). Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.
25.4.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Solo piano improvisations.
25.4.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Osoite: Yrjönkatu 18.
25.4.2018 Teemu Viinikainen IIIPoppari Teemu Viinikainen III in Jyväskylä
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 12/8 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Jazz Jkl Live. Suomen kysytyin jazzkitaristi esitteli uuden kokoonpanonsa Teemu Viinikainen III:n vuoden 2016 Pori Jazzeilla. Yhtyeen syksyllä julkaistu esikoislevy on kerännyt kriitikoilta vuolaasti kiitoksia sekä Jazz-Emma -ehdokkuuden. Julkaisun tiimoilta on keikkailtu ahkerasti ja Jyväskylä sattuu sopivasti TVIII:n kevätkiertueen kartalle. Yhtyeen sointiväriä hallitsevat Viinikaisen moniulotteiset kitarasoundit ja kosketinsoittaja Mikael Myrskogin Rhodes ja Moog. Vaikka kokoonpanon fuusiojazz on saanyt vaikutteita jazzin ja rockin eri vuosikymmeniltä, säilyttää se soittajien vahvoilla persoonallisuuksilla sävytettynä oman raikkaan otteensa. Teemu Viinikainen – kitara, Mikael Myrskog – koskettimet, Joonas Riippa – rummut.
25.4.2018 - 29.4.2018 April Jazz 2018Tapiolasali April Jazz 2018 in Espoo
Osoite: Kaupinkalliontie 10.
Useita esityspaikkoja. Mm. E.S.T. Symphony, Lauri Porra Flyover Ensemble, Camané, The Bad Plus, EBB, Ari Hoenig Trio, Teemu Viinikainen III, Club For Five, Rohey, Elifantree, Ambrose Akinmusire, Bobo Stenson Trio, Ilmiliekki Quartet, In Love With, Laura Mvula.
26.4.2018 UMOMusiikkitalo UMO in Helsinki
Klo: 13.00. Pääsymaksu: 6/5 €. Osoite: Mannerheimintie 13.
AUF-sarja. Kaiken maailman klassikoita! – UMO: ”Kuutamosonaatti ja muita ihania klassikoita”. Suosikkiteosten “jazzinnoksilla” on pitkät perinteet big band -musiikin historiassa. Musiikkitalolle UMO tuokin konsertin, jossa Beethovenin Kuutamosonaatti ja muut ihanat klassikkosävelmät on puettu uuteen big band -asuun. ”1920-luvulla afroamerikkalaisia vaikutteita sisältävää tanssimusiikkia, foxtrotia, sekä uudentyyppistä orkesterityyppiä, jossa oli saksofonit, trumpetit, pasuunat sekä rytmiryhmä, tehtiin tutuksi klassisen musiikin yleisölle sovittamalla ohjelmistoon niin sanottua kevyttä klassista. 1930-luvun puolenvälin jälkeen kansainvälinen swing-kuume teki big band -kokoonpanosta tanssiorkesteiden standardin aina rockmusiikin läpilyöntiin saakka. Swing-orkesterit jatkoivat 20-luvulla aloitettua perinnettä, jossa on selvästi kuultavissa musiikillisia silmäniskuja, esimerkiksi Glenn Millerin versiot Beethovenin Kuutamosonaatista ja Tšaikovskin Pateettisesta sinfoniasta. 1940- ja 50-luvuilla big bandit, ja jazzmusiikki yleisemminkin, suuntautuivat entistä enemmän kuuntelijoihin tanssijoiden sijaan. Noista ajoista lähtien on kuultu myös vakavampihenkisiä jazzin ja klassisen musiikin fuusiopyrkimyksiä, esimerkiksi Gil Evansin sovitukset Miles Davisille. Onneksi myös humoristinen kieli poskella -linja on säilynyt elivoimaisena,” konsertin kapellimestari Kirmo Lintinen kertoo. Tätä konserttia ei suositella musiikkipoliiseille. Konsertti on osa Avantin, UMOn ja FiBOn yhteistä Kaiken maailman klassikoita -konserttisarjaa.
26.4.2018 Avishai Cohen QuartetG Livelab Avishai Cohen Quartet in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 39 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Israelilainen trumpetisti Avishai Cohen on tehnyt vakuuttavaa nousuaan jazzmaailman huipulle, ja nykyään hän onkin eräs arvostetuimmista nykytrumpetisteista. Cohenin tuoreimmat albumit on julkaissut saksalainen mahtilevymerkki ECM Records, ja vuonna 2017 päivänvalon nähnyt Cross My Palm With Silver osoitti jälleen, että herkän voimakkaasta soundista ja rauhallisesti rakentuvista sävellyksistään tunnettu artisti on huippuvireessä. Cohenin yhtye koostuu nykyjazzin ehdottomista huipuista. Avishai Cohen, trumpet / Yonathan Avishai, piano / Barak Mori, bass / Ziv Ravitz, drs.
27.4.2018 Teemu Viinikainen IIIBar Ö Teemu Viinikainen III in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 13,50-16,50 €. Osoite: Linnankatu 7.
Flame Jazz. Teemu Viinikainen – kitara, Mikael Myrskog – Rhodes & Moog, Joonas Riippa – rummut. Suomen tunnetuimpiin kitaristeihin lukeutuva Teemu Viinikainen julkaisi syyskuussa 2017 uuden albumin nimellä Teemu Viinikainen III / Return Of Robert Dickson. Eclipse Recordsin julkaisema, vuoden parhaaksi jazzalbumiksi ehdolla oleva levy on hänen kolmannen triokokoonpanonsa ensilevytys.
27.4.2018 Papa Albert Jazz ClubPapa Albert Papa Albert Jazz Club in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Albertinkatu 30.
Tomi Kettunen, kitara, Lassi Kouvo, piano.
28.4.2018 Anni ElifVuotalo Anni Elif in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alk. 15 €. Osoite: Mosaiikkitori 2.
Illan konsertti sisältää etupäässä musiikkia uraauurtavan runoilijan Edith Södergranin universumista, mutta yleisö pääsee nauttimaan myös Karin Boyen, Bruno K. Öijerin ja Märta Tikkasen lyriikasta. Anni Elifin sävelkieli kulkee käsi kädessä vahvojen runojen kanssa. Yhdessä ne luovat intiimin ja orgaanisen maailman, joka häilyy elämän ja kuoleman rajamailla. Mukana myös kolme ainutlaatuista muusikkoa Suomesta ja Islannista. Anni Elif Egecioglu, Pauli Lyytinen, Sigurdur Rögnvaldsson, Tuomas A. Turunen. Kesto n. 120 min. Klubi-ilta, A-oikeudet, tarjoilusta vastaa kahvila Pokkari, ovet avataan klo 18.30.
29.4.2018 Pauli Lyytinen Magnetia OrkesteriMalmitalo Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: 6,50 €. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
Jazz’n Jam. Vahvasti improvisoivaa, akustista kvartettia on kutsuttu huimaksi – eikä ihme – sen miehistökin koostuu mitä parhaimmista jazzmuusikoista. Pauli Lyytisen sävellykset sekä tarjoavat otolliset puitteet jokaisen soittajan vahvuuksille että haastavat yhtyettä tutkimaan entuudestaan tuntemattomia alueita. Lyytisen Magnetia Orkesteri aloitti toimintansa keväällä 2015. Huippukokoonpanossa soittavat Lyytisen ohella Verneri Pohjola (trumpetti), Eero Tikkanen (kontrabasso) ja Mika Kallio (rummut). Yhtyeen juurevat esiintymiset ja maanläheisen lämmin soundi ovat keränneet runsaasti kiitosta. Magnetia Orkesteri julkaisi ensialbuminsa ”I” Eclipse Music (CD) ja We Jazz X Grotto Records (LP) levymerkeille Pori Jazz festivaalilla kesällä 2017. Pauli Lyytinen sai samassa yhteydessä Pori Jazzin myöntämän Ted Curson -palkinnon. Pauli Lyytinen (s. 1983) on yksi suomalaisen jazzin kuumista nimistä, joka tunnetaan vahvaäänisenä ja omaleimaisena saksofonistina ja säveltäjänä. Viime vuosina Lyytinen on tullut tutuksi mm. yhtyeistä Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery, Equally Stupid ja Raoul Björkenheim eCsTaSy. Verneri Pohjola on kansainvälisesti tunnetuimpia jazzmuusikkojamme, jonka persoonallinen tyyli on tullut tutuksi mm. Ilmiliekki Quartetista ja viimeisimpänä paljon huomiota saaneesta Verneri Pohjola Groupin ”Pekka” -projektista. Eero Tikkanen on maamme kysytyimpiä kontrabasisteja, joka tunnetaan erinomaisena improvisoijana ja joka on niittänyt mainetta mm. yhtyeissä Mopo ja The Mystic Revelation of Teppo Repo. Mika Kallio on yksi keskeisimpiä ja arvostetuimpia jazzrumpaleitamme, joka soittaa tällä hetkellä aktiivisesti mm. Verneri Pohjola Groupissa, Esa Pietilän yhtyeessä ja Mikko Innasen Gourmet -kokoonpanossa. Pauli Lyytinen – saksofonit, Verneri Pohjola – trumpetti, Eero Tikkanen – kontrabasso, Mika Kallio – rummut. Sarjan taiteellinen johtaja on Sakari Puhakka. Kesto n. 1 tunti, ei väliaikaa.
2.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Solo piano improvisations.
2.5.2018 Kari Ikonen TrioJoensuun konservatorio Kari Ikonen Trio in Joensuu
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 15/10/6 € €. Osoite: Rantakatu 31.
Jazzkerho -76. Kari Ikonen – piano, Olli Rantala – kontrabasso, Markku Ounaskari – rummut. Poikkeuksellinen ja upeasti soittava pianotrio, jonka ekspressiivinen ja innovatiivinen keitos koostuu parhaista pohjois-eurooppalaisista raaka-aineista, vankasta afro-amerikkalaisen keittotaidon perinteestä ja hienoimmista itä- ja länsimaisista mausteista. Suomen lisäksi 17 maassa esiintynyt trio ja sen kaksi albumia ovat keränneet vuolaasti kiitosta myös monilla kansainvälisillä foorumeilla.
2.5.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Osoite: Yrjönkatu 18.
2.5.2018 Jazz & blues jamitKing’s Crown Jazz & blues jamit in Kuopio
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy, käsiohjelma 5 €, tuotto muusikoille. Osoite: Kuninkaankatu 22.
Kuopio Jazz & Blues ry.
3.5.2018 Tuomas Paukku ScriptionPoppari Tuomas Paukku Scription in Jyväskylä
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 12/8 €. Osoite: Puistokatu 2-4.
Jazz Jkl Live. Jyväskyläläisen kitaristi-säveltäjä Tuomas Paukun Scription-yhtye edustaa nuoren suomalaisen jazzsoittajiston aktiivista kärkiryhmää ja se tulkitsee liiderinsä omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vastustamattomalla palolla. Tyylillisesti Scriptionin musiikki nojaa vahvasti moderniin jazzimpressionismiin ja postbopiin, mutta se etsii uusia maisemia ja ulottuvuuksia venyttämällä rohkeasti traditioiden karsinoivia raja-aitoja. Keväällä 2016 perustettu Tuomas Paukku Scription on jatkanut siitä mihin Paukun suomalais-ruotsalainen Description-kokoonpano jäi. Ruotsalaisten kanssa tehty levy julkaistiin marraskuussa 2016, mutta levynjulkaisukiertueella oli valokeilassa jo uusi kotimainen kokoonpano. Scription äänittää odotetun debyyttilevynsä tammikuussa 2018 ja sen julkaisee huhtikuussa Eclipse Music. Yhtyeen uudessa musiikissa saavat erityisesti sijaa läpisävelletyt osiot ja rakenteet. Tuomas Paukku – kitara, Artturi Rönkä – piano, Janne Tuovinen – basso, Tomi Saikkonen – rummut.
4.5.2018 Michael Manring & PaidarionSellosali Michael Manring & Paidarion in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alkaen 15 € + toimitusmaksu, Lippupiste. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Amerikkalainen Michael Manring on rikkonut bassonsoiton rajoja jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Michaelin innovatiivinen ja persoonallinen soittotyyli on vaikuttanut voimakkaasti moneen tämän päivän basistiin sekä kitaristiin. Vuoden basistiksi Bass Player -lehden äänestyksessä 90-luvulla valittu Manring esiintyy Sellosalissa soolona sekä Paidarion-yhtyeen kanssa. Konsertin ohjelmisto perustuu Michaelin sekä Paidarionin uusiin sävellyksiin. Michael Manring (bassot & efektit),Esa Kotilainen (kosketinsoittimet), Jan-Olof Strandberg (akustinen sekä sähköbassokitara & pystybasso), Kimmo Pörsti (rummut & lyömäsoittimet). Kesto 1 h 30 min, ei väliaikaa.
4.5.2018 Olli Ahvenlahti New QuartetG Livelab Olli Ahvenlahti New Quartet in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Kotimaisen jazzin eläviin legendoihin kuuluva pianisti-säveltäjä Olli Ahvenlahti julkaisi uuden kehutun levynsä Thinking, Whistling joulukuussa. Kyseessä oli Ahvenlahden odotettu ensimmäinen jazzlevy yli 30 vuoteen. G Livelabissa nauhoitetulla albumilla pianisti yhdistää voimansa Jaska Lukkarinen Trion kanssa, ja nyt Olli Ahvenlahti New Quartet nähdään ensi kertaa klubikeikalla Helsingissä. Olli Ahvenlahti – piano, Jussi Kannaste – saksofoni. Antti Lötjönen – basso, Jaska Lukkarinen – rummut.
4.5.2018 Iris Bergcrantz QuintetCafé Tiljan Iris Bergcrantz Quintet in Turku
Klo: 22.00. Pääsymaksu: 12-17,50 €. Osoite: Eerikinkatu 13.
Flame Jazz. Iris Bergcrantz – laulu, Anders Bergcrantz – trumpetti, Anna-Lena Laurin – piano ja koskettimet, Anders Fjeldsted – basso, Johan Kolsut – rummut. Ruotsalaisen musiikkiperheen uusin tähti Iris Bergcranz julkaisi vuonna 2015 kiehtovan debyyttialbumin Difference Universe. Kriitikoiden ylistämä lahjakkuus nousi nopeasti maansa jazzlaulajien kärkikastiin. Bergcranzin kyvyt huomattiin myös USA:ssa, kun Grammy-tuomaristossa vaikuttanut Arnaldo De Souterio nosti albumin blogissaan kuukauden levyksi. ”This girl is a force of nature.” – Arnaldo De Souterio, Jazz Station Los Angeles. Konsertti on osa Nordisk Kulturfondin tukemaa Puls-hanketta.
5.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 15.00. Osoite: Lutherinkatu 3.
Two Moons – duo chamber concert.
6.5.2018 Jolly Jumpers, Sound & FuryValidi Karkia -klubi Jolly Jumpers, Sound & Fury in Pori
Pääsymaksu: ?. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
Jolly Jumpers levynjulkaisu: Petri Hannus, Marko Leuanniemi, Keijo Pirkola. Sound & Fury levynjulkaisu: Jorma Tapio, Pepa Päivinen, Tane Kannisto, Antero Priha, Jimi Sumén, Julius Heikkilä, Sampo Lassila, Hannu Risku, Simo Laihonen.
7.5.2018 UMO & Lauri PorraKoko Jazz Club UMO & Lauri Porra in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Tiketistä 18/14 €. Osoite: Hämeentie 3.
UMO ja bassovirtuoosi Lauri Porra jatkavat suosiota saanutta yhteistyötään Koko Jazz Clubin ja Vuotalon konserteissa toukokuussa! Konsertti koostuu Lauri Porran kolmelta levyltä poimituista kappaleista, tunnelmien kulkiessa räjähtävästä rockjazz-tulkinnasta kuulaisiin elokuvallisiin sävyihin ja hetkittäin jopa minimalistiseen, mietiskelevään tulkintaan. UMO tuo keitokseen omat musiikilliset vahvuutensa ja luo yhdessä Lauri Porran musiikin kanssa uniikin musiikillisen matkan sinne, missä genrerajoitteet eivät seiso musiikin ja kuulijan välissä. Porran sävellysten big band -orkestroinnista vastaavat Mikko Hassinen, Jussi Lampela, Artturi Rönkä ja Sampo Kasurinen. Yli kuudessakymmenessä maassa esiintynyt Lauri Porra (s. 1977) tunnetaan muun muassa Stratovariuksesta ja johtamastaan Lauri Porra Flyover Ensemblestä. Hän on säveltänyt elokuviin, televisioon, teatteriin ja sinfoniaorkestereille, julkaissut kolme sooloalbumia, toiminut kapellimestarina, laulanut Ylioppilaskunnan laulajissa, voittanut muun muassa Nordisk popularauktors unionin NPU-palkinnon ja Voitto-palkinnon mainosmusiikista, sekä toiminut Helsingin juhlaviikkojen taiteellisessa työryhmässä. Yhteistyötä monipuolinen muusikko on tehnyt muun muassa Juice Leskisen, Emma Salokosken, Apocalyptican, Ben Granfeltin, Radion Sinfoniaorkesterin ja Lahti Sinfonian kanssa.
7.5.2018 Iiro RantalaG Livelab Iiro Rantala in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 18 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Klasariklubi. Minna Pensolan vieraana Suurta Salaisuutta kantava tähtipianisti Iiro Rantala, joka esittää illan aikana myös omaa musiikkiaan.
8.5.2018 UMO & Lauri PorraVuotalo UMO & Lauri Porra in Helsinki
Klo: 14.00. Pääsymaksu: Lippupiste 10/5 €. Osoite: Mosaiikkitori 2.
UMO ja bassovirtuoosi Lauri Porra jatkavat suosiota saanutta yhteistyötään Koko Jazz Clubin ja Vuotalon konserteissa toukokuussa! Konsertti koostuu Lauri Porran kolmelta levyltä poimituista kappaleista, tunnelmien kulkiessa räjähtävästä rockjazz-tulkinnasta kuulaisiin elokuvallisiin sävyihin ja hetkittäin jopa minimalistiseen, mietiskelevään tulkintaan. UMO tuo keitokseen omat musiikilliset vahvuutensa ja luo yhdessä Lauri Porran musiikin kanssa uniikin musiikillisen matkan sinne, missä genrerajoitteet eivät seiso musiikin ja kuulijan välissä. Porran sävellysten big band -orkestroinnista vastaavat Mikko Hassinen, Jussi Lampela, Artturi Rönkä ja Sampo Kasurinen. Yli kuudessakymmenessä maassa esiintynyt Lauri Porra (s. 1977) tunnetaan muun muassa Stratovariuksesta ja johtamastaan Lauri Porra Flyover Ensemblestä. Hän on säveltänyt elokuviin, televisioon, teatteriin ja sinfoniaorkestereille, julkaissut kolme sooloalbumia, toiminut kapellimestarina, laulanut Ylioppilaskunnan laulajissa, voittanut muun muassa Nordisk popularauktors unionin NPU-palkinnon ja Voitto-palkinnon mainosmusiikista, sekä toiminut Helsingin juhlaviikkojen taiteellisessa työryhmässä. Yhteistyötä monipuolinen muusikko on tehnyt muun muassa Juice Leskisen, Emma Salokosken, Apocalyptican, Ben Granfeltin, Radion Sinfoniaorkesterin ja Lahti Sinfonian kanssa.
8.5.2018 Mikko Innanen ja ystävätBar Favela Mikko Innanen ja ystävät in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Mechelininkatu 13.
9.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Solo piano improvisations.
9.5.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Osoite: Yrjönkatu 18.
9.5.2018 Aili IkonenG Livelab Aili Ikonen in Helsinki
Klo: 20.30. Pääsymaksu: 20 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
Laulaja Aili Ikosen uudella Piirrä minut -levyllä tarjoillaan yhä tunteikkaampaa ja henkilökohtaisempaa puolta laulajan ohjelmistosta: tarinoita ohikiitävistä hetkistä, unettomista öistä, kiihkeästä janosta ja veteen sekoitetuista väreistä. Ikonen yhtyeineen esittää tämän hetken väkevintä kotimaista laulujazzia. Aili Ikonen, laulu / William Suvanne, saksofonit / Janne Toivonen, trumpetti / Tuomas J. Turunen, piano / Mikko Pellinen, kontrabasso / Mikko Arlin, rummut.
10.5.2018 Tjango!Kangasala-talo Tjango! in Kangasala
Klo: 17.00. Pääsymaksu: Kangasala-talolta 20/18€, Lippu.fi alk. 22,50/20,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun. Osoite: Kuohunharjuntie 6.
Helsinkiläinen etnojazz-yhtye Tjango! on alun perin klassisen musiikin soittajien perustama poikkeuksellisen monipuolinen yhtye. Sen musiikilliset juuret ovat mustalaisjazzissa sekä latinalaisamerikkalaisessa traditiossa. Suurimmat innoittajat ovat olleet mustalaisjazzin mestari Django Reinhardt sekä Astor Piazzollan tango nuevo, joiden yhdistelmästä juontuu myös yhtyeen nimi Tjango!. Esikuvien katveesta yhtyeen tie on kuitenkin vienyt hyvin omaperäiseen sekoitukseen. Se on vahvasti kansanmusiikillinen, yhtä voimakkaasti rytmimusiikillinen, ja myös klassisen musiikin klangia on edelleen mukana. Yhtye julkaisi toisen albuminsa toukokuussa 2017. Levyn nimi Greens and Blues viittaa paitsi Suomen kesän väreihin, myös bluegrass-musiikkiin, jonka vaikutteet kuuluvat aiempaa selvemmin Tjango!n musiikissa. Vuonna 2010 perustetun yhtyeen kokoonpano uudistui 2016, kun useista kansanmusiikkiyhtyeistä tutut viulisti Tero Hyväluoma ja kontrabasisti Tarmo Anttila liittyivät yhtyeeseen alkuperäisjäsenten kitaristi Otto Tolosen ja haitaristi Antti Leinosen rinnalle. Antti Leinonen, harmonikka, Otto Tolonen, kitara, Tero Hyväluoma, viulu, Tarmo Anttila, kontrabasso. Esityksen kesto on 1 h 45 min sisältäen väliajan.
11.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 15.00. Osoite: Lutherinkatu 3.
Two Moons – duo chamber concert.
12.5.2018 Johanna FörstiTampereen Työväen Teatteri Johanna Försti in Tampere
Klo: 22.00. Pääsymaksu: 22 €. Osoite: Hallituskatu 19.
TTT-klubi. Syksyllä 2016 Johanna Försti esiintyi TTT-Klubilla loppuunmyydylle yleisölle, jonka reaktioita voisi luonnehtia esimerkiksi sanalla hurmioitunut. Nyt Tähdet, tähdet -kilpailun finalisti ja Jo Stance -souljazzkollektiivin laulaja palaa klubillemme uudistuneella ohjelmistolla ja kokoonpanolla! Tällä kertaa Försti esittää valitsemiaan lauluja populaarimusiikin laajasta kirjosta suomeksi, mukaan lukien käännösbiisejä, ja tukenaan hänellä on oma nelihenkinen yhtyeensä, jossa soi myös saksofoni. Upea ääni ja sielukas läsnäolo on nostanut Johanna Förstin suosikkilaulajaksi television musiikkiohjelmiin ja presidentinlinnan promenadille. Vuonna 2017 hänet kiinnitettiin solistiksi mm. Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan sekä Muusikkojen liiton 100-vuotisjuhlakiertueelle. Kokoonpano: Johanna Försti, laulu, Ville Hovi, saksofoni Henri Mäntylä, piano, Arto Nurmi, basso, Teemu Eronen, rummut.
16.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Solo piano improvisations.
16.5.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Osoite: Yrjönkatu 18.
17.5.2018 Tuomas J. Turunen Trio feat. Manuel DunkelMusiikkitalo Tuomas J. Turunen Trio feat. Manuel Dunkel in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 6-17,50 €. Osoite: Mannerheimintie 13.
Black Box. Tuomas J. Turunen käsittelee jatkotutkintokonsertissaan jazzpianon satavuotista historiaa erityisesti vasemman käden näkökulmasta. Jazzin historian alkuvaiheessa vasemman käden käyttö oli jazzpianisteilla aktiivisempaa, koska pianistit soittivat myös bassolinjoja. Vasemman käden käyttö on kuitenkin jäänyt nykypäivän jazzpianisteilla oikean käden varjoon, ja Turunen tunnistaa tämän myös itsessään. On aika vaihtaa fokusta oikeasta vasempaan. Turusen ensimmäinen jatkotutkintokonsertti sisältää läpileikkauksen erilaisista 1960-luvun tärkeimmillä jazzlevytyksillä soitetuista vasemman käden tyyleistä. Silloin modernin jazzpianonsoiton pioneerit kuten Bill Evans, Herbie Hancock ja McCoy Tyner vaikuttivat soitollaan nykyisen jazzpianotyylin syntymiseen. Turunen esittelee näiden mestareiden vasemman käden tekniikoita ja pohtii niiden vaikutusta nykypäivän jazzpianismiin. Manuel Dunkel, saksofonit, Tuomas J. Turunen, piano, Jori Huhtala, basso, Tuomas Timonen, rummut Konsertti lähetetään suorana verkossa.
18.5.2018 Haarla, Orma, Takamäki & VesalaValidi Karkia -klubi Haarla, Orma, Takamäki & Vesala in Pori
Pääsymaksu: ?. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
Iro Haarla, Jukka Orma, Jone Takamäki, Aniida Vesala.
18.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 15.00. Osoite: Lutherinkatu 3.
Two Moons – duo chamber concert.
18.5.2018 Jussi Fredriksson TrioLogomo Jussi Fredriksson Trio in Turku
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 13,50-17,50 €. Osoite: Köydenpunojankatu 14.
Move 1. Flame Jazz. Jussi Fredriksson – piano, Jori Huhtala – basso, Mika Kallio – rummut. Jussi Fredriksson Trion toinen albumi ! julkaistiin syksyllä 2017 Saksassa loistavien arvioiden siivittämänä. Uusi levy julkaistaan Suomen markkinoille keväisten konserttien myötä. Trion ensilevytystä ? seuraa energinen jatko-osa, jossa kysymyksen asettelun sijasta tarjotaan suoraviivaisia vastauksia. Fredriksson sävelsi uutta materiaalia vaeltaessaan Pariisin kaduilla keväällä 2016, ja kaupungin salaperäiset kujat ja galleriat kuuluvatkin kappaleiden tunnelmissa. Musiikki kumartaa Thelonius Monkin ja Ahmad Jamalin minimalismille – toisaalta kirpeät ja runsaat harmoniat iskevät voimalla. Nimekäs trio vie musiikkia staattisista teemoista yllättäviin käänteisiin. Yhtyeen sointi on sulavan pehmeä, ja elastinen rytminkäsittely luo ilmaisuun syviä ulottuvuuksia. Kevään viimeinen Flame Jazz -ilta tarjoaa inspiroivaa pianojazzia huippumuusikoiden esittämänä!
18.5.2018 Esa PethmanHämeenlinnan Teatteri Esa Pethman in Hämeenlinna
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alk. 25 €. Osoite: Keinusaarentie 5.
80-vuotisjuhlakonsertti : Director Musices / Jazzlegenda nro 13 Esa Pethman. Illan musiikkikattauksessa kuulemme mm. kansanmusiikkia, jazzia, Merikantoa sekä Esa Pethmanin omia sävellyksiä. Juhlakonsertin pituus n. 2 h 30 min. Sisältää väliajan.
18.5.2018 Ruokangas – Hako-Rita DuoVoimala 1889 Ruokangas – Hako-Rita Duo in Oulu
Klo: 20.00. Pääsymaksu: 15/10 €. Osoite: Kasarmintie 1.
Mono- ja dialogeja. Heikki Ruokangas kitara, Henrik Hako-Rita kitara. Ruokangas Hako-Rita on vuonna 2012 perustettu oululainen jazzkitaraduo, jonka mono- ja dialogeja kiertueen ohjelmisto koostuu Ruokankaan keväällä 2017 ilmestyneen Monologues -levyn avantgardistisesta soolokitarakappaleista sekä duomateriaalista, joka sisältää sekä omia sävellyksiä että jazzstandardeja. Ohjelmiston ilmaisu liikkuu herkästä ja melodisesta tunnelmasta lähes väkivaltaisen avantgardistiseen revittelyyn, jossa soittajien välinen vuorovaikutus ja intensiteetti ovat keskeisissä rooleissa. Kitaraduon Mono and Dialogues -albumi ilmestyy keväällä 2018 Eclipse Musicin julkaisemana.
19.5.2018 Halme ProspektValidi Karkia -klubi Halme Prospekt in Pori
Pääsymaksu: ?. Osoite: Gallen-Kallelankatu 12.
Levynjulkaisukonsertti. Hepa Halme, Affe Forsman, Arttu Tolonen, Matti Riikonen, Tapani Varis, Esa Onttonen.
19.5.2018 Saturday JazzPub Adjutantti Saturday Jazz in Helsinki
Klo: 20.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Eteläinen Rautatiekatu 4.
Timo Kämäräinen kitara, Jonne Taavitsainen rummut, Joonas Tuuri basso.
22.5.2018 Gary LucasKulttuuriravintola Kivi Gary Lucas in Tampere
Pääsymaksu: 15 €. Osoite: Keskustori 2.
Eclipse Jazz Club. Gary Lucas on huippuvieras Amerikasta, jonka yhteistyökumppaneihin ovat vuosien varrella kuuluneet mm. Nick Cave, Jeff Buckley ja Chris Cornell. Suomen vierailullaan tämä omintakeinen kitarataitelija konsertoi myös Porissa Validi Karkia -klubilla.
22.5.2018 Adam HerdMusiikkitalo Adam Herd in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 6-17,50 €. Osoite: Mannerheimintie 13.
Camerata. ”Sounds Like Jazz: Optimistinen 1920-luku”. Pianotaiteilija Adam Herdin toisessa jatkotutkintokonsertissa matkustetaan 1920-luvulle jazzvaikutteisen pianomusiikin siivittämänä. Konsertissa kuullaan muun muassa Herdin oma kamarimusiikkisovitus George Gershwinin säkenöivästä Sinisestä rapsodiasta (1924). Adam Herd, piano, André Aho, tenori, Eeva Oksala, viulu + vierailijoita. Gruenberg, Gershwin, Beiderbecke, Martinů, Kapustin.
23.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Solo piano improvisations.
23.5.2018 UMO with Ingrid & Christine JensenSavoy-teatteri UMO with Ingrid & Christine Jensen in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 28€/24,50/18€. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Toukokuussa UMOn vieraina nähdään kanadalaiset siskokset Ingrid ja Christine Jensen! Viimeisen 20 vuoden aikana Jensenit ovat kiertäneet yhdessä ympäri maailmaa yhdistellen rikkaita melodioita ja improvisaatiota tavalla, jossa tuntuu miltei telepatialta. Kumpikin on luonut tahollaan menestyksekkään uran – Ingrid mestarillisella trumpetin soitollaan New Yorkissa ja Christine soittamalla saksofonia, sovittamalla, säveltämällä ja johtamalla omaa orkesteriaan Montrealissa. Yhdeksi sukupolvensa lahjakkaimmista trumpetisteista sanottu Ingrid Jensen on soittanut muun muassa Maria Schneiderin ja Darcy James Arguen orkestereissa sekä esiintynyt useiden jazzin supertähtien kanssa Clark Terrystä Esperanza Spaldingiin. Carmine Caruso -trumpettikilpailun vuonna 1995 voittanut Ingrid on myös kysytty pedagogi, joka vierailee New Yorkin Purchase-konservatorion opetusvirkansa lisäksi ahkerasti pitämässä mestarikursseja musiikkioppilaitoksissa ympäri Yhdysvaltoja. Omaa nimeään kantavaa orkesteria johtava saksofonisti, säveltäjä ja kapellimestari Christine Jensen on voittanut Kanadan ”Grammyn”, eli Juno-palkinnon, levyistään Habitat (2014) ja Treelines (2011), joilla soolosoittimena kuullaan Ingridin trumpettia. Kanadan valovoimaisimpiin säveltäjiin kuuluva Christine saa säännöllisesti sävellystilauksia eri puolilta maailmaa ja vierailee kapellimestarina niin Kanadan, Yhdysvaltojen kuin Euroopankin merkittävimmissä jazzorkestereissa. Kun UMO ja Jensenin sisarukset astuvat yhdessä Savoy-teatterin lavalle, luvassa on matka kanadalaisen jazzsäveltäjän ja huippusolistin mielenmaisemiin. Konsertissa kuullaan Christine Jensenin sävellyksiä hänen itsensä johtamana – Ingrid Jensenin ja UMOn tulkitsemina.
23.5.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Osoite: Yrjönkatu 18.
23.5.2018 Eero Koivistoinen QuartetG Livelab Eero Koivistoinen Quartet in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 20 €. Osoite: Pieni Roobertinkatu 16.
72-vuotias säveltäjä-saksofonisti Eero Koivistoinen lukeutuu kotimaisen jazzin eläviin legendoihin. Maineikas levymerkki Svart Records julkaisi edeltävänä syksynä Koivistoisen tuoreimman albumin albumin Illusion, ja nyt ”Koippa” saapuu esiintymään erinomaisen yhtyeensä kanssa G Livelabiin. Kvartetissa Koivistoisen lisäksi soittavat pianisti Alexi Tuomarila, basisti Jori Huhtala ja rumpali Jussi Lehtonen.
25.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 15.00. Osoite: Lutherinkatu 3.
Two Moons – duo chamber concert.
25.5.2018 Ilmavoimien Big BandJyväskylän Paviljonki Ilmavoimien Big Band in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 € (sis. palvelumaksut). Osoite: Lutakonaukio 12.
Aalto II: ”Albatrossi lepäämättä liitää”. Solistina Club For Five, kapellimestari Juha Ketola.
26.5.2018 Turku Jazz Orchestra & Mikael KonttinenViking Grace Turku Jazz Orchestra & Mikael Konttinen in Turku
Klo: 20.55. Pääsymaksu: Normaali risteilylippu.
”Big Band On Board”.
29.5.2018 Tuomas Paukku ScriptionKulttuuriravintola Kivi Tuomas Paukku Scription in Tampere
Pääsymaksu: 15 €. Osoite: Keskustori 2.
Eclipse Jazz Club. Klubin kevätkauden päättää jyväskyläisen kitaristin Tuomas Paukun ja hänen Scription -yhtyeensä levynjulkaisukonsertti.
29.5.2018 UMO & Jukka EskolaSavoy-teatteri UMO & Jukka Eskola in Helsinki
Klo: 12.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Kasarmikatu 46-48.
Kevätkauden viimeisessä lounaskonsertissa kuullaan Eskolan runsaasta soul ja bossa nova -painotteisesta tuotannosta poimittuja sävellyksiä, jotka kapellimestari Mikko Hassinen on sovittanut uuteen big band -asuun. Trumpetisti Jukka Eskola (s. 1978) on ilahduttanut jazzkansaa musiikillaan jo 20 vuoden ajan. UMOn trumpettisektiossa muusikko on nähty kymmeniä kertoja, ja nyt taiteilijajuhlavuotensa kunniaksi Eskola asettuu ensimmäistä kertaa orkesterin solistiksi. ”Odotan vesi kielellä tätä yhteistyötä. Orkesteri ja sen fantastiset muusikot ovat minulle jo ennestään tuttuja, ja vihdoinkin pääsen soittamaan heidän kanssaan omaa musiikkiani. Kappaleiden uusista versioista tulee varmasti upeita. On suuri kunnia juhlistaa omaa juhlavuotta juuri UMOn kanssa” Eskola hehkuttaa. Omien yhtyeidensä Jukka Eskola Soul Trion, Jukka Eskola Quintetin ja Jukka Eskola Orquestra Bossan lisäksi aktiivisesti eri kokoonpanoissa soittava trumpetisti on nähty muun muassa The Five Corners Quintetin ja Ricky-Tick Big Bandin riveissä. Trumpetistin ansioluettelosta löytyy muun muassa kuusi soololevyä, parisataa levytystä, Pori Jazzin Vuoden taiteilija -palkinto, Emma-ehdokkuuksia, teatteriproduktioita ja opetustöitä. Eskolan voi bongata myös television viihdeohjelmien orkestereista. * * * * * * Konsertti pidetään Savoy-teatterin salissa klo 12-13 ja siihen on vapaa pääsy. Jos haluat varmistaa paikkasi konsertissa, voit varata lipun etukäteen Savoy-teatterin, Vuotalon, Malmitalon, Stoan tai Kanneltalon lipunmyyntipisteistä (0 €) tai Lippupisteestä (1 €). Voit halutessasi nauttia lounaan Ravintola Prestossa joko ennen tai jälkeen konsertin.
29.5.2018 Foreign FriendsSellosali Foreign Friends in Espoo
Klo: 13.30. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Soittoniekanaukio 1 A.
Iltapäiväkonsertti. Anni Elif Egecioglu – voice, Sigurdur Rögnvaldsson – guitar, Sid Hille – keyboards, Abdissa ‘Mamba’ Assefa – drums & percussion. Foreign Friends koostuu Suomen ulkopuolella syntyneistä uussuomalaisista. Suomessa 23 vuotta asunut saksalaislähtöinen pianisti Sid Hille on lähtenyt musiikin kautta tutkimusmatkalle suomalaiseen identiteettiin. Hänen yhtyeessään soittavat Suomessa pikkulapsesta asti asunut etiopialaissyntyinen lyömäsoittaja Abdissa ”Mamba” Assefa ja hieman lyhyemmän aikaa Suomessa asuneet ruotsalais-turkkilainen laulaja-sellisti Anni Elif Egecioglu sekä islantilainen huippukitaristi Sigurdur Rögnvaldsson. Foreign Friends ilmaisee oman rakkautensa suomalaiseen kulttuuriin sovittamalla kansallisen kulttuurimme ydinkappaleita jazzmuotoon. Miltä mahtavat kuulostaa vaikkapa Niin minä neitonen, Hard Rock Hallelujah ja Suvivirsi jazztulkintoina? Kesto 45 min.
29.5.2018 Olavi Louhivuoren yhtyeRavintola Laulumiehet Olavi Louhivuoren yhtye in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Pääsymaksu: (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music , Laivurinrinne 2 tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €. Osoite: Hietaniemenkatu 2.
jaZZanti. Linda Fredriksson ja Adele Sauros: saksofonit, Mikael Saastamoinen: basso, Olavi Louhivuori: rummut. Erik Lindströmin stipendin jako yhteistyössä Musiikkiarkiston kanssa.
30.5.2018 Sid HilleTemppeliaukion kirkko Sid Hille in Helsinki
Klo: 10.15. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Lutherinkatu 3.
Solo piano improvisations.
30.5.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Osoite: Yrjönkatu 18.
3.6.2018 LithiumMalmitalo Lithium in Helsinki
Klo: 17.00. Pääsymaksu: 6,50 €. Osoite: Ala-Malmin tori 1.
Jazz’n Jam.Neljän lahjakkaan soittajan ja säveltäjän uunituore projekti. Lithiumin musiikki ammentaa monista eri tyylilajeista, jotka muovautuvat Alexi Tuomarilan, Andre Fernandesin, Jonne Taavitsaisen ja Joonas Tuurin käsittelyssä yhdeksi isoksi ja vahvaksi soundiksi. Bändi julkaisi helmikuussa 2018 debyyttialbuminsa ”Red” maineikkaan hollantilaisen Challenge Records levy-yhtiön kautta. Andre Fernandes – kitara, Alexi Tuomarila – piano, Joonas Tuuri – basso, Jonne Taavitsainen – rummut. ”RED proves not only one but many statements – that the Jazz is still alive and very well, that no matter where we are this universal language will unite us, that it’s possible to innovate and maintain the tradition in full 2017. All of this is done here at the highest level. Bravo stuff!” – Chico Pinheiro. Sarjan taiteellinen johtaja on Sakari Puhakka. Kesto n. 1h, ei väliaikaa.
5.6.2018 Kadi Vija Key ProjectRavintola Laulumiehet Kadi Vija Key Project in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Liput (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €. Osoite: Hietaniemenkatu 2.
jaZZanti. Kadi Vija – laulu, Max Zenger – bassoklarinetti, Tuomo Dahlblom – kitara, Tuomas Timonen – rummut. Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö). Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.
6.6.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Yrjönkatu 18.
6.6.2018 KYN, JuurakkoTapiolasali KYN, Juurakko in Espoo
Klo: 19.00. Pääsymaksu: ?. Osoite: Kaupinkalliontie 10.
”Juurilla”. VocalEspoo-festivaali.
12.6.2018 Mikko Innanen ja ystävätBar Favela Mikko Innanen ja ystävät in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Mechelininkatu 13.
13.6.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Yrjönkatu 18.
20.6.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Yrjönkatu 18.
27.6.2018 Gypsy Jazz WednesdaysPjazza Gypsy Jazz Wednesdays in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: Vapaa pääsy. Osoite: Yrjönkatu 18.
1.8.2018 - 4.8.2018 Hamina Tattoo 2018Wanha Työski Hamina Tattoo 2018 in Hamina
Osoite: Sibeliuskatu 28.
Jazz Palatsi. Maria Ylipää & Ystävät, Iiro Rantala ”The Calendar”, Aili Ikonen, M.A. Numminen.
7.9.2018 Ilmavoimien Big BandJyväskylän Paviljonki Ilmavoimien Big Band in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 € (sis. palvelumaksut). Osoite: Lutakonaukio 12.
Aalto III: ”Soitellen sotaan”. Solisteina Hilkka Louhivuori, laulu ja Jorma Kalevi Louhivuori, trumpetti, kapellimestari Ralf Nyqvist.
1.11.2018 The Manhattan TransferFinlandia-talo The Manhattan Transfer in Helsinki
Klo: 19.00. Pääsymaksu: alkaen 59,50 euroa Menolipusta ja Ticketmasterista.. Osoite: Mannerheimintie 13 e.
Manhattan Transfer, saapuu Suomeen ensi vuoden marraskuussa. Maailman suosituin lauluyhtye on nähty Suomessa lukuisia kertoja, ja monet loppuunmyydyt katsomot ovat todistaneet heidän loisteliasta esiintymistään. Vuonna 1971 ensilevynsä julkaissut Manhattan Transfer on noussut huikeaan suosioon ympäri maailman. Yhtyen albumeita on myyty miljoonia kappaleita, ja se on voittanut lukuisia Grammy-palkintoja, kuten vuonna 1980 Birdland-albumistaan ja 1982 Route 66 –levystään. Yhtye valittiin Vocal Group Hall of Fameen 1998. Manhattan Transferin perustajajäsen Tim Hauser menehtyi traagisesti lokakuussa 2014, mutta yhtye on jatkanut menestyksen tiellä hänen muistoaan kunnioittaen myös tämän jälkeen. Hauserin tilalle kokoonpanoon nousi Trist Curless, joka täydentää jo vuosia yhdessä laulaneita Alan Paulia, Janis Siegeliä ja Cheryl Bentyneä.
9.11.2018 Ilmavoimien Big BandJyväskylän Paviljonki Ilmavoimien Big Band in Jyväskylä
Klo: 19.00. Pääsymaksu: 25/20 € (sis. palvelumaksut). Osoite: Lutakonaukio 12.
Aalto IV: ”Dallapén tahdissa”. Solistina Juha Hostikka, kapellimestari Juha Ketola.

Subscribe: RSS | iCal