We Jazz -lehden toinen numero julkaistu

126
lukukertaa

We Jazz -lehden toinen numero Pursuance julkaistiin 10.12.2021. Kunkin numeron kansikuva-artikkelin mukaan nimettävän lehden pääjuttu kertoo tällä kertaa tarinan John Coltranesta. Tuoretta numeroa on ollut tekemässä laaja joukko arvostettuja kansainvälisiä journalisteja, jotka ovat tuttuja mm. Pitchforkista, Wirestä, The Quietuksesta ja Stereogumista.

We Jazz julkaisee tänään 10.12.2021 uuden englanninkielisen We Jazz -lehden toisen numeron. Uusi numero on nimetty kansikuvajutun mukaan ja Pursuancen pääjutusta vastaa arvostettu yhdysvaltalaisjournalisti Ashley Kahn, joka käsittelee lehdessä John Coltranea tuoreen A Love Supreme – Live In Seattle -albumin julkaisun tiimoilta. Lehden nimi Pursuance viittaa albumilta löytyvään kappaleeseen. Syksyllä lanseerattu uusi lehtikonsepti osoittautui heti kättelyssä jättimenestykseksi, kun We Jazz -lehden ensimmäinen numero World Galaxy myytiin loppuun. Hehkutukseen yhtyivät arvostetut mediat kuten brittiläinen musiikkilehti Wire, BBC6:n taajuudelta tuttu DJ Gilles Peterson ja lifestyle-lehti Monoclen viikottain ilmestyvä podcast-ohjelma The Stack. Pursuance-kannen kuvituksesta Tuomo Parikka ja taitosta sekä graafisesta suunnittelusta Matti Nives.

Toista numeroa on ollut tekemässä nimekäs ja moni-ilmeinen joukko kansainvälisiä kirjoittajia. Ashley Kahnin lisäksi mukana ovat mm. Wire-lehdelle säännöllisesti kirjoittava Daniel Spicer, BBC:n toimittaja Tina Edwards, lukuisille arvostetuille levy-yhtiöille (Jazzman, Strut, Matsuli, ym.) kansitekstejä kirjoittava Francis Gooding, Worldwide FM:lle radio-ohjelmia tuottava Debra Richards, Yhdysvalloissa vaikuttavat journalistit Phil Freeman ja David Mittleman, sekä monet muut. We Jazz -lehden tekijät ovat tulleet tutuiksi arvostetuista medioista kuten Pitchforkista, Wirestä, Jazzwisesta, DownBeatista ja Stereogumista. Lisäksi mukana on kotimaisia tekijöitä, kuten Arttu TolonenSami PekkolaHT Nuotio ja Tampere Jazz Happening -valokuvistaan kuvaesseen kuratoinut Maarit Kytöharju. Kuvituksista vastaavat mm. Nich Lowe ja Arsi Keva. Olennaisena osana lehteen kuuluvat myös levy-, kirja- ja konserttiarviot.

Toisen numeron aiheita ovat John Coltrane -kansijutun ohella mm. Marshall Allen ja elektroniikan käyttö Sun Ran albumeilla, ranskalais-karibialainen musiikki, Moserobie-levymerkki, free jazz -basisti Alan Silva, ruotsalaisvokalisti Sofia Jernberg, yhdysvaltaiskokoonpano Irreversible Entanglements, multi-instrumentalisti Linda Fredriksson, 50- ja 60-lukujen jazz-julistetaide, jne. 

Uutta englanninkielistä We Jazz -lehteä jaellaan kansainvälisesti ja se tulee saataville myös kotimaisiin alan kauppoihin. Seuraava We Jazz -lehden numero on määrä ilmestyä maaliskuussa 2022 ja ensi vuodelle on suunnitteilla kaikkiaan neljä numeroa. 

“Brilliant new mag from people at We Jazz. Top Marks. Great Contributors. Jazz needs this!”
– Gilles Peterson / BBC6, Worldwide FM 

http://wejazzrecords.bandcamp.com/merch/we-jazz-magazine-fall-2021-pursuance

We Jazz Magazine 2/2021: Pursuance
Julkaisupvm: 10.12.2021
Päätoimittajat: Matti Nives & Ami Vuorinen
AD/graafikko: Matti Nives
ISSN: 2737–0437
Painopaikka: Trinket Oy, Helsinki

Kirjoittajat:
Tina Edwards, Phil Freeman, Mike Gerber, John Goméz, Francis Gooding, Ashley Kahn, Markus Karlqvist, Maarit Kytöharju, Lander Lenaerts, Peter Margasak, David Mittleman, Matti Nives, HT Nuotio, Jonah Parzen-Johnson, Sami Pekkola, Debra Richards, Daniel Spicer, Arttu Tolonen

Kuvaajat/kuvittajat:
J. Nujanek, Nory Compère, Disley, Nancy Ebert, Jon Edergren, Maarten Ederveen, Arsi Keva, Iiris Heikka, Eustachy Karlowski, Knotan, Maarit Kytöharju, Sofie Lind, Nich Lowe, Joe Magowan, David Mittleman, Monday Jr., Matti Nives, Truls Nord, Tuomo Parikka, F. Rolecek, Alf Solbakken, David Steen, Bert van Veen, Eric Wondergem, Wolf Zimmerman

facebook.com/wejazz
instagram.com/wejazzhelsinki
twitter.com/wejazzhelsinki

#wejazzrecords
#wejazzmagazine