Scott Henderson keväällä Suomeen

69
lukukertaa

Bluesin ja jazzin kentällä suurta arvostusta nauttiva kitaristi Scott Henderson saapuu maaliskussa Tampereelle ja Espooseen. Henderson julkaisi vuonna 2019 tuoreimman People Mover -albumin, jossa Scottin lisäksi ovat mukana Romain Labaye bassossa sekä Archibald Ligonniere rummuissa. Kolmikon muodostama Scott Henderson Trio on kiertänyt maailmaa ahkerasti soittanen materiaalia Hendesonin sooloalbumeilta, sekä muutamia valittuja helmiä Tribal Tech -yhtyeen tuotannosta.

Scott Henderson tunnetaan erittäin monipuolisena ja ilmaisuvoimaisena kitaristina, joka liikkuu todella ketterästi räjähtävästä bluesilmaisusta upeiden harmonioiden saattelemana fuusion pariin. Henderson yhdistelee soitossaan herkullisella tavalla jazzin ja bluesin, sekä funkin ja rockin vivahteita, luoden uniikkia ja upeaa kitarasoundia.

Oman soolouransa ohella Scott Hendersonin uran merkittävimpiin kokoonpanoihin kuuluu Tribal Tech -yhtye, jota Scott oli perustamassa 80-luvun puolivälissä. Tämän lisäksi hän oli mukana Chick Corea Elektric Bandissa ja on soittanut mm. basisti Jeff Berlinin, viulisti Jean-Luc Pontyn sekä Wheather Report -pianisti Joe Zawinulin kanssa.

Scott Henderson Trio (USA) Suomen kiertue:

22.3.2022 Tampere, G Livelab

23.3.2022 Espoo, Tapiolasali