Selma Juudit Alessandra Jazzliiton kiertueella marras-joulukuussa

103
lukukertaa
Selma Savolainen Selma Juudit Alessandra -yhtyeestä. Kuva: Anni Porrasnäki.
 

Laulaja Selma Savolaisen, pianisti Artturi Röngän, basisti Joonas Tuurin ja rumpali Jesse Ojajärven muodostama Selma Juudit Alessandra esiintyy Suomen Jazzliiton kiertueella marras-joulukuussa. Yhtye vierailee 8.–11.11. Outokummussa, Joensuussa, Oulussa ja Raahessa, jonka jälkeen kvartettia kuullaan 29.11.–3.12. välisenä aikana Kiteellä, Kuopiossa, Savonlinnassa, Jyväskylässä ja Espoossa.

Vuonna 2015 perustettu sähköinen nelikko julkaisi kansainvälistäkin huomiota keränneen Rubicon Songs -esikoisalbuminsa marraskuussa 2019. Konseptuaalisen pitkäsoiton kantavana teemana ovat Savolaisen kokemukset isänsä, pianisti Jarmo Savolaisen poismenosta ja surun kanssa aikuiseksi kasvamisesta. 

Selma Juudit Alessandran indie-jazz yhdistää suvereenisti hienostunutta taidepoppia ja röyhkeää 70-luvun psykedeliaa – yhtymäkohtia voi löytää esimerkiksi Kate BushinJulia Holterin tai vaikkapa Weather Reportin musiikkiin. Laulun, vintage-kosketinsoittimien ja villiintyneen rytmisektion soundissa onkin paljon tuttua, vaikka enimmäkseen yhtye kulkee pitkin omia ennakkoluulottomia latujaan. 

Kuuntele Rubicon Songs Spotifyssa: spoti.fi/3nDwkaU

Selma Savolainen (s. 1993) on helsinkiläinen laulaja ja säveltäjä, joka tunnetaan mm. Signe-,Mine– ja Crystal Sound Project -yhtyeiden riveistä. Jazz-juurilta ponnistava, mutta genrepalettia laajasti hyödyntävä muusikko on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Pariisin konservatoriossa, sekä kuuluu Betty Carter’s Jazz Ahead -residenssiohjelman ja Banff International Workshop for Jazz and Creative Music -koulutusohjelman alumneihin. Yhtyeen muut jäsenet vaikuttavat mm. sellaisissa keskeisissä uuden sukupolven suomalaisissa jazz-kokoonpanoissa kuin JAF Trio,Bowman TrioAR Quartet ja Koutus

”Laulaja Selma Savolainen on eräänlainen Billie Holiday 2.0 tai milleniaali Saima Harmaja. Hänen lyriikoissaan ja tavassaan esiintyä on sellaista hätkähdyttävän rohkeaa, uudenlaista naisnäkökulmaa, joka tuo mieleen yhdysvaltalaisen Chris Krausin.” 
– Katri Kallionpää / Jazzkeittiö, Helsingin Sanomat       

”Musiikkia kuvataan usein rajattomaksi ja sääntövapaaksi ihmemaaksi, mutta harvoin vastaan tulee niin rajatonta ja kiehtovaa yhtyettä kuin Selma Juudit Alessandra.” 
– Mika Roth / desibeli.net

”And it does sound impressive, as the use of retro synths and the layered vocals blend well with the aggressive, (largely) acoustic rhythm section. When listening, there are echoes of the past but primarily this music is forward-looking.”
– Kevin Ward / UK Vibe 

Selma Juudit Alessandra
Selma Savolainen, laulu ja syntetisaattorit / Artturi Rönkä, Rhodes ja syntetisaattorit / Joonas Tuuri, sähkö- ja kontrabasso / Jesse Ojajärvi, rummut

facebook.com/selmajuuditalessandra / instagram.com/selmukka

Selma Juudit Alessandra Suomen Jazzliiton kiertueella 
Ma 8.11. klo 18:00 Outokumpu, Kulttuuritalo Marita 
Ti 9.11. klo 19:00 Joensuu, Kerubin sali  
Ke 10.11. klo 19:00 Oulu, Voimala 1889  
To 11.11. klo 19:00 Raahe, Raahesali  
Ma 29.11. klo 19:00 Kitee, Kiteesali  
Ti 30.11. klo 19:00 Kuopio, Hygge Bro  
Ke 1.12. klo 19:00 Savonlinna, Kulttuurikellari   
To 2.12. klo 19:00 Jyväskylä, Poppari   
Pe 3.12. klo 19.00 Espoo, WeeGee 

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Jazzliitto osallistuu jazzin asiantuntijatahona kulttuuripoliittiseen keskusteluun sekä ylläpitää Jazz Finland -sivustoa, joka on suomijazzin tärkein tiedotuskanava, tietopankki ja konserttikalenteri. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto toteuttaa missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen.

jazzfinland.fi / facebook.com/suomenjazzliitto / instagram.com/suomenjazzliitto