Linda May Han Oh Jazz Finland Residencyn lokakuun vieras

36
lukukertaa

Suomen Jazzliiton, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Muusikkojen liiton yhteistyönä toteutettu uusi kansainvälinen Jazz Finland Residency -residenssiohjelma tuo Suomeen lokakuussa (3.-19.10.) yhden tämän hetken kysytyimmistä basisteista, Linda May Han Oh:n.

Malesiassa syntynyt, Länsi-Australiassa kasvanut ja nykyisin New Yorkissa vaikuttava May Han Oh tunnetaan erityisesti pitkäaikaisesta yhteistyöstä Pat Methenyn kanssa. Hän on soittanut myös mm. Joe Lovanon ja Vijay Iyerin rinnalla. Sekä basistina että kriitikoiden ylistämänä säveltäjänä moninkertaisesti palkittu Oh on julkaissut viisi omaa albumia ja ollut mukana kymmenillä. Jazz Journalists Association äänesti hänet vuosina 2018, 2019, ja 2020 vuoden basistiksi, ja hänen viimeisimpiin palkintoihinsa lukeutuu mm. Margaret Whitton -palkinto 2020. Linda May Han Oh toimii tällä hetkellä Berklee College of Musicin apulaisprofessorina ja toimii myös Institute for Jazz and Gender Justicessa.

her innovative range and stellar improvisations have made [her] one of the most dynamic rising stars in jazz today.” The Wall Street Journal

A major bass voice arrives” JazzTimes

Linda May Han Oh:n residenssiohjelmaan kuuluu mm. opettaminen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä sekä konsertointi UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa 15.10. Kulttuuritehdas Korjaamolla. Lisäksi hän tekee vierailunsa aikana yhteistyötä useiden suomalaisten jazzmuusikoiden kanssa, sekä konsertoi mm. Turussa ja Tampereella.

Jazz Finland Residency edistää alan kansainvälisten ja suomalaisten toimijoiden verkottumista sekä tarjoaa mahdollisuuksia uusien luovien yhteistöiden ja ideoiden syntymiselle. Yhteistyökumppanit uskovat, että residenssin tarjoamat pidempikestoiset artistivierailut kehittävät monipuolisesti kotimaista jazzalaa edistämällä osaltaan kansainvälistä konserttitoimintaa, vahvistamalla kansainvälistymistä sekä lisäämällä huipputason master class -koulutusta. Tarkoituksena on luoda residenssistä kestävä ja pysyvä yhteistyömalli, jolla mahdollistetaan jazzin kansainvälisten huippuartistien opetus- ja konserttivierailut Suomeen.

Suomen Jazzliiton koordinoima ja hallinnoima residenssi kutsuu vuosittain Suomeen kaksi kansainvälistä artistivierasta 1-2kk mittaiselle residenssijaksolle. Residenssiohjelmaan kuuluu mestarikurssien pitäminen Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä sekä esiintyminen yhdessä UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Konseptina on, että lisäksi kaikki ammattijazzmuusikot voivat ehdottaa yhteistyötä residenssiartistille. Ohjelman ensimmäinen residenssiartisti, rumpali, säveltäjä John Hollenbeck vieraili Suomessa elokuussa 2021.

Residenssin yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Music Finland, Jazzmuusikot ry ja HIAP Helsinki International Artist Programme.

Residenssin kotisivut: www.jazzfinlandresidency.fi

Lisätietoja Linda May Han Oh:sta: https://lindamayhanoh.com/