Eclipse -klubi tekee paluun syksyn neljällä konsertilla

79
lukukertaa
Laulaja-lauluntekijä Lassi Valtonen vierailee Eclipse -klubin progeillassa 12.10.2021.

Eclipse -klubi palaa yli yhdeksän kuukauden jälkeen elävien tapahtumien areenaksi. Syyskausi 2021 toteutetaan neljänä live-konserttina sekä kahtena stream-esityksenä. Tuttuun tapaan ohjelmiston painotus on kotimaisessa jazzmusiikissa, mutta Tampereen Teatterin Kulttuuriravintolan näyttämöllä nähdään myös perinteinen progeilta sekä tähtivieraana laulaja-lauluntekijä Lassi Valtonen. Elävänä järjestettävien konserttien lisäksi toteutetaan kaksi streamauskeikkaa yhteistyössä keikalla.fi palvelun kanssa.

Kulttuuriravintola Kiven konserttien yleisökapasiteetti on poikkeusolosuhteiden vuoksi rajattu 50 katsojaan yleisön turvallisuuden varmistamiseksi. 

Syyskausi avataan tiistaina 14.9. klo 19.30 kun Eclipse Jazz Clubin vieraaksi saapuu esikoislevynsä lokakuussa julkaiseva Uxila Exile. Vibrafonisti Ilkka Uksilan johtama orkesteri esittää ennakkoon tulevan levyn materiaalia. Kokoonpanossa on mukana vastikään Pori Jazz Rising Star -tunnustuksella palkittu trumpetisti Tomi Nikku.

Kokoonpano:
Ilkka Uksila – vibrafoni
Tomi Nikku – trumpetti
Joonas Tuuri – kontrabasso
Ville Luukkonen – rummut

Ennakkoliput tästä!

12.10. klo 19.30 on vuorossa jo perinteeksi muodostunut progeilta, ja tällä kertaa tähtivieraalla vahvistettuna. Viiden vuoden tauon jälkeen uuden albumin keväällä julkaissut Lassi Valtonen soittaa uutuusalbuminsa materiaalia intiiminä sooloesityksinä. Progesta Kulttuuriravintolan illassa vastaa kesällä esikoissinkkunsa julkaissut ja G Livefest -tapahtumassa vakuuttanut 5th Season.

Kokoonpano:
Lassi Valtonen – kitara, laulu
+
Mikko Löytty – basso, laulu
Tapio Ylinen – kitara, laulu
Arto Piispanen – koskettimet
Jani Auvinen – rummut

Ennakkoliput tästä!

9.11. klo 19.30 klubin vieraaksi saapuu Eurooppalaista jazzosaamista. Case Kämäräinen (FIN/NOR/POL) on rumpali Tomi Kämäräisen johtama kansainvälinen kvartetti, jonka toinen levy Joyride on saanut kriitikot puolelleen ja nostanut yhtyeen keskeisten post-bop -bändien joukkoon ennakkoluulottomalla soundien ja vaikutteiden yhdistelmällä.

Kokoonpano:
Tomi Kämäräinen – rummut
Marek Konarski – saksofoni
Petter Asbjørnsen – kontrabasso
Grzegorz Tarwid – koskettimet

Ennakkoliput tästä!

14.12. klo 19.30 kauden päätöskonsertissa nähdään esikoislevynsä keväällä julkaissut, kosketinsoittaja Santeri Kaipiaisen johtama Odd Brew. Jyväskyläläis-helsinkiläisen kvintetin Odd Brew’n esikoinen  on kypsynyt vuosien varrella ennakkoluulottomasti mutta huolella valikoiduista raaka-aineista, kuten eurooppalaisesta nykyjazzista, länsiafrikkalaisista rytmeistä, klassisesta musiikista, progressiivisesta rockista ja listahittipopista.

Kokoonpano:
Santeri Kaipiainen – koskettimet
Vili Kallonen – rummut
Aapo Nieminen – kitara
Aki Saira – sopraano- ja alttosaksofoni
Hanna Turunen – kontra- ja sähköbasso

Ennakkoliput tästä!

Live-esitysten lisäksi Eclipse Jazz Clubin ohjelmistossa nähdään syksyn aikana kaksi streamauskonserttia. Aiemmin kesällä taltioitu Sole Azul -trion konsertti nähdään tallenteena Eclipse Musicin studiolta. Myös pianisti Joona Toivasen johtama suomalais-ruotsalainen yhtye Lexingtone saapuu lokakuussa Suomeen ja Eclipse Musicin studiolle studio-live-sessioita varten. Molemmat tallenteet nähdään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana keikalla.fi -palvelussa.

Tiedotamme stream-konserteista myöhemmin lisää.