AINON ja ranskalainen Three Days of Forest kiertävät Suomea syyskuun lopulla

135
lukukertaa
AINON. Kuva: Kastehelmi Korpijaakko.


Vapaat äänet tarjoilee syyskuun lopussa kansainvälisen tuulahduksen jazzin ja improvisoidun musiikin maailmasta, kun tien päälle lähtevät vuosi sitten debyyttialbuminsa We Jazz Recordsilla julkaissut AINON ja ranskalainen vapaasta improvisaatiosta ja runoudesta ammentava trio Three Days of Forest. Yhtyeet esiintyvät syys-lokakuun aikana yhteensä 12 konsertissa ympäri Suomen, yhdessä ja erikseen. Kiertue on Vapaat äänet -agentuurin ja Suomen Jazzliiton järjestyksessään 33. yhteistuotanto.

Sellisti Aino Juutilaisen luotsaama AINON kuuluu kotimaisen jazzkentän raikkaisiin tulokkaisiin, jonka We Jazz Recordsin syksyllä 2020 julkaisema debyyttialbumi Drought keräsi runsaasti huomiota ja sai osakseen kehuja poikkeuksellisen onnistuneesta klassisen musiikin ja jazzin synteesistä. Ilmaisuvoimastaan ja kiehtovasta äänikirjostaan kiitelty omintakeinen nelikko soittaa kiertueella debyyttialbumiltaan tuttuja kappaleita sekä uusia sävellyksiä. Juutilaisen rinnalla AINONissa soittavat viulisti ja alttoviulisti Merimaija Aalto, puupuhaltaja Suvi Linnovaara sekä mm. Alder Egosta tuttu rumpali Joonas Leppänen. AINON esiintyy myös 30.9. kinokonsertissa italialaisen Filibus-mykkäelokuvan säestäjänä Kuopion Rikos-Vilimit -tapahtuman avajaisissa. 

Kuuntele Drought Spotifyssa

Three Days of Forest puolestaan on Ranskan nuoresta jazzskenestä ponnistava, vokalisti Angela Flahaultin, alttoviulisti Séverine Morfinin ja rumpali Blanche Lafuenten muodostama trio, joka ammentaa afroamerikkalaisten kirjailijoiden runoudesta ja loihtii ilmoille persoonallista sähköistä protestimusiikkiaan, liikkuen suvereenisti free jazz -tunnelmista tuutulauluihin. Vuonna 2019 näyttävän Suomen debyyttinsä Raahen Rantajatseilla ja Tampere Jazz Happeningissa tehnyt yhtye esittää kiertueellaan tuoretta ohjelmistoaan. Trio valittiin vuonna 2019 arvostettuun nuorta ranskalaista jazzia edistävään Jazz Migration -sarjaan.

Kuuntele Three Days of Forestin kappaleita Jazz Migrationin sivuilla

AINON
Aino Juutilainen, sello, sävellys / Merimaija Aalto, viulu, alttoviulu, ääni / Suvi Linnovaara, saksofoni, klarinetti, huilu / Joonas Leppänen, rummut

Three Days of Forest
Angela Flahault, ääni / Séverine Morfin, alttoviulu / Blanche Lafuente, rummut

AINON ja Three Days of Forest Suomessa 23.9.-31.10.2021

AINON + Three Days of Forest
Pe 24.9.2021 klo 19 Savonlinna, Kulttuurikellari
La 25.9.2021 klo 17 Joensuu, Taidemuseo Ahjo / järj. Jazzkerho 76 ry
Ti 28.9.2021 klo 19 Helsinki, Malmitalo
Ke 29.9.2021 klo 19 Tampere, G Livelab
Pe 1.10.2021 klo 19 Äänekoski, Wille / järj. Äänekosken kulttuuritoimi

AINON
To 23.9.2021 klo 19 Lieksa, Brahea-Kampus / järj. Jazzkerho 76
Ma 27.9.2021 klo 19 Turku, Rica Bar – Monday Jazz Happening / järj. Flame Jazz + Turun Konservatorio
To 30.9.2021 klo 18 Kuopio, Kino Kuvakukko / Filibus x AINON / Rikos-Vilimit
Su 31.10.2021 klo 16 Pori, Validi Karkia -Klubi

Three Days of Forest 
Ti-ke 21.–22.9.2021 Tampere, Ahlman / työpaja
To 23.9.2021 klo 18 Kitee, Kiteesalin kahvila
Pe 24.9.2021 klo 12 Kitee, Kiteesali / lukiolaiskonsertti
To 30.9.2021 klo 19 Loviisa, Marilyn / Ex Quarantine Klubi Loviisa

Kiertueen yhteistuotanto:  Vapaat äänet & Suomen Jazzliitto
Kiertuetta tukevat: MES, AJC – Association Jazzé Croisé, Ranskan Instituutti Suomessa, CNM – Centre National de la Musique

vapaataanet.fi