We Jazz julkaisee uuden lehden kansainväliseen jakeluun

86
lukukertaa

Aikakauslehtimuotoinen ja 128-sivuinen uusi We Jazz Magazine vaihtaa kussakin numerossa otsikkoaan kansikuvajutun mukaan. Ensimmäinen numero on nimeltään World Galaxy ja lehden kansijutun Alice Coltranesta on kirjoittanut maineikas yhdysvaltalaisjournalisti Ashley Kahn. Jatkossa kaksi kertaa vuodessa ilmestyväksi suunnitellun lehden debyyttinumerossa on mukana vakuuttava joukko kansainvälisiä tekijöitä.

Aiemmin suosittua tabloid-lehteään julkaissut We Jazz esittelee kokonaan uuden ja jatkuvaksi suunnitellun lehtikonseptinsa. Nyt julkaisunsa saa uuden kansainväliseen jakeluun suunnatun englanninkielisen We Jazz -lehden ensimmäinen numero, joka kantaa nimeä World Galaxy. Jatkossa lehdellä on vaihtuva otsikko kunkin numeron kansikuvajutun mukaan. Ensimmäistä numeroa tekemässä on ollut monipuolinen ja nimekäs joukko kansainvälisiä kirjoittajia, mm. palkittu yhdysvaltalaisjournalisti Ashley Kahn, Ison-Britannian musiikkijournalismin huipulla operoivat Stewart SmithDaniel Spicer ja Debra Richards, Berliinissä vaikuttavat Andreas Müller ja Peter Margasak, 4AD-levymerkin Pohjois-Amerikan label manager Nabil Ayers, ja monet muut. Kirjoittajien kollektiivinen CV kattaa Pitchforkin, WIRE:n, Jazzwisen, Downbeatin ja The Quietuksen kaltaisia arvostettuja julkaisuita, sekä lukuisia kirjoja. Lisäksi mukana on kotimaisia nimiä, esimerkiksi vuoden 1976-77 jazzkuvistaan kuvaesseen koostanut muusikko Raoul Björkenheim. Artikkelien lisäksi lehteen kuuluvat levyarviot, kirja-arviot ja design-palsta. Lehden kannen kuvituksesta vastaa Tuomo Parikka.

”Teemme lehteä kunnianhimoisesti, mutta sopivan vapaalla otteella”, sanoo We Jazz -lehden päätoimittaja, AD ja graafikko Matti Nives. ”Oli ilo nähdä, että saimme mukaan käytännössä kaikki fanittamamme kirjoittajat ja sanan levittyä piireissä olemme saaneet myös lukuisia tarjouksia loistavilta journalisteilta, eli uskon lehden tekijäkaartin muodostuvan yhä kovatasoisemmaksi numero numerolta. Tavoitteenamme on kirjoittaa itseämme kiinnostavista musiikkiaiheista raajaamatta sisältöä muuten sen tarkemmin. Musiikin ohella myös siihen liittyvä kirjallisuus, design ja alan ajankohtaiset ilmiöt saavat lehdessä tilaa.”

Ensimmäisen numeron aiheita ovat Alice Coltrane -kansijutun ohella mm. Sun Ran seikkailut Egyptissä, Scatter-levymerkki, Berliinin musiikkipiirit, Jason NazaryTeppo Mäkynen, vinyylipainon monimutkaisuus, Analog Africa -levymerkin tuore julkaisu La Locura de Machuca, jne. Levyarvioissa nähdään mm. Ambrose AkinmusireSnowpoet ja Dark Horse, kirja-arviona on Kiasman Mika Vainio -näyttelykirja 50hz ja design-osiossa The Durutti Columnin heikkapaperista tehdyn ”situationistisen” levynkannen tarina.

Uutta englanninkielistä We Jazz -lehteä jaellaan kansainvälisesti ja se tulee saataville myös kotimaisiin alan kauppoihin suositushinnalla 20 euroa.

We Jazz Magazine 1/2021: World Galaxy
Julkaisupvm 20.8.2021
Päätoimittajat: Matti Nives & Ami Vuorinen
AD/graafikko: Matti Nives
ISSN: 2737-0437

Kirjoittajat: Christian Adofo, Nabil Ayers, Raoul Björkenheim, Phil Freeman, Neil Housego, Ashley Kahn, Markus Karlqvist, Arsi Keva, Lander Lenaerts, Peter Margasak, Andreas Müller, Matti Nives, Samy Ben Redjeb, Debra Richards, Lucas Silva, Stewart Smith, Daniel Spicer, Luis Daniel Vega

Kuvaajat/kuvittajat: Gerd Aretz, Raoul Björkenheim, SC Casapietra, Todd Colby, Jim Dempsey, Mathias Foster, G. Hàge, Hans Hillmann, Arsi Keva, Tuomas A. Laitinen, Tomi Leppänen, Peter Meister, Hagen Moeller, Harald A. Müller, Tuomo Parikka, Robert Springett, Emilie Weibel

Painopaikka: Trinket Oy, Helsinki

#wejazzrecords
#wejazzmagazine

facebook.com/wejazz
instagram.com/wejazzhelsinki
twitter.com/wejazzhelsinki