Odysseus-festivaali Lonnan saarella heinäkuussa

275
lukukertaa
Superposition. Kuva: Tero Ahonen.
We Jazz järjestää uuden Odysseus-festivaalin Helsingin edustalla sijaitsevalla Lonnan saarella 24.–25.7.2021. Ensimmäistä kertaa järjestettävä kaksipäiväinen kesäfestivaali laajentaa aiemmin Lonnassa suursuosion saavuttaneet We Jazz -illat viikonlopun mittaiseksi, musiikillisesti monisävyiseksi tapahtumaksi. Järjestäjätiimi pyrkii joulukuisen We Jazz -festivaalin tyyliin tutkimaan Lonnan saarta esitellen uusia, mielenkiintoisia esitystiloja. Tapahtuman päiväkohtainen ohjelma julkistetaan tänään.

Tunnelmallisella Lonnan saarella nähdään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna parikymmentä kansainvälistä ja kotimaista kokoonpanoa. Lauantaina 24.7. lavalle nousevat We Jazz -levymerkillä julkaistun upean Y-OTIS 2 -albumin musiikkia esittävä Y-OTIS, brittiurkuri KitDownes, tenorisaksofonisti Timo Lassy, rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuorenjohtama Superposition, kitaristi-säveltäjä Valtteri Laurell Pöyhösen sekstetti Dalindèo sekä legedaarisen saksofonisti Eero Koivistoinen johtama kvartetti, joka tulkitsee illassa vuonna 1969 ilmestyneen Odysseus-levyn kappaleita. 

Sunnuntain 25.7. esiintyäkaartiin lukeutuvat etiopialaisen jazzin legenda, urkuri Hailu Mergiayhtyeineen, We Jazzin julkaiseman hehkutetun Speak Low II -albuminsa esittelevä berliiniläisyhtye Lucia Cadotsch Speak Low, itävaltalaisen trumpetisti Mario Romintriokokoonpano Interzone, uuttamusiikkiaantulkitseva Verneri Pohjola Quartet, rumpali TeppoMäkysen akustisen jazzin ja kokeellisenelektronisen musiikin uusissa risteyksissä operoiva triokokoonpano 3TM sekä soololevynsä Pu: odotetun julkaisukeikan jo kolme kertaa pandemian takia siirtämään joutunut basisti Ville Herrala. Lisäksi sunnuntaina esiintyy upouusi yhtye, jota ei vielä tässä kohtaa paljasteta yleisölle. 

“Odotamme innolla kesää ja ensimmäistä Odysseus-festivaalia”, sanoo We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives. ”Ajat ovat epävarmat, sen tietävät kaikki, mutta menemme täysillä ’ääntä kohti’ toiveikkaina ja varmistamme kaikessa tuotannossamme, että toteutuessaan tapahtuma on paitsi elämyksellinen, myös turvallinen. Yleisöltä toivomme luottamusta ja lupaamme, että jos tilanne ei heinäkuussakaan salli tapahtuman toteutusta, saavat ennakkolippujen ostajat hyvityksen normaalin hyvän tavan mukaisesti. Tällä hetkellä olen aidosti innoissani ilmoittaessamme artistien päiväjaon ja suunnitelmissa on esiintyjäkaartin täydentäminen kevään aikana. Eteenpäin!”

Lisää esiintyjäjulkistuksia on vielä luvassa ennen tapahtumaa. Lonnaan liikennöi JT-Linen vesibussi Kauppatorilta. Matka kestää noin 10 minuuttia ja lippuja saa lähtöpaikan lippukioskista ja itse alukselta sekä netistä ennakkoon. Edestakaisen lipun hinta on 7 €.

Odysseus -festivaali oli alun perin tarkoitus järjestää heinäkuussa 2020, mutta vallitsevan koronapandemian vuoksi tapahtuma siirrettiin kesäksi 2021. Jo ostetut Odysseus 2020 -liput käyvät sellaisenaan ensi kesän tapahtumaan.

Odysseus 2021
24.–25.7.2021 Lonnan saari, Helsinki
Tapahtuma Facebookissa 
#odysseus2021

Lauantai 24.7.2021
Y-OTIS (SE/DE/UK)
Kit Downes (UK)
Eero Koivistoinen Quartet
Timo Lassy
Superposition
Dalindèo

Sunnuntai 25.7.2021
Hailu Mergia (ET)
Lucia Cadotsch Speak Low (CH/SE)
Mario Rom’s Interzone (AU)
[secret new band]
Ville Herrala
Verneri Pohjola Quartet
3TM

Yhden ja kahden päivän liput saatavilla Tiketistä:
http://www.tiketti.fi/odysseus-2021-lonnan-saari-helsinki-lippuja/66901

facebook.com/wejazz
instagram.com/wejazzhelsinki
twitter.com/wejazzhelsinki