Kaisa Mäensivun uusi albumi julkaistaan 5.3.2021

383
lukukertaa
Kuva: Teemu Mattsson.

Kontrabasisti Kaisa Mäensivu esittelee tuoreella levyllään uuden huipputrionsa sekä laulutaitonsa! Hand Picked-nimeä kantava albumi julkaistaan perjantaina 5.3.2021 turkulaisen levy-yhtiö Flame Jazz Recordsin toimesta.

Kaisa Mäensivun toinen studioalbumi Hand Picked tuo esille muusikon uusia puolia maukkaan ja monipuolisen kokonaisuuden muodossa. Levyn tarkoin valitut kappaleet, johon albumin nimikin viittaa basson ”näppäilyn” lisäksi, sisältävät hänen omia sävellyksiään sekä lainakappaleita Mäensivun laulamilla ja kirjoittamilla suomenkielisillä teksteillä. Levyllä esiin nousee vahvasti myös Mäensivun taituruus omalla instrumentillaan kontrabassolla. 

Kaisa Mäensivu on asunut ja työskennellyt jo useamman vuoden New Yorkissa, jazzin pääkaupungissa. Palattuaan kesällä 2020 Suomeen hän perusti uuden trion puolisonsa, newyorkilaisrumpali Joe Perin, sekä vibrafonistivirtuoosi Severi Pyysalon kanssa. Tuoreella levyllä kuullaan kolme kappaletta triolta sekä vinksahtaneesti groovaava rumpu-bassoduetto The Lemur. Albumilla vierailevat myös Mäensivun kvartetista Kaisa’s Machinestä tutut muusikot saksofonisti Max Zenger, kosketinsoittaja Mikael Myrskog ja rumpali Jonatan Sarikoski. Mukaan valitut teokset Talviuni ja Codenames edustavat Kaisa’s Machinen rauhallista ja arvoituksellista puolta, tuoden kokonaisuuteen modernin jazzin soundia – sitä mistä Mäensivu on aiemmin tullut tunnetuksi. 

Yllättävin osa kokonaisuutta on Mäensivun uusi puoli laulajana – aiemmin hänen lauluaan on kuultu lähinnä vokaaliyhtye Signen riveissä. Mäensivun amerikkalaisiin jazzstandardeihin kirjoittamat suomenkieliset lyriikat ovat tulosta ajoittaisesta itseilmaisun kaipuusta äidinkielellä ulkomailla asuessa. Tekstejä, joissa on omaperäinen ja hauskakin kulma, päästään nyt kuulemaan julkisesti ensimmäistä kertaa. 

Hand Picked on kiehtova, tunnelmallinen ja hyväntuulinen kokonaisuus, joka saa kuuntelijan viihtymään.  

– Levy tehtiin spontaanisti uuden materiaalin syntymisen myötä. Albumi kuvastaa osuvasti sitä iloa, joka syntyi ystävien ja muusikoiden jälleennäkemisestä pienen tauon jälkeen. Kokonaisuus myös kuvastaa minua muusikkona, mukana on svengaavaa straightaheadia, vapaampaa tunnelmointia, laulua, modernia jazzsävellystä, sekä virtuoottista ja maukasta musisointia, Mäensivu kuvailee. 

crotram.com/ritalin/

Kaisa Mäensivun uutuusalbumi on Flame Jazz Recordsin seitsemäs julkaisu. Levynjulkaisukonsertti kuullaan verkkokonserttina Turku Jazz Stream Festival -tapahtumassa 6.3.2021.

Kaisa Mäensivu (s.1990) on yksi suomalaisen jazzin suurista tulevaisuuden nimistä. Opintonsa Sibelius-Akatemiassa aloittanut ja sittemmin New Yorkiin opiskelemaan suunnannut ja miljoonametropoliin kotiutunut kontrabasisti esiintyy oman yhtyeensä lisäksi lukuisissa kokoonpanoissa niin Suomessa kuin maailmalla. Hänet on palkittu mm. Pori Jazzin Nuori taiteilija  -palkinnolla sekä ensimmäisellä sijalla Riga Jazz Stage -kansainvälisessä bassokilpailussa.

www.kaisamaensivu.com

Levynjulkaisukonsertti

6.3.2021 klo 19, Kaisa Mäensivu: Hand Picked 
Turku Jazz Stream Festival,
Keikalla.fi

Kaisa Mäensivu – basso ja laulu
Severi Pyysalo – vibrafoni
Joe Peri (US) – rummut