Vibrafonisti Panu Savolainen julkaisee uuden albuminsa Soiva perjantaina 19.2.2020

141
lukukertaa

Vibrafonisti Panu Savolainen julkaisee uuden albuminsa Soiva (digi, LP & CD) perjantaina 19.2.2021. Albumi esittelee Savolaisesta, harmonikansoittaja Harri Kuusijärvestä sekä basisti Eero Sepästä koostuvan, akustisen raikkaan yhtyesoundin omaavan Panu Savolaisen Soiva Trio -kokoonpanon, joka taltioi kappaleet Raaseporin Villa Vikan -taiteilijahuvilalla keskellä koronakevättä 2020. Julkaisun myötä kolmikko suuntaa 11 paikkakuntaa kattavalle Suomen-kiertueelle helmi-huhtikuussa 2021.

”Soiva-albumi nivoo yhteen rakkauteni täysin akustisesti soitettuun musiikkiin sekä pitkään mielessä kypsyneen kokoonpanon juuri Harrin ja Eeron soittajapersoonien kera”, Savolainen kertoo. ”Albumi koostuu kahta lukuunottamatta omista sävellyksistäni, joissa olen halunnut luottaa yksinkertaisuuden kauneuteen, etsien samalla kaikkia mahdollisia sointivärejä vibrafonin, harmonikan sekä kontrabasson muodostamasta triosta. Fyysisen eristäytymisen aika on oman kokemukseni mukaan vain korostanut tarvetta päästä esittämään sekä kuulemaan täysin akustisten instrumenttien suoraa ääntä – ilman minkäänlaisia vahvistuksia.”

Soiva-albumin yhteydessä julkaistaan myös Panu Savolaisen isännöimän Panurama-podcastin kolmas kausi, joka käsittelee albumin sekä laajemminkin musiikin tekovaiheita. Kausi sisältää jakson per albumin kappale, siis yhteensä 13 jaksoa. Podcastin aiemmat kaudet ovat kuultavissa esimerkiksi Spotify- sekä Apple Podcast -palveluissa.

Vibrafonisti Panu Savolainen tunnetaan kenties parhaiten vuonna 2009 perustetusta Herd-triostaan. Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi vuonna 2010 valittu Savolainen on omien yhtyeidensä lisäksi esiintynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden sekä UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina sekä isännöinyt omia Herd- ja Panurama-klubejaan vuosina 2012-18. European Jazz Competition -jazzkilpailun vuonna 2011 voittaneen Herd-yhtyeensä kanssa hän on julkaissut kaksi trioalbumia sekä huippusuositun Jazzbasilli -albumin yhdessä laulaja Aili Ikosen kanssa. Toivo Kärjen 100-vuotisjuhlavuotta 2015 Savolainen juhlisti Music by Toivo Kärki -äänitteellä.

”Panu Savolaisen Soivan Trion musiikista löytyi upeita harmonioita ja hienostuneita sävyjä, jotka pääsivät täysiin oikeuksiinsa Savolaisen, harmonikan Harri Kuusijärven ja basson Eero Sepän virtuoosisen yksilötaidon ja yhteissoiton myötä.” -Jyri Ojala, Sanomalehti Karjalainen

Levynjulkaisukonsertit helmi-huhtikuussa 2021:

24.2. Huopalahden kirkko, Helsinki
25.2. Kangasala-talo, Kangasala
4.3. Hotelliravintola Kumpu, Outokumpu
5.3. Kaukametsä, Kajaani
6.3. Konservatorion sali, Joensuu
7.3. Kulttuurikellari, Savonlinna
8.3. Ravintola Kairo, Kotka
12.3. Kuusamo-talo, Kuusamo
13.3. Hotelli Metsähirvas, Rovaniemi
26.3. Bar Ö, Turku
1.4. Kulttuurimeijeri, Mäntsälä

Panu Savolainen: Soiva
Doorbell Music 2021, julkaisupäivä 19.2.2021
digi, CD (DOORBELL0010), & LP (DOORBELL0011)

Panu Savolainen, vibrafoni ja kellopeli / Harri Kuusijärvi, harmonikka / Eero Seppä, basso

1. Alku / 2. Soiva / 3. Elvi / 4. Pienuus / 5. Pirun tango / 6. Double / 7. Ilta / 8. Hyvä yö / 9. B612 / 10. Vikan-valssi / 11. Kevät / 12. Heikoilla jäillä / 13. Sininen uni

Sävellykset Panu Savolainen, paitsi Double J.S. Bach ja Sininen uni Tapio Rautavaara

Aiemmin julkaistut albumin kappaleet Spotifyssa

www.panusavolainen.com / www.facebook.com/panusavolainenvibes / www.instagram.com/panusavolainen