UMO ja Suomen Big Band -yhdistys järjestävät uudistetun sävellyskilpailun

254
lukukertaa

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomen Big Band -yhdistys ry järjestävät uudistetun sävellyskilpailun Helsinki International Big Band Composing Contest. Kilpailu korvaa vuodesta 2005 lähtien joka toinen vuosi pidetyn Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailun, kokien samalla muutaman sääntömuutoksen.

– Kilpailu on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Tavoitteenamme on nostaa esille uusia tekijöitä niin kotimaiselta kuin erityisesti kansainväliseltä kentältä. Kilpailu on avoin kaikille alle 35-vuotiaille musiikintekijöille kaikkialta maailmasta, painottaa Suomen Big Band -yhdistyksen puheenjohtaja Antti Rissanen.

Kilpailuun voivat osallistua 5.6.1986 jälkeen syntyneet musiikintekijät, yhdellä ennalta tallentamattomalla ja julkaisemattomalla teoksella per säveltäjä. Osallistumisaikaa on 22. maaliskuuta asti. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, finaaliin päässeiden säveltäjien nimet selviävät anonyymin esikarsintakierroksen jälkeen 7. toukokuuta. UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa loppukilpailuun valitut enintään 10 teosta Savoy-teatterin finaalikonsertissa 4. kesäkuuta, kapellimestari Antti Rissasen johtamana. Kilpailun tuomaristossa on mukana mm. UMOn taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari Ed Partyka.

Tarkemmat ohjeet ja kilpailun säännöt.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja uuden rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa.

www.umohelsinki.fi

Suomen Big Band -yhdistys ry (SBBY) toimii tällä hetkellä yli neljänkymmenen suomalaisen big bandin kattojärjestönä. Yhdistys tarjoaa jäsenpalveluita ja tukee jäsenorkestereiden koulutus- ja konserttitoimintaa sekä ylläpitää valtakunnallista Junior All Star Big Bandia. SBBY ry:n jäseninä on sekä harrastaja-, ammattilais-, nuoriso- että opiskelijaorkestereita.

www.sbby.com