The Guardian valitsi kotimaisen We Jazz -levymerkin julkaisun kuukauden jazzalbumiksi

240
lukukertaa

Brittilehti The Guardian hehkuttaa Lucia Cadotschin 27. marraskuuta ilmestyvää toista albumia neljän tähden levyarviossaan. Kuukauden jazzlevyksi valitun Speak Low II:n julkaisijana toimii suomalaislevymerkki We Jazz Records ja julkaisukeikka on luvassa We Jazz -festivaalilla Helsingissä 29. marraskuuta.

Brittiläinen suurlehti The Guardian on valinnut sveitsiläislaulaja Lucia Cadotschin pian julkaistavan We Jazz -albumin Speak Low II kuukauden jazzlevyksi. We Jazz -festivaalille sunnuntaina 29.11. esiintymään saapuva Cadotsch hurmaa tuoreella kokopitkällään kriitikko John Fordhamin, joka kirjoittaa Cadotschin “jatkavan omaleimaista polkuaan yhdistelemällä lumoavaa lauluaan ennalta-arvaamattomaan improvisaatioon”. Fordhamin kirjoittama artikkeli on luettavissatäällä.

Helsinkiläinen levymerkki We Jazz Records julkaisee Speak Low II -albumin 27. marraskuuta vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti. Sekä levyllä että livenä Cadotschin trion täydentävät Berliinissä vaikuttavat ruotsalaisartistit, mm. Y-OTIS-yhtyeestään tuttu tenorisaksofonisti Otis Sandsjö ja kansainvälisesti arvostetun Koma Saxon visionäärinen basisti-tuottaja Petter Eldh. Lisäksi levyllä vierailee ECM-pianisti Kit Downes urkuineen ja sellisti Lucy Railton. Downes vierailee myös joulukuisella We Jazz -avajaiskeikalla GLO Hotel Artissa.

What’s New / There Comes a Time -single kuunneltavissa suoratoistopalveluissa: http://kud.li/wjdl48

What’s New / There Comes a Time -musiikkivideo katsottavissa Youtubessa: http://youtu.be/in0HqJy8BtE

“Guardianin huomio on huikea juttu, joka tullee nostamaan levymerkkimme vaikuttavuutta lähitulevaisuudessa”, toteaa We Jazz Recordsin perustaja ja taiteellinen johtaja Matti Nives. “Olemme panostaneet vientitoiminnassamme siihen, että levyille saataisiin mahdollisimman paljon huomiota ja on nähtävissä, että se alkaa tuomaan tulosta. Pyrkimyksenämme on johdonmukaisella työllä rakentaa suomalaisesta näkökulmasta ennenkuulumattoman merkittävä julkaisukanava uudelle jazzmusiikille. Lopulta kyse on siitä, että julkaisemme musiikkia johon itse uskomme ja katsomme mihin asti se riittää.”

Sveitsiläissyntyinen Lucia Cadotsch ja hänen suitsutettu berliiniläistrionsa on tullut tunnetuksi tavastaan muovata tunnetuista sävelmistä ainutlaatuisia ja tunnistettavia Speak Low -versioita. Uudella levyllään entistä minimalistisempaan ja syvempään ilmaisuun etenevä kokoonpano teki lähtemättömän vaikutuksen jo vuonna 2017 julkaistulla ensilevyllään, jolle The Guardian antoi täydet viisi tähteä. Lisäksi ensilevy pokkasi Saksan “Grammyn” eli Echo Jazz -palkinnon ja levy nostettiin yhdysvaltalaisen Downbeatin toimesta vuoden parhaimpien albumien joukkoon.

We Jazz Records aloitti jatkuvan toimintansa syyskuussa 2016. Nopeasti kansainvälisesti arvostetuksi toimijaksi uuden musiikin julkaisurintamalla noussut We Jazz on Lucia CadotschinSpeak Low II:n myötä julkaissut tähän mennessä 29 albumia, sekä sarjan kymmentuumaisia ja seitsentuumaisia vinyylisinglejä sekä kasetteja. Levymerkin pääformaatti on vinyyli, joskin lähes kaikista albumeista on saatavilla myös CD. We Jazz Recordsin tähänastisiin julkaisuihin lukeutuvat mm. Teppo Mäkysen palkitun 3TM-yhtyeen levyt, Ilmiliekki Quartetin tuorein albumiLand Of Real Men, Emma-ehdokkaaksikin noussut OK:KO-yhtyeen Syrtti, The Stance Brothersin suositut seiskatuumaiset, räjähtävä kansainvälinen jazzkollektiivi Koma Saxo, sekä We Jazz -festivaalillekin saapuva Y-OTIS. We Jazzin julkaisuihin on mahdollista tutustua kootusti levymerkin Bandcamp-sivuilla.

“Speak Low II foregrounds Cadotsch’s crystal-clear lyricism more than its predecessor without ever cramping the freedoms of her classy improvising partners. She brings a graceful accessibility to a personal and ingeniously offbeat setup.”
– John Fordham, The Guardian

Lucia Cadotsch: Speak Low II
We Jazz Records LP/CD/digi (WJLP30/WJCD30)
julkaisupäivä 27.11.2020
Jakelu: We Jazz (Suomi) / Kudos Distribution (muu maailma)

1. Azure (Duke Ellington / Irving Mills)
2. I Think It’s Gonna Rain Today (Randy Newman)
3. What’s New / There Comes a Time (Jonny Burke / Bob Haggart / Tony Williams)
4. Wild Is The Wind (Ned Washington / Dimitri Tiomkin)
5. By This River (Brian Eno / Dieter Moebius / Hans Joachim Roedelius)
6. Black Is The Colour Of My True Love’s Hair (trad.)
7. Ballad Of The Drowned Girl (Kurt Weill / Bertold Brecht / R.C. Neighbors)
8. So Long (Lani Hall / Neil Larsen)
9. Speak Low (Kurt Weill / Ogden Nash)

Lucia Cadotsch Speak Low
Lucia Cadotsch, laulu / Otis Sandsjö, tenorisaksofoni / Petter Eldh, kontrabasso
feat. Kit Downes, Hammond-urut (1., 4., 6. & 7.) / Lucy Railton, sello (6. & 7.)

Sovitukset: Lucia Cadotsch Speak Low
Tuotanto: Lucia, Petter + Otis
Vastaava tuottaja: Matti Nives
Design: Matti Nives
Valokuvat: Dovile Sermokas

Äänitykset: 1., 6. & 7. Klaus Scheuermann / Hansa Studios, Berliini
4. Petter Eldh / Uferstudios, Berliini
2., 3., 5., 8. & 9. Petter Eldh / Galatea studios, Berliini
Miksaus ja maseterointi: Martin Ruch / Control Room, Berliini

We Jazz 2020: Lucia Cadotsch Speak Low (CH/SE/UK)
Iro Haarla Presents: Leo Records
su 29.11.2020 GLO Hotel Art (Lönnrotinkatu 29, 00180 Helsinki)

Koko ohjelmisto
Liput saatavilla Tiketistä
We Jazz 2020 Facebookissa

luciacadotsch.com

wejazzrecords.bandcamp.com/album/speak-low-ii