Tampereen Eclipse-klubilla mahtava marraskuu

344
lukukertaa
Jori Huhtala.

Eclipse -klubin marraskuu tuo Tampereelle peräti viisi huippuluokan artistia. Kulttuuriravintolassa 10.11. kuullaan levynjulkaisukiertueella olevaa Harri Kuusijärvi Koutusta sekä Kalevi Hämäläinen Groupin iloista fuusiojazzia. Eclipse Jazz Fest minifestivaali puolestaan tarjoilee kolme upeaa yhtyettä Tampereen G Livelabissa: Teri Mantere, Seppo Kantonen sooloesityksellä sekä Jori Huhtalan johtama Talambo -yhtye.

Kulttuuriravintola Kiven konserttien yleisökapasiteetti on poikkeusolosuhteiden vuoksi rajattu 50 katsojaan yleisön turvallisuuden varmistamiseksi. Myös G Livelabin konsertit järjestetään rajoitetulla yleisökapasiteetilla.

Tiistaina 10.11. Kulttuuriravintola Kivessä (klo 19.30) nähdään äskettäin kolmannen pitkäsoittonsa julkaisseen haitarivirtuoosi Harri Kuusijärven Koutus -yhtye. Koutuksen uudistetussa kokoonpanossa ovat mukana kitaristi Veikki Virkajärvi, rumpali Jesse Ojajärvi sekä loistelias keyboard-mies Mikael Myrskog. Illan avaa lämmittelykonsertilla viime kevään iloisimmasta jazzyllätyksestä esikoislevyllään vastannut Kalevi Hämäläinen Group.

Liput: 15€ (+ mahdollinen palvelumaksu)

Ennakkoliput tästä!

Tiistaina 24.11. klo 19.00 alkaen Tampereen G Livelabissa pidetään toista kertaa Eclipse Jazz Fest II. Elokuussa suuren suosion saavuttanut pienoisfestivaali saa nyt jatkoa, ja illan avaa pianisti Seppo Kantosen intiimi sooloesitys. Merkittävän uran kotimaisen jazzmusiikin parissa tehneen Kantosen työnantajiin ovat vuosien varrella kuuluneet niin UMO, Eero Koivistoinen, Jukkis Uotila kuin Pekka Pohjolakin.

Illan toisena artistina on multi-instrumentalisti ja laulaja-lauluntekijä Teri Mantere, joka julkaisi uuden albumin ”Everything Need To Breathe” helmikuun alussa. Folk-progeksikin kutsuttua musiikkia tarjoileva Mantere on monilahjakkuus, joka taitaa useita instrumentteja, mutta on erityisesti tunnettu erinomaisena laulajana. Hän on toiminut pitkään kotimaisten kärkiartistien taustavoimissa ja ottaa nyt askeleita eteenpäin omalla musiikkiurallaan. Jos Jeff Buckley olisi ehtinyt tekemään akustisvoittoisen soololevyn, se kuulostaisi tältä.

Minifestivaalin huipentaa Jazz-Emma-ehdokas Jori Huhtala, joka tekee uudessa Talambo-projektissaan täyskäännöksen kontrabasson varresta sähköiseen ilmaisuun. Talambon musiikki hakee vaikutteensa modernin jazzin lisäksi muun muassa progressiivisesta rockista ja elektronisesta musiikista. Projektin toukokuussa ilmestynyt ”Delusions of Grandeur” tarjoilee suomalaisessa jazzskenessä jotain sekä tekotavaltaan että soundiltaan suurimuotoista, uutta ja ainutlaatuista.

Liput: 25€

Ennakkoliput tästä!

eclipsejazzclub.com