Dalindèo levynjulkaisukiertueella 1.-11.12.2020

399
lukukertaa
Valtteri Laurell Pöyhönen. Kuva: Miikka Pirinen.

Dalindèo esittelee uuden pitkäsoittonsa Follow the Dark Money levynjulkaisukiertueella marras–joulukuussa. Valtteri Laurell Pöyhösen johtaman yhtyeen kantaaottava albumi herää eloon livelavoilla Savonlinnassa, Jyväskylässä ja Turussa.

Suomen johtaviin jazzyhtyeisiin lukeutuva Dalindèo julkaisee 27. marraskuuta uuden albuminsa Follow the Dark Money ja esiintyy kolmen paikkakunnan kiertueella 1.–11.12. Julkaisun myötä Dalindèo tuo näkemyksensä globaaleista teemoista liveyleisöjen ulottuville.

Yhtyeen viides pitkäsoitto kulkee keväällä julkaistun Dark Money -EP:n jalanjäljissä, jonka julkaisukiertue jäi kohtalokkaasti kesken koronapandemian pysäyttäessä maailman. Tuore kahdeksan sävellyksen kokonaisuus on yhtyeenjohtaja Valtteri Laurell Pöyhösentaiteellinen reaktio maailman nykytilaan, jossa yksilöiden epätasa-arvoisuus sekä kansainvälisten konfliktien määrä on kasvanut yhä kriittisemmäksi. EP:n viitoittamien tummien ja uhkaavien sävyjen lisäksi Follow the Dark Money -kokonaisuudessa on myös toiveikkaampia valonpilkahduksia.

”Multifaith Prayer Room on saanut inspiraation suurilta kansainvälisiltä lentokentiltä löytyvistä, kaikille uskontokunnille avoimista ”henkisistä huoneista”. Parallel Realitiesmuistuttaa meitä siitä, että jokaisella on oma todellisuutensa ja että on syytä poistua omasta kuplastaan ennen kuin alkaa kritisoimaan muita. Albumin päättävän hauraan Lessons in Kindness -kappaleen nimi viittaa jokaiselle henkilökohtaisella ja globaalilla tasolla äärimmäisen tärkeään empatiakykyyn ja sen elin-ikäiseen oppimiseen,” Pöyhönen syventää.

Jazz-Emmalla palkittu Dalindèo on vuonna 2004 perustettu kuusihenkinen yhtye, joka tunnetaan yhtenä suomalaisen jazzin tyylillisenä edelläkävijänä. Jazzkitaristi ja -säveltäjä Valtteri Laurell Pöyhösen luotsaaman yhtyeen aiemman julkaisut ovat Ricky-Tick Recordsilla julkaistut Open Scenes (2007) ja Soundtrack for the Sound Eye (2010) sekä Suomen Musiikin julkaisemat Kallio (2013) sekä Slavic Souls (2016). Pöyhönen tunnetaan myös mm. Ricky-Tick Big Bandin johtajana ja tuoreesta yhteistyöstä 22 Pistepirkko -yhtyeen PK Keräsen kanssa.

Katso Merchants of Misery feat. Jimi Tenor -musiikkivideo Youtubessa.

Dalindèo live
28.11. Helsinki, G Livelab TÄMÄ KONSERTTI PERUUNTUNUT UUSIEN KORONARAJOITUSTEN MYÖTÄ
01.12. Savonlinnan Kulttuurikellari (järj. Olavin jazz ry)
03.12. Jyväskylä, Poppari (järj. Jazz JKL)
11.12. Turku, Logomo (järj. Flame Jazz)

Kokoonpano
Valtteri Laurell Pöyhönen, kitara, syntetisaattorit, sähköpiano,  elektroniikka / Jose Mäenpää, trumpetti / Pope Puolitaival, tenorisaksofoni, huilut / Rasmus Pailos, lyömäsoittimet, elektroniikka / Pekka Lehti, kontrabasso, sähköbasso / Jaska Lukkarinen, rummut

Follow the Dark Money
Julkaisupvm 27.11. (LP/CD/digi)

1. Follow the Dark Money (suite) 06:22
2. Multifaith Prayer Room 06:00
3. Merchants of Misery (feat. Jimi Tenor) 05:27
4. Parallel Realities 05:19
5. Haunted 06:29
6. Fake News 05:33
7. Treasure Islands 03:14
8. Lessons in Kindness 04:16

Sävellykset ja sovitukset: Valtteri Laurell Pöyhönen
Äänitys: Marko Kataja / Petrax Studios
Miksaus ja masterointi: Didier Selin
Kansien suunnittelu: Matti Nives
Tuotanto: Valtteri Laurell Pöyhönen & Didier Selin

Kiertue toteutetaan yhteistyössä Suomen Jazzliiton kanssa.